Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Изтичат ли ви секундите
Форум АБВ > Общи > Ъ?
agrippa
Имаше една подобна тема в стария Форум.
Аз като взема да си топля чаша вода или друго на микровълновата, чакайки ги да свършат едвам ги изтрайвам, ходя напред-назад, та чак ми се ще да има една ръчка-манивела отстрани на уреда, та да взема да го превъртя това време по-бързо. Или си намирам някаква бърза работа наблизо вкъщи, тогава минават по-бързо.

Как минават вашите? Може би зависи от това какво чакате. Някой даже беше сметнал колко са ни секундите, много са.
New
Това е странно усещане, наистина, но и за мен секундите на микровълновата, както казваш, едва - едва се сменят, обаче месеците и годините направо летят. "Вчера" празнувахме Нова Година, а днес вече се подготвяме са Свети Валентин. w00tbrows.gif Луда работа!
Горския
Цитат(New @ 05/02/2019, 22:40) <{POST_SNAPBACK}>
"Вчера" празнувахме Нова Година, а днес вече се подготвяме са Свети Валентин. w00tbrows.gif Луда работа!

К'ъвСвети Валeнтин ?
Това е Tрифон Зарезан ! w00tbrows.gif
New
Ако трябва да съм пределно точна, това е рожденият ми ден. smile.gif
evanka
Не ми се влачат секундите, защото не оставам и секунда без правене на нещо.
Всичките ми апарати са с таймер. Пускам да готви, а аз през това време правя нещо - най-често вися в нета, а там времето лети.
Питето
"Къде чакате" също е важно, щото: “Колко е дълга минутата зависи от това от коя страна на вратата на тоалетната се намираш."
Цитат(agrippa @ 05/02/2019, 21:34) <{POST_SNAPBACK}>
... Може би зависи от това какво чакате. ...

Като се замисля, "как чакате" също е важно, щото ако се опиташ да "сглобиш" сандвич преди микровълновата да успее да ти стопли водата, ще установиш, че секундите са се разбързали като стотни...
Shade
Цитат(agrippa @ 05/02/2019, 11:34) <{POST_SNAPBACK}>
Как минават вашите? Може би зависи от това какво чакате.

Не чакам. На секундата минавам на друга задача. Ообикновено когато се върна, микровълновата периодично напомня с нервозно припискване, че си е свършила работата.
Горския
Цитат(agrippa @ 05/02/2019, 22:34) <{POST_SNAPBACK}>
Изтичат ли ви секундите

Бе секундите не, ама годините да ! no.gif huh.gif
Тарабас
Животът се случва, когато си в движение. И кратък да е, дълъг ще излезе, ако видиш много от света.
Thursday Next
Не чакам. И никога не искам времето да тече по-бързо. Ами ако ме послуша?

Цитат
- В гората няма часовници.
- Значи в нея няма и влюбени. Защото те, както въздишат веднъж на минута и пъшкат веднъж на час, могат отлично да отмерват ленивия ход на времето.
- А защо не „бързия ход“. Времето си тече все еднакво.
- Съвсем не, господине. То има различен вървеж за различните хора. Искате ли да ви кажа за кого върви раван, за кого тича в тръс, за кого препуска в галоп и за кого стои на място?
- За кого например тича в тръс?
- То тича в тръс, и то бавен, за момата между годежа и сватбата. Дори промеждутъкът да е само седем дни, тръсът на времето е за нея тъй бавен, че те ще й се видят седем години.
- А за кого върви раван?
- За свещеника, който не знае латински, и за богаташа, който няма подагра: единият си спи спокойно, защото няма начин да се учи; а другият си живее щастливо, защото няма болка да го мъчи. Свещеникът е свободен от товара на бедното откъм радости учение, а богаташът — от бремето на богатата с мъки бедност. За тези двама времето върви раван.
- А за кого препуска в галоп?
- За крадеца на път към бесилката. Защото колкото и бавно да пристъпва, пак стига по-рано, отколкото би искал.
- А за кого стои на място?
- За адвокатите през лятната почивка; защото я проспиват от край до край и не забелязват как времето се движи.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.