Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Само предложение......
Форум АБВ > Служебни > Служебен форум
Mukaveev
Ако е възможно когато се прегледа дълга тема от долу да има надпис ,,НАЧАЛО,,.....който да те хвърля баш горе .
И тези бутони под поста който си написал - ПРЕГЛЕД, ПУБЛИКУВАЙ - поне единия да е цветен и леко разделени за да няма объркване .
......друго не мога да си сложа снимката с хоботестия изрод, голяма е , но нали автоматично се намалява.....

И ако се приеме като градивна критика ......логото. Не е болка за умиране , но е .....бозаво. Контурите на държавата не се бележат , зеленото е тревно зелено , а ,,В-то,, не се вижда в червения цвят , шрифта е вехт, освен това графологията на шрифта не се връзва с натуралния и точен контур на границите на държавата ни . По скоро си мисля , че новия форум е добре да има ново лого и когато се изработва пред очите ни да бъдат примери като логото на ,, Найк ,, Шел,, Сони ,,Ал Джазира,, Швейцарското знаме ,,......да се мисли , че това лого може да бъде и печат с който да се подпечати законопроект, нормативен акт, независимоста на Кюрдистан или лого на форум което да бъде като хоругва носена от знаменосец в челната редица , водещ цялата поднебесна армия на АБВ форум-а.
Лого което всеки да копнее да си го татуира на лявата си гръд , да го носи гордо и със затворени очи да чува библейските слова - ,,Не се плаши , аз ще бъда твоят щит,, - твоето лого. Е .........това ли е нашето лого ? Лицето на това сакрално място в Интернет пространството - форума на АБВ ?

Благодаря за вниманието , не ме взимайте на сериозно , само си говоря........но държа на хоботестия изрод......липсва ми визията му.
D-rA
Тествай бутона - намира се най-ляво под текста.
За аватар, пробвай това
Вижте прикачените файлове

За лого - дай идея с визия.
Mukaveev
D-rA.......ти си поднебесната мъдрост, пътеводната светлина в тази тъмна галактика, чистата роса по Млечния път, вековна мъдрост и конфуцианска притча 2 в 1..........Благодаря ти Докторе, от мен имаш стек ............1366 г.

За логото и аз мисля.......сега ще поспя малко и продължавам да мисля.
Mukaveev
Да не пускам нова тема.......днес разглеждах, какво има на склад. В профила има едно ,, Интерес към профил: ,,......Какво значи това ?
Макарена
Показва колко хора са разглеждали профила ти. Ако те интересуват имена, става срещу заплащане.
Mukaveev
Цитат(Макарена @ 09/07/2017, 11:45) <{POST_SNAPBACK}>
Показва колко хора са разглеждали профила ти. Ако те интересуват имена, става срещу заплащане.

Ако разгледаш профил, какво ще видиш , какво може да има там.......М ?
Последната част ми харесва.....с заплащането ..... groupwave.gif
Иначе става еднаааааа......... laugh.gif laugh.gif
Catpuccino
Аз за логото съм напълно съгласна.
На страницата във фейса е даже и с друга визия...нема брандиране Муки и тва си е sunbathing.gif

Mukaveev
Логото си мислех , че може да е една чаша за кафе с надпис АБВ........това с границите на държавата и знамето, като го гледам и започвам да пея ,, Морен сокол пие вода на Вардара ,,.........ееееееххххххеееееее Яне ле бело пилееееее....
А и да питам нещо в профила под редовен потребител има три кръга сини с по три бели линии - това какво е . Или е нещо по което Всевишния да ни познае....М ?
D-rA
Цитат(Mukaveev @ 14/07/2017, 21:56) <{POST_SNAPBACK}>
А и да питам нещо в профила под редовен потребител има три кръга сини с по три бели линии - това какво е .

Това е дефолтното изображение на ранг потребител - дефолтно защото не сме го променяли все още.
Всички с повече от 30 постинга го имат...
Може да претърпи промяна - но едно по едно... animatedwink.gif
biggeorge
Може вместо тези картинки да има буквички написани с шрифта като на логото. rolleyes.gif
1 пост - буква "А" (със скрито значение "Айде, почна̀ се!")
25 поста - буква "Б" (със скрито значение "Брей, мно'о пишеш!")
50 поста - буква "В" (със скрито значение "Въй, нидей тъй!")
100 поста - буква "Г" (със скрито значение "Гр-р-р, малку прекаляваш!")
250 поста - буква "Д" (със скрито значение "Да го ева, немаш спиране!")
500 поста - буква "Е" (със скрито значение "Е, пиши си, щом си решил!")
Може и когато си сложиш мишката над всяка буквичка като етикетче да се появяват тези забавни, хумористични надписи. a4dff7b7.gif
Mukaveev
А логото ..........нали и то ще претърпи промяна - нали ?
D-rA
Цитат(Mukaveev @ 15/07/2017, 21:53) <{POST_SNAPBACK}>
А логото ..........нали и то ще претърпи промяна - нали ?

Все още няма добри предложения animatedwink.gif
Макарена
Цитат(D-rA @ 15/07/2017, 22:43) <{POST_SNAPBACK}>

Т.е. добри финансови предложения.
Aya
Абе има да се плескаме в началото като неевропейци в европейския съюз... то е ясно, но дано не ни изпоизгонят още преди да сме се опитали,..еле пък мен!

Аз искам да кажа тържествено две неща- първото е- къде е хъки и второто...какво си му имаше на стария, та...нов...форум. wavetowel2.gif
D-rA
Цитат(Aya @ 20/07/2017, 19:33) <{POST_SNAPBACK}>
Аз искам да кажа тържествено две неща- първото е- къде е хъки и второто...какво си му имаше на стария, та...нов...форум. wavetowel2.gif

Всеки е там където е решил - а къде е Хък той си знае.
Собственикът на стария форум реши и го спря. Затова тук е нов. animatedwink.gif
Shade
Цитат(Aya @ 20/07/2017, 09:33) <{POST_SNAPBACK}>
Аз искам да кажа тържествено две неща - първото е - къде е хъки

Тържествеността на това казване като израз на високи очаквания е стресираща и може да има обратен ефект. wink.gif
Aya
А дано! w00tbrows.gif
Aya
Благодаря за отговора, Докторе, ти си беше и си остана най- свестният модератор и най- сигурният източник на информация тук.
Mukaveev
Цитат(D-rA @ 15/07/2017, 22:43) <{POST_SNAPBACK}>

Доктори нищо ли не се яви.......това бяло, зелено , червено ми извади очите, може поне АБВ да остане само в синьо квадратче като небе......тоя патриотизъм ми идва повече.
Alexfield
Ами нарисувай го, качи го тук и ще го оценим wink.gif
Mukaveev
Цитат(Alexfield @ 08/08/2017, 19:34) <{POST_SNAPBACK}>
Ами нарисувай го, качи го тук и ще го оценим wink.gif

Ииииииии така като кажеш........ laugh.gif
Дадох идея бели букви АБВ в синьо квадратче.
АБВ е форума, квадрат да се асоциира с някаква форма на хартиен носител ( не казвам правоъгълна - да избягаме от възникнала тривиалност ), книга , лист хартия, плоча, .......нещо като стилизирана форма на скрижали-те ( – каменните плочи с десетте божи заповеди, дадени от Господ на Мойсей.) така квадратчето ще има тежест като божието писание и всички които пишат тук ще се докосват до това велико поднебесно дело - писането .
А синия цвят ще символизира небето над всички нас , на всички пишещи тук от различни краища на света които пишат тук под едно и също небе , както за нас така и за тях.Освен това синьото е въздушен , ефирен цвят . Буквите , писанията тук ще имат цялата своя тежест , но ще се реят и разнасят пред очите на много хора , ефирността ще помага при четенето, възприемането и разбирането на генерирания текст. Мисля , че е добро, издържано е с философия, изчистено, без излишна фриволност , стегнато , не натрапващо се , силно, само говорещо за себе си , лесно запомнящо се ........мисля , че е добро.
Ако има критика моля да бъде подплатена с аргументи ...........
New
Цитат(Mukaveev @ 08/08/2017, 19:56) <{POST_SNAPBACK}>
АБВ е форума, квадрат да се асоциира с някаква форма на хартиен носител ...

И каква е връзката на форума с хартията?
Форум е мегдан, площад.
Mukaveev
Цитат(New @ 08/08/2017, 20:14) <{POST_SNAPBACK}>
И каква е връзката на форума с хартията?
Форум е мегдан, площад.

Ай де квадратчето да е стилизирана форма на мегдан и площад....така добре ли е ?
Alexfield
Теоретик laugh.gif
D-rA
Харесай си небе
https://www.google.bg/search?q=%D0%BD%D0%B5...855&bih=953
Nova123
Добре, тук се дават идеи, но аз все пак искам да попитам какво значи една ? в ромбоидче, тъмно!? Няма я навсякъде.
Незнам как се задават ? тук, но все пак гледам има Администратори, пише го с червено.
Ако трябва - ще си задам ? някъда другаде, само ми къжете кэде?
D-rA
Цитат(Nova123 @ 08/08/2017, 20:52) <{POST_SNAPBACK}>
Добре, тук се дават идеи, но аз все пак искам да попитам какво значи една ?

Това е софт грешка при изобразяване на символите на кирилица в utf8 стандарт който използваме. Все още не сме намерили решение за нея. Сори за неудобството, но май си трябва и божия помощ за нея animatedwink.gif
Mukaveev
Цитат(D-rA @ 08/08/2017, 20:47) <{POST_SNAPBACK}>

Горния десен край.......един пръст под него.

Mukaveev
Цитат(Alexfield @ 08/08/2017, 20:44) <{POST_SNAPBACK}>
Теоретик laugh.gif

Преди 20 г. правих лого с което летя самолетна компания..........е това го казвам от скромност. Но с това теоретик ми забоде виетнамска лопата в окото....
New
Не, не е добре. Квадратче е скучно.
Ако го направиш и ни го покажеш, може пък да се окаже интересно.
Топката е в теб.
Mukaveev
Цитат(New @ 08/08/2017, 22:05) <{POST_SNAPBACK}>
Не, не е добре. Квадратче е скучно.
Ако го направиш и ни го покажеш, може пък да се окаже интересно.
Топката е в теб.

Замислих се точно как да ти отговоря. Как разбираме кое е скучно ? Трябва ли да сложим плакат на цирк ,, Балкански ,, за да ни е весело ? Логото е нещо което е лице , нещо което казва много с малко . То се поставя на всякъде където трябва да се акцентира и да се напомни за ,, нас,, хартиен носител, електронен, печат на фирма, визитка . Една малка завъртулка казва много , показва какво си .
Квадратът е една форма съществуваща от зората на човечеството и е една от най-често използваните геометрични фигури в езика на символите. Един древен и мъдър пич като Платон е считал, че квадратът и кръгът са съвършени фигури., символът на земята е квадрата . На друго ниво той олицетворява сътворения космос, в това число небето и земята. Квадратът символизира също така стабилност в съвършенството, солидната основа, предвидения момент, спирането и застоя. Кръговото движение се извършва по-бързо и по-лесно, затова ъгловите и начупените фигури и форми се възприемат като знак за спиране и стабилност. Много свещени пространства се включват в транспозицията на четириъгълни форми, като параклиси, храмове, катедрали, цели градове. Квадратни са например английските катедрали в Оксфорд, Рамзи и Сейнт Крос в Хемпшър. Квадратът често се вписва в кръгло пространство - като връх на кръгло възвишение или в дъното на кръг от хълмове, като Рим.
...... Квадратът и числото 4 имат една и съща символика, а 4 в определен смисъл е знак за божествено Съвършенство. В най-общ смисъл свързаното с квадрата число 4 е символ на пълното развитие на проявлението и олицетворение на установения свят. Според питагорейците квадратът обединява мощта на богините Рея, Афродита, Деметра, Хестия и Хера. Той символизира синтезът от елементите, олицетво-рявани от тях. Така например Рея, майката на боговете и източник на стабилността се проявява чрез модификациите на четирите елемента, олицетворявани от Афродита, персонификация на водата, Хестия – на огъня, Деметра – на земята и Хера на въздуха.

Квадратът и кръгът символизират двата основни аспекта на Бога – обединението и божественото проявление, небесното (кръгът) и земното (квадратът) начало. С други думи кръгът е за квадрата това, което е небето за земята или вечността за времето. Образът на т.нар. "квадратен" човек с изпънати встрани ръце и прибрани крака олицетворява четирите основни посоки. Тук трябва да прибавим символизма на кръста и четирите измерения, които той олицетворява. Средновековните автори добавят към значенията му и тези на Разпятието – обединяващия човечеството Исус, четирите Евангелия, четирите райски реки и др. В християнската тради-ция квадратът, поради четирите си еднакви страни, символизира космосът и четирите основни елемента (огън, вода, земя и небе).

..... в строго определени граници квадратът отвежда към смисъла на тайните и на окултната сила. Съществуването на т.нар. магически квадрати е отдавна познато и има богати традиции по света. Магическия квадрат е средство да се хване и да се мобилизира една потенциална сила или власт, затваряйки я в символното представяне на определено име или число.
Първият магически квадрат с форма на идеален квадрат от 3 х 3 реда според легендата бил открит в Китай преди 5000 г. върху черупката на огромна костенурка. След време този квадрат поставил началото на китайските системи И Дзин, Фен Шуи и на японската Кигаку. Ранните юдейски кабалисти вярвали, че магически квадрат с 3 х 3 реда представлявал забраненото име на Бога. Питагор и неговите последователи също използвали този квадрат, а през Средновековието Корнелиус Агрипа нарича китайския квадрат "квадрата на Сатурн".

Ако още трябва да търсим символика в квадрата може да кажем , че той е свързан дори с това да имаме план да реализираме идеите си в реалността. Скучен бил. Скучно ми е като плета чорап на една кука и се чудя как да взема завоя на петата , но да станеш една сутрин да лиснеш една чаша кафе в стомашно чревния си тракт , да погледнеш през прозореца бавно стелещия се смог , генериращ парников ефект , да хвърлиш един поглед в форума и досадно да си помислиш - Тоя пък какво се пеняви от другата страна , чак на майната си ,, Бах ти и скучното квадратче ......
С цялото ми уважение дарлиг......скучна е на свекърва ти прическата .
Благодаря за вниманието.
New
ОМГ, какъв трактат на тема квадратче. w00tbrows.gif

Скучно за мен значи безлично. Това разбиране влагам в тази дума. Но, ако го нарисуваш, може и да си променя мнението по въпроса.
Действай, стига философства. smile.gif
Riki
Цитат(New @ 14/08/2017, 19:04) <{POST_SNAPBACK}>
ОМГ, какъв трактат на тема квадратче. w00tbrows.gif

Скучно за мен значи безлично. Това разбиране влагам в тази дума. Но, ако го нарисуваш, може и да си променя мнението по въпроса.
Действай, стига философства. smile.gif

А....какво ще кажеш за .......пирамидка.От кристали animatedwink.gif

Какво прави пирамидите толкова специални и защо тяхната структура е станала достойна да се нарече едно от чудесата на света?

Никой не знае с точност как и за какво са били построени те. Освен това според някои изследователи пирамидите използват целителната енергия на Вселената и фокусират магнитното поле на Земята.

Влиянието на пирамидите

Съхранение на медицински препарати (веноглобулин) в пирамида води дотам, че лекарството става три пъти по-ефективно.
На мишки била дадена равна доза от един и същи канцероген. В резултат 60% от гризачите, поставени в пирамида, оцелели в сравнение със 7% от контролната група. Това означава, че отровите и вирусите в пирамидата стават по-малко токсични и вредни.
Когато пирамида била построена над нефтено находище, това предизвиквало увеличение на добива на нефт до 30%.
Семената, съхранявани в пирамида определено време преди тяхното посаждане, в резултат давали от 20 до 100 процента повече добив.
При животните се повишава налягането в клетките, а храната става по-вкусна и се запазва по-дълго в пирамида.
Поставената в пирамида вода се самоочиства.
Озоновите дупки над пирамида се затваряли. Измрелите цветя в района на пирамидата започвали да растат.
Молекулярната структура на скали, поставени в центъра на пирамида, се изменяла и те стави бели в горната си част. Този експеримент бил произведен повторно 40 пъти в 40 различни скали.

Затворнически килии, построени от гранитни скали, които преди това били поставени в пирамида, допринесли за подобряването на поведението на затворниците и снижаването на рецидивите."/от нета/.

/Само,че незнам дали има времево ограничение.....нали всичко в норма p.gif /
Хаос
Цитат(Mukaveev @ 17/06/2017, 23:49) <{POST_SNAPBACK}>
...
И тези бутони под поста който си написал - ПРЕГЛЕД, ПУБЛИКУВАЙ - поне единия да е цветен и леко разделени за да няма объркване .

Мчи те са си различни при мене от памтивека...
Alexfield
Този постинг, написан в раздел "Служебен форум" в темата за предложения за лого на форума, се квалифицира като спам.
Подсещам: Спамът не се толерира. navikvane.gif
Alexfield
Различни са, разбира се. Муки е дал предложението преди цели два месеца. Като отговаряш на някого, поглеждай все пак и датата, на която го е публикувал.
Mukaveev
Ако трябва да погледнем асоциативно, пирамидата най- малко има общо с форума ( говоря като форма ) би могла и да е пирамида но ако е ......какво ни казва пирамидата ? Тя има кристална структура и съм я виждал като лого на строителни компании, фирми търгуващи с диаманти, скъпоценни камъни, режещи машини. Има я и като лого на кафета , ресторанти, килими , дрехи.....но тя определено не се асоциира с тях . И ШЕЛ не се асоциира с петрол , както и SONY с производството но техника , но там е друга бира .
Сещам се и за Frankfurter Allgemeine Zeitung.......и там готическия шрифт не говори много за продукта но този вестник е основан през далечната 1949 г.

Сега вече и самия шрифт е запазена марка и лого ......редакторите му твърдят , че го разпространяват и четат в 148 държави. Популярността му е огромна. Кой не знае, кой не е чувал......

А дори и те имат лого .......синьо и бяло......... laugh.gif

Mukaveev
Мислех си и друго , не знам дали е възможно. В едно от социалните приложения за комуникация има емотинки, като изпратиш някоя и тя остава на място където е видно . Тоест показва ти иконките които си ползвал .
Тук на место да се рови в всичките , дали е възможно тези иконки които си ползвал да се отбелязват в отделно квадратче.
Аз като си помисля ползва около 8 .......може и другите да са така и за всички ще е по- лесно. Тази опция ще допринесе за по - добрата комуникация между уважаемите участници в този така извисен форум.
WhatsApp......беше приложението
Alexfield
Щеше да е много удобно, ако можеше. Форумният софтуер обаче я няма тази функционалност.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.