Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Чия е отговорността?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
biggeorge
Наскоро едно дете беше убито и много неща се изговориха по темата, но няколко въпроса останаха без отговор:
1. Защо седемгодишно дете е оставено без надзор от възрастен човек? dry.gif
2. Защо малолетно дете се разхожда само по улиците?
3. Възрастните, които е трябвало да отговарят за живота и здравето на детето къде са били, докато то е било изнасилвано и убивано и ще понесат ли наказание за безотговорността си?
4. Защо в издирването на предполагаемия извършител на изнасилването и убийството са участвали случайни хора (доброволци) от село Сотиря?
5. Участието на доброволци в издирването ще навредили на събирането на доказателства и на делото срещу предполагаемия извършител на изнасилването и убийството?
6. Защо предполагаемия извършител на изнасилването и убийството вече е осъден, преди дори да се е явил в съда?
7. Как за два дни разследващите успяха да направят ДНК експертиза при положение, че това отнема много повече време?
wacko.gif
ДНК проба потвърди: Мартин Трифонов е изнасилил и убил детето в Сотиря
8. Защо бабата е попречила на лекаря да си свърши работата по спасяване на живота на детето?
9. Защо бабата вини лекаря за смъртта на детето при положение, че тя е оставила детето без надзор и след това е попречила за оказване на навременна медицинска помощ?
10. Бабата и другите близки на детето имали ли са личен конфликт с предполагаемия извършител на изнасилването и убийството?
11. Защо по медиите псевдоспециалисти твърдят, че близките на детето не носят отговорност за смъртта му, а обществото е трябвало да се погрижи за него?

Има ли пропуски в работата на институциите, за да се стигне до ужаса в село Сотиря
12. Защо персоналната родителска отговорност се превръща в групова обществена безотговорност?
13. Чия е отговорността за опазването на живота и здравето на децата - на родителите, на учителите, на обществото, на институциите, на политиците или на самите деца?
14. Защо хората в Сливен протестират пред общината и болницата, вместо да се погрижат да възпитат и отгледат децата си като разумни хора? angry.gif
15. Защо управляващите националисти от ГЕРБ и ВМРО говорят за крути мерки, химически кастрации и доживотни присъди, вместо просто да си свършат работата, за която са назначени?
16. Некомпетентни ли са управляващите националисти от ГЕРБ и ВМРО?
17. Привържениците на управляващите националисти от ГЕРБ и ВМРО чувстват ли се безнаказани и затова ли зачестиха тежките криминални случаи?
18. Защо Министерството на отбраната постепенно изземва функциите на Министерството на вътрешните работи?
19. След като Министерството на отбраната, ДАНС и Общинската полиция изземат всички функции на Министерството на вътрешните работи, то ще бъде ли закрито?
20. Ако досега Министерството на вътрешните работи е работило в полза на българския народ след закриването му за кого ще работят Министерството на отбраната, ДАНС и Общинската полиция - само за управляващите националисти от ГЕРБ и ВМРО или за всички български граждани?

Ако можете отговорете на някой от въпросите! huh.gif
Norman
Само по 7-я въпрос - ДНК експертизата има два етапа - бърз (Rapid-DNA), в който съвпадението е потвърдено на 92%, което, за полицейска работа е напълно достатъчно и което отнема около 2 часа и пълен, в който потвърждаването е на 99.9% и което отнема до три дни.

Пълното потвърждение изключва напълно кръвните роднини на изследвания, но още при бързото кръгът вече е снеснен именно до изследвания и роднини от първо коляно. Т.е., ако майката/бащата и братята/сестрите на заподозрения имат алиби, то базовият ДНК профил е достатъчен за еднозначно потвърждение.
Karmic wheel73
Здравей. Отговорноста е на цялото общество. На всеки един от нас.
Но най-вече на хората отговорни за детето.
Когато на родителите, както донякъде и на баби и дядовците им липсват първите 7 години, няма как да предадат каквото и да било на децата си.
Ние нашия син още ор малък му говорим, инструктираме и преговаряме. Относно всякакви сируации. С наркомани, алкохилици, съмнителни типове изобщо. И все през годините сме го учили да е екстра нащрек.
Понеже белята става за секунди.
И не го оставяхме като малък без надзор и без възрастен около него
Вече е голям, на 15 години е.
Сега почват тинейджърските простотии.
Имамв голам късмет че детето играе футбол, в спортни среди е тук в чужбина. И слава богу освен стадиона, фитнеса и плейстейшъна.. Други особенни интереси няма засега.
Имам предвид нарко и алко интереси.
Постоянно говорим за тези неща.
Друг е въпросът, къде беше държавата, за да не оставя доказан педофил и престъпник да бъде на свобода. Мястото на такива е в лудницата или в затвора.
Никой от нищо не е задтрахован. Но всичко най-напред започва в семейството.
По-добре малко повече да го стреснеш детето и да има обица на ухото, отколкото да бъдеш напълно безотговорен и нехаен родител. Или прародител.
Българите освен с работа, май много са заети и с личен кеф.
Докато не порастна детето ни тук достатъчно в чужбина, и не стана на 12 -13 години.. Не сме си позвололи да го оставим и за час дори сам.
Сега дори и ако излезнем два-три пъти в годината на заведение, ресторант или дискотека, се прибираме максимум до към 1 ч през ноща.
И няколко пъти звъним и го проверявяме как е.
Естественно той се ядосва че толкова се притесняваме и че не е бебе вече, но до 18 години се води дете.
Тук преди 18 нито цигари, нито бира не можеш да си купиш в магазин, а границата за спиртните напитки е 21 години.
Няма другаде такива закони като в Норвегия.
И да ви успокоя, това с барневерна е прекалено раздута и невярна история.
Във България е истерия вече гледам

Ти ако си качествен и отговоренродител и следваш законите, няма да имаш никакъв страх от барневерна и детските служби.
От над 15 години съм тук.
И забелязвам че нашите си българи, руснаци и източните нации от бившия блок са си проблема. Сами за себе си.
Ние обикновенно сме все с огромни изисквания.
И живеем с чуство за безнаказаност.
Аз определено съм загърбил тези наши ганьовски черти.
Гледам по някаква фейсбук страница за българи в Норвегия се готвеше един протестен поход през цяла Европа от София до Осло.
Срещу барневерна.
Така става, когато си отглеждаш децата на ракийки и планета пайнър, не знаеш генерално норвежки макар да си живял тук петилетки време, и понеже не познаваш системата.. Си мислиш че тя ти е враг.
Има много идиотщини в Норвегия, така е. И техния манталитет е много особен. Двулични и прикрити са, да.
Но няма как заради една истеричка рускиня, да се настройват цели нации срещу Норвегия.
Аз си плащам данъците, работя, не пия, не пуша, гледам си детето спрямо законите и нямам проблем. Така или иначе сме нащрек преди дс е станал на 18 години.
Но няма и как само защото сме българи, да умираме от страх докато навърши 18 години.
Досега не исках умишлено да казвам в коя държава съм.
Понеже знам какви са настроенията напоследък към Норвегия.
Има достс нефукциониращи неща, да.
Но тук например си плащаме билети и месечни карти с приложение в телефона.
Проверяват ти баркода само. Има юсб изходи по автобусите, да си зареждаш телефона докато се возиш.
Просто в много отношения е доста улеснено тук.
Не за всичко е добре тази цифровизация и дигитализация наежедневието, но спестява доста време.
Отдавна тук всички сметки и фактури се оправят дигитално.
Така че воят на българите напоследък ми се струва по-скоро вой и недоволство към собственните духовни липси и грешки на характерите.
За да евоюлира човек, трябва да се пригажда.
Няма как цял свят да се завърти около бай Ганьо. Понежв на него така му е кеф.
Не искам никой да предизвикам с коментара си. Просто това са ми убежденията и наблюденията тук напоследък.
Тарабас
Кой ми сра в гащите?
Следя новините последените дни и ми право много грозно впечатление цялата тази драма.
Начи може да се случи навсякъде и с всеки, гаранции за тези неща няма. Но в този случай горкото дете определено е било без надзор, за който отговорност носят родителите.
Да загубиш дете е чудовищно, не ми се мисли просто. Но да си притъпиш мъката, като лееш злоба върху цялат вселена, тва не помага.
Сега бабата ще осъди бъзра помощ, кметсвото, държавата, планетата. Обаче ако тези хорат имат още деца, горките. Нищо не помага тука.

Още две неща трябва да вметна. Медиите и служебния защитник.
Медиите са просто уникални. Стои вуйната с микрофона почти заврян в гърлото на бабата и и казва, не ставайте, виждам че сте съсипана, едвам дишате....от там насетне дори и да каже бабата, че е преродената Жана Дарк, всички ще и повярват, каквито и глупости да ръси.

Атвокатът който отказа да зажтитава задържаният.
За него никой нищо не каза. А там е драмата. Това общество се самозаслужава.
Цялата тази драма или тези ежедневни драми хората си ги продуцират и консумират, защото си ги търсят и намират.
Karmic wheel73
Наистина, това неадекватно общество се самозаслужава.
Тъста ми който цял живот се занимава с йога и източни философии и практики преди години ми каза нещо много мъдро, което виждам че наистина е така-
Всеки в този живот получава толкова колкото заслужава. Нито повече, нито по-малко.
А аз бих добавил, че всички ние на голяма степен ковем кармата и преражданията си в кармичен план.
Кой каквото сам си направи, и господ Бог не може да му го направи.
Затова в моя живот е важно да правя разумните и правилните избори. Те са моя отговорност.
А кой как се държи си е негова лична карма.
Българина се надява ако може да се размине, да не плаща за греховете си.
Всеки си плаща, понякога за съжаление с най-милото си.
Тези деца които имат, те са жертви реално.
На непорастнали и безотговорни родители.
Питето
Ей ти нЕколко отговора (най-вече за манталитета на българина за справяне със ситуация), пък ти им намери подходящите въпроси:

... По едно време, накъм сирни заговезни, Стана се изгуби. Все в къщи стои, болна била, ча̀мава била, и не излиза. Не се минаха месец, два, и се разнесе, че добила момче. Замая се селото. Бря! Срам! Не е на добро! Такова нещо не се помни по нас.
Събраха се един ден старейшините, дойде хаджи Дончо, Драган Чакърът, Генчо Кунин, дойде и кметът. Заключиха се в общината да видят какво да правят.

— Не става тая работа тъй — почна кметът. — По закон трябва да се уреди. Не може тъй: кой когато си ще, дете да ражда.
— Ако я не омъжим тая помивка, такова, три години дъжд няма да капне в селото — дума Чакърът. — Бащата трябва да намерим и да си ги венчеем, такова! Копеле е то, не е друго нещо. Кой знае какви поразии ще ни изпрати господ!… Бащата трябва, такованканак…
— А бе то бащата се знае, ама как да го пипнем тоя загорец, като в капан не влиза? — добави хаджи Дончо.
— Как! Ще идем у Станини всички, ще я накараме да признае, ще хванем тогава тоя майчин син със стражата и насила ще го накараме да я вземе!

Дигат се старейшините начело с кмета и тежко-тежко запристъпват към Станини. Щом влезли в двора, и тя застанала с ръце на хълбоците на прага.

— Тъй и тъй, булка — започнал нерешително кметът, — то станалото — станало и назад се не връща. Жив човек дорде е, все греши, ама дойдохме да ни кажеш кой е бащата, та по закона да я наредим. То Дако, видяло се, че няма да се върне и години се минаха, пък и кой знае дали е жив, ами да ви венчеем с този, па в хората да влезеш и работата си да гледаш спокойно.
— Мърсувала си, такова, мърсувала — подел остро Чакърът. — Господ да ти плаща за това, ама защо да страда селото? Град да го бие и суша да го мори? Кажи си, такова, изповядай се пред нас, та да го наредим, както е пътно.
— Тъй, Станке, тъй — допълнил хаджият, — кажи си от кого е детето, пък останалото от нас го искай!

А тя, проклетата, нали я подучил загорецът, кръстосала ръце отзад, та опънала яка снага, дигнала глава нависоко, че като почнала:

— От вас е детето, кмете! От тебе е, от дядо Чакъра е, от хаджи Донча е! Чухте ли? От всички ви е, гдето сте се допилели невикани и неканени в къщата ми посред бял ден!… Години като робиня се мъча аз тука и никой се не погрижи да ме попита — гладна ли съм, жедна ли съм, жена ли съм, или кучка!… Ваше е детето! Тъй да знаете… Сега ще хукна из село и ще викам, колкото мога: ваше е детето, ваше е!…

Свършила-недовършила, и дворът се опразнил. Хукнали старейшините кой накъде види. ..."

Цялата ситуация с подробностите "преди и след" можете да прочетете тук цък
Karmic wheel73
Интересен е разказа да.
Чел съм го и преди.
biggeorge
И аз знам, че ДНК-тест отнема три дни.
Но не разбирам защо изготвянето на някои ДНК експертизи отнема по 2-3 седмици? 292.gif
Persian
Цитат(biggeorge @ 22/08/2019, 04:17) <{POST_SNAPBACK}>
1. Защо седемгодишно дете е оставено без надзор от възрастен човек? dry.gif
2. Защо малолетно дете се разхожда само по улиците?
3. Възрастните, които е трябвало да отговарят за живота и здравето на детето къде са били, докато то е било изнасилвано и убивано и ще понесат ли наказание за безотговорността си?

Ако можете отговорете на някой от въпросите! huh.gif

А защо някой, който е сам трябва да бъде убит, изнасилен и ограбен независимо от възрастта му.
Трябва пак да кажа същото, както както съм казвал.
Ние така израснахме. Кой мислиш, че е ходил с нас навсякъде, като работното време беше от 08:00 до 17:30
Ей така се шляехме по улиците.

Нямам обяснение само за едно.
При положение, че 100 на 100 е курвалък и проституция, да тръгнеш да изнасилваш малки жени, които още не им е дошло времето или дърти жени на които им е отминал периода на годност.

Това е.
Едно дете не можеш да му турнеш верига и да си седи все в къщи, както и един родител не може да стои все по площадките.
Не отричам, че моят син все затова ме обвинява, че никога не съм го пускал сам, а е бил все с мен до 15 годишен, ама то пък голяма файда, че толкова години го пазих.
На кой каквото му е писано. Нещо, което има да се случва, то се случва. Неизбежно е.
Питето
Я да ми го обясниш това съчетание, че се обърквам:
Едно дете не можеш да му турнеш верига и да си седи все в къщи, както и един родител не може да стои все по площадките.
Не отричам, че моят син все затова ме обвинява, че никога не съм го пускал сам, а е бил все с мен до 15 годишен
Persian
Цитат(Питето @ 26/08/2019, 10:01) <{POST_SNAPBACK}>

Просто е smile.gif
Като беше по-малък, майка му го остави в детската градина, а аз го взимах и до среднощ е все с мен.
Като стана малко по-голям, седи при майка си и ме чака да се прибера и пак да зачезнем.
Като мина 10-11 години искаше с другите пред блока да се мота, ама аз все му дишах у врата.
Искаше да ходи на нощни компютърни клубове и се сърдеше, че не го пускам, както и на тъпите мачове на Левски.
Случвало се е като много малък да го водя с мен на бачкане.

В смисъл, седи окован във вериги докато си дойда, а не да е все навън или все вътре.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.