Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Свободата на словото, медиите
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3
lati1960
Привет!
Да почнем с това: https://www.mediapool.bg/bulgaria-zapazva-1...news292327.html
Вече вероятно знаете, България е на 111-то място по свобода на словото, медиите и изразяването. От 170 държави в извадката. Дали е добре или зле, вие кажете. Според мен би трябвало да сме по-напред, защото реална свобода на изразяване у нас има, факт. Но си мисля, че на анкетата е повлиял друг фактор, този по собствеността на самите медии у нас, и обвързаността на собствениците им със самата власт. Така поне предполагам. Споделете и вашето мнение. По последното да кажа някои мои мисли:
Собствеността на нашите медии може да бъде разделена условно на четири части. В първата са т. нар. обществени, БНР и БНТ. За тях няма какво да говорим, те са под контрола на управляващите, без значение кои са в момента. Нормално. Който дава парѝте, той поръчва музиката. Парадоксът е, че макар и под шапката на властта, именно в тях прозира най-голямата видима поне свобода на изразяване. Второто парче собственост от медийната баница е в ръцете и фирмите на г-н Пеевски, не е тайна. А той, както знаем, е част от структурите на ДПС. Третата част са на братя Домусчиеви, те пък близки до ГЕРБ и сегашното управление. Четвъртата е в диапазона на контрол на г-н Прокопиев, който опитва да се оттегли от сферата, засега неуспешно. Има и медии извън този контрол донякъде, но пък тясно обвързани политически, като телевизията на г-н Сидеров, трети независими донякъде като тази на г-н Трифонов, и т. н. Но, ключовите медии са индиректно или направо директно под контрола на властта. Което вероятно е наклонило решението страната ни да не мръдне от това 111-то място. Иначе свобода на изразяване и на словото у нас бол. Всеки може да говори каквото и когато си иска, виждаме. То донякъде обслужва също властта, понеже в цялата тая какафония от фалшиви новини и непрестанна истерична говорилня се губят фактите и истината, която срамежливо наднича иззад въпросното произволно словоблудстване. Тази говорилня обслужва именно властта, според мен. Затуй и засега не ни се отнема.
А защо намесвам в темата случая с Милен Цветков? В Закона за следствените действия ясно е указано, че разследващите на подобни инциденти не трябва да изключват всички възможни хипотези, дори тази за умишлено или поръчково убийство. Не твърдя, че случаят е такъв. Но, ако е? Разбира се, ние не разполагаме с фактите по него, освен оповестеното в медиите. Но, така както аз гледах клипа с инцидента, видно е как черният джип се беше засилил отдалече и дори усили още преди да удари колата на журналиста! Колкото и да е бил надрусан младежа, от такова разстояние вече би трябвало да е виждал колата отпред и да опита поне да натисне спирачка. Нищо такова! Ето, преценете сами: https://news.bnt.bg/news/kamera-e-zasnela-m...050299news.html
Въпросът по това: Ако Милен Цветков е поръчан и убит, как това се вписва в свободата на медийното пространство у нас? Помним случая на Виктория от Русе, там също имаше съмнения, замазаха се нещата... уж изнасилване било. Нищо чудно убиецът ѝ скоро да е на свобода! Най-лесно се инсценира пътен инцидент при такива обстоятелства, защото трудно се доказва умисъл. И присъдите после са минимални. По което тече уж дебат, но друга тема.
Та: Какво мислите за свободата на словото и медиите у нас? И, случаен инцидент ли е според вас случилото се с Милен Цветков?
lati1960
За да уважа паметта на Милен Цветков, и за да опитаме да потърсим все пак в самото му говорене някакъв мотив по евентуалното му физическо отстраняване, подчертавам - евентуалното, та нека да изгледаме, ако имаме търпение, ето това:

Разбира се, може да има съвсем други причини за същото, извън журналистическата му кариера. Говоря само хипотетично, не разполагаме с всички факти, дано разследващите си свършат съвестно работата. Крайно време е едно подобно деяние, ако е такова, най-после да бъде разкрито докрай!
lati1960
Цитат(lati1960 @ 22/04/2020, 11:50) <{POST_SNAPBACK}>
Привет!
Да почнем с това: https://www.mediapool.bg/bulgaria-zapazva-1...news292327.html
Вече вероятно знаете, България е на 111-то място по свобода на словото, медиите и изразяването. От 170 държави в извадката. Дали е добре или зле, вие кажете. Според мен би трябвало да сме по-напред, защото реална свобода на изразяване у нас има, факт. Но си мисля, че на анкетата е повлиял друг фактор, този по собствеността на самите медии у нас, и обвързаността на собствениците им със самата власт. Така поне предполагам. Споделете и вашето мнение. По последното да кажа някои мои мисли:
Собствеността на нашите медии може да бъде разделена условно на четири части. В първата са т. нар. обществени, БНР и БНТ. За тях няма какво да говорим, те са под контрола на управляващите, без значение кои са в момента. Нормално. Който дава парѝте, той поръчва музиката. Парадоксът е, че макар и под шапката на властта, именно в тях прозира най-голямата видима поне свобода на изразяване. Второто парче собственост от медийната баница е в ръцете и фирмите на г-н Пеевски, не е тайна. А той, както знаем, е част от структурите на ДПС. Третата част са на братя Домусчиеви, те пък близки до ГЕРБ и сегашното управление. Четвъртата е в диапазона на контрол на г-н Прокопиев, който опитва да се оттегли от сферата, засега неуспешно. Има и медии извън този контрол донякъде, но пък тясно обвързани политически, като телевизията на г-н Сидеров, трети независими донякъде като тази на г-н Трифонов, и т. н. Но, ключовите медии са индиректно или направо директно под контрола на властта. Което вероятно е наклонило решението страната ни да не мръдне от това 111-то място. Иначе свобода на изразяване и на словото у нас бол. Всеки може да говори каквото и когато си иска, виждаме. То донякъде обслужва също властта, понеже в цялата тая какафония от фалшиви новини и непрестанна истерична говорилня се губят фактите и истината, която срамежливо наднича иззад въпросното произволно словоблудстване. Тази говорилня обслужва именно властта, според мен. Затуй и засега не ни се отнема.
А защо намесвам в темата случая с Милен Цветков? В Закона за следствените действия ясно е указано, че разследващите на подобни инциденти не трябва да изключват всички възможни хипотези, дори тази за умишлено или поръчково убийство. Не твърдя, че случаят е такъв. Но, ако е? Разбира се, ние не разполагаме с фактите по него, освен оповестеното в медиите. Но, така както аз гледах клипа с инцидента, видно е как черният джип се беше засилил отдалече и дори усили още преди да удари колата на журналиста! Колкото и да е бил надрусан младежа, от такова разстояние вече би трябвало да е виждал колата отпред и да опита поне да натисне спирачка. Нищо такова! Ето, преценете сами: https://news.bnt.bg/news/kamera-e-zasnela-m...050299news.html
Въпросът по това: Ако Милен Цветков е поръчан и убит, как това се вписва в свободата на медийното пространство у нас? Помним случая на Виктория от Русе, там също имаше съмнения, замазаха се нещата... уж изнасилване било. Нищо чудно убиецът ѝ скоро да е на свобода! Най-лесно се инсценира пътен инцидент при такива обстоятелства, защото трудно се доказва умисъл. И присъдите после са минимални. По което тече уж дебат, но друга тема.
Та: Какво мислите за свободата на словото и медиите у нас? И, случаен инцидент ли е според вас случилото се с Милен Цветков?

Има напредък и развитие по случая, ето:

https://www.vesti.bg/bulgaria/obviniha-niko...cvetkov-6108597

Тарабас
Има ли начин, по-често и по-подробно да ни ъпдейтваш с линкове и прясна информация?
lati1960
Цитат(Тарабас @ 22/04/2020, 19:16) <{POST_SNAPBACK}>
Има ли начин, по-често и по-подробно да ни ъпдейтваш с линкове и прясна информация?

Нет пространството е пълно с инфо. Имаш търсачка, давай.
Иначе, не само за мен този случай, с Милен Цветков, е от изключително значение за страната ни. Може би някои не си давате сметка за това. Ако, повтарям - ако се докаже, че има поръчка и умисъл за преднамерено деяние, по убийството на журналиста, то нещата стават много сериозни. Меко казано. Да бъде така показно убит журналист, и то в страна, която се натиска за Еврозоната... ми сам си дай сметка какво означава. Дори корона безумието няма да засенчи подобно нещо. А на някои у нас малко им трябва, за да им се подпали фитила, ако ме разбираш. Затова е много важно съответните органи - прокуратура и следствие, да си свършат добре работата по случая. Засега върви добре, но имам известни съмнения. Че на даден етап ще дадат на заден, и ще се потули отново истината. В смисъл, че обвинението, макар и за предумишлено убийство, ще остане на ниво пътен инцидент, а не поръчка. За което са съмненията ми, и не само моите. Така и агнето сито, и вълка цял, ако перефразираме. Само предположения, разбира се.
Нека изчакаме, и ще видим.
Тарабас
Цитат(lati1960 @ 22/04/2020, 18:57) <{POST_SNAPBACK}>
...ако ме разбираш.

Затова е много важно съответните органи - прокуратура и следствие, да си свършат добре работата по случая. Засега върви добре, но имам известни съмнения. Че на даден етап ще дадат на заден, и ще се потули отново истината. В смисъл, че обвинението, макар и за предумишлено убийство, ще остане на ниво пътен инцидент, а не поръчка. За което са съмненията ми, и не само моите. Така и агнето сито, и вълка цял, ако перефразираме. Само предположения, разбира се.
Нека изчакаме, и ще видим.

Не, не разбирам. Нищо не разбирам. И да искам, няма как да разбера.

Някой разбира ли?
wal
Цитат
В смисъл, че обвинението, макар и за предумишлено убийство, ще остане на ниво пътен инцидент, а не поръчка.

В смисъл, че ще се появи някой, който е толкова луд, че да поръча на наркоман да убие известен журналист!!Ами нали като го оставят два дни без дрога ще си каже и майчиното мляко и това ,което не го питат.Ама този някой освен ,че е луд е и прекалено богат, щото убиецът е синче на собственичка на фабрика за алкохол.
lati1960
Цитат(Тарабас @ 22/04/2020, 20:13) <{POST_SNAPBACK}>
Не, не разбирам. Нищо не разбирам. И да искам, няма как да разбера.

Някой разбира ли?

Ако, пак уточнявам, ако се докаже, че е поръчково убийството на Милен Цветков, 111-тото ни място по свобода на словото и медиите ще се окаже дори престижно, трябва да сме още по-назад. Страни, в които убиват така показно журналисти /ако се докаже/, са на опашката в подобни класации. И глобалните последици за тях са негативни, меко казано. Освен това, ще проличи и истинското състояние на демокрацията у нас въобще, тоест липсата на реална такава. Всичко е само лъжи, манипулации, параван, и мутренско разчистване на сметки зад фасадата "демокрация".
Ако и това не разбереш, повредата не е в моя... е, знаеш. Нищо лично.
lati1960
Цитат(wal @ 22/04/2020, 20:14) <{POST_SNAPBACK}>
В смисъл, че ще се появи някой, който е толкова луд, че да поръча на наркоман да убие известен журналист!!Ами нали като го оставят два дни без дрога ще си каже и майчиното мляко и това ,което не го питат.Ама този някой освен ,че е луд е и прекалено богат, щото убиецът е синче на собственичка на фабрика за алкохол.

Не е от значение какво той е казал или ще каже. Ние това няма как да го знаем.
Важното е какво ще кажат съответните органи, от следствието и прокуратурата. Засега, пак казвам, вървят в правилната посока. Дали ще стигнат до края, ще видим. Дано.
А по съмненията ти... понякога най-очеизвадното е най-просто и логично, като прикритие за подобни деяния. Точно на това се разчита - "само луд би могъл да извърши или поръча подобно нещо", няма начин. Ми да. Луди са. Ако бяха нормални, нямаше да правят тези неща. Ние с теб разсъждаваме от гледна точка на нормалността, колкото и условна да е. Все пак в рамките на някаква допустима етика и морал. Обаче, когато става дума за власт, и пари, за голяма власт, и много, много, много парѝ, тогава нещата излизат извън контрол и извън нормалността, както ние простосмъртните я разбираме. Освен всичко, последните 30 г. показаха, че на овластените и богатите у нас всичко им е простено, позволено и им се разминава, този случай едва ли ще е изключение. Не случайно припомних онзи с Виктория от Русе, той се разви по сходен начин. Ако не е излязъл още, убиецът на момичето съвсем скоро ще излезе, и, какво? На някой да му пука? Някой да говори за това? Предполагам, че и сега ще се иде на същия вариант, но да не избързваме. Нека да видим дали заявките и амбициите на новия главен прокурор ще имат покритие, дано.
wal
Цитат
Обаче, когато става дума за власт, и пари, за голяма власт, и много, много, много парѝ, тогава нещата излизат извън контрол и извън нормалността, както ние простосмъртните я разбираме.

За каква власт и за какви пари става дума?!Чия власт застраши Милен Цветков и чий пари?!Кой имаше сметка да го поръча?!
Ти кажи сега от 5G мрежата как да се опазим и къде да се крием!
Тарабас
Против 5G чух че помага когато с първата урина сутрин се намокри потник и се носи под дрехите. Защитата важи, докато потникът е мокър. Препоръчва се, да се ядат калмари или октопод вечерно време и сутрин да се пикае урина с всичките полезни вещества от морските ни приятели.
wal
Това го четох вече във ФБ, старо е.Препоръчах и връхните дрехи да се напоят със същата течност.Ще бъде две в едно.Пази те от и от 5G и от коронавируса.Никой няма да смее да те доближи!!
evanka
Не е поръчково убийство. Не че дрогиран келеш не може да се ядоса на журналист и да пожелае да го сплаши. Но на видеото от катастрофата се вижда, че минава много време между спирането на колата на Цветков и идването на другата. По случйност за това време, нямаше други коли между тях.
Лично мое мнение, но колкото и силен да е удара, не би трябвало да е смъртоносен в тази конфигурация - две коли, които се влачат, а не челен удар. Онези момчета, които го вадиха от колата и влачиха до тротоара, били му въртяли главата, сложили го в неправилно положение, правили сърдечен масаж при счупени ребра... и т.н. могат да се окажат виновни за смърта. И ако келеша бъде оправдан или с намалена присъда, този път може да не е заради парите на майка му (която вече едва ли има нещо на свое име), а защото всеки адвокат би могъл да докаже съмнение относно причината за смъртта. Българина е много неграмотен по оказване на първа помощ (от както няма казарма и военно обучение)
Riki
Аз прочетох за висока скорост. Дори ускорил.
Ударът наподобявал взрив "с облак прах до 4-я етаж".
Спешна помощ за се отзовали за 5 мин.
Според данни на аутопсията, получените травми са "несъвместими с живота" - скъсана аорта, колабирали съдове, счупени ребра (кой знае къде са се забили)....
Незнам.....

lati1960
Цитат(Riki @ 23/04/2020, 12:55) <{POST_SNAPBACK}>
Аз прочетох за висока скорост. Дори ускорил.
Ударът наподобявал взрив "с облак прах до 4-я етаж".
Спешна помощ за се отзовали за 5 мин.
Според данни на аутопсията, получените травми са "несъвместими с живота" - скъсана аорта, колабирали съдове, счупени ребра (кой знае къде са се забили)....
Незнам.....

Не съм сигурен дали говоря с шофьори? Дори не е от значение колко стаж имате зад волана.
Ето сега хипотетичната ситуация. Представете си, че сте в черния джип на мястото на Кристиян, който помете Милен Цветков. Опитайте.
Сега си представете, че сте напушени и надрусани до козирката. Зле сте. Вие ви се свят. Гади ви се. В еуфория сте, от четирите вида дрога, която сте взели. /Или друг ви е дал/. Но, въпреки всичко това, вие все пак виждате добре /не знам как е със зрението този млад човек, но да приемем, че е добре/. Та, въпреки лошото си общо състояние, вие все пак добре виждате пътя пред себе си. Нищо, че карате с голяма скорост. /Защо, отделен въпрос?/ Пътят пред вас е права линия, няма завои, аз съм пътувал по него, има лек наклон нагоре, но се вижда надалеч поне 200-300 метра! Никакви препядствия няма между вас и кръстовището. Няма коли и между вас и колата отпред, на Милен. Въпреки високата скорост, въпреки това, че сте дрогирани, вие ще видите тази кола поне 100-150 метра преди да стигнете до нея! Дори по-отдалече. И сега идваме на главния въпрос, според мен: Защо няма спирачен път?!
При нормални обстоятелства, дори в случая, най-нормалната реакция на всеки водач, даже на най-неопитния, е да потърси с крак спирачката. Рано или късно. А Кристиян е имал доста време да го стори, обясних по-горе защо. Но не го е направил! Тъкмо обратното - вижда се и на двете видеа от инцидента, че черният джип вместо да намали, ускорява отдалеч приближавайки автомобила на журналиста. Защо? Това е въпросът, който разследващите трябва да изяснят. А дали ние като общество ще научим истината, и този път, съмнявам се. За мен този инцидент си е чиста проба умишлено убийство, категорично. А по какви причини, не мога да знам, нито да гадая. Това трябва да разберат разследващите. Дори да приемем, че Криситян по някаква причина е отклонил внимание в онзи момент, той не е бил сам, в джипа е имало поне още двама човека, така се твърди. Поне единия би трябвало да му извика, да му насочи вниманието към опасността пред него. Нищо и от това. Откъдето и да го погледна, дори чисто логически няма как това да е случаен инцидент.
D-rA
Цитат(lati1960 @ 23/04/2020, 17:21) <{POST_SNAPBACK}>
Защо няма спирачен път?!
При нормални обстоятелства, дори в случая, най-нормалната реакция на всеки водач, даже на най-неопитния, е да потърси с крак спирачката. Рано или късно.

Потърси в мрежата, вчера четох статия на специалист, но не помня сайта - сред дрогираните има нова мания -шофиране със затворени очи, предизвикващо много по-силни усещания от самата дрога... Това ще ти отговори на въпроса за липса на спирачен път... Разбира се и това е хипотеза. sunbathing.gif

evanka
Цитат(lati1960 @ 23/04/2020, 16:21) <{POST_SNAPBACK}>
Не съм сигурен дали говоря с шофьори? Дори не е от значение колко стаж имате зад волана.
Ето сега хипотетичната ситуация. Представете си, че сте в черния джип на мястото на Кристиян, който помете Милен Цветков. Опитайте.
Сега си представете, че сте напушени и надрусани до козирката. Зле сте. Вие ви се свят. Гади ви се. В еуфория сте, от четирите вида дрога, която сте взели. /Или друг ви е дал/. Но, въпреки всичко това, вие все пак виждате добре /не знам как е със зрението този млад човек, но да приемем, че е добре/. Та, въпреки лошото си общо състояние, вие все пак добре виждате пътя пред себе си. Нищо, че карате с голяма скорост. /Защо, отделен въпрос?/ Пътят пред вас е права линия, няма завои, аз съм пътувал по него, има лек наклон нагоре, но се вижда надалеч поне 200-300 метра! Никакви препядствия няма между вас и кръстовището. Няма коли и между вас и колата отпред, на Милен. Въпреки високата скорост, въпреки това, че сте дрогирани, вие ще видите тази кола поне 100-150 метра преди да стигнете до нея! Дори по-отдалече. И сега идваме на главния въпрос, според мен: Защо няма спирачен път?!
При нормални обстоятелства, дори в случая, най-нормалната реакция на всеки водач, даже на най-неопитния, е да потърси с крак спирачката. Рано или късно. А Кристиян е имал доста време да го стори, обясних по-горе защо. Но не го е направил! Тъкмо обратното - вижда се и на двете видеа от инцидента, че черният джип вместо да намали, ускорява отдалеч приближавайки автомобила на журналиста. Защо? Това е въпросът, който разследващите трябва да изяснят. А дали ние като общество ще научим истината, и този път, съмнявам се. За мен този инцидент си е чиста проба умишлено убийство, категорично. А по какви причини, не мога да знам, нито да гадая. Това трябва да разберат разследващите. Дори да приемем, че Криситян по някаква причина е отклонил внимание в онзи момент, той не е бил сам, в джипа е имало поне още двама човека, така се твърди. Поне единия би трябвало да му извика, да му насочи вниманието към опасността пред него. Нищо и от това. Откъдето и да го погледна, дори чисто логически няма как това да е случаен инцидент.

Може да си е гледал телефона. Онези в колата -също.
Българските булеварди са прекалено скоростни и широки.
Остатък от мегаломанията на соца.
В западните държави този булевард щеше да е с бордюр по средата и отделна лента за автобусите. По него дори и през период на карантина щеше да се лази с 30-40 км/ч.
Тарабас
Първа помощ само в казармата ли се учи? Ами вместо да влачат подрастващите по чествания на обесвсния, не е ли по- добре да ги научат на нещо полезно? Първа помощ?
Riki
Не разбирам, какво общо имаме ние, дали сме шофьори?! И защо точно зрението на Кристиян изключи от настоящата ситуация!
Точно това е, на което трябва да стъпиш, според мен, защото:
- знаем правилата за движение ( разрешена скорост в град, ограничения, светофари и т.н. Имаш ограничение! Спазваш! Видимост ...има - няма, спазваш си правилата, дистанция и т.н.)

-Зрението! Наркотиците променят И очите. Блокират зеничната реакция на светлината!! Дезориентация, лоша преценка...
Аз не знам, какво е употребил, но може да има ...прилив на енергия, висока степен физическа активност..може дори и припадък! Зависи..

Но! Има ненормално възприемане на ситуацията( ако мога така да се изразя). Такъв човек ...как да кажа...трудно е отговорен за ..адекватни реакции...и......уф, м....не знае какво става с него, с околните...…..Основателен довод за адвоката му.

А от това което, попрегледах за Милен...Скъсана аорта с масивна кръвозагуба, колабирали съдове съответно. Счупени ребра с неминуема травма на бял дроб, ч.д. Невързможност за интубиране, венозен път и т.н...…………
Питето
Да бе, потрошили му ребрата и му скъсали аортата просто с едно вадене от колата... ма в твоята вселена сигурно точно така стават нещата. А и колите са разчетени първо на челен удар, после на страничен (колкото може де, щото не го могат много-много), после купето е подсилено срещу търкаляне и чак тогава се мисли за защита от удар отзад. Нищо против твоето мнение, просто инжинерите вадят статистиката от катастрофите и почват да мислят защита от най-честите удари наред. Колата е над тон и половина, а на клипа се вижда как онзи я отнесе за секунад от покой, а това си е много енергия за прехвърляне. В смисъл е имало маса с много висока скорост, за да може другата маса да се ускори за толкова кратко... което пък води до един излишък на ускорение, дето човешкото тяло не умее да го поеме и ей ти човека обречен още преди да го извадят от колата.
Riki
Да!
И аз си го мислех това: " как онзи я отнесе за секунад от покой,"
wal
Е това пък ми е много трудно да си го представя - зле ми е ,гади ми се, вие ми се свят, обаче съм в еуфория ,ама ми се и шофира!!
wal
Нито в казармата, нито на военното обучение някой ни е учил да оказваме първа помощ.
D-rA
Цитат(wal @ 23/04/2020, 21:59) <{POST_SNAPBACK}>
Нито в казармата, нито на военното обучение някой ни е учил да оказваме първа помощ.

...някой ме е учил... е по-точно sunbathing.gif
lati1960
Цитат(D-rA @ 23/04/2020, 17:32) <{POST_SNAPBACK}>
Потърси в мрежата, вчера четох статия на специалист, но не помня сайта - сред дрогираните има нова мания -шофиране със затворени очи, предизвикващо много по-силни усещания от самата дрога... Това ще ти отговори на въпроса за липса на спирачен път... Разбира се и това е хипотеза. sunbathing.gif

О кей, поне е някакво обяснение.
good.gif
Има обаче още нещо, пак само като хипотеза: Прекалено много съвпадения на едно място. Имам предвид, че на едно място, по едно време са събрани накуп известен журналист, син на депутат и такъв на мастита дама шеф и съдружник в голяма разследвана фирма, не е тайна коя. То е все едно джакпота, е, или почти. Математически погледнато, случайността изключва подобно струпване, но, може, случва се. Дано и аз да ударя джакпота! huh.gif
D-rA
Цитат(lati1960 @ 23/04/2020, 22:09) <{POST_SNAPBACK}>
О кей, поне е някакво обяснение.
good.gif
Има обаче още нещо, пак само като хипотеза: Прекалено много съвпадения на едно място. Имам предвид, че на едно място, по едно време са събрани накуп известен журналист, син на депутат и такъв на мастита дама шеф и съдружник в голяма разследвана фирма, не е тайна коя. То е все едно джакпота, е, или почти. Математически погледнато, случайността изключва подобно струпване, но, може, случва се. Дано и аз да ударя джакпота! huh.gif

По-голяма глупост не бях чел... Сори. sunbathing.gif
lati1960
Цитат(Riki @ 23/04/2020, 20:39) <{POST_SNAPBACK}>
Не разбирам, какво общо имаме ние, дали сме шофьори?! И защо точно зрението на Кристиян изключи от настоящата ситуация!
Точно това е, на което трябва да стъпиш, според мен, защото:
- знаем правилата за движение ( разрешена скорост в град, ограничения, светофари и т.н. Имаш ограничение! Спазваш! Видимост ...има - няма, спазваш си правилата, дистанция и т.н.)

-Зрението! Наркотиците променят И очите. Блокират зеничната реакция на светлината!! Дезориентация, лоша преценка...
Аз не знам, какво е употребил, но може да има ...прилив на енергия, висока степен физическа активност..може дори и припадък! Зависи..

Но! Има ненормално възприемане на ситуацията( ако мога така да се изразя). Такъв човек ...как да кажа...трудно е отговорен за ..адекватни реакции...и......уф, м....не знае какво става с него, с околните...…..Основателен довод за адвоката му.

А от това което, попрегледах за Милен...Скъсана аорта с масивна кръвозагуба, колабирали съдове съответно. Счупени ребра с неминуема травма на бял дроб, ч.д. Невързможност за интубиране, венозен път и т.н...…………

За Милен ясно, да почива в мир. То се вижда от видеата защо.
Иначе ще опростя въпроса: Защо няма спирачен път? Защо няма дори опит поне за намаляване, а обратното, вижда се ускоряване преди удара!
/Затуй попитах кой шофира, защото дори такъв с малък опит, колкото и да е неадекватен, във всяка ситуация по инстинкт поне ще потърси педала на спирачката, или поне ще отнеме газта, по инстинкт за собственото си дори съхранение. Нищо такова!/
Д-р А е дал някакво обяснение, а дали е така... Дано кажат разследващите. Все пак, има двама живи свидетели, които са били в джипа. Те знаят какво точно е било. А дали ще кажат, едно. Дали ние ще научим, друго. Аз очаквам поредния замазан случай, жалко за Милен!
lati1960
Цитат(evanka @ 23/04/2020, 18:38) <{POST_SNAPBACK}>
Може да си е гледал телефона. Онези в колата -също.
Българските булеварди са прекалено скоростни и широки.
Остатък от мегаломанията на соца.
В западните държави този булевард щеше да е с бордюр по средата и отделна лента за автобусите. По него дори и през период на карантина щеше да се лази с 30-40 км/ч.

Когато си гледаш телефона, не натискаш до дупка педала на газта! /Което е видно от клиповете с трагедията/
Ако шофираш, обърни внимание когато ти самата си гледаш телефона, как по инстинкт кракът ти с отдръпва от педала на газта. Това е най-нормалната реакция в случая, понеже за части от секундата или за една-две губиш контрол над ситуацията гледайки телефона. Никой не натиска газта докато си гледа телефона! Дори да е дрогиран. Това е инстинкт
lati1960
Цитат(wal @ 23/04/2020, 21:55) <{POST_SNAPBACK}>
Е това пък ми е много трудно да си го представя - зле ми е ,гади ми се, вие ми се свят, обаче съм в еуфория ,ама ми се и шофира!!

Именно. Не се връзва.
Впрочем, някои вече почнаха да подсказват, че адвокатът на Кристиян ще пледира невинен, понеже няма как да се докаже кой точно от тримата е шофирал! Пълен абсурд.
Цялата тая работа вони отвсякъде, просто не знаем фактите, за да вържем картинката. Дано поне разследващите го сторят. Аз лично съм убеден, че ще стигнат до истината, въпросът е дали ние простосмъртните ще я научим. Както винаги, едва ли.
ByBa
[quote name='D-rA' date='23/04/2020, 17:32' post='85064']
Потърси в мрежата, ....

И аз това съветвам...

който иска може да потърси чрез Гугъл...не "шофиране незрящ", а

увеличаване на скоростта с катастрофа...

пфу, не се изразих правилно

катастрофа причинена от увеличаване на скоростта...
The_Purifier
Поръчковата версия и вярата в някакви заговори се превърнаха през последните 2-3 години в удобна замазка за хаоса и беззаконието, които са допуснати в нашата държава. До степен, до която хората са напълно в състояние да повярват на първите, а не на очите си. Да не повярват на стотиците изтрепани по пътища и улици, а на някава висша форма на саморазправа от страна на хора, които нямат капацитета и интелекта да скроят дори едно читаво убийство. Надценяваме тази власт струва ми се, а тя, макар и хитра, е първосигнална и предвидима. "Тя е нашият най-лош враг!"
Riki
Когато си под въздействието на упойващи в-ва, времето зад волана няма значение.

Това е просто мое предположение, не му отдавай значение. Може и да си прав..(знам, че друг отговор търсиш и моя няма да те удовлетвори. Съжалявам).
lati1960
Цитат(Riki @ 24/04/2020, 04:23) <{POST_SNAPBACK}>
Когато си под въздействието на упойващи в-ва, времето зад волана няма значение.

Това е просто мое предположение, не му отдавай значение. Може и да си прав..(знам, че друг отговор търсиш и моя няма да те удовлетвори. Съжалявам).

Да, разбирам. Всичко има значение. Аз също само гадая, не мога да знам какво точно е станало.
Да предположим, че по някаква причина шофиращият на джипа /появяват се версии, че може и да не е Кристиян/ е изпуснал контрола над колата и не е могъл да натисне навреме спирачката. Или, че я е объркал с газта. Може. Млади хора, неопитни водачи, защо не. Но, има пък друго. Инстинктът за самосъхранение. Колкото и да е надрусан някой, колкото и да е зле, щом е в съзнание, този инстинкт е в действие, знаеш. И, когато джипът е наближил колата на Милен, би трябвало поне в последния момент този инстинкт на водача на джипа да сработи, и той поне да опита да отбие наляво или надясно, за да избегне удара. Най-нормалната реакция в подобни случаи. Всеки би постъпил така, за да запази собствения си живот, най-малкото. Но нищо подобно не виждаме на видеата. Обратното, пълна газ, ускорение, и сякаш се търси точно удар в колата отпред! На мен поне това ми прилича на Камикадзе. Буквално. Да удариш някого нарочно, за да го потрошиш, с риск и за твоя живот. Защо така, не знам. Тук вече можем да градим само хипотези, нищо друго. Примерно, може Кристиян да е имал проблеми, финансови, други. Да е изнуден да го направи това, за да му ги опростят, така се действа в престъпните среди. Което обяснява коктейла от дрогите, за кураж примерно, или да са го принудили. Не знам. Само гадая. Сигурен съм, че разследващите ще ги изяснят тези неща. Това им е работата. А повярвай, нашите полицаи следователи са добри, много дори. Проблемът е по-скоро политически, понеже е замесен син на депутат, Георги беше момчето, както и такъв на крупна бизнес дама. И, опираме пак до власт и парѝ. Което усложнява нещата. По оповестяване истината на обществото, това имам предвид. При всички случаи тя ще е неудобна за управляващите. И затова предполагам, че няма да я научим, отново. Е, дано ме опровергаят, има време, дано!
lati1960
Съгласих се с това. Много вероятно да е така. Аз също само гадая по случая, не знаем фактите по него. Само хипотези, говорим си.
Но имах предвид и друго, фактора "случайност", по което д-р А не ме разбра, или аз не успях да се изразя добре. Затова ще поясня:
В София циркулират денонощно около 5 милиона превозни средства. Личните такива, регистрирани в столицата, са към 2-3 милиона. Отделно служебните, ведомствените, на органите по реда, такситата, бусове, леки товарни зареждащи вериги и магазини... Не включвам и градския транспорт, наземния. Тоест, вероятността на едно и също място по едно и също време да са се озовали трима публични, известни личности от елита, или техните деца, е именно 1 към 5 милиона. 1:5 000 000! За мен лично, като мнение разбира се, това няма как да е случайно. Вместо колата на Милен можеше да е всеки един от нас. Не че живота на другите е по-малко ценен от на известните и богатите, не. Но, не е станало така. Да, пак може да е случайно, естествено. Но шансът е който посочих, именно като при тотото и джакпота, затова го споменах и по-горе. Според мен няма нищо случайно в този инцидент. Всички известни факти и поне видяното от видеата подсказва, че се касае за умишлено нанесен удар от джипа върху колата отпред. Точно заради което обвинението бе преквалифицирано в умишлено убийство, а не в пътен инцидент. Явно разследващите знаят неща, които ние не. Нека си свършат работата, да им пожелаем успех. Мисля си, че главният прокурор може да извлече доста позитиви в поразклатеното доверие напоследък към него, ако доведе резследването докрай, и узнаем цялата истина. И не само той, въобще властта. Аз се съмнявам да стане, но пък дано ме опровергаят.
lati1960
Цитат(The_Purifier @ 23/04/2020, 23:51) <{POST_SNAPBACK}>
Поръчковата версия и вярата в някакви заговори се превърнаха през последните 2-3 години в удобна замазка за хаоса и беззаконието, които са допуснати в нашата държава. До степен, до която хората са напълно в състояние да повярват на първите, а не на очите си. Да не повярват на стотиците изтрепани по пътища и улици, а на някава висша форма на саморазправа от страна на хора, които нямат капацитета и интелекта да скроят дори едно читаво убийство. Надценяваме тази власт струва ми се, а тя, макар и хитра, е първосигнална и предвидима. "Тя е нашият най-лош враг!"

О кей. Добре. Но, имай предвид, че където истината се крие и е дефицит, където справедливостта липсва, точно там се появяват и конспиративните теории и тези за заговорите. Когато се шири поголовна корупция и безнаказаност именно за управляващи и кръговете около тях, техните семейства, деца, протежета... какво им остава на хората? Да градят конспиративни теории и такива за заговори. По същото предлагам да прочетем точно по темата, и да изслушаме ето това:
https://bnr.bg/post/101264567/karbovski-po-...ina-kam-satrapa
С което аз напълно се солидаризирам, до последната дума! Дори няма какво да добавя.
wal
Добре де - не си спомням някой да ни е учил.Стискаме ли си сега ръцете?! smile.gif
wal
Цитат
Цялата тая работа вони отвсякъде, просто не знаем фактите, за да вържем картинката.

Колко факти ти трябват за да разбереш кой е виновен?!И свидетелите ги има и записите от камерите. Какво още е нужно?!?!
D-rA
Цитат(wal @ 24/04/2020, 19:27) <{POST_SNAPBACK}>
Добре де - не си спомням някой да ни е учил.Стискаме ли си сега ръцете?! smile.gif

wavetowel2.gif sunbathing.gif
lati1960
Цитат(wal @ 24/04/2020, 19:31) <{POST_SNAPBACK}>
Колко факти ти трябват за да разбереш кой е виновен?!И свидетелите ги има и записите от камерите. Какво още е нужно?!?!

Свидетелите не знаем какво точно са казали. Доколкото аз разбрах, са отказали на този етап да свидетелстват, затуй са с обвинение и по това, и са под гаранция:

https://btvnovinite.bg/bulgaria/katastrofat...edvashtite.html

Що касае записите от камерите, донякъде видяхме на живо какво е станало. За мен лично, само като мнение, това си е направо целенасочено убийство. В каквото бе преквалифицирано и самото обвинение на Прокуратурата. Буквално в УМИШЛЕНО УБИЙСТВО!
А защо, по какви причини, как точно, кой точно... това предстои съответните органи да се произнесат. Но, както каза и Карбовски днес по БНР /дал съм по-долу източник/, какво ни грее днес като общество и самия Милен, че след 10 години може би ще научим част от истината? Може би. А може и не. Няма да е за сефте. Като гледам кои са намесени, май по-скоро не.
D-rA
Цитат(lati1960 @ 24/04/2020, 21:03) <{POST_SNAPBACK}>
За мен лично, само като мнение, това си е направо целенасочено убийство.

И по какво съдиш че е целенасочено... Цел: Милен Цветков, Поръчител - неизвестен, Изпълнител - Наркоманизирано синче на новобогаташка...Нима ако има поръчка, ще се изпълни толкова левашко хабдалски? Мисли малко преди да пишеш абсолютни глупости.Каквото и да заметат - истината за порочността на "прехода ни" и резултатите в следващото я поколение са очеИзвадни... sunbathing.gif
lati1960
Цитат(D-rA @ 24/04/2020, 21:09) <{POST_SNAPBACK}>
И по какво съдиш че е целенасочено... Цел: Милен Цветков, Поръчител - неизвестен, Изпълнител - Наркоманизирано синче на новобогаташка...Нима ако има поръчка, ще се изпълни толкова левашко хабдалски? Мисли малко преди да пишеш абсолютни глупости.Каквото и да заметат - истината за порочността на "прехода ни" и резултатите в следващото я поколение са очеИзвадни... sunbathing.gif

Това последното си е абсолютна истина. Факт.
А по самия инцидент... държа да подчертавам, че изказвам само мнение и хипотези. Нищо повече. Дано погрешни. Но продължавам да съм убеден, че е убийство. А дали поръчка, дали по други причини... Да разследват. Това им е работата.
За хабдалския начин... Ми помниш ли случая в Русе, с убитата по жесток начин журналистка? И там беше хабдалски начина. Някакъв ром доколкото помня, призна си, сключи сделка, и скоро може да е навън, ако вече не е. Някой интересува ли се? Ми никой. Именно хабдалските начини могат да минат през ситото на родната Темида, ако ме разбираш. Имам предвид, че е избран пътен инцидент, а не директно убиване. Примерно, пак хипотеза. При всички положения пътният инцидент няма как да бъде пришит към поръчка. Без доказателства. Но да не прибързваме. Може пък разследващите да открият такива, дано. Ще видим. Аз съм оптимист до последно, по принцип, макар и песимист по принуда, имайки предвид родната действителност. Така че, нека мине малко време, и ще видим.
Riki
Заостри ми вниманието. По принцип не ме вълнуват подобни прояви.

Интересува ме живо доклада на съдебния лекар. Тя е категорична, че Милен е нямал никакви шансове. Както и Питето каза преди нея за влиянието на ускорението върху човешкото тяло. Главата се отмества при удара назад....

А Кристиян е познавал много добре колата на Милен от летни ваканции....

За да съм честна...не го харесвах. Твърде е провокативен. Кой знае с какво е ....издразнил Криско...малко екстази (като при камикатзе) .......... но, спирам!
Има време...да почакаме....
lati1960
Цитат(Riki @ 25/04/2020, 21:22) <{POST_SNAPBACK}>
Заостри ми вниманието. По принцип не ме вълнуват подобни прояви.

Интересува ме живо доклада на съдебния лекар. Тя е категорична, че Милен е нямал никакви шансове. Както и Питето каза преди нея за влиянието на ускорението върху човешкото тяло. Главата се отмества при удара назад....

А Кристиян е познавал много добре колата на Милен от летни ваканции....

За да съм честна...не го харесвах. Твърде е провокативен. Кой знае с какво е ....издразнил Криско...малко екстази (като при камикатзе) .......... но, спирам!
Има време...да почакаме....

Не знам. Няма да гадая повече. Последно ще предположа, че Милен едва ли е издразнил Криско, момчето е само изпълнител, може би, вероятно. Милен е издразнил някой много по-нависоко, за да му се случи това. Но и то е само хипотеза.
Едно е сигурното, което вече е доказано от следствените действия дотук: Не става дума за случаен пътен инцидент, а за предумишлено целенасочено деяние, целящо точно това, което се случи - отнемане живота на човека в предната кола. Оттук-нататък да се произнесат разследващите. Не ми е работа на мен, не знам фактите и детайлите, които те.
biggeorge
Свобода на словото в България няма от 10 години.
Можеш да пишеш само положителни неща за управляващите политици.
Не можеш да критикуваш властимащите, защото поне дузина политически трола ще ти скочат насреща да ти търсят сметка за думите.
Милен Цветков не беше човек, който търпеше цензурата.
Той имаше принципи и ги спазваше до последно.
Затова и умря млад и зелен.
За мен смъртта му е политическо убийство.
Няма доказателства, че убийството на Милен Цветков поръчано от Борис Бойков, но за мен той е косвения убиец.
Бездействието на политиците доведе до смъртта на Милен Цветков.
Най-жалкото е, че дори в този форум има цензура и тя се упражнява от администраторите.
Пример за това е този пост: Самоцензуриране
Под прикритието на борба с фалшивите новини (които на 99 % се създават и пропагандират от самите управляващи!) се води война срещу свободата на словото и свободата на мисълта в България.
D-rA
Цитат(biggeorge @ 25/04/2020, 23:47) <{POST_SNAPBACK}>
Най-жалкото е, че дори в този форум има цензура и тя се упражнява от администраторите.
Пример за това е този пост: Самоцензуриране
Под прикритието на борба с фалшивите новини (които на 99 % се създават и пропагандират от самите управляващи!) се води война срещу свободата на словото и свободата на мисълта в България.

Дай-пример за това което пишеш. Иначе си е само една голяма плювка, каквото е цялото ти "творчество".Темата която визираш не забранява на никого нищо - а е само предупреждение какво може да ви се случи ако... но не и от администрацията на форума. sunbathing.gif
Тарабас
Баце, това твоето е мастурбация. Самозадоволяваш се дори и със смъртта ба загинал в катастрофа. Авторът на темата също. Нямате спирка, дири и да приемем, че не го правите в надрусано състояние . И се вживявате като носители на истината. Лешояди сте вие.
Питето
Самоопровергаване по учебник. Факта че го пишеш това и никой не го е изтрил (или че не пишеш от Сибир*), означава че написаното се разминава с реалността.

-----------------------
*Имаше виц за едно радио дето вчера критикувало, пък днес едва-едва се хващало, щото вече излъчвало от Сибир. Беше точно от времената, когато писането на истината и срещу силните на деня се наказваше я с "изчезване", я с "необятно разстояние"...
wal
Цитат
Кой знае с какво е ....издразнил Криско...малко екстази (като при камикатзе) .......... но, спирам!

Ама е знаел и марката на колата и шарката и номера е знаел и карайки с над 100 км/ч е разбрал, че това е автомобилът на Милен Цветков и нали издразнен и надрусан...........не спирай ,дай нещо друго!!
wal
Цитат
Не можеш да критикуваш властимащите, защото поне дузина политически трола ще ти скочат насреща да ти търсят сметка за думите.

Това ли е критерият за липса на свобода на словото, когато ти отговорят на критиките?!Ти постоянно критикуваш управляващите, какво ти се случи?!
lati1960
Цитат(wal @ 26/04/2020, 10:21) <{POST_SNAPBACK}>
Ама е знаел и марката на колата и шарката и номера е знаел и карайки с над 100 км/ч е разбрал, че това е автомобилът на Милен Цветков и нали издразнен и надрусан...........не спирай ,дай нещо друго!!

Като начало прокурорите и следователите ще трябва да доказват кой точно е шофирал.
В джипа е имало поне още двама човека - Георги, синът на депутат от ГЕРБ и някаква млада дама, не помня името й.
Ако приемем версията, че е карал надрусаният Кристиан, то дали и Георги е бил надрусан, примерно? Ако той е връзката с евентуален поръчител? Разсъждавам просто, чисто логически и хипотетично, не твърдя да е така. Но съм сигурен, че следствието разглежда всички възможни версии. Така че Кристиан може да е бил неадекватен /не е задължително, дори употребил/, но трезвият Георги примерно да му е казал нещо от рода: "Ето това е колата, отпред, давай, настъпи газта!" Защо не? Така че има много варианти, да изчакаме. Засега прокуратурата се придържа стриктно към версията за умишлено причинен инцидент, явно разполагат с някакви доказателства за това, съдията ги е приел и е оставил Кристиан в ареста. Ето какво каза главният прокурор по същото, както и по други актуални действия свързани с Прокуратурата:
https://www.vesti.bg/bulgaria/geshev-krygov...paganda-6108752
След като следствието се придържа към версията за умисъл, има два варианта. Първият е да го правят нарочно, за да се издъни обвинението в Съда, и Кристиан да бъде пуснат без присъда. Вторият е да разполагат със солидни доказателства и на процеса ще се разбере, ако е така. Да изчакаме, и ще видим. Моето мнение вече го казах. Според мен и този случай ще бъде заметен под килима, а истината потулена. Ще минат година-две, и това момче ще го пуснат тихомълком. Както и онзи, който уби Виктория от Русе. Жалко за нея, жалко и за Милен. Живеем в идиотски, гадни времена, но някои продължавайте да ме убеждавате, че всичко е прекрасно и си е наред. Може някой ден да ви повярвам.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.