Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: 2020
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Бай Ганьо
Няма ли кой да тегли една голяма майна на изминалата 2020 и да погледне с надежда към 2021?
Или и тя ще е същата!
Да ви кажа ли каква ще е!
По-лоша ще бъде.
Ние имаме неограничени възможности. laughing.gif
Питето
"Не мрънкай — тука всички са българи." В тази посока (пропускам традицията с мрънкането), и за мене 2020 биваше...
cheers1.gif
lati1960
Цитат(Бай Ганьо @ 01/01/2021, 13:50) <{POST_SNAPBACK}>
Няма ли кой да тегли една голяма майна на изминалата 2020 и да погледне с надежда към 2021?
Или и тя ще е същата!
По-лоша ще бъде.

За много години на всички!
Да сте живи и здрави, пък останалото каквото си го направим.
Дано си лош пророк, и 2021-ва да е по-добра, макар че какво значи?
За едни ще е по-добра, за други не... Не искам да внасям още песимизъм, напротив, но, като се замисля понякога - колко същества умират за секунда време! Но и колко се раждат? Животът ни тук е кръговрат. Пожелавам да е успешна и здрава новата година на всички тук? А за света каква ще е... ще видим? Повечето хора чакат ваксините и смятат, че те ще им решат проблема, с вируса. Дано. Но, дори да стане, мисля ще има още изненади за всички ни, някои и неприятни. И не само природни, като труса в Хърватия. Очертава се интересен политически сезон и у нас. Също непредвидими ходове на новата администрация във Вашингтон, начело с Байдън. А светът много зависи от което, знаем. Дано са дошли там по-мъдри и умерени хора, да се надяваме. Иначе българите така сме обръгнали, че какво да ни уплаши? Моля се само да не ни застига нещо такова като в Хърватско, с останалото ще се справим криво ляво. Поне се надявам. При всички положения ни предстои една интересна година. Дано да е добра за всички тук!
Радио Ереван
Или и тя ще е същата!
По-лоша ще бъде.

Същата ще бъде, но в обратен ред, ако мога така да се изразя. В началото на 2020 г. само бяхме чували за ковид, но всичко беше наред. От края на февруари нещата се влошиха и така до края на годината. През 2021 г. обратно, нещата ще започнат лошо, но към края на годината пак всичко ще е наред, както в началото на 2021 година.
wal
Честита да ни е 2021-а година!!
Какво й беше на миналата година?!Да не би пък 1996-а например да беше по-добра?!2020-а година ни приземи, добре е от време на време да ни приземяват.
Тарабас
За някои годината ще бъде пак голям, топъл бахур. За други не.
The_Purifier
ЧНГ! grin.gif
evanka
Веднъж и аз да съм на едно мнение с Бай Ганя. rolleyes.gif
На каква база данни някой си въобразява, че в 2021 всичко ще свърши като с магическа пръчка и нещата ще тръгнат като по-старому?

Честита Нова година!
Dani
Или и тя ще е същата!
По-лоша ще бъде.

2020 година беше сравнително добра, нека 2021 година да бъде напълно добра, да се справим с Ковида, да отворят заведенията, да се раздвижат нещата и всички да се чувстват добре!
agrippa
Цитат(Радио Ереван @ 01/01/2021, 13:00) <{POST_SNAPBACK}>
Същата ще бъде, но в обратен ред, ако мога така да се изразя. В началото на 2020 г. само бяхме чували за ковид, но всичко беше наред. От края на февруари нещата се влошиха и така до края на годината. През 2021 г. обратно, нещата ще започнат лошо, но към края на годината пак всичко ще е наред, както в началото на 2021 година.
Звучи ми добре, дано да си прав! groupwave.gif
agrippa
Ако не дойде нов вирус, дето да ни държи всички с памперси (от един виц) и да си спомняме за 20-та с умиление, нещата ще почнат да се оправят. Може пък и да свикнем и нищо да не ни впечатлява повече.
lati1960
Или и тя ще е същата!
По-лоша ще бъде.

"Ние имаме неограничени възможности."

Хващам се за горното, и веднага давам инфо за първото значимо събитие, с което почва новата година, поне от моя гледна точка, това е пробив в технологията по функционирането на супер бърз интернет и въобще глобални връзки, ето:

https://www.vesti.bg/tehnologii/osyshtestvi...a-44-km-6119802

Писах още миналата година някъде тук, че очаквам в скоро време бум на подобни научни иновации, открития и разработки, които обаче... Ето тук вече не съм оптимист, в смисъл, че всичко, на което ще бъдем свидетели и през настоящата нова вече година, ще бъде използвано от задкулисието и в глобален план, оттам и в регионален по изграждане на глобална световна Матрица по супер контрол над биомодифицирани хора, като последното ще почне именно с ваксинирането срещу т. нар. Ковид вирус, което вече е факт, в началната си фаза. Което ще доведе до фактическо разделяне на населението навсякъде на "чисти" тоест ваксинирани, и "нечисти", потенциално заразни и опасни за първите. Нататък мерки по осигуряване "нормален" и безопасен живот на "чистите", чрез ограничаване на права и свободи на "нечистите", които се сещате, че ще са от най-долните социални слоеве, плюс всички останали, които откажат да бъдат ваксинирани. В някои страни, като Австрия, Германия, дори Британия, да не изреждам, се подготвя законодателство, което ще позволява на гражданите им да пътуват, пазаруват и въобще да живеят нормално, само ако имат тест или ваксина. Ако не... втора категория! С частично или напълно отнети права и свободи. Това скоро ще е реалност. Освен че чрез супер технологии като гореупоменатата целият ни живот ще бъде качен на Централен глобален Сървър, чрез който живота ни и света ни ще бъдат управлявани, манипулирани и насочвани от една ограничена кланова каста, която ще моделира реалността и света ни в посока биотехнологично зомбиране и биороботизиране. Просто казано: Няколко болни мозъци чрез новите технологии ще опитат да управляват и използват хората като биомашини. Това иде. А иначе, ако действително някой е искал да пребори т. нар. ковид пандемия, ето как се прави, без значение мащаба на мерките: https://www.economic.bg/bg/a/view/dyrjavata...m_origin=abv.bg Въпросът е такъв, по-точно са два, в същия контекст: Ако има пандемия, защо всички държави не сториха точно това - тотално затваряне на всичко, граници, пълно тестване, на влизащи и излизащи, и т. н.? А ако няма пандемия, с какво и срещу какво ще ни ваксинират? Знам, знам, вече е огромен масивът от "доказателства", че има зараза. Обаче, защо поне в официалните медии не се допуска дори звук, дума, гласец дори, който да оспори това и да се аргументира? Задайте си пък този въпрос. Аз си го задавам вече почти година, и съм си отговорил. Макар пръв да го повдигнах, по вируса тук, все още мисля, че въпреки да пуснаха нещо от онези лаборатории край Ухан, играта на вируси преследва съвсем други цели от официално прокламираните, а настоящата година ще даде някои отговори по това мое съмнение. Но, да видим. Кажете вие какво мислите?
Бай Ганьо
Да звучи добре не е достатъчно.
Фактите какви са?
Тук сме на нива от 1 до 5.
https://www.lockdownbozza.co.za/home
Историята от миналата година се повтаря в по-лош сценарий.
Тогава мерките започнаха от края на март.
Сега сме на ниво 3 но с тенденция за 4 или 5.
А е лято.Представи си когато дойде зимата.
ЕксГорски
Цитат(lati1960 @ 06/01/2021, 19:40) <{POST_SNAPBACK}>
Кажете вие какво мислите?

Мислим, че луд умора няма
и че, както е казал геносе Гьобелс : една лъжа като се повтори 100 пъти става истина. Ти май надмина нормата (100 пъти)?!
Радио Ереван
Цитат(Бай Ганьо @ 06/01/2021, 21:29) <{POST_SNAPBACK}>
Фактите какви са?

Споко, три милиона ако се ваксинират за 11 месеца, няма да има големи проблеми. Аз съм оптимист.
Радио Ереван
Цитат(Бай Ганьо @ 06/01/2021, 21:29) <{POST_SNAPBACK}>
Фактите какви са?

Малко ще се поправя. Едва ли за 11 месеца ще се ваксинират повече от два милиона души, което ще забави нещата. Все пак в края на 2021 г. ще доста по-добре от сега.
П.П. Става въпрос за България.
evanka
Цитат(Радио Ереван @ 06/01/2021, 21:36) <{POST_SNAPBACK}>
Споко, три милиона ако се ваксинират за 11 месеца, няма да има големи проблеми. Аз съм оптимист.

На базата на какви данни, правиш това оптимистчно заключение?
Дори фирмите производителки на ваксините, засега не се изказват за бъдеще по-дълго от 3 месеца.
Радио Ереван
Цитат(evanka @ 08/01/2021, 21:37) <{POST_SNAPBACK}>
На базата на какви данни, правиш това оптимистчно заключение?
Дори фирмите производителки на ваксините, засега не се изказват за бъдеще по-дълго от 3 месеца.

Имам кристално кълбо, но и без него пресмятам, че след като на пазара се появят 6-7 ваксини ще могат да се ваксинират много хора. Все пак намалих на до два милиона души за 11 месеца. Много хора ще са прекарали вируса, а и той ще отслабне. В края на годината ще е съвсем друго положението.
evanka
Цитат(Радио Ереван @ 08/01/2021, 23:17) <{POST_SNAPBACK}>
Имам кристално кълбо, но и без него пресмятам, че след като на пазара се появят 6-7 ваксини ще могат да се ваксинират много хора. Все пак намалих на до два милиона души за 11 месеца. Много хора ще са прекарали вируса, а и той ще отслабне. В края на годината ще е съвсем друго положението.

Вирусът ще отслабне когато природата му реши.
Това, че хората имат антитела не означава, че те отслабват вируса. Напротив, той се променя така, че да ги финтира.
Така както има бактерии резистентни на антибиотици, така има и вируси, резистентни на антителата на имунната система (т.е. и на ваксините). Един Господ знае на къде ще поемат вирусните вариации след ваксинирането.
Радио Ереван
Цитат(evanka @ 09/01/2021, 10:30) <{POST_SNAPBACK}>
Вирусът ще отслабне когато природата му реши.
Това, че хората имат антитела не означава, че те отслабват вируса. Напротив, той се променя така, че да ги финтира.
Така както има бактерии резистентни на антибиотици, така има и вируси, резистентни на антителата на имунната система (т.е. и на ваксините). Един Господ знае на къде ще поемат вирусните вариации след ваксинирането.

Финтира ги, но става по-малко смъртоносен. Целта на вируса не е да убива гостоприемника.
Този вирус мутира бавно, а и се видя (поне така съобщиха), че ваксините се справят с новите щамове. Спокойно, до две години ще е само лош спомен.
Ако нещо ме притеснява, това е да се появи друг по-опасен вирус сред време.
evanka
Цитат(Радио Ереван @ 09/01/2021, 11:03) <{POST_SNAPBACK}>
Финтира ги, но става по-малко смъртоносен. Целта на вируса не е да убива гостоприемника.
Този вирус мутира бавно, а и се видя (поне така съобщиха), че ваксините се справят с новите щамове. Спокойно, до две години ще е само лош спомен.
Ако нещо ме притеснява, това е да се появи друг по-опасен вирус сред време.

И аз на това се надявам, да се разпространи по-безопасен щам и да си циркулира с леки симптоми.
Всяка информация, идваща от лаборатория, трябва да се провери и от независими източници за да има тежест.
Това, че ваксината може да неутрализира този или онзи щам, засега са просто прес-комюникета, които само времето може да потвърди.
Не знам как ваксината ще се справи с новия английски щам, който се разпространява бързо сред деца, които не са включени във ваксиналната кампания. И вероятно няма да бъдат включени.
Ваксинират стари хора, които не излизат никъде и здравни работници, които по принцип спазват мерките стриктно.
И засега нито една ваксина не е обявена като спираща разпространението на вируса. Имат някаква идея срещу леките и средните форми и твърде малко случаи на тежки форми за да правят генерални оптимистични заключения.
Този вирус трябва да се приеме със съмнение и смирение, а не с политически оптимизъм, че е достатъчно да налеем няколко дестки милярда в лаборатории и хоп, всичко свършва за една пролет.
Радио Ереван
Цитат(evanka @ 09/01/2021, 13:10) <{POST_SNAPBACK}>
И аз на това се надявам, да се разпространи по-безопасен щам и да си циркулира с леки симптоми.
Всяка информация, идваща от лаборатория, трябва да се провери и от независими източници за да има тежест.
Това, че ваксината може да неутрализира този или онзи щам, засега са просто прес-комюникета, които само времето може да потвърди.
Не знам как ваксината ще се справи с новия английски щам, който се разпространява бързо сред деца, които не са включени във ваксиналната кампания. И вероятно няма да бъдат включени.
Ваксинират стари хора, които не излизат никъде и здравни работници, които по принцип спазват мерките стриктно.
И засега нито една ваксина не е обявена като спираща разпространението на вируса. Имат някаква идея срещу леките и средните форми и твърде малко случаи на тежки форми за да правят генерални оптимистични заключения.
Този вирус трябва да се приеме със съмнение и смирение, а не с политически оптимизъм, че е достатъчно да налеем няколко дестки милярда в лаборатории и хоп, всичко свършва за една пролет.

Старият не се ли разпространява чрез деца? Ще дойде време когато и децата ще се ваксинират, ако родителите им са съгласни.
Ако искаш на лични мога да ти пратя линк на нещо, за което се твърди, че помага срещу вируси, включително срещу ковид19. Поне от тези, които познавам и са го ползвали, няма заразени със симптоми. Аз също засега, да чукам на дърво. Хубавото е, че може да се ползва от много хора, без да се свърши.
evanka
Цитат(Радио Ереван @ 09/01/2021, 13:40) <{POST_SNAPBACK}>
Старият не се ли разпространява чрез деца? Ще дойде време когато и децата ще се ваксинират, ако родителите им са съгласни.
Ако искаш на лични мога да ти пратя линк на нещо, за което се твърди, че помага срещу вируси, включително срещу ковид19. Поне от тези, които познавам и са го ползвали, няма заразени със симптоми. Аз също засега, да чукам на дърво. Хубавото е, че може да се ползва от много хора, без да се свърши.

Старите версии също се разпространяват чрез деца, но понеже нямат симптоми, това разпространение е слабо. А сега при английския вариант децата стават симптоматични и си го предават и помежду си в по-големи пропорции.
Ако това нещо, за което говориш е едно антипаразитно срещу краста, аз си го купих още през март и чакам първите симптоми. a4dff7b7.gif
Радио Ереван
Цитат(evanka @ 09/01/2021, 15:34) <{POST_SNAPBACK}>
Старите версии също се разпространяват чрез деца, но понеже нямат симптоми, това разпространение е слабо. А сега при английския вариант децата стават симптоматични и си го предават и помежду си в по-големи пропорции.
Ако това нещо, за което говориш е едно антипаразитно срещу краста, аз си го купих още през март и чакам първите симптоми. a4dff7b7.gif

Но засега няма починали деца и ваксината го хваща.

Ами не е срещу краста. Даже не се пие или инжектира.
evanka
Цитат(Радио Ереван @ 09/01/2021, 14:54) <{POST_SNAPBACK}>
Но засега няма починали деца и ваксината го хваща.

Ами не е срещу краста. Даже не се пие или инжектира.

Починали деца няма, защото ги лекуват адекватно, за щастие.
Дали ваксината го хваща, ще се види по-нататък. Ваксините "хващат" при имунизиращи инфекции. Корона вируса е слабо имунизиращ, затова да не слагаме тигана докато рибата е още в морето. animatedwink.gif
Събуди интереса ми към онова нещо не се пие и инжектира, пиши ми.
Shade
Цитат(evanka @ 09/01/2021, 06:02) <{POST_SNAPBACK}>

Не знам как е при вас, но тук току-що излезе пълният доклад за 2020 за активните случаи на ковид при деца и детска смъртност от ковид. Детската смъртност в различните щати варира до 0.19% от общите случаи на смърт от ковид. За момента в САЩ умрелите от ковид са около 380 000 от над 22 милиона регистрирани случаи на заболяването.
Радио Ереван
Цитат(Shade @ 09/01/2021, 18:06) <{POST_SNAPBACK}>
Не знам как е при вас, но тук току-що излезе пълният доклад за 2020 за активните случаи на ковид при деца и детска смъртност от ковид. Детската смъртност в различните щати варира до 0.19% от общите случаи на смърт от ковид. За момента в САЩ умрелите от ковид са около 380 000 от над 22 милиона регистрирани случаи на заболяването.

Какво ще рече до 0,19% от общите случаи. Каква е общата бройка починали деца?
Радио Ереван
Цитат(evanka @ 09/01/2021, 16:02) <{POST_SNAPBACK}>
Дали ваксината го хваща, ще се види по-нататък. Ваксините "хващат" при имунизиращи инфекции. Корона вируса е слабо имунизиращ, затова да не слагаме тигана докато рибата е още в морето. animatedwink.gif
Събуди интереса ми към онова нещо не се пие и инжектира, пиши ми.

Лекуват ги адекватно, това добре, ами възрастните не ги ли лекуват адекватно? Явно децата имат защита.
Shade
Цитат(Радио Ереван @ 09/01/2021, 08:12) <{POST_SNAPBACK}>
Какво ще рече до 0,19% от общите случаи. Каква е общата бройка починали деца?

Това ще рече между 0% и 0,19%. Докладът е много подробен с анализи за възрастови групи и по щати. Не ми е работа да го чета целия. Главният момент е, че има починали деца. Което не потвърждава теорията на оптимистите, че от ковид умирали само болнави старчоци.
Повече ме вълнува ситуацията непосредствено около мен. В Сан Диего, където живея, наскоро се появи новият високо заразен британски щам на ковид. От средно около 200 смъртни случая дневно статистката рязко скочи и в момента е около 400 смъртни случая дневно.
Радио Ереван
Цитат(Shade @ 09/01/2021, 18:28) <{POST_SNAPBACK}>
Това ще рече между 0% и 0,19%. Докладът е много подробен с анализи за възрастови групи и по щати. Не ми е работа да го чета целия. Главният момент е, че има починали деца. Което не потвърждава теорията на оптимистите, че от ковид умирали само болнави старчоци.
Повече ме вълнува ситуацията непосредствено около мен. В Сан Диего, където живея, наскоро се появи новият високо заразен британски щам на ковид. От средно около 200 смъртни случая дневно статистката рязко скочи и в момента е около 400 смъртни случая дневно.

То е ясно, че е между 0% и 0,19%, но ако ми напишеш точна бройка на починали деца, сам ще си направя сметката.
Удвоили са се починалите, а заразените удвоили са се? Питам за да разбера дали е по-смъртоносен щама.
Тук във форума, май средно възрастта ни е по-близка до старчоците, отколкото до децата. smile.gif
evanka
Цитат(Радио Ереван @ 09/01/2021, 17:14) <{POST_SNAPBACK}>
Лекуват ги адекватно, това добре, ами възрастните не ги ли лекуват адекватно? Явно децата имат защита.

В България не лекуват адекватно, това е ясно.
Иначе децата носят по-добре на реанимация при ковид, докато при възрастните половината болни умират.
Затова и вече вкарват в реанимация само в краен случай. А за да не се стига до краен случай, е добре човек да бъде хоспитализиран от рано, което в България примерно е трудно.
Shade
Цитат(Радио Ереван @ 09/01/2021, 08:52) <{POST_SNAPBACK}>
То е ясно, че е между 0% и 0,19%, но ако ми напишеш точна бройка на починали деца, сам ще си направя сметката.
Удвоили са се починалите, а заразените удвоили са се? Питам за да разбера дали е по-смъртоносен щама.
Тук във форума, май средно възрастта ни е по-близка до старчоците, отколкото до децата. smile.gif

Ето това откривам в доклада, като го чета по диагонал:
- Регистрирани са общо 2 128 587 детски случая на ковид-19.
- 1,1%-2,9% от общите случаи на хоспитализация са деца и децата представят 12,4% (2 128 587 / 17 137 295) от всички случаи.
- 0,00%-0,19% от всички случаи на смърт от ковид-19 са деца, като в 13 щата са регистрирани 0 случая на детска смъртност.

Да, тук скочи и темпът на заразяване. Този сайт показва всичко в реално време: https://www.worldometers.info/coronavirus/usa/california/. В момента тук е 9:30 часа сутринта и още не се дали новите случаи (New Cases), но ще започнат да ги докладват синхронно през деня.
Сан Диего беше на четвърто място след Лос Анджелес, Сан Бернардино и Риверсайд. Сега по темп на нови случаи е на второ място.

Не е до старчоци или до деца, макар че по-възрастните са по-застрашени. Много индивидуално е. Вероятно е въпрос на имунна система.
wal
Цитат
В някои страни, като Австрия, Германия, дори Британия, да не изреждам, се подготвя законодателство, което ще позволява на гражданите им да пътуват, пазаруват и въобще да живеят нормално, само ако имат тест или ваксина.

Ами то и до сега си е така.За някои дестинации задължително трябва да имаш ваксина, е не точно срещу коронавируса, но трябва да имаш.Какво те притеснява?!
lati1960
Цитат(wal @ 09/01/2021, 21:23) <{POST_SNAPBACK}>
Ами то и до сега си е така.За някои дестинации задължително трябва да имаш ваксина, е не точно срещу коронавируса, но трябва да имаш.Какво те притеснява?!

Притеснява ме, че хората ще бъдат изкуствено разделени чрез ваксинирането, и така правата на едните ще бъдат нарушени, дори премахнати. В Х-раздела дадох инфо по това, на Вяра, по същия спор, как в Австрия вече трябва да имаш или задължителен писиар тест, или ваксина, за да излизаш въобще от вас и даже да идеш до хранителния магазин и аптеката! Същото важи за градския транспорт, и т. н. Вчера подобно нещо се случи в Дания, касаещо и пътуването, вкл. с авиолиниите. Само че, не е редно така. Защо? Защото самите власти първо твърдят, че ваксинирането било напълно доброволно. Пък после отнемат правата на тези, които откажат да се ваксинират. Тоест, те лъжат! Щото реално не е доброволно. Ако е доброволно, правата си остават за всички. Разбираш ли? Оправданието, че неваксинираните ще са опасни за общественото здраве е погрешно, по простата причина и заради твърденията на същите власти, че ваксинираните вече не могат да се заразят, поне за дълъг период напред. Тогава? Какъв е проблемът? Проблемът, поне за мен, е че и пандемията, и вируса, и ваксинирането се и ще се използват за съвсем други цели, свързани с властови, финансови, глобални и други амбиции на определени кръгове. Тоест, генералният проблем не е вирусът, и този ще мине, проблемът са болните мозъци на определена властова прослойка в глобален мащаб, оттам и надолу по веригата. С което безумие ни направиха на луди вече почти година! Но, след като хората не се противят и не реагират, техен проблем. Да си им сърбат попарата. Явно е, че далаверата от всичко това обхваща не малка част от обществата, така си обяснявам апатията и липсата на отпор на подобни игри на властите. Което води пак до същото - да си им ядат гов......та.
ЕксГорски
Цитат(lati1960 @ 10/01/2021, 12:13) <{POST_SNAPBACK}>
проблемът са болните мозъци

Много е интересно как болните мозъци, си въобразяват, ча други са болни мозъци, а не те. По този повод вече цитирах народната поговорка по друг случай, но и тук е подходяща : "Крадецът вика дръжте крадеца"
lati1960
Цитат(ЕксГорски @ 10/01/2021, 15:15) <{POST_SNAPBACK}>
Много е интересно как болните мозъци, си въобразяват, ча други са болни мозъци, а не те. По този повод вече цитирах народната поговорка по друг случай, но и тук е подходяща : "Крадецът вика дръжте крадеца"

По принцип си прав. Но не и в случая, говорим за пандемията.
Ако не бяха болни въпросните мозъци, и които пуснаха нещото от Китай, и тези на властите навсякъде, които им припяват в общ хор, и на учените, които се продадоха, то проблемът с пандемията отдавна да е решен, или поне да се вижда края му. Но, не би. Мога от сега да те уверя, че дори ваксинирането няма да го реши. Първо, защото всички ваксини, от всички производители, не дават никакви гаранции за срока на действие, максималният /и то чисто хипотетичен/ е под 2 г., някои като АстраЗанека признават, че няма да е повече от 6 до 8 месеца! А какво правим после? Пак ли ще ни дупчат? И с какво? А през това време какво става с неваксинираните? А с правата им? Щото е видно, че скоро няма да има тотално ваксиниране на всички. Не че и всички го желаят. Така че тая игра - на вируси и пандемии, ще продължи. Дори смятам, с моя "болен" мозък, че истинските болни мозъци, които ни я спретнаха, целят именно това. Като преследват съвсем други цели, различни от здравните. И не се свеня да го твърдя. Впрочем, аз не съм ви откраднал нищо, нали. Други ви откраднаха спокойствието, правата, на някои работата, доходите, бизнеса, на трети всичко! Така че разумните ще преценят чий мозък е болен, и чий здрав. Здрав бъди и ти!
D-rA
А ти наясно ли си какво е ваксина? Не е лекарство срещу... а защита за заразяване... Идеята е ваксината да спре заразяването - като няма заразяване - вируса умира някъде по трасето...Няма кой да го разпространява и заразява с него...Дали ще е успешен експеримента с ваксините - ще стане ясно към края на 2021 г. - и ще се разбере от тези които все още дишат, дано да е успешен този експеримент... sunbathing.gif
lati1960
Цитат(D-rA @ 10/01/2021, 21:00) <{POST_SNAPBACK}>
А ти наясно ли си какво е ваксина? Не е лекарство срещу... а защита за заразяване... Идеята е ваксината да спре заразяването - като няма заразяване - вируса умира някъде по трасето...Няма кой да го разпространява и заразява с него...Дали ще е успешен експеримента с ваксините - ще стане ясно към края на 2021 г. - и ще се разбере от тези които все още дишат, дано да е успешен този експеримент... sunbathing.gif

Наясно съм дотолкова, каквото чета и аз като всички в нета, и от официалните изявления по въпроса. Накратко, да не търся инфо - ваксината действа чрез вкарване в телата ни на наночастици и код чрез тях, който да въздейства на РНК структарата на клетките ни, които да произведат антитела и протеини, чрез които да се противопоставят на вируса. Нещо такова, със свои думи преразказвам. /Ако искаш, ще ти търся точното научно обяснение/. Предполагам ще се довериш най-много на ето това: https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-...accines-work_bg Но мога да намеря и още. Иначе подкрепям пожеланието ти да е успешен експеримента с ваксините, щото си е експеримент, но, не споделям оптимизъм по същото. И многократно съм обяснил защо - не е свързано със самия здравен проблем, нито дори с ваксините конкретно, а с цели и намерения на властите най-общо казано по съвсем друг вектор, по тоталния контрол и увековечаване принципите на обществените отношения такива, каквито са и сега, най-вече по ненормалното социално разслоение, което свръх богатите кланове желаят да остане завинаги. Които според мен и спретнаха тая игра с вируса. Естествено, това си е мое конспиративно виждане, възможно погрешно. Дано. Не че само аз го споделям, просто тази гледна точка, алтернативната на официалната, липсва изцяло в медиите, и не само. Което е съмнително, нали? Като не говоря за фалшиви новини, измислици и глупотевини, с които ни облъчваше дори властта от месеци, по темата, да не припомням за миенето на ръцете /сякаш не го правим и без това/, за "научното" твърдение, че през лятото морето убивало вируса... Чудесно оправдание да разхлабят мерките, че да си идат по плажовете... Сега пък сигурно снегът го трепе тоя гаден Ковид, със сигурност, та да покараме малко ски, няма лошо. Говоря за сериозна научна алтернатива на официозите по въпроса, щото има такава, но не ѝ се дава гласност. По която причина се бълват и фалшивите новини, щото тая ниша така или иначе трябва да се запълни. Както и да е, разбираш за какво говоря.
Питето
Яко точиш сърпа, явно очакваш богата реколта от новоповярвали от уплашените... Важното е "небето да пада", ама яко да пада, по всеки възможен начин. Това пандемии, това загуба на работни места, това с тръмпизмите в САЩ, това с емигрантите (абе нещо ги пропускаш напоследък, да си вземеш бележка), това със световната конспирация винаги върви, а и избори наближават... Абе ще падне жътва...
evanka
Цитат(D-rA @ 10/01/2021, 20:00) <{POST_SNAPBACK}>

Едно уточнение. Ваксините с иРНК са на принципа на лекарства, т.нар. генна терапия.
При тази терапия или се вкарва вирус с част от днк, която да "поправи' бъгнат ген от нашата днк или се вкарва мериал, който кара клетките ни да произведат сами лекарството. Това е принципа и на 'ваксините" с иРНК.
Затова много лекари наричат тази ваксина "лекарство".
lati1960
Цитат(Питето @ 10/01/2021, 21:36) <{POST_SNAPBACK}>
Яко точиш сърпа, явно очакваш богата реколта от новоповярвали от уплашените... Важното е "небето да пада", ама яко да пада, по всеки възможен начин. Това пандемии, това загуба на работни места, това с тръмпизмите в САЩ, това с емигрантите (абе нещо ги пропускаш напоследък, да си вземеш бележка), това със световната конспирация винаги върви, а и избори наближават... Абе ще падне жътва...

Не е вярно това, приятелю.
Други твърдят/ите, че "небето пада", не аз. Други раздухват това за "най-страшната зараза" на света, която, ако не слушаме учените и властта, и не се ваксинираме, ще ни погуби всички, и т. н., дрън-дрън. Горният ти упрек не е насочен правилно и към когото трябва, съжалявам. Когато си прав, прав си, и съм ти го признавал не веднъж. Но в случая... не, абсолютно! Не съм аз който насажва апокалиптични настроения заради вируса, факт. По това има тънък нюанс - аз само предупреждавам, че вируса е използван за съвсем други цели и намерения, които вече наистина ще доведат до лоши, дори страшни неща за хората и света ни. Но просто предупреждавам. Не съм казвал, че светът ще свърши. Никъде няма да прочетеш това от мен.
------------------------
По последното, по т. нар. "край на света" много се спекулира. Като някои чели недочели намесват винаги Библията. Което освен че действително е спекулация, е и нагла лъжа! В древните писания никъде не се говори и пише за край на света и живота, с което периодично ни плашат разни фанатици и пишман оракули и "пророци". Край на света и на живота няма да има, категорично. Пише си го и в Книгата, само дето и ти дори не си я отгърнал. Ще има ОБНОВЛЕНИЕ на света ни и живота, каквито ги познаваме до сега, формулирано по следния начин: "... ето, старото премина, творя всичко ново". Тоест, ще има нов свят и нов живот, различни от познатите ни, най-кратко казано. Но, край на света определено няма да има. Нито на живота като такъв. Тоест, които твърдят това, са лъжци, манипулатори и измамници. Ако пък желаеш да разбереш повече по въпроса, съветвам те да си намериш библия /във всяка църква подаряват такава/ и да почнеш да четеш, вместо да говориш така ангро и наизуст. И то за неща толкова важни и сериозни, бих казал съдбоносни за всички ни, с които дори минимално не си запознат. Така излиза като клевета, а не е редно, разбираш ли? За теб самия не е добре. Останѝ си със здраве!
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.