Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Топло ли ви е?
Форум АБВ > Общи > Ъ?
biggeorge
Зимата на 2016/2017 г. беше доста студена. strah.gif
Със седмици температурите бяха под нулата и на хората им беше писнало от студа. dry.gif
Сега е лято и температурите минаха 40 градуса ... и пак не сме доволни. laugh.gif
Това ми напомня за онова детско стихотворение:
Чичо Стоян
Сърдитко

Все за нещо ще намери
да се начумери:
ту му млякото горещо,
ту пък друго нещо.

И задето Петко в къщи
често тъй се мръщи,
Николинка, Ваньо, Митко
викат му Сърдитко.

На вас топло ли ви е? rolleyes.gif
На мен ми е малко горещо ... a4dff7b7.gif
Ако имате право на избор какво предпочитате: студ или жега?
Аз избирам пролет през месец май. sun.gif
Тарабас
Два метра под земята температурите са постоянни...
biggeorge
Шишо Бакшишо, ти ли си? laugh.gif
Lucky
5fb3a466.gif Нямам нищо общо със Сърдиткото на Чичо Стоян !
Но щом оживях след вчерашните 44* ... sad.gif
Съм Юнак !
Юначка по-точно rolleyes.gif

The_Purifier
На мене ми е добре. В жегите най-хитрото нещо е да копираш поведението на котките. По тези часове на деня те лешперят доволно някъде, където никой няма да ги закача. Активизират се вечер, когато е най-подходящото време за лов на насекоми.
Lucky
Цитат(The_Purifier @ 02/07/2017, 14:20) <{POST_SNAPBACK}>
На мене ми е добре. В жегите най-хитрото нещо е да копираш поведението на котките. По тези часове на деня те лешперят доволно някъде, където никой няма да ги закача. Активизират се вечер, когато е най-подходящото време за лов на насекоми.

Вчера бяхме под индиго - кой чие поведение копираше 292.gif не знам ...

Това лешперят какво ще рече ?
Горския
Теоритично студът е за предпочитане : можеш да се облечеш/навлечеш, увиеш, сложиш ушанка, надуеш печката/парното ...

А когато е жега, оставаш гол и няма какво повече да махнеш!

На някои им харесва в Аляска, на мен - в Таити! korabche.gif
The_Purifier
Цитат(Lucky @ 02/07/2017, 15:03) <{POST_SNAPBACK}>
Това лешперят какво ще рече ?

Използвал съм го в този смисъл на думата:
Цитат
лешпер
човек, който възприема мързела като действие и му се е отдал напълно. Активен лентяй, съзерцаващ и боготворящ мързела.

https://www.bgjargon.com/word/meaning/лешпер
Lucky
Цитат(The_Purifier @ 02/07/2017, 15:21) <{POST_SNAPBACK}>

a4dff7b7.gif За вчерашния ден - точно в десетката good.gif
hristam
Топло ми е, затова избрах да се попека и да се цамбуркам във вода. Това ми се прави лете обикновено. През зимата предпочитам да си седя някъде на топло, по възможност. Не се жалвам, не мрънкам, колко живот е, гледам да си го изкарам по приятен начин.
krem-karamel
И много студено, и много горещо е време, за което не сме пригодени като вид. Нормално е да не се чувстваме комфортно.
Аз предпочитам да ми е топло.
rocco_george
Цитат(biggeorge @ 02/07/2017, 13:10) <{POST_SNAPBACK}>

Непоносимо горещо ми е и тези дни съм повече в кревата с мокра кърпа на главата.Чудя се как като дете съм изтърпявала летните жеги?
За мен зимата си беше нормална студена зима.Студа по-лесно го преживявам.А и всъщност лично аз казвам,че ми е студено едва при -20оС и надолу по скалата.Най-добре се чувствувам при едни температури в диапазона от -5 до +10оС.Раждана съм през зимата и явно това е моят сезон на нормален живот.
Alexfield
Добре е. Нали не копам на полето. Вкъщи имам климатик, макар да го пускам рядко лятото. На двора имам дебела липова сянка и асмалък. А за разхлаждане от скоро имам и басейн cool1.gif
Вижте прикачените файлове
Persian

Ами, за мен идеалното време е, когато сутрин в 06:00 термометъра показва 20 градуса и през денят до 40 е нормално, но явно съм поотвикнал, че ми беше малко топло laughing.gif
Като цяло предпочитам топлите месеци. На студ никой да не ме търси, освен rolleyes.gif laughing.gif
А студено за мен е под 20 градуса laughing.gif
Norman
Цитат(The_Purifier @ 02/07/2017, 15:21) <{POST_SNAPBACK}>

В превод - "прокрастинатор" laughing.gif
Lucky
Цитат(Norman @ 03/07/2017, 10:45) <{POST_SNAPBACK}>
В превод - "прокрастинатор" laughing.gif

Това звучи къде-къде по-добре от активен лентяй good.gif
Прокрастинатор ! То си е титла hat.gif
Личинка
Ехаа... все си мислех, че съм енергоспестяваща, но прокрастинатор звучи къде-къде по-внушително... като севастократор ще съм.
Lucky
Енергоспестяваща sun.gif
Това си е по-добро от Тефал- ти мислиш за всичко !
Питето
В жегата има аванта, докато студа носи само разходи. Жегата е през онази част от денонощието, през която си на работа и шефа плаща климатика, докато студа е денонощен и сам си плащаш отоплението извън работно време. То дори изпотяването е безплатно, докато за дрехите си плащаш прогресивно. laughing.gif
unguriano
Цитат(Тарабас @ 02/07/2017, 13:19) <{POST_SNAPBACK}>
Два метра под земята температурите са постоянни...

Тц, на повече от два, ако ше се формализираме. Ма и на 2 е добре. laughing.gif
Тарабас
Цитат(unguriano @ 03/07/2017, 18:37) <{POST_SNAPBACK}>
Тц, на повече от два, ако ше се формализираме. Ма и на 2 е добре. laughing.gif

Де е тоя гробар дето ше копае след втори метър? laughing.gif
hristam
Цитат(Тарабас @ 03/07/2017, 20:57) <{POST_SNAPBACK}>
Де е тоя гробар дето ше копае след втори метър? laughing.gif

Бивш социалистически труженик, преизпълняващ нормата.
Питето
Тц, осветеното от попа е до два метра, та тези копат по-дълбоко да не ги мъмрят от партията, че са се оставили кокалите в религиозна територия. biggrin2.gif
Питето
Ма днес се разхлади яко,а? Дори из цялата страна от небето падаше безплатен лед за питиетата, ма май нямаше много радост от авантата...
Ей, ША ви замолА, да внимавате какво си пожелавате, че... господ е българин и май Фърля по едно око във форума... таковата, да не стават повече грешки с наводнени мази и потрошени джамове и керемиди, ама и да не минем към горски и полски пожари. Некак си балансирано да си искате... hypocrite.gif
balkankars
Жегата и студът се преодоляват с климатизация.Иначе,ако трябва да съм честен,не обичам жегата,защото тръгваш за някъде и като се изпотиш, пристигаш...
krem-karamel
Цитат(Питето @ 03/07/2017, 21:54) <{POST_SNAPBACK}>
Некак си балансирано да си искате... hypocrite.gif

И конкретно - с температури, с координати по GPS и литри на квадратен метър. laughing.gif
Riki
Зимата на 2016/2017 г. беше доста студена. strah.gif
Със седмици температурите бяха под нулата и на хората им беше писнало от студа. dry.gif
Сега е лято и температурите минаха 40 градуса ... и пак не сме доволни. laugh.gif
Това ми напомня за онова детско стихотворение:
Чичо Стоян
Сърдитко

Все за нещо ще намери
да се начумери:
ту му млякото горещо,
ту пък друго нещо.

И задето Петко в къщи
често тъй се мръщи,
Николинка, Ваньо, Митко
викат му Сърдитко.

На мен ми е малко горещо ... a4dff7b7.gif
Аз избирам пролет през месец май. sun.gif

М!На мен пък ми напомни :

Ода за строителя

(по Пеньо Пенев)

Искам да пиша за хората смели,

които работят на студ и на пек

и виждаме ги по високите скели,

и ги наричаме „птица-човек”.

Еснафът с ирония би ме погледнал:

„Хм, тоя се прави на наивен глупак...”

и удобно на мекия стол седнал,

спокойно ще пие своя коняк.

Липсва му тръпката – важно начало

за всички тези сериозни дела.

Във него откривам нещо заспало

даже, когато му чувам гласа!

Строители горди, пред кофражите лèти,

гръб на тези: бездушни, без страст!

И без да ви давам още съвети,

на работа утре ще дойда при вас!

Липсва ти тръпка.
Ето ти идея

https://lifestyle.bg/curious/dnes-se-tselunete.html

agrippa
Топло ни е. Ама това е мааалко по-добре от зимния студ. Това е част от лятото, част от климата. Предполагам, че се свиква на всичко.

Под земята, в избата е по-добре. Има фризери и хладилници. Сутрин също е чудесно. Сладоледа се харчи. Кактусите цъфтят.

Е, ако валеше ден през ден дъжд, щяхме да сме по-недоволни. cheers1.gif

Да: шавайте по-малко, за да не се потите много!
Питето
По-конкретно в новините. Там обясняват всичко за порои, за потопени коли и пътища, за очукани от градушки, за наводнени мазета... В смисъл, че по-насметка излиза да си купиш климатик, вместо да молиш Господ да те разхлади посред лято.
agrippa
Цитат(Питето @ 12/08/2017, 06:13) <{POST_SNAPBACK}>
... В смисъл, че по-насметка излиза да си купиш климатик, вместо да молиш Господ да те разхлади посред лято.
Добре че има климатици вече в повечето автомобили, щото въздушното разхлаждане може да е опасно продухващо или просто да не върши работа. При нас валя два пъти днес - сутринта веднъж и ей сега преди малко пак, с много слънце между тези явления. Не винаги денят се познава от сутринта.
Тиара
Вече не. Сега ми тракат зъбите и пак ми е гадно. С шушляково яке съм в момента.
agrippa
Сега тука е най-приятната част на лятото - през нощта си е вече прохладно, през деня до към 29° най-много се издържа. Не съм прибрал обаче късите панталони и якето е още в гардероба: лятната жега ми излиза навънка все още..
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.