Catpuccino
21/04/2021, 23:04
...да си поставя въпроса!
Защо човек се съгласява да тури името си в мъртвородено правителство? Идеали, принципи, отговорност, желание за изява...не са ми достатъчни! Някакво обяснение още на този феномен ми е необходимо?
...но ми убягва...слушам с интерес!?
нашенски си мераклийски манталитет - "мое пък да стане"...
Catpuccino
21/04/2021, 23:37
нашенски си мераклийски манталитет - "мое пък да стане"...

Абе казах ти, може..ама някакво обяснение ми бяга, сериозно ли мислиш, че е само това?
Абе казах ти, може..ама някакво обяснение ми бяга, сериозно ли мислиш, че е само това?
Същата е и логиката на бившите и настоящи, "може още малко да се случи"...
Бай Ганьо
22/04/2021, 12:14
Ти какво ще направиш, ако отидеш на избори и спечелиш?
Мисля, че е редно това което прави ГЕРБ.
Те трябва да не разочароват хората, които са гласували за тях.
И го правят.
Независимо, че всички знаят какъв ще е резултата.
Така е по конституция.
Но за вас каквото и да направят ще е грешно.
Вече го доказахте много пъти.
Въпроса май има и психиатрична страна....
Манията за величие, прекомерното властолюбие, стремежа на всяка цена ти да си отгоре, ти да командваш и да ръководиш - май че са симптоми на психично отклонение, да не кажа - заболяване. Още повече, че за болшинството граждани тези неща не са характерни...
Иде ми на ум и оня френски крал, прочул се с изказването: "Държавата - това съм аз!"
Но нека все пак се изкажат и по специалистите по въпроса...
Бай Ганьо
22/04/2021, 14:57
Нека и теб да попитам: Ти какво би направил?
Аз например (и не само аз, а мнозинството) съм отделил време да гласувам за теб и ти си спечелил.
Всички други са против теб.
Давай. Ти си на ход.
Catpuccino
22/04/2021, 14:59
Кои сме ние?
Аз питам за човешката позиция, защо си изпитосваш името в нещо без смисъл!? Кой ти говори за ГЕРБ!?
Концентрирай се, ако обичаш, върху въпроса!
Бай Ганьо
22/04/2021, 16:40
Той беше от вашите.
Сега е при ГЕРБ и иска да бъде лоялен към тях.
Ти какво ще направиш?
Ще ги предадеш ли?
Той предаде ли ви преди да отиде при Бойко?
Catpuccino
22/04/2021, 17:32
Ако говориш за политическия номад, следва да ти напомня че от ДСБ той премина към Мигленчето и едва след това в ГЕРБ.
Ето думите му, докато е в ДСБ (годината е 2007):
"Въпрос: Опишете с три-четири кратки изречения какви са особеностите на една истински дясна партия?
В българския исторически контекст десницата трябва да е антикомунистическа. Борисов е бил член на комунистическата партия, а през 1990 г. е напуснал деполитизиращото се МВР с аргумента, че не иска да изостави БКП. През 90-те години ролята на десницата беше да отстоява ценностите на демокрацията. По това време Бойко Борисов беше бодигард на Тодор Живков. И не на последно място десницата е длъжна да знае истината за миналото. По този повод Борисов се отличи с това, че освети с прожектори паметника на съветската армия, очевидно смятайки го за някаква голяма ценност. Ако мавзолеят не беше разрушен, щеше да освети и него".
Въпрос: Какви са според вас разликите между ДСБ и ГЕРБ?
Отговор: Аз не съм милиционер и никога няма да бъда. Не съм мутра и никога няма да бъда. Не съм масажирал ушите на Тодор Живков и никога няма да бъда приятел с Георги Първанов. Необходимо ли е да изброявам повече разлики?"
Край на цитатите ... за този човек с толкова променливо мнение и стабилни ценности ли ме питаш
А ако питаш принципно. Ето какво мисля...политическата конюнктура е такава, че натискът (независимо от средствата) върху даден човек да бъде параван и да състави правителство на малцинството е глупав. За себе си съм убедена, че правителство на малцинството е по-лошият вариант от служебно правителство! Това е просто загуба на време и игри и врътки, които не говорят за особено голям политически разум. В момента е само правене на пук, което ако е било забавно в началото ... е добре да приключи!
В този ред на мисли ... аз бих се запитала Защо ме предават, слагайки ме в мъртвородено правителство!
Catpuccino
22/04/2021, 18:04
Днес реших да проследя заседанието...почти цялото и видях най-важното!
Отчаяна взаимна подкрепа между БСП - ДПС - ГЕРБ ... оставиха черните каси, всичко което застрашаваше Гешев беше отхвърлено с гласовете на тези три партии!
Показателно и то много!
Дали няма да имаме кабинет с мандата на БСП и останалите убавци ... чудничко

оцелявай на всяка цена и пази зависимостите си
Днес реших да проследя заседанието...почти цялото и видях най-важното!
Отчаяна взаимна подкрепа между БСП - ДПС - ГЕРБ ... оставиха черните каси, всичко което застрашаваше Гешев беше отхвърлено с гласовете на тези три партии!
Показателно и то много!

Мен ми е любопитен друг аспект (а кой ще ни клати не ми дреме) - та, основата заявена битка е срещу статуквото, нали? Добре, но това статукво включва
- Партии управляващи и в парламента с години
- система на работа и живот на всички останали, по правилата на тези които управляват.Това което е любопитно и озадачаващо е че борците срещу статуквото заявяват твърда убеденост да сринат статуквото, а това освен наличните дългогодишни партии включва и нашия живот. И тъй като тези рушители на статуквото нищо в тази посока не заявяват, какво следва да очакваме ако яхнат капитанската каютка?
Catpuccino
22/04/2021, 19:02
Малко ми е объркано това, което казваш. Статукво е управляващата върхушка, която действаше без реална опозоция от години. Хората няма как да са статукво. И да, животът на хората зависи от техните решения. Задкулисие е имало и винаги ще има, не съм на такива години да вярвам в идеали. Но...освен нагушване до шия би следвало да има поне законност за обикновения човек. Ако успеят поне закриване на специализираните съдилища да гласуват ... преди да бъдат разпуснати ще е нещо! Днешният обаче ден ме кара да си мисля, че третият мандат, попаднал в ръцете на столетницата ще бъде реализиран

Това е статукво, докторе, а лицата отпред не значат много, държани в компромати, оплетени от собствения си психологически профил, който при това е търсен да е точно такъв...но поне да са интелигентни, защото онова просташко нещо ме отвращава

Не случихме на задкулисие
Наздраве от мен!
Животът ни е също част от това статукво - няма как да е по-различно. Всяка дейност, всяко плащане било то в магазини или другаде е свързано с правила наложени от управляващото статукво и волю или неволю всички ние сме подвластни на това статукво.За да се премахне статуквото - трябва да се ликвидират взаимовръзките на по-ниския етаж, това ще остави управляващите без корени и те ще отпаднат... Но следва да се структурират нови, с ново качество взаимовръзки на този по-нисък етаж в структурата на държавен и едър частен бизнес, което определя нови правила на комуникация и управление на ресурсите на държавата, такова че разпределението на благата произведени от този народ да имат качествено ново разпределение.Управление, било то на Борисов, Нинова или който си избереш лесно се сваля - но ако остане да съществува средния ешелон от взаимовръзки на директори, управители, бордове и т.н. в сегашния му вид, то тези които ще яхнат властта без разлика как се наричат, мутри вън или шоу или нови патриоти или нови демократи, съвсем скоро след поемане на властта ще бъдат асимилирани и дори по зли от тези с които сме "свикнали" в усвояване на собственото си статукво...
Catpuccino
22/04/2021, 20:29
Това е абсолютно вярно, но с премахване на специализирания съд и махането на Гешев стъпката би била голяма, само че...статуквото днес се видя че има мнозинство...това е...за съжаление!
Възхищавам се на животните, защото те никога не биха оставили най-простия на върха на глутницата
Ми щото е сигурен, че няма да му се налага да е министър и да взема трудни решения, а от друга страна винаги може да каже: "Издънихте се, а ако ме бяхте подкрепили когато аз исках да съм министър..."
А може би щото е длъжен да се кандидатира, за да може после да каже на избирателите си: "Аз не ви излъгах, просто "лошите други" не ме подкрепиха."
Трети вариант е, да може да се пазари след това: "Когато ми трябваше подкрепа, вие се правехте на луди, е сега когато искате аз да ви подкрепя, ще направите едиквоси..."
А може на някой просто да му трябва думата "министър" в биографията...
И между другото си е риск, щото може пък "врага" да те подкрепи и наистина да станеш министър в действащо правителство, ама такова дето е силно зависимо от "врага" и ще си навлечеш беля на главата. Добре че българските политици са български, а не ошлайфани и далновидни тарикати от класа, та да те насадят на пачи яйца...
lati1960
26/04/2021, 18:53
...да си поставя въпроса!
Защо човек се съгласява да тури името си в мъртвородено правителство? Идеали, принципи, отговорност, желание за изява...не са ми достатъчни! Някакво обяснение още на този феномен ми е необходимо?
...но ми убягва...слушам с интерес!?
Днес се разбра. ИТН върнаха мандата, ето:
https://nova.bg/news/view/2021/04/26/324435...B0%D1%82%D0%B0/Оттук-нататък накъде? Президента Радев трябва да връчи и трети мандат - на кои? На БСП? На ДПС? На ДБ? На ИМВън? Предполага се, че ще е на БСП. И после? Кой ще ги подкрепи? ДБ - не, според мен. ГЕРБ и ИТН със сигурност не. Останаха ДПС. Но едва ли и те, за да не се компроментират предизборно за вече ясните извънредни нови избори за парламент. Така че, почти е сигурно, че през лятото или най-късно наесен ще гласуваме пак. Важно е обаче по кои правила. Ако е по сегашните, ще се възпроизведе почти същата картинка, с малки изключения. Дали ще имат време и воля от сегашния парламент да променят изборния кодекс? Едва ли. Което означава, че ГЕРБ със сигурност печелят пак, въпросът е с какви резултати ще са останалите? А страната ни отива в политическо безвремие и безвластието на служебно правителство. За съжаление обществото ни няма сили и капацитет да излъчи своя автентична гражданска алтернатива на това статукво, от което са част всички гореизброени, без изключение. Да чакат спасител на нацията българите от политическия инженеринг на бивши комунисти и от ДС, от мутри, ченгета и чалга шоумени е тотално безумие. Но, каквото си реши суверена, това ще получи.
Днес се разбра. ИТН върнаха мандата, ето:
Тц, днес се разбра че всички останали политици и журналисти са подвластни на фейсбук профил...Нищо още не е ясно - какво е казал някой в нечий профил на фейсбук, няма никакво значение, а какво ще се случи да стане когато Радев им връчи мандата - е предстоящо. Радев все още мълчи и не обявява кога ще е това, т.е. върти се задкулисна манджа с грозде...Изчакай да я сготвят и после ще мислим кое и как...

Едва ли. БСП в този случай би наложила условия, които ББ едва ли би приел. Той е абсолютен властелин и иска еднолична власт. Най-вероятно ББ ще предпочете нови избори, с идеята да спечели (купи) повече гласове, както вече го направи два пъти.
lati1960
26/04/2021, 21:36
Тц, днес се разбра че всички останали политици и журналисти са подвластни на фейсбук профил...Нищо още не е ясно - какво е казал някой в нечий профил на фейсбук, няма никакво значение, а какво ще се случи да стане когато Радев им връчи мандата - е предстоящо. Радев все още мълчи и не обявява кога ще е това, т.е. върти се задкулисна манджа с грозде...Изчакай да я сготвят и после ще мислим кое и как...

Ще чакаме, няма как. Какво друго ни остава?
Но чисто математически без участието или подкрепата на ГЕРБ или ИТН не е възможно формиране на мнозинство или кабинет в този парламент. Освен това, ДБ по никакъв начин не биха подкрепили някаква "манджа" претоплена ала Орешарски 2 между БСП и ДПС с ИМВън. Така че... какво следва? Ти кажи.
---------------------
Само не разбрах защо Борисов толкова се бои от служебен кабинет на Радев? По Конституция такъв може единствено да подготви и проведе едни нови избори, нищо повече. Показателно е друго - колко много драпат ГЕРБ тези нови избори да се проведат по сегашните правила от сегашната ЦИК, ето:
https://tribune.bg/bg/politika/gerb-vnasya-...dnoto-sabranie/ Което поне за мен доказва тезата, че ГЕРБ фалшифицират изборите откакто са на власт. Поне ги манипулират до степен, че винаги да печелят. Не само според мен идеята на Слави Трифонов е да променѝ правилата за следващия вот, надявайки се на още по-голяма подкрепа. Сега въпросът е дали този парламент със затихващи функции ще успее да го стори това? Ключът към отстраняване на ГЕРБ от властта е драстични промени в Избирателния кодекс и тотална подмяна на ЦИК. Иначе трудно ще се излезе от настоящия политически ступор. Само че животът продължава, цените си хвърчат нагоре всеки ден, доходите замразени... Не ми е ясно едно - докога ще издържат нервите на българите, щото това клоунско полит надиграване ще продължи с месеци?! Макар че иде лято, вирусът пак ще си вземе и той отпуск, понеже е алергичен към морската вода, народът отново ще се юрне към гръцко, или някъде да отмаря... На кого му пука, нали така?

И кокала. Все още не е оглозган докрай.
Защо реши че Борисов го е страх от избори - нали служебен кабинет на Радев осигури на Борисов пълен мандат... Няма логика да го е страх. После, каквито и изборни правила да сменят - ГЕРБ са най-масовата и масивна група, а и разочарованието ще разпредели гласове от ИТН към тях, БСП, ДПС и дори към Патриотите.
lati1960
27/04/2021, 17:52
Защо реши че Борисов го е страх от избори - нали служебен кабинет на Радев осигури на Борисов пълен мандат... Няма логика да го е страх. После, каквито и изборни правила да сменят - ГЕРБ са най-масовата и масивна група, а и разочарованието ще разпредели гласове от ИТН към тях, БСП, ДПС и дори към Патриотите.
Доскоро самият Борисов непрекъснато говореше за това - колко лошо би било да има служебен кабинет на Радев, и как такъв ще лови вещици срещу партията му, и т. н., и т. н. Затова го споменах. Иначе не мисля, че г-н Борисов се бои от нещо, поне не и в политиката. Просто е добър политически манипулатор, признавам му го. Но напоследък изглежда някак жалък и самотен, изолиран от реалността, вкл. политическата. Изпада в многословен обяснителен режим, не че е от значение, ако извънредния вот ще го правят пак неговите хора. Впрочем, днес парламентът направи първи опити да променѝ това, с нови правила за гласуване, с подменен състав на ЦИК, която да бъде изцяло назначавана от държавния глава, и т. н. Предстои обсъждане дали българите зад граница ще могат да гласуват и по пощата. Ако подменят тотално ЦИК и изборния кодекс, едва ли ГЕРБ ще могат да постигнат досегашните си резултати. Което ще ги изолира още повече, в евентуален бъдещ парламент, в който вече ще е възможно мнозинство и без тях. Каквато е идеята всъщност на ИТН и наТрифонов. Те затова и върнаха мандата, за да променят първо правилата за гласуване, надявайки се на още по-голяма подкрепа без да зависят от токсичните партии на статуквото, както ги нарече самият Слави, имайки предвид ГЕРБ най-вече, но също БСП и ДПС главно. Дали ще им се получи, ще видим. Лошото за обикновените хорица е, че това ще продължи с месеци, може би до есента, а дотогава никой няма да носи отговорност за ценовия и данъчен натиск, и за всички останали гадории, които ще ги споходят заради безвластието което се очертава. В крайна сметка ще страдат пак редовите граждани, както винаги. Защото нямат политическата култура и гражданско самосъзнание, които да им позволят да издигнат свои автентични представители срещу блока на статуквото, който и в момента е в парламента. Голяма част от младите и образованите се довериха на г-н Трифонов, но според мен не е той лидерът и държавникът, от който страната ни има нужда в идещия тежък период, не че и досега е бил лек. Нужен е водач с повече опит и замах в управлението, но, каквото каже суверенът, това ще е. В крайна сметка изборите са най-демократичният начин да се излезе от сегашната ситуация.
Къде има "водач с повече опит и замах в управлението". Щото аз се сещам къде има такива, при това изпитани, с реални постижения, обаче пък на тях не им се занимава с политика...
Цитат
Защо човек се съгласява да тури името си в мъртвородено правителство?
Ванката не се съгласил да върне мандата при Мундьо и за това папката беше дадена на шахматистката дето била знаела намсиколко езика.Друга обективна причина аз не виждам.
За "правителството" на ИТН вече си говорим!!
lati1960
30/04/2021, 21:16
Къде има "водач с повече опит и замах в управлението". Щото аз се сещам къде има такива, при това изпитани, с реални постижения, обаче пък на тях не им се занимава с политика...
Тука вече си прав. Преди време посочих такъв човек с опит, знания и замах, г-жа Кристалина Георгиева, но пък е ясно защо поне на този етап тя няма да се върне у нас, разбираемо. Има и други като нея, така е, но, който е на такова ниво, трудно ще падне толкова ниско до нравите на българската днешна политика. И порочният кръг се затваря, за жалост. Вече споделях преди време, че съвременната политика не само в България е предрешена матрица, която се нуждае просто от статисти, макар и добре платени и обгрижени, но от статисти. Не от лидери, водачи и гениални държавници, както е било преди. Които с идеи, визия и действия да променят времена и епохи. Тази матрица никой днес не може да я променѝ, донякъде са успели лидери като Орбан, но не изцяло, невъзможно е. Рамките са зададени, търсят се просто актьорите, които да изиграят ролите пред обществото. Което да бъде ограбвано иззад паравана политически. А такива бол, ламтящи за слава, власт и кинти. И за съжаление най-голямата обществена "плява" се изсипва в коридорите на властта, вкл. родната. Такава е тъжната истина, съгласен съм с теб в случая. Гадно.
Тази няма опит от реалността. Какво е направила от нищото, какво е вдигнала на крака, къде се е сборила с конкуренция водейки фирма (не някаква организация с яка инерция и "подпирана" отвсякъде) и вместо фалит го е добутала нагоре? Тази ако влезе в бг.политиката, ще я изядат с парцалите точно щото няма опит в реалното управление. Същата като Царя — цар по наследство и без един ден реален опит, и после материала му виновен, щото чипа нещо не пасвал на царските мераци и не се получили нещата с оправянето на държавата. Виж, "оправянето" му се получи отлично... Орбан, за него ще четеш по-късно кви ги е дробил, нека още малко да се омаже. А ще се омаже, щото и той смята да променя "материала".
И стига с това "ограбване на народа", не става щото въобще не е така. Можеш да ограбиш само богат или заможен човек, на беден няма какво да му вземеш. Дори да го поробиш (бедния) пак ще си "на червено" (на минус) и то много повече. Този "разбойнически поглед" върху икономиката прецака и Маркс и всичките преди него дето мислеха, че икономиката е "един спечели, само ако друг губи".
Кутията на Пандора е отворена...
Най-забавното в цялата ситуация е безумната властова глупава алчност - някой предвкусват властта, сякаш е игра на карти в която държат 4 аса... Другите смятат своя кент флош роял за финалната права...И изобщо не се замислят че хората им гледат сеира, псуват се по форуми и фейс публикации и накрая ще им извадят карето 7 мици...В забавно време живеем - сменихме социализъм с демокрация, безкръвно - апотеоз на историческата измама.Имахме си демократи с мистър 10%, имахме си Цар - министър председател... кмет пожарникар, власт пожарникаромагистрална, сега пилот на изтребител се опитва да кара лайнер и този лайнер с куп шутове на борда се клатушка като една продънена гемия, но от мостика се пеят възрожденски песни, в стил Дай парите Калино, Назад назад Боко тиквоне и Велик е нашият Дръвник...Весело време, великденско - Бог да ни пази
lati1960
04/05/2021, 11:30
Кутията на Пандора е отворена...
Най-забавното в цялата ситуация е безумната властова глупава алчност - някой предвкусват властта, сякаш е игра на карти в която държат 4 аса... Другите смятат своя кент флош роял за финалната права...И изобщо не се замислят че хората им гледат сеира, псуват се по форуми и фейс публикации и накрая ще им извадят карето 7 мици...В забавно време живеем - сменихме социализъм с демокрация, безкръвно - апотеоз на историческата измама.Имахме си демократи с мистър 10%, имахме си Цар - министър председател... кмет пожарникар, власт пожарникаромагистрална, сега пилот на изтребител се опитва да кара лайнер и този лайнер с куп шутове на борда се клатушка като една продънена гемия, но от мостика се пеят възрожденски песни, в стил Дай парите Калино, Назад назад Боко тиквоне и Велик е нашият Дръвник...Весело време, великденско - Бог да ни пази

Бог да ни пази, да!
Светли празници ти желая!
И на всички тук!
Единственото дето не сменихме е водещото "Всяка коза за свой крак."
Чета за ИЗраел, Нетяняху пети път се опитва да състави правителство (то и останалите де), и кани водача на противниковия отбор за министър-председател и 45 дни им е срока на мандата, че да може да спазарят и навият конкурентите, и да вървят нещата, хем над кнесета не пише "Съединението прави силата." Вярно, ще кажеш "ама нямат правителство и продължават с изборите", обаче подхода е важен, с този подход са превърнали пустиня в плодородна нива и със същия подход се пазят от в пъти по-многобройни врагове и при вътрешен проблем (ковид-19) му намират решението светкавично (в сравнение с нас)... та подхода си има значение щото "квото е горе на върха, същото е и долу"...
lati1960
06/05/2021, 08:50
Единственото дето не сменихме е водещото "Всяка коза за свой крак."
Чета за ИЗраел, Нетяняху пети път се опитва да състави правителство (то и останалите де), и кани водача на противниковия отбор за министър-председател и 45 дни им е срока на мандата, че да може да спазарят и навият конкурентите, и да вървят нещата, хем над кнесета не пише "Съединението прави силата." Вярно, ще кажеш "ама нямат правителство и продължават с изборите", обаче подхода е важен, с този подход са превърнали пустиня в плодородна нива и със същия подход се пазят от в пъти по-многобройни врагове и при вътрешен проблем (ковид-19) му намират решението светкавично (в сравнение с нас)... та подхода си има значение щото "квото е горе на върха, същото е и долу"...
""квото е горе на върха, същото е и долу"... "
Като си прав, прав си. Точно.
Те у нас всички тия - Борисов, Нинова, Карадайъ, Трифонов, Манолова, Радев, Кънев, Мънев, и сие, да не са пандали от Луната или от Марс? Да, така е - всеки народ си заслужава управниците. Това е положението.
И как се сменя една коза, когато тя е за всеки крак?
Като смениш козето мислене с човешко. Сега, дали сам ще се сетиш, или ще има нещо дето ще прецака тези с козето мислене и ще останат онези със "съединителното" вече опира до интелект на обикновената коза, таковата, обикновения индивид.
Бай Ганьо
12/05/2021, 12:15
Вярно, ще кажеш "ама нямат правителство и продължават с изборите", обаче подхода е важен, с този подход са превърнали пустиня в плодородна нива и със същия подход се пазят от в пъти по-многобройни врагове и при вътрешен проблем (ковид-19) му намират решението светкавично (в сравнение с нас)...
Вижте прикачените файлове
Веднъж ми попадна снимка, на която някой беше отрязал тиква на две половини, издълбал вътрешността на горната част, и си я нахлупил на главата като таке. С дръжката на тиквата на върха.
Съжалявам, че не запазих линка. Очевидно целта тук е състезание по пльоскане на глупави снимки без коментар. Просто така, за да се види кой може да представи по-идиотска снимка.
Бай Ганьо
12/05/2021, 17:43
Идиотска, но истина.
Идиотска, но истина.
Да де, да. Истина е, разбира се.
И снимката на идиота с шапка от тиква също беше истинска.
Очевидно някои живеят в алтернативна реалност, където подобни изпълнения са пример за истина.
Отлично. Само престъпниците искат повече анонимност. Колкото повече се знае кой кой е и кви ги е надробил, толкова по-добре за обществото като цяло.
Бай Ганьо
12/05/2021, 20:39
Да те попитам там по щатско още ли ви събуват обувките за проверка, преди да се качите на самолета?
Да те попитам там по щатско още ли ви събуват обувките за проверка, преди да се качите на самолета?
Ако освен като част от дежурния ти инфантилен репертоар това ти е важно, ела и го провери. Не съм пътувал със самолет през последната година и половина, така че нито знам, нито ме интересува.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.