Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Ако се състави правителство на социалистите при изборите през юли
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
ByBa
Ако се състави правителство на социалистите при изборите през юли – тоест те спечелят - ще получи ли то " своя дял от 750-те милиарда евро от Фонда на ЕС за възстановяване от коронакризата” ?
Dani
Това е един много интересен въпрос. Ако сме тъй мъдри да изберем правителство от социалисти, ще видим какво ще получим и на следващите избори ще избираме съобразно полученото. grin.gif
wal
Едва ли да има някакъв проблем независимо кой спечели изборите.Те нали нашите са се набедили за европейски социалисти.
Shade
Цитат(ByBa @ 04/06/2021, 17:52) <{POST_SNAPBACK}>
Ако се състави правителство на социалистите при изборите през юли – тоест те спечелят - ще получи ли то " своя дял от 750-те милиарда евро от Фонда на ЕС за възстановяване от коронакризата” ?

Разбира се, че ще получат дела. Друг е въпросът, че крайнолевите партии не възстановят, само пропиляват наличното.
Питето
ИЗЧЕРПВАНЕ НА БЕЗОТЧЕТНИЯ ФОНД

Господ не даде,
свиня не изяде.

Р.Ралин
lati1960
Цитат(ByBa @ 05/06/2021, 03:52) <{POST_SNAPBACK}>

Интересен въпрос, но безсмислен. Защото няма такава вероятност - социалистите, респективно БСП да спечелят изборите на 11 юли. Ще ги спечели или ГЕРБ с малко, или "Има такъв народ" също с малко. На кантара са нещата, засега, според социолозите. Трети чак ще са БСП, наравно с ДПС, нататък може би "Демократична България", "Мутри вън", на границата са т. нар. Обединени патриоти, и... дотам, засега. Под чертата са "Възраждане", и останалите по-малки формации. При това положение няма как да има правителство на социалистите. Ще се сформира такова от партията на Слави, вече не мога да гадая на този етап кои ще го подкрепят. БСП ще дадат подкрепа само за политики, не са желани и от Трифонов официално. Накратко - ГЕРБ ще бъдат заменени от друга мутренска и чалгаджийска формация, кояго да продължи с нови популистки методи да усвоява еврофондовете. Разбирай да ги усвояват пак мутрите, ченгетата и наследниците на комунистите. До обикновените хорица отново няма да стигне нито евроцент! Това се очертава. Или, по народному казано - пременил се Илия, огледал се, пак си в тия. Туй то.
agrippa
Що бе, нямат ли и мутрите някакви роднини или приятели сред обикновените хорица? Тия могат да се уредят примерно като подставени лица от разни фирми, които ще получат компенсации или някакви там средства по тая линия. А те пък имат приятели и роднини, които ще почерпят и така нататък...

Или всичко ще може да стане много прозрачно, примерно изнесено в интернет и показващо всяко Евро в чий джоб и за какво влиза. Е, да – не всички имат достъп до нета, но нищо не е перфектно...
lati1960
Цитат(agrippa @ 06/06/2021, 02:42) <{POST_SNAPBACK}>
Що бе, нямат ли и мутрите някакви роднини или приятели сред обикновените хорица? Тия могат да се уредят примерно като подставени лица от разни фирми, които ще получат компенсации или някакви там средства по тая линия. А те пък имат приятели и роднини, които ще почерпят и така нататък...

Или всичко ще може да стане много прозрачно, примерно изнесено в интернет и показващо всяко Евро в чий джоб и за какво влиза. Е, да – не всички имат достъп до нета, но нищо не е перфектно...

За първото си прав - мутрите също имат роднини, и точно тези се уреждат не само по линия на еврофондовете. Имат и ортаци в далаверите, и баджанаци, и кумове, и сватове, и цялата маала накуп, ако ме разбираш. Щото тези вече превзеха държавата. Това е положението.

И за второто си прав - лесно може всичко да стане прозрачно, като се качи инфото в детайли в мрежата. Проста работа. Ако не им е ясно, да ми се обадят, ще им кажа как. И не само аз. Само че. Туй електронно прословуто правитлество го чакаме вече повече от 20 години, и май няма да го дочакаме у нас. Щото, ако го има, няма да може да се краде така лесно. Така стоят нещата. Иначе за него са похарчени милиарди, сещай се къде и те са отишли. В нечии нощни шкафчета също. Направо няма такъв народ, пардон - има такъв народ! no.gif
Онуфри
Цитат(ByBa @ 05/06/2021, 02:52) <{POST_SNAPBACK}>

Ще получи от трите средния!!!

: )
Онуфри
Цитат(lati1960 @ 06/06/2021, 21:25) <{POST_SNAPBACK}>
Проста работа. Ако не им е ясно, да ми се обадят, ще им кажа как.

Еваларкта!!!

От сега натаък само теб ще питам ...

worshippy.gif
lati1960
Цитат(Онуфри @ 21/06/2021, 20:41) <{POST_SNAPBACK}>
Еваларкта!!!

От сега натаък само теб ще питам ...

worshippy.gif

Няма нужда мен да питате. Нито да откриваме топлата вода пак. Нарича се електронно правителство, хората отдавна са в този режим, в нормалните държави. У нас са похарчени за същото няколко милиарда вече /къде ли отидоха, и в чии джобове?/, а резултатът никакъв. Не само на мен ми е ясно, че нарочно не се прави, щото всичко ще е в нета онлайн, и поръчки, и конкурси, финансиране, от държавата специално, всичко. Но, ако стане, как ще крадат родните ни управници? Проблем. Мисля и ти си наясно с всичко това, и всички тук, така че няма нужда да обяснавам повече.
--------------------
Имах предвид да ме питат, ако не им е ясно как да вържат няколко компа в мрежа, ако няма кой да им каже, но съм сигурен, че има. Проблемът, както казах, е че не им изнася на тия от властта всичко да е качето електронно и прозрачно, щото спира кранчето на краденето. А както се разбира напоследък, държавата е източвана безогледно, безпардонно и нагло с милиарди! Лично аз ще се убедя, че една власт е искрена в намерението си да работи за хората, ако приоритет ѝ бъде скоростно въвеждане именно на т. нар. електронно правителство. Тоест, всичко което касае държавните институции, парѝ, и т. н., да премине в електронен вид. Тогава и над 400 000-та администрация от лежачи повечето, ще стане излишна, и ще трябва да си търси истинска работа, а не да тормози гражданите и да ги изнудва и корумпира. И т. н., наясно сте всички за какво говоря.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.