Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: За цитатите в темите
Форум АБВ > Служебни > Служебен форум
krem-karamel
Все по-често ми прави впечатление, че част от форумците отговарят на някоя тема, оставяйки я като цитат цялата (а понякога са дълги), или пък цялото мнение, на което отговарят, а реално няма нужда от цитат, защото не се вързват към нищо конкретно. В резултат на това се налага да скролираме ли скролираме, за да стигнем до едно изречение с пет думи (примерно).

Обръщам се с молба към тези, които го правят, да се съобразяват с това, ако не им представлява трудност.
Бай Ганьо
Фейсбука им размъти мозъците.
Не знаят що е туй дървовиден режим и как работи той.
С ена дума неграмотност.
Има два вида неграмотност.
Едната е моята неграмотност, която засяга единствено мене.
Тя не е опасна за другите.
Другата е тази, за която ти говориш.
Кара ни да се мъчим. laugh.gif
Личинка
Ми то може би е добре да се махне това копче "цитирай" или да се ограничи до 100 символа примерно. Който иска да цитира, ще го направи с копи-пейст и със зеленото бутонче.
Alexfield
Има 2 бутона: "Цитирай" - отговори с цитат и "Отговори" - отговори без цитат. По-удобно от това не може да се направи от административна гледна точка. Всеки сам преценява дали да сложи цитат или не.
krem-karamel
Цитат(Alexfield @ 03/07/2017, 11:07) <{POST_SNAPBACK}>
Всеки сам преценява дали да сложи цитат или не.

Проблемът е, че не всички преценяват. animatedwink.gif Но това не е проблем на администрирането.
Макарена
Цитат(krem-karamel @ 03/07/2017, 10:13) <{POST_SNAPBACK}>
Все по-често ми прави впечатление, че част от форумците отговарят на някоя тема, оставяйки я като цитат цялата (а понякога са дълги), или пък цялото мнение, на което отговарят, а реално няма нужда от цитат, защото не се вързват към нищо конкретно. В резултат на това се налага да скролираме ли скролираме, за да стигнем до едно изречение с пет думи (примерно).

Обръщам се с молба към тези, които го правят, да се съобразяват с това, ако не им представлява трудност.

Здравей, прецених, че е по-добре да се заложи шаблон за цитата, пък който иска да чете целия, да си скролва в него. Сега остава да се прецени дали това е най-добрата му височина или искате да е с по-голяма или по-малка височина.

п.п. Цитирането обикновено се прави по две причини - при отговор в плосък режим, за да е ясно на кого отговаряш или пък като застраховка, ако другият си промени мнението, на което отговаряш. Затова положихме големи усилия още в стария форум, за да сложим работещ бутон Отговор, който да не вмъква автоматично цитат.
krem-karamel
Мисля, че платформата в този вид е достатъчно удобна и лесна за работа. Молбата ми беше отправена към форумците, които неглижират ефекта от прилагането на дългите цитати.
krem-karamel
Благодаря за реакцията. kiss.gif
Макарена
Цитат(Личинка @ 03/07/2017, 10:26) <{POST_SNAPBACK}>
Ми то може би е добре да се махне това копче "цитирай" или да се ограничи до 100 символа примерно. Който иска да цитира, ще го направи с копи-пейст и със зеленото бутонче.

Хубави идеи даваш. Точно това мислех да направя преди да намеря начина с шаблона.
biggeorge
Аз пък забелязах, че в Личните съобщения няма бутон "Отговори".
Има "Изтрий" и "Цитирай".
Може би е добре да се добави бутон "Отговори". rolleyes.gif
krem-karamel
Има, но е отдолу под зелените бутончета.
biggeorge
Изобщо не съм го видял. malii.gif
Моята работа стана: "Чукча писател, не читател.". laugh.gif
krem-karamel
Цитат(biggeorge @ 04/07/2017, 12:10) <{POST_SNAPBACK}>
Изобщо не съм го видял. malii.gif

По-дребничко е, затова не си го забелязал. animatedwink.gif
Макарена
Цитат(biggeorge @ 04/07/2017, 08:04) <{POST_SNAPBACK}>
Аз пък забелязах, че в Личните съобщения няма бутон "Отговори".
Има "Изтрий" и "Цитирай".
Може би е добре да се добави бутон "Отговори". rolleyes.gif

Има даже Препрати, който праща директно на админите.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.