Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Или ми дай плацентата или........!
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
wal
Изчетох го това и ми беше трудно да го повярвам.И в новините по една от телевизиите го потвърдиха.И мода дори някаква била.И Ким Кардишиян и тя!!! malii.gif И си мисля,дали не трябва да бъдат забранени някои ТВ предавания,като тези на Гала например.Невежеството ,нали и то трябва да си има някаква граница.
Да не би пък аз да подлудявам или да съм неспасяемо изостанал от съвременните здравни тенденции?!?!Помагайте!!Би ли ви минала през ума такава идиотщина?!?!Само неграмотност ли е това или......?!?!
Мислех в здравния подфорум да поместя темата,ама то има ли нещо здравно в това!!
Cury
Не беше ли нещо свързано със стволови клетки?
wal
С каквото ще да е свързано, това си е направо лудо.На хапчета си я били поглъщали!!Ами що на хапчета веее,поемайте си я прясна!!!
Тарабас
Цитат(Cury @ 03/07/2017, 19:12) <{POST_SNAPBACK}>

Минавайки през стомаха и киселината там не остават много клетки.
Тарабас
В западна Европа това си е нормална традиция. Правят кекс с плацентата.
Според мен има хиляди начини човек да покаже чувста и съпричастност, някой смятат яденето на плацентата за един от тях.
Аз не го намирам за прекалено апетитно.
Бай Иван
Юнакът е бил известен на полицията с други свои изцепки.Предполагам че някой му е предложил пари за плацентата,и затова я е поискал.Вероятно съществува търговия със стволови клетки.Удобен случай да се разнищи веригата,но като знам на какво ниво е корупцията в България,най-вероятно нищо няма да се получи.
wal
Цитат
В западна Европа това си е нормална традиция.

Дали пък не изоставаме?!?!Този дето е пребил лекарката явно е много напред!Какви ще да са тези чувства,които се налага да демонстрираш с......изяждането на плацентата?!?!Че не съм от чувствените си го знам,ама само аз ли да съм такъв?!А,съпричастност?!Да присъстваш на раждането на детето ти,да ,но това не е ли достатъчно?!?
Тарабас
Не мога да ти отговоря на теа въпроси.
Бай Ганьо
Що не са му я дали?
Зъб ако ти извадят ти го дават, ако си го поискаш.
Детето що са й го дали?
evanka
Цитат(Cury @ 03/07/2017, 19:12) <{POST_SNAPBACK}>

Стволовите клетки могат да се замразят за бъдещи нужди. ако клиниката го предлага, ако хората могат да си платят...
hristam
Цитат(evanka @ 04/07/2017, 09:20) <{POST_SNAPBACK}>
Стволовите клетки могат да се замразят за бъдещи нужди. ако клиниката го предлага, ако хората могат да си платят...

В тая връзка - някъде мернах предположението, че лекарите въртяли търговия с плацентата иманно заради стволовите клетки. Което дава основания да се допусне защо въпросната лекарка не е поискала да я предостави на съпруга.
Пиша това с изричната забележка, че не го твърдя, а че само съм го прочела.
Cury
Хора, говорим за човешка плът, не може да е законно да се дава плът все едно е зъб или коса след подстригване. Убеден съм, че си има правила и процедура, а не може просто да ти сипят в един плик плацентата, все едно са карантии в месарница, и да те пуснат да си ходиш.
evanka
Цитат(hristam @ 04/07/2017, 08:33) <{POST_SNAPBACK}>
В тая връзка - някъде мернах предположението, че лекарите въртяли търговия с плацентата иманно заради стволовите клетки. Което дава основания да се допусне защо въпросната лекарка не е поискала да я предостави на съпруга.
Пиша това с изричната забележка, че не го твърдя, а че само съм го прочела.

Може би точно такива слухове са мотивирали човека да си я поиска. Не че ще я ползва, но просто не иска някой друг да се "облажи".
Според моите лаишки предположения, стволовите клетки трябва да имат някаква генетична съвместимост за да са полезни някому.
Но съм чувала, че плацентите се ползват за козметика и подобни. Но то ако е за козметика и битова химия, могат да се ползват и плаценти от крави.
evanka
Цитат(Cury @ 04/07/2017, 08:39) <{POST_SNAPBACK}>
Хора, говорим за човешка плът, не може да е законно да се дава плът все едно е зъб или коса след подстригване. Убеден съм, че си има правила и процедура, а не може просто да ти сипят в един плик плацентата, все едно са карантии в месарница, и да те пуснат да си ходиш.

А, в магазина как ти дават парче плът в кесийка?
Cury
Цитат(evanka @ 04/07/2017, 10:02) <{POST_SNAPBACK}>
А, в магазина как ти дават парче плът в кесийка?

Написал съм - ЧОВЕШКА. Не е допустимо човешки чаркове да се подмятат в пликове, нали? Първо не е етично (може някой да ги хапне, да измами друг да ги хапне, да прави магии, експерименти и какво ли не). Второ, опасно е - може да има зарази. Точно затова има много строги правила за третиране на човешки биологични отпадъци.
consuelo
Цитат(wal @ 03/07/2017, 22:30) <{POST_SNAPBACK}>
Какви ще да са тези чувства,които се налага да демонстрираш с......изяждането на плацентата?!?!

Животните , дори и тревопасните, си ядат плацентите. За тях тя е спешна и жизнено необходима храна за родилката, останала сама да се грижи за малките си. А също и начин да не се привличат хищниците от миризмата на вмирисана кръв или разложена плът.
Хората си купуват храната от магазина , а грижата за храната и безопасността на родилката се поема физически от семейството ѝ.
Следователно... чувството , което ръководи плацентоконсумиращите човеци , може да бъде само едно - желанието на някои люде недвусмислено да декларират чрез този акт принадлежността си към първосигналността на животинския род.
Питето
Трай си, бе, що разваляш бизнеса на колегите ти и даваш безплатно акъл? Остави недоучилите да си искат плацентата щото много витамини и хормони в нея, и помага на родилката, а болниците ще им турите по една яка такса (да им пасва на мерака, а и да има какво да си делят лекарите) и всички ще са доволни. Хеле, ако пък успееш да им пробуташ и обработена (задължително сложна, високомедицинска обработка и пречистване... в твоята фирма animatedwink.gif ) плацента от коза, щото нали козето мляко най-близо до човешкото значи и с плацентата ще е така, направо си готов да се пенсионираш като милионер. Какво? В Хипократовата клетва пише "не вреди", а ти наистина няма да навредиш на никого. Дори ще предпазиш доста хора от собствената им глупост... angel_not.gif
Питето
Дават я, ама не в коридора пред вратата, не веднага и не без документи. То да не е месарница, че да случайни хора да мъкнат торбички с кървави меса...
Между другото и децата ги дават срещу документи за самоличност, то да не са извадени зъби. korabche.gif
biggeorge
И аз се чудех за какво му е плацентата. misli.gif
Сега след като прочетох статията смятам, че това е някаква форма на канибализъм. wacko.gif
Ако някой лекар иска да уточни яденето на плацента признак на някакво психично заболяване ли е или е просто социална девиация? rolleyes.gif
krem-karamel
Цитат(Бай Ганьо @ 03/07/2017, 22:57) <{POST_SNAPBACK}>
Що не са му я дали?

Търговия май въртели с плаценти. Голямо търсене имало. blink.gif
hristam
Цитат(Питето @ 04/07/2017, 10:45) <{POST_SNAPBACK}>
Между другото и децата ги дават срещу документи за самоличност, то да не са извадени зъби. korabche.gif

Не е вярно това. Преди години, когато отидохме с мъжа ми в родилното, за да видим новородената си кръщелница, майката родилка ме попита дали искам аз да взема бебето от стаята, където го държат. Тя беше оперирана и не можеше да става първите дни, носеха й го.
Разбира се, бях изненадана от това предложение, не носех документи в себе си и изказах предположението, че в такъв случай едва ли ще ми дадат бебето. Няма да има проблем, увери ме кумицата ми, и аз реших да опитам. Отидох, казах името на бебето на акушерката, а тя ме попита дали съм сестрата на родилката. "Не, не съм" - започнах да обяснявам, но още преди да кажа коя съм, бебето ми беше подадено, а акушерката влезе обратно в стаята.
Помня, че докато вървях по коридора с бебето, макар да бях притеснена и развълнувана от факта, че държа такова крехко създание в ръцете си, ми мина през ума, че всеки непознат би могъл да е на мое място в тоя момент и спокойно и абсолютно необезпокоявано да изнесе детето от сградата.
evanka
Цитат(Cury @ 04/07/2017, 09:17) <{POST_SNAPBACK}>
Написал съм - ЧОВЕШКА. Не е допустимо човешки чаркове да се подмятат в пликове, нали? Първо не е етично (може някой да ги хапне, да измами друг да ги хапне, да прави магии, експерименти и какво ли не). Второ, опасно е - може да има зарази. Точно затова има много строги правила за третиране на човешки биологични отпадъци.

Не бяха много отдавна времената когато за биологични отпадъци се смятаха и мъртво родените бебета, които заминаваха към инсинератора заедно с други "ампутации" и родителите нямаха право на човешко погребение дори. Ами нормално е в един момент индивиди да започнат да се бунтуват срещу регламентираното нечовешко отношение към човешката плът.
То ако някой държи толкова на плацентата си и си е наумил да прави колосални манипулации като експерименти или магии, може просто да си роди в къщи и да си я запази. Раждането в болница е опция, а не задължение. При раждане в къщи как биха могли да се предотвратят магии, ядене... Една плацента като всякакъв биологичен продукт се съхранява идеално във фризер.
wonda_
И аз за пръв път чувам, че ядат плацента.
Сутринта слушах коментари, че плацентата, като биологичен отпадък отива в екарисаж. Ако е искал да си я прибере, предварително е трябвало да мине през процедурите по даването ѝ. Но силно се съмнявам, че е щял да я получи, ако не е с цел замразяване на стволови клетки.
За мен това си е чиста проба канибализъм.
Cury
ОК, не съм казал да не я дават, но трябва да има регламент и това да не става току така. Може да я обработят, да я затворят в херметичен плик, да накарат онзи да се подпише, че няма да прави това, това и онова... Просто не говорим за месарница, където от задния вход ти дават обрезки за кучето.
Тарабас
Цитат(evanka @ 04/07/2017, 15:33) <{POST_SNAPBACK}>
Не бяха много отдавна времената когато за биологични отпадъци се смятаха и мъртво родените бебета, които заминаваха към инсинератора заедно с други "ампутации" и родителите нямаха право на човешко погребение дори. Ами нормално е в един момент индивиди да започнат да се бунтуват срещу регламентираното нечовешко отношение към човешката плът.

Без конкретика това звучи доста страшно и невярно.
Мъртво роден плод под 500 грама се смяташе до преди 15 години за аборт, сега не знам как е. Мъртво родено дете е друго. Мъртво родените деца се погребват и се погребваха. Нека да разграничим малко понятията.
evanka
Цитат(Тарабас @ 04/07/2017, 17:59) <{POST_SNAPBACK}>
Без конкретика това звучи доста страшно и невярно.
Мъртво роден плод под 500 грама се смяташе до преди 15 години за аборт, сега не знам как е. Мъртво родено дете е друго. Мъртво родените деца се погребват и се погребваха. Нека да разграничим малко понятията.

Ами ето конкретика от преди само 2 години
http://www.mediapool.bg/roditelite-na-mart...news231143.html
Съобщението казва "деца" а не плод или ембрион.
Питето
А ти що не го изнесе от сградата, а? Ей, като се забиете в глупости. Ми различно е. Ти си носела детето до стаята което си е нормална практика за онова място по онова време, ама този не е искал просто да подържи плацентата и да я върне... А и не си била готова да нокаутираш акушерката ако беше отказала да ти даде бебето щото нямаш документ.
krem-karamel
Защо й се зъбиш? Не видя ли цитата, на който отговаря? Дали са й детето без да знаят коя е. Това ли е "нормална" практика? blink.gif
evanka
Цитат(Питето @ 04/07/2017, 20:13) <{POST_SNAPBACK}>
А ти що не го изнесе от сградата, а? Ей, като се забиете в глупости. Ми различно е. Ти си носела детето до стаята което си е нормална практика за онова място по онова време, ама този не е искал просто да подържи плацентата и да я върне... А и не си била готова да нокаутираш акушерката ако беше отказала да ти даде бебето щото нямаш документ.

С което иска да каже, че дават бебетата с лека ръка на който ги поиска, ама за плацентата им свиди.
Cury
Цитат(evanka @ 04/07/2017, 22:12) <{POST_SNAPBACK}>
С което иска да каже, че дават бебетата с лека ръка на който ги поиска, ама за плацентата им свиди.

И по телевизията казаха, че си има процедура за плацентата, не се дава току така. Какво общо има свиденето???
Питето
Случва се из късните часове всеки говори и никой да не слуша. Важното е да е весело и приятно.
Питето
Какво зъбене ти се привижда? И други сме влизали на посещение в родилно преди години, ама там нещата стояха по съвсем друг начин. И между другото, това че някой някога и някъде е допуснал грешка, не оправдава друг, в същата ситуация да допуска същата грешка. Е, нокаутираната лекарка не е допуснала грешката на онази м.сестра от примера бебето, и е отказала да дава чужди неща на непознати без документи насреща.
krem-karamel
Думите ти създават такова впечатление. Извинявай.

Правила има, въпросът е, че невинаги се спазват. Това имаше предвид Христам.
evanka
Цитат(Cury @ 04/07/2017, 21:27) <{POST_SNAPBACK}>
И по телевизията казаха, че си има процедура за плацентата, не се дава току така. Какво общо има свиденето???

Е, щом по телевизията са казали, ....
Cury
Ми затова е телевизия - да отиде с камерата при главния лекар и да го пита. И той разказа, че е можело да му я дадат, ако покаже договор с някаква там банка за замразяване (такава била процедурата). Обаче той не направил така, а направо поискал плацентата от лекарката, като излъгал, че Главният е разрешил. Тя звъннала на шефа и той казал, че няма такова нещо. И тогава тя казала на бащата да дойде в понеделник с документи. И тогава той я праснал.
Това на стиснатост и правене "напук" ли ти прилича?
Личинка

Отделно, че искането на плацента се прави преди раждане, защото съобразяват медикаментите, които ще дават на родилката. Окситоцин не се давало.
evanka
Цитат(Cury @ 05/07/2017, 09:11) <{POST_SNAPBACK}>
Ми затова е телевизия - да отиде с камерата при главния лекар и да го пита. И той разказа, че е можело да му я дадат, ако покаже договор с някаква там банка за замразяване (такава била процедурата). Обаче той не направил така, а направо поискал плацентата от лекарката, като излъгал, че Главният е разрешил. Тя звъннала на шефа и той казал, че няма такова нещо. И тогава тя казала на бащата да дойде в понеделник с документи. И тогава той я праснал.
Това на стиснатост и правене "напук" ли ти прилича?

Да, прилича ми точно на правене напук.
В държава, в която се кара лабаво за всякакви други, далеч по-сериозни и опасни за здравето неща, изведнъж се оказва че за някаква плацента се искат изрядни документи.
А най-абсурдното в случая е, така както го е разказала според теб телевизията, е че ако родители искат да замразят плацента, то тя може да се изнесе от болницата в торбичка. Вместо служител на банката за съхранение да отиде лично и да я изнесе по всички правила на хигиената и съхранението.
Cury
Мисля, че вече спориш само заради спора с аргументи от сорта "другаде се правят нарушения, защо и тук не са направили едно, какво толкова?". Ми ей на, не са направили. Може пък в тази болница всичко да е добре уредено. По телевизията нищо не казаха как точно се взема плацентата. И аз не съм го казал. Казах само каквото чух бегло и то беше за договор. Сигурно в договора пише как се взема и не е в торбичка.
А и да не забравяме целта на темата - има ли право някой, ако не поискат да нарушат правилата заради него, да бие лекарка???
evanka
Цитат(Cury @ 05/07/2017, 12:17) <{POST_SNAPBACK}>
Мисля, че вече спориш само заради спора с аргументи от сорта "другаде се правят нарушения, защо и тук не са направили едно, какво толкова?". Ми ей на, не са направили. Може пък в тази болница всичко да е добре уредено. По телевизията нищо не казаха как точно се взема плацентата. И аз не съм го казал. Казах само каквото чух бегло и то беше за договор. Сигурно в договора пише как се взема и не е в торбичка.
А и да не забравяме целта на темата - има ли право някой, ако не поискат да нарушат правилата заради него, да бие лекарка???

Ако всички започнем да пишем само по това, което се пита в темата, скоро и тук ще хлопнат кепенците.
hristam
Каквото и да си говорим, побоят е нещо недопустимо. Независимо дали е нанесен на лекар или да друго лице, независимо от това дали този лекар е некомпетентен, корумпиран или съвестно си върши задълженията. Това е диващина и няма никакво извинение.
Въпросът с плацентата изобщо не ми се коментира, начетох се из фейсбук на шарени мнения, включително и лекарски, чух лекарски изказвания и по телевизията. Всичко това не ме направи по-компетентна, а само по-объркана.
wonda_
Да не говорим, че плацентата не е негова. Жената да си я беше поискала, иди-дойди. Ама той за семейна собственост ли я има тази плацента?
Дали мъжките в природата имат интерес към плацентата на женската? bubbles.gif
wonda_
Да не говорим, че плацентата не е негова. Жената да си я беше поискала, иди-дойди. Ама той за семейна собственост ли я има тази плацента?
Дали мъжките в природата имат интерес към плацентата на женската? bubbles.gif
Cury
Много добро попадение thumb.gif

Не ми беше хрумвало, ама е право в десятката. В края на краищата майката не си я е поискала, а той идва да се разправя с претенции.
Бай Ганьо
Такa правят истинските мъже.
Жените са малко глупави.
Особено след раждане. laugh.gif
wonda_
Аха. doh.gif Глупавите жени, за да възстановят равновесието, си намират умни мъже. Като тоя с плацентата.
hristam
Цитат(wonda_ @ 05/07/2017, 21:35) <{POST_SNAPBACK}>
Аха. doh.gif Глупавите жени, за да възстановят равновесието, си намират умни мъже. Като тоя с плацентата.

Тоя с плацентата е всъщност тоя без плацентата. А сега вероятно ще бъде лишен и от доста други неща.
Cury
Може и да му се размине - няма свидетели и не можело да се докаже, че той я е ударил.
hristam
Цитат(Cury @ 05/07/2017, 21:46) <{POST_SNAPBACK}>
Може и да му се размине - няма свидетели и не можело да се докаже, че той я е ударил.

Е, да, всичко е възможно по принцип. Може докторката просто да се е спънала и да е паднала по стълбите. По принцип.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.