Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Променя ли се живота ни...
Форум АБВ > Общи > Ъ?
D-rA
Написано преди 15 години от... (дали ще се сети)
Цитат
Нещо странно се случи...прекалено е лична историята за да я разкажа тук…и прекалено горчива…
Днес окончателно се убедих, че живея в гадно време, лишено от дълбочина и в една страна, в която се избират некадърните същества можещи да лобират…и винаги те побеждават… Няма значение качеството, няма значение интелекта…има единствено и само значение това колко хора си подработил – колко такива готови да захвърлят и последните останки от дрипавата си без това съвест.
И се питам правилно ли би било да възпитавам децата си един ден да четат книги да бъдат рицари и дами? Жените да са женствени, мъжете - борбени….
Единственото което мога да кажа – днес напълно загубих вяра в справедливостта.

Закъснял отговор: Всичко си е по старому sunbathing.gif
Catpuccino
Не, не се променяме и днес мисля същото smile.gif
D-rA
Цитат(Catpuccino @ 28/07/2021, 00:23) <{POST_SNAPBACK}>
Не, не се променяме и днес мисля същото smile.gif

Тоест, въртим се в кръг и пак и пак и все едно и също, че и по-зле sunbathing.gif
Catpuccino
По-зле не е и… знаеш добре, че животът е спирала, не е кръг smile.gif

А …. сетих е вече не сънувам кучета … за едно такова куче ми спряха един от акаунтите smile.gif)))
Сега имам един акаунт и едно красиво куче ….значи не е по-зле! Не мислиш ли?
Тарабас
Сократ е мрънкал едно време, младото поколение за нищо не ставало. Никакъв морал, мързеливи, не ставащи за нищо.

Нищо ново. Едни хора си отива, идват други. Пътниците им е кофти, че са пътници и е разбираемо, че са завистливи.
Радио Ереван
Цитат(Тарабас @ 28/07/2021, 08:21) <{POST_SNAPBACK}>
Сократ е мрънкал едно време, младото поколение за нищо не ставало. Никакъв морал, мързеливи, не ставащи за нищо.

Нищо ново. Едни хора си отива, идват други. Пътниците им е кофти, че са пътници и е разбираемо, че са завистливи.

Това мрънкане ли имаш предвид? Не е на Сократ обаче.
„Днешните младежи не мислят за никой друг, освен за самите себе си. Нямат никаква почит към родителите си или уважение към по-възрастните. Говорят така, сякаш само те знаят Истината, а нашата мъдрост за тях е просто глупост. Колкото до момичетата – те са нахални, безсрамни, без никаква женственост в поведението си или в начина си на обличане…
Тарабас
Пред всеки блок и пред всяка шатра има и е имало по един дърт мъдрец, дето го е яд че не може да опъне млада студентка или да свърши некоя простотия като младежите. И се почват едни филосифии.
IvanIV
Цитатът ти, като повечето истини създава повече болезнен дискомфорт и чувство за безизходица, от колкото облекчение, че не само аз мисля така.
Питето
Всичко си е точно както трябва. Земното притегляне си е същото, фрустрацията и тя.
В смисъл, че пробиват не силните, не умните, а приспособимите, точно както си е било в началото, когато един вид примати е тръгнал да става човек. Ми нормално е да печели онзи, на който най-много му пука, а не "умния" дето не влага усилия, или "справедливия" дето не му стига акъла къде какво да направи, не и силния, който оправя нещата по схемата "аз съм чук, всичко останало е пирон...". Та нещата са си в правилното положение и си ряботят по правилния начин.
biggeorge
Нищо не се променя.
Всичко си е все същото.
Не знам защо очаквах нещо да се промени в живота ми. sad.gif
Питето
Колко често и какви промени смяташ, че можеш да понесеш?
biggeorge
Говорим за положителни промени, нали?
Защото отрицателните водят надолу, а не нагоре.
Не е нужно да са много промени.
Малко, но качествени и количествени.
lati1960
Цитат(D-rA @ 28/07/2021, 00:20) <{POST_SNAPBACK}>
Написано преди 15 години от... (дали ще се сети)[/size][/font]

Ще е клише да кажа, че всичко си е гадно както досега. Но.
Има все пак някаква мижава светлинка в тунела. Не че и това не е клише, обаче
поне ти знаеш най-добре, че глобализирането на света през и чрез електронните мрежи рано или късно ще разбие този модел, неизбежно е. Въпрос на време. Тъжното е, че няма да стане в рамките на нашия живот /дано в твоя, ако си по-млад/, но ще стане. Всъщност всяко оръжие, което елитите създават, за да манипулират, владеят, контролират и ограбват обществата, винаги се обръща накрая срещу самите тях и ги помита. Това се е повтаряло многократно в човешката история, ще го наблюдават някои отново, в обозримото бъдеще. Чрез интернет мрежите се оформя един нов глобален световен разум, за който малцина си дават сметка, т. нар. колективен разум, който манипулаторите от политическия сектор и стоящият зад него корпоративен трудно ще могат да овладеят и направляват. Разбира се, световните кукловоди няма лесно да се дадат без бой, виждаме и днес. Ще опитват какви ли не трикове и врътки, за да са все те на върха и светът да се развива както те искат. На срещи на "върха" като тези в Давос измислиха и ковид "пандемията", и ваксинирането срещу нея, ще има и още номера. Но в крайна сметка те ще изгубят тази битка. Причината е, че са измамници и лъжци, чиято главна цел е печалбата на всяка цена, а това преминава през тотално ограбване на държавите и хората, също през войнѝ, изкуствено създавани финансови кризи, пак с цел извличане печалби, и още власт, и още парѝ, и още... Докога? Докато докарат света до тотална разруха и съсипия. И после? Къде ще ходят, какво ще правят? Летят някои от тези тарикати, като Мъск, Безос и останалите до Космоса, и, какво? Има ли там място, на което да идат, когато тук "долу" стане напечено и народите ги погнат? Ми май няма. Уж на Марс щяха да ходят, до Алфа Кентавър уж щяха да стигнат... Лъжци и измамници! И, сега какво? Въпрос на време е да лъснат лъжите и номерата им, и тогава... Тогава ще стане каквото ще стане. Онова с атаката над Капитолия заради Тръмп ще им се стори детска приказка на същите! На Бахамите ли ще избягат, на Лазурния бряг ли, къде?!
Така става, когато не работиш за хората и обществото, а да пълниш с кюлчета и пачти шкафчета, офшорки и да ограбваш труда на тези, които ти произвеждат благата. У нас винаги вървим след събитията, така че очаквам истинските промени в България чак след световните такива, за жалост това ще иска още не малко време. Да са живи и здрави младите, те няма да се примирят света да е такъв, какъвто е в моента - шепа тарикати да манипулира и краде останалите. И не е въпрос нито на идеологеми, на идеологии, на системи, въпрос е на нещо просто - ПО-СПРАВЕДЛИВО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА СВЕТОВНИТЕ БЛАГА! Днешният елит не желае това, и затова ще си отиде.
Питето
Пак не внимаваш какво си пожелаваш. Аре да ти дам пример с изобилна положителна промяна водеща до отрицателни ефекти — получаваш нов телефон на всеки 6 месеца. Гарантирам ти, че след две години няма да искаш поредния нов телефон, дори да ти го подаряват.

Ей ти и пример за отрицателна промяна, която води до положителни резултати. Ако в твоя град няма работа, и отидеш в голям град дето има и е за повече пари... вероятно ще станеш голям инвеститор в малкия град от който си дошъл.
biggeorge
Тези примери повтарят поговорката: „Много хубаво не е е на хубаво”. laugh.gif
Аз не съм казал, че искам рога на изобилието да се изсипе върху мен.
По-скоро ми се иска от време на време да ми се случва по нещо хубаво.
Да съм малко по-здрав и работата ми да не е така тежка.
Да се запозная с някоя сладурана.
Да живеем малко по-добре, с по-малко проблеми и без омраза.
Както виждаш не искам големи неща.
Питето
Съгласен, искаш прилично, какво даваш? Щото аз няма да дойда и да ти мерял лека работа или мома. Ако искаш промяна, променяш, ако чакаш другите да променят, ми квото дойде когато дойде ако дойде. Ела в някой голям град, и ще почнеш да отмяташ подред изброеното.
biggeorge
Засега нищо не давам.
Само ми се иска.
„Гладна кокошка просо сънува”. a4dff7b7.gif
Питето
Тц, бабешка мъдрост, която не е мъдрост, а точно наопаки. Истината е, че гладен много трудно се запсива, и се става рано да се търси папо, та камо ли да остане време за цяла копанка с просо (баси, поне ечемик или царевица да беше). Гладната кокошка се скъсва да рови за червейчета и да гони мухите, щото гладно не се спи... такова сама се грижи да има промяна от гладно към пълна гушка.
biggeorge
Аз правя каквото трябва и живота ми върви напред, но само дотам докъдето зависи от мен.
Исках да имам висше образование и имам такова, но само защото завършването му зависеше изцяло от мен и от моите неистови усилия да уча усърдно.
Сега имам висше образование, но работя ниско квалифициран труд.
Изхождайки от личния ми опит ако едно нещо зависи от хората, то не се върши.
А това да имаш успешна връзка зависи от много хора, а не само от „двете влюбени гълъбчета”.
Дори и да се преместя да живея някъде другаде това не значи, че в живота ми ще настъпи някаква коренна промяна.
Преди 5-6 години си говорих на тази тема с една Интернет позната.
Тя е от Пловдив и ми е връстничка.
Казах й, че искам да се преместя в друг град, за да си намеря приятелка, да си намеря хубава работа и т.н.
Тя ме попита: „В твоят град жени няма ли? В твоят град работа няма ли?”.
Стоях и гледах тъпо монитора много дълго време.
В един момент осъзнах, че тя е права.
В моят град има и жени, и работа, и каквото ти душа иска.
Където и да отида, каквото и да направя нищо няма да се промени понеже аз не се променям.
Аз съм си същият и е малко вероятно да се променя.
Според моята позната трябва да излизам по заведения, за да срещна някоя жена.
А според мен ако тръгна да си търся жена по кръчми и дискотеки ще си изпрося боя.
Според нея трябва да имам повече доверие на хората.
А според мен ако допусна някого по-близо до себе си този човек неминуемо ще ми забие нож в гърба или ще започне да ме използва за своя лична изгода.
Не ми харесва да ме използват по какъвто и да е начин.
Аз не се възползвам от хората и не искам и те да се възползват от мен.
Ако хората в една връзка (независимо дали е приятелска или любовна) не са равнопоставени винаги става така, че единия използва другия.
Аз нямам време и желание за такива глупости.
Анализирайки живота ми дотук достигам до логичния извод, че в моя град жена и хубава работа няма да си намеря.
Ще бъда работник доживотно, а ако някоя жена прояви интерес към ще е само, за да ме използва за собствена изгода и за личните си цели.
В друг град няма смисъл да ходя, защото където и да отида всичко ще се повтори по подобен начин на случилото се дотук.
Питето
София, Варна, Пловдив... там първите десетина града се пълнят с хора, дето идват от градчета дето също били имали и работа и жени. И сигурно има нещо променящо в големите градове, щото ако някой се маха от там, отива в още по-големи градове или направо в други държави, дето имат големи неща...

Дори на плоската земя, в Анкх-Морпорк имало повече джуджета, отколкото в мините по родните им места... щото, щото, абе четете ги тези книги, бе, нищо че в тях пише за вещици, джуджета, вампири, селяни и тарикат-граждани, накрая все ще успеете да разпознаете модела, просто е описан по един по-различен и занимателно-отпускащ начин, но си е същия модел и си работи по същия начин.
agrippa
Мда, може би е по-добре постоянно да ти внушават, че някой бди и се грижи за твоята сигурност и благополучие. И че няма да те оставят да пропаднеш или загинеш. Че живота ти до тука не е бил чист късмет. Абе, религия някаква си трябва за доброто настроение...
trаnsalp
Цитат(agrippa @ 08/10/2021, 03:36) <{POST_SNAPBACK}>
Мда, може би е по-добре постоянно да ти внушават, че някой бди и се грижи за твоята сигурност и благополучие. И че няма да те оставят да пропаднеш или загинеш. Че живота ти до тука не е бил чист късмет. Абе, религия някаква си трябва за доброто настроение...

Напомняш ми за много родители към децата си. Ако родители постъпват така, какво да очакваме от чуждите.
В повечето случаи съсипията започва под формата на грижа и любов. Аааако се противиш, тогава става открита. Просто е по-лесно подмолно да се правят нещата. По-малка е съпротивата.
Бай Иван
+1.
lati1960
Цитат(D-rA @ 28/07/2021, 00:20) <{POST_SNAPBACK}>
Написано преди 15 години от... (дали ще се сети)[/size][/font]

По старому е моралното, етично и духовно състояние на света ни и самите хора. Но иначе светът ни се променя вече буквално ежеминутно! И технологично, виждаме и пандемично, икономически, енергийно, битово, всякак. Въпросът е - какъв ще е резултатът от симбиозата между моралното, етично и духовно падение на съвременното ни общество с модерните технологии, оръжия и глобални обвързаности през мрежите, електронните? Ето това е интересно. Както го беше казал по-мъдър от мен, то е все едно да дадеш на малко детенце да си играе с ядреното куфарче на Путин, примерно, или на Байдън, на китайският лидер... все тая. Какво ли в крайна сметка ще произлезе от това? neprichom.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.