Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Бяла Карма,
Форум АБВ > Общи > Ъ?
ByBa
Ще ми отговорите ли на следните въпроси:

1. Какво е Карт Бланш ? - изчистена карта /почистена, избеляла, прокъсана/ ли, бланширана /сготвена, приготвена, направена/ ли или преправена

2. Какво е фарвиране, или фърфиране, или форфиране ?

3. С колко карти се играе, ако се използва тази карта Бланш или се играе извън правилата с тази карта?

Всъщност вие на коя карта бихте заложили?

Дали го има това в играта на покер, или в играта на бридж, или в играта на вероятностите...кой ще дойде на белия кон?

Вие играете ли...не ви питам на какво, но ако искате - пишете w00tbrows.gif
lati1960
Цитат(ByBa @ 08/08/2021, 22:15) <{POST_SNAPBACK}>
Ще ми отговорите ли на следните въпроси:

1. Какво е Карт Бланш ? - изчистена карта /почистена, избеляла, прокъсана/ ли, бланширана /сготвена, приготвена, направена/ ли или преправена

2. Какво е фарвиране, или фърфиране, или форфиране ?

3. С колко карти се играе, ако се използва тази карта Бланш или се играе извън правилата с тази карта?

Всъщност вие на коя карта бихте заложили?

Дали го има това в играта на покер, или в играта на бридж, или в играта на вероятностите...кой ще дойде на белия кон?

Вие играете ли...не ви питам на какво, но ако искате - пишете w00tbrows.gif

Буквалният смисъл е ето този:
http://rechnik.info/%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%...%B0%D0%BD%D1%88
В говоримия език е даване на шанс, на нещо и на някого. Има и други значения пак в този смисъл.
В игрите на карти не съм сигурен, забравил съм. От години не съм играл. Като ученици и младежи играехме много, и покер, и бридж, и белот... осъмвали сме. Мисля че беше вероятност и шанс в предварително раздадените карти. Също като шанса на този, който ще играе пръв. Но не помня точно.
В живота значенията са много. Ако приемем, че е игра, картбланш винаги има. Стига да не го пропуснем или проиграем. Важи и за личните отношения, и за обществените. Примерно, в два парламента Слави Трифонов имаше картбланш да състави мнозинство и работещ кабинет, но го пропусна. Защо, са той си знае. И може би тези, които стоят зад него и проекта му. animatedwink.gif
Дaни
Цитат(lati1960 @ 27/09/2021, 21:19) <{POST_SNAPBACK}>
Примерно, в два парламента Слави Трифонов имаше картбланш да състави мнозинство и работещ кабинет, но го пропусна. Защо, са той си знае.

Този картбланш явно не е бил много бланш, затова го е пропуснал. misli.gif
Ако Бог ти казва, че е добре да пропуснаш нещо, е хубаво да го слушаш. grin.gif
нищ по дух
Цитат(Дaни @ 28/09/2021, 09:43) <{POST_SNAPBACK}>
Този картбланш явно не е бил много бланш, затова го е пропуснал. misli.gif
Ако Бог ти казва, че е добре да пропуснаш нещо, е хубаво да го слушаш. grin.gif

Те, ако искаха да управляват и да мислят Доброто на страната и народа, щяха да се коалират.

Съединението прави Силата?
Къде е е това Съединение?

Съгласба, дето няма, там, уви,

и работата не върви,

и вместо работа излиза несполука.

Веднъжка Лебед, Рак и Щука

се впрегнали в кола с товар

и да я теглят се заели с жар.

Напъват се, а не върви колата!

За тях товарът би бил може би и лек:

но Лебедът — към облака далек,

назад опъва Ракът, Щуката пък — във водата.

Кой крив, кой прав — не е задачата туй нам;

ала товарът и сега е там.
Дaни
Цитат(нищ по дух @ 28/09/2021, 09:58) <{POST_SNAPBACK}>
Те, ако искаха да управляват и да мислят Доброто на страната и народа, щяха да се коалират.

Съединението прави Силата?
Къде е е това Съединение?

Какво съединение, каква работа за общото благо, политиката не особено бавно и полека уверено се стреми да се слее с шоубизнеса:
https://nova.bg/news/view/2021/09/28/341091...B5%D0%B3%D0%BE/
Нищо чудно и да я изберем, пък може и да се окаже най-добрият избор от всички налични, знаеш ли!? animatedwink.gif
lati1960
Цитат(Дaни @ 28/09/2021, 10:14) <{POST_SNAPBACK}>
Какво съединение, каква работа за общото благо, политиката не особено бавно и полека уверено се стреми да се слее с шоубизнеса:
https://nova.bg/news/view/2021/09/28/341091...B5%D0%B3%D0%BE/
Нищо чудно и да я изберем, пък може и да се окаже най-добрият избор от всички налични, знаеш ли!? animatedwink.gif

М-да. Точно натам се върви, с бодри крачки и комсомолски устрем - "политиката не особено бавно и полека уверено се стреми да се слее с шоубизнеса". И не само у нас. Медийно шоу. Точно. Само че. Зад туй шоу стоят едни милиарди кинти, и то реални, които трябва да се раздадат на порции. От шоумените. А както каза д-р А, същите са се наредили с едни голе-еми черпаци около народния казан и яко гребат и раздават с тях на своите ортаци, най-вече. За народеца каквото остане. Обаче пък и народецът се изхитри в тая игра и шоу, и, както Андрешко, не пуща лесно бирника в къщата, не носи като пчеличките своя прашец в общия казан, а с тарикатлък и далаверка си пълни канчето по други начини. И е прав. Като не се грижат за теб, сам го направѝ. И шоуто е пълно. Кой кого лъже, аз така и не можах да разбера? neprichom.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.