Когато платиш на някого заплата, ама като шеф на фирмата на работник, а не като майстор на калфа, тогава ела прочети какво си писал, какво съм ти отговарял и ще видиш съвсем ясно къде ти е куцала гледната точка — гледал си битката, само от едната страна на барикадата. Отделно, че тази точно барикада (икономическата, дето работник-чорбаджия), за разлика от нормалните барикади има няколко страни.
Тия, които са се напънали да са работодатели, да не са се напъвали или за година милионче, а по време на уравниловката, еднакво бедни според някои, ама са били едни от тарикатите или най-мързеливите, ама сега с милиончетата, новоизлюпени капиталета, въртят пари, влагат, надуват балона.
Нямам против тези, които честно са забогатели, ама ако ми посочите някой от света и ми докажете, че честно е забогатял с труд, умствен, физически или комбинация от двете и е станал милионер без да е лъгал, ще се извиня и върна думите си назад.
Има един тъп лаф, че положението вместо да се влошава, става трагично, жалкото е, че е истина.
Понеже wal писа, като че все едно си измислям, реших да проверя какво става във времето за последните 10 години.
Направих справка, за фирмата за която писах, историята е от 2010-2012 г. Всичко писано си стои, като тогава беше само на едно място, а впоследствие са писали още и на други места, освен това и за още други фирми са писали, така че освен и за тези, за които знам, защото с едни от тях сме работили, в други са работили мои колеги и познати, случаите са се увеличили, пълна трагедия, направо ме е яд, че потърсих.
Нямам и не съм имал намерение да лъжа и да си измислям, но явно така се приема, особено като виждам Вашите гледни точки, няма смисъл да пиша, но работодатели даващи лев, вместо три, а печелещи от пет до десет, са като спекулантите купуващи за долар и продаващи от пет до десет.
Пазарна икономика ли, ама някои реват, че не били изстреляни ракети срещу градушките, да си бяха платили, а вземат субсидии, да спрат да работят тогава и пак искат държавата да ги компенсира, а на дребния производител спекулантите изкупуват на безценица продукцията и схемата е същата, от 1 към 5, до 1 към 10, зависи от количеството или ще ми кажете нека си я продават, е и това правят, ама местните търговци в малки градчета се случва и да ги гонят.
Сега в темата за увеличаването на минималната пенсия се отклонихме малко, но то е свързано, защото от заплащането зависи и пенсията, която ще получава след години пенсионера, ама вероятно ще коментираме и увеличаването на годините за пенсиониране, предвидените 65 години, ще станат 67 или 68.
Живи и здрави да сте, дълъг живот, по-дълъг отколкото искате и предполагате, та пенсионната възраст да стане 85-90 години!