Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Какво заслужава?
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Catpuccino
w00tbrows.gif w00tbrows.gif w00tbrows.gif w00tbrows.gif w00tbrows.gif

Който направи държавна излагация, пълна с бъгове и крадяща маса време с абсолютно неефективен резултат и който плати за тази държавна излагация близо 2,5 милиона лева с Решение ПД-69/ 05.11.2019 година…какво заслужава този ня≠КОЙ???

ПП за системата за преброяване говоря!

Предложения!?…какво заслужава въпросния ня#КОЙ!!!!
D-rA
Цитат(Catpuccino @ 07/09/2021, 21:17) <{POST_SNAPBACK}>

Който направи държавна излагация, пълна с бъгове и крадяща маса време с абсолютно неефективен резултат и който плати за тази държавна излагация близо 2,5 милиона лева с Решение ПД-69/ 05.11.2019 година…какво заслужава този ня≠КОЙ???

Не съм я посещавал още тази платформа, та нямам поглед кое и как е.Любопитно е все пак, това удебеленото как го установи?
Четох че е имало хакерска атака - и тя е блокирала каналите за свързване - но това няма общо с посоченото от теб. sunbathing.gif
Бай Ганьо
Този #кой е българската некадърност.

нищ по дух
Цитат(Catpuccino @ 07/09/2021, 21:17) <{POST_SNAPBACK}>

Тия 160 лв. за глобата, да бъдат дадени на всеки, който си е изгубил времето с бъгавия им сайт.
В 19.35 страницата не реагираше, по време на попълване, след което браузъра not responding и така вече няколко часа от тъпия им брояч са неефективни и постоянно напомнят до кога е срока за преброяване онлайн. Хиляди хора са опитали и не са могли, дори да се регистрират, грешка 522, 502, не се отваря поради съображения за сигурност и т.н.
Ако искат 70 процента преброяване по интернет как ще стане не е ясно, още първия ден.
Най-странното беше, че като попълних фирмата в която работя, веднага след това в полето за длъжността ми, излезе попълнено същата, а има десетки длъжности във фирмата, та тия преброители с НАП ли правят връзка, освен с МВР за личната карта?

ПП. В момента като се кликне на "Преброй се тук", се отваря пак началната страница на сайта, но не и страницата за преброяване.
Catpuccino
Бъгове, зависвания и накрая шат навън от системата…стига ли ти sad.gif
Това днес…не преди хакерската атака! Без това ме беше изнервил ти с глупотевините си и си загубих времето с излагацията им sad.gif па и не се преброих w00tbrows.gif
Catpuccino
Поне спеца тук нема да твърди, че само аз не разбирам от компоти wavetowel2.gif

Аз се отказвам за днес…утре ще видим!
Да дадеш толкова пари за нещо мега калпаво sad.gif Идеоте sad.gif
Catpuccino
Дали? Май е плъзналата на всяко ниво корупция и калинчици sad.gif доста годинки са това sad.gif
Catpuccino
И днес същата работа sad.gif свързаността им се изчерпвала, поради атаки от Китай wink.gif ….бахти умната система за толкова пари sad.gif
D-rA
Точно преди 20 минути завърших успешно - около 40 минути след регистрация и без проблеми. sunbathing.gif
Catpuccino
Ми промъкнал си се между капките wink.gif ся ще ти гепят данните китайците щото пак са атакували smile.gif Това за майтап…но ако и утре не се преброя ще си остана непреброена…кво па нали има неваксинирани wavetowel2.gif
D-rA
Първия опит за достъп до сайта беше неуспешен, но след рефреш всичко потегли.Може би има значение и от браузъра - Аз ползвам преимуществено FF. Ако си Хроме -може и това да ти пречи. sunbathing.gif
Catpuccino
Сафари и хром използвах … на деня на победата ще пробвам пак navikvane.gif
нищ по дух
Цитат(Catpuccino @ 08/09/2021, 23:46) <{POST_SNAPBACK}>
Сафари и хром използвах … на деня на победата ще пробвам пак navikvane.gif

Удължиха срока за електронното преброяване до края на септември
Решението е взето от новия служебен кабинет днес

https://m.dir.bg/dnes/politika/udalzhiha-sr...ya-na-septemvri

https://youtu.be/YEnC6YBy7A0
biggeorge
Мога да разкажа за моя опит с Преброяване 2021.
Още в първия ден, 7 септември 2021 г., се опитах да се регистрирам, но не успях.
Не искам да плюя некадърниците, затова че не бяха осигурили нормален достъп до системата за регистрация, но нямам друг избор.
Оправдаха се с хакери каквито съм сигурен, че не е имало.
Сървърът им не може да поеме трафика, но в крайна сметка хакерите се оказаха виновни.
След 3 дни усилени опити за регистрация най-накрая успях.
След като се регистрирах за около 1 час попълних въпросника.
Не ми хареса, че накрая нямаше стъпка за преглед на попълнената информация.
Въпросникът свърши внезапно и това не ми хареса.
След като приключих с попълването имах възможността да прегледам отговорите, но не можех да ги променям.
Лъжа е, че регистрацията става за 5 минути.
Лъжа е, че въпросника се попълва за 15 минути.
Системата е пълна с бъгове.
Когато си въведеш ЕГН-то системата не иска да ти го приеме.
Докато си въвеждаш данните системата прави справка със базите данни на НАП, ГРАО и МВР.
Но ако връзката прекъсне по независещи от потребителя причини системата не ти дава да продължиш с попълването на въпросника.
През 2011 г. също се преброихме онлайн, но тогава беше по-лесно и по-безпроблемно.
Тогава онлайн се преброиха 3 милиона българи.
Сега не е ясно колко човека ще успят да се преброят онлайн. 292.gif
Всички тези проблеми ги създадоха умишлено, за да докажат, че гласуването през Интернет е опасно и невъзможно за реализиране, заради "мръсните хакери".
Питето
Иначе банкирането си върви през същия интернет, ама само гласуването не било можело...
biggeorge
Управляващите не искат да направят гласуване през Интернет, защото ще дадат възможност на всички българи в чужбина да гласуват без да минават през консулствата и посолствата.
Също така поне 3 милиона от живеещите на територията на България ще гласуват през Интернет.
Ще се вдигне избирателната активност, а политиците нямат полза от това. dry.gif
Shade
Цитат(biggeorge @ 23/09/2021, 07:40) <{POST_SNAPBACK}>
Управляващите не искат да направят гласуване през Интернет, защото ще дадат възможност на всички българи в чужбина да гласуват без да минават през консулствата и посолствата.
Също така поне 3 милиона от живеещите на територията на България ще гласуват през Интернет.
Ще се вдигне избирателната активност, а политиците нямат полза от това. dry.gif

Интернетът далеч не е толкова дървен, колкото някои си го представят, та всички българи в чужбина да гласуват без да минават през консулствата и посолствата. Известно ли ти е например какво ходене по мъките е, ако някой българин в чужбина иска да има достъп до българската си банкова сметка? Използване на специални банкови софтуерни приложения, електронни ключове, пропилени часове в международни телефонни разговори...
biggeorge
Според твоите обяснения гласуването през Интернет би било прекалено сложно за българите живеещи в чужбина.
Само че достъпът до електронното гласуване би трябвало да се осъществява с квалифициран електронен подпис.
Какво е "квалифициран електронен подпис"?
Тук е обяснено подробно какво са електронен подпис, усъвършенстван електронен подпис (УЕП) и квалифициран електронен подпис (КЕП).
Навсякъде по света има електронни подписи, следователно всеки български гражданин може да гласува през Интернет с електронен подпис.
Оправданието на управляващите защо не искат гласуване през Интернет е, че при този тип гласуване можело да има изборни измами - т.е. някой в циганската махала да събере електронните подписи на хората и да гласува от тяхно име.
Като се има предвид, че издаването на електронен подпис струва 60 лева за 1 година е малко вероятно някой в циганските махали да даде толкова пари за нещо, което ще ползва веднъж годишно или веднъж на няколко години.
Също така е много лесно да се установи дали се гласува многократно от един и същи IP адрес и полицията да посети реалния адрес на потребителя, за да провери дали някой не си е направил "частна изборна секция".
Приказваха се и глупости как държавата е "длъжна" да подсигури електронни подписи на всички.
Държавата не е длъжна да прави такива неща.
Гласуването през Интернет е лукс и ако някой иска да гласува онлайн ще си плати електронния подпис от собствения си джоб.
Ако искаш безплатно гласуване - отиваш в изборната секция като всички останали. grin.gif
Shade
Цитат(biggeorge @ 23/09/2021, 08:38) <{POST_SNAPBACK}>
Според твоите обяснения гласуването през Интернет би било прекалено сложно за българите живеещи в чужбина.
Само че достъпът до електронното гласуване би трябвало да се осъществява с квалифициран електронен подпис.
Какво е "квалифициран електронен подпис"?
Тук е обяснено подробно какво са електронен подпис, усъвършенстван електронен подпис (УЕП) и квалифициран електронен подпис (КЕП).
Навсякъде по света има електронни подписи, следователно всеки български гражданин може да гласува през Интернет с електронен подпис.
Оправданието на управляващите защо не искат гласуване през Интернет е, че при този тип гласуване можело да има изборни измами - т.е. някой в циганската махала да събере електронните подписи на хората и да гласува от тяхно име.
Като се има предвид, че издаването на електронен подпис струва 60 лева за 1 година е малко вероятно някой в циганските махали да даде толкова пари за нещо, което ще ползва веднъж годишно или веднъж на няколко години.
Също така е много лесно да се установи дали се гласува многократно от един и същи IP адрес и полицията да посети реалния адрес на потребителя, за да провери дали някой не си е направил "частна изборна секция".
Приказваха се и глупости как държавата е "длъжна" да подсигури електронни подписи на всички.
Държавата не е длъжна да прави такива неща.
Гласуването през Интернет е лукс и ако някой иска да гласува онлайн ще си плати електронния подпис от собствения си джоб.
Ако искаш безплатно гласуване - отиваш в изборната секция като всички останали. grin.gif

Според моите обяснения Интернет е достатъчно гъвкава и адаптивна система, за да не се даде безусловен достъп на всички българи в чужбина да гласуват, ако това се изисква. Не е нужно да разбираш как работят мрежовите комуникционните протоколи, достатъчно е да знаеш, че ги има.
Също така според моите обяснения някои български (или европейски) банки прилагат доста сложна система за достъп през Интернет, ако си извън България (или извън ЕС).
Познанията ти за електронен подпис и електронно гласуване не ме интересуват. Аз гласувам по пощата, а за пълен достъп до щатските си банкови сметки от България е достатъчно само едно кратко телефонно обаждане до банката, откъдето ще ми зададат няколко въпроса, включващи примерно какво е моминското фамилно име на баба ми, и ще ми дадат пълен достъп.
Бай Ганьо
Цитат(Shade @ 23/09/2021, 17:52) <{POST_SNAPBACK}>
..... а за пълен достъп до щатските си банкови сметки от България е достатъчно само едно кратко телефонно обаждане до банката, откъдето ще ми зададат няколко въпроса, включващи примерно какво е моминското фамилно име на баба ми, и ще ми дадат пълен достъп.

Защо е необходимо обаждане?
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 23/09/2021, 09:08) <{POST_SNAPBACK}>
Защо е необходимо обаждане?

Наистина ли не знаеш защо? Fraud Protection нищо ли не ти говори?
Банката блокира сметката при неауторизиран опит за достъп извън САЩ и веднага ти звънят или ти пращат е-майл с предупреждение. Ако потвърдиш, че си ти, разрешават транзакцията. Така че преди пътуване се обаждам или слагам Travel Notice в сайта на банката. Но така или иначе винаги можеш да диспутваш неаторизирана транзакция, направена от твое име.
Не всички банки изискват предупреждение за пътуване зад граница (например American Express), но можеш да диспутваш транзакция.

П.П. Ако целта на настоящия ти въпрос беше да се биеш в гърдите каква свобода е при теб, запази тези тиради за себе си. Не ме интересува. В глупава детинска диксусия теб няма да вляза. Дори няма да се върна назад да прочета непредубедено мъдростите, та да не изпусня някоя, както някои сведущи по въпроса ми препоръчват.
Бай Ганьо
Ок. Твоя воля.
biggeorge
Аз не знам какво е моминското фамилно име на баба ми. 292.gif
Бай Ганьо
Отговаряш на въпроси, на които само ти знаеш отговорите.
Тоест питат те въпроси, които ти си написал.
Shade
Цитат(biggeorge @ 23/09/2021, 09:40) <{POST_SNAPBACK}>
Аз не знам какво е моминското фамилно име на баба ми. 292.gif

Сигурно знаеш името на любимото си куче, модела на първата си кола или къде си празнувал 18-тия си рожден ден. Ще им кажеш това да те питат в подобна ситуация.
biggeorge
Значи мога да напиша отговори, които нямат нищо общо с действителността.
Само трябва да запомня отговорите, разбира се! laugh.gif
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 23/09/2021, 09:39) <{POST_SNAPBACK}>
Ок. Твоя воля.

Това какво означава? Че наистина си имал намерение да се биеш в гърдите на каква свобода се радваш сред зулусите ли?
Да, заслужава си. good.gif
Бай Ганьо
Да
biggeorge
Ако не помня отговорите, които съм давал трудно ще ме идентифицират.
Или трябва да напиша истинските отговори, или трябва да имам слонска памет, или трябва да си ги запиша някъде.
В България за онлайн банкиране се използва статичен и динамичен код.
Статичният код ти го дава банката, а динамичния го получаваш като смс на посочен от теб телефонен номер.
Има и други начини за онлайн банкиране в зависимост от банката.
Shade
Цитат(biggeorge @ 23/09/2021, 10:11) <{POST_SNAPBACK}>
Ако не помня отговорите, които съм давал трудно ще ме идентифицират.
Или трябва да напиша истинските отговори, или трябва да имам слонска памет, или трябва да си ги запиша някъде.
В България за онлайн банкиране се използва статичен и динамичен код.
Статичният код ти го дава банката, а динамичния го получаваш като смс на посочен от теб телефонен номер.
Има и други начини за онлайн банкиране в зависимост от банката.

Да, едното ти го дават на флаш драйв, а другото на СМС. С уверение, че работело отсвякъде. Но се оказва, че никак не работи от чужбина.
biggeorge
Какъв флаш драйв?
Статичният код ми го дадоха заедно с пин кода на картата.
Динамичният код ми го пращат с смс, само когато ми дотрябва при транзакция.
Shade
Цитат(biggeorge @ 23/09/2021, 10:45) <{POST_SNAPBACK}>
Какъв флаш драйв?
Статичният код ми го дадоха заедно с кода на картата.
Динамичният код ми го пращат с смс, само когато ми дотрябва при транзакция.

Няма значение. Нали си в България и при теб всичко работи.
biggeorge
Не знам в коя банка имаш сметка, но винаги можеш да ги попиташ за съвет как да извършваш банкови преводи в чужбина.
Мисля, че ще ти съдействат по всякакъв начин, за да не се откажеш от услугите им.
Питето
Щото не вярват на: "честна пионернска"... animatedwink.gif
Shade
Цитат(biggeorge @ 23/09/2021, 10:53) <{POST_SNAPBACK}>
Не знам в коя банка имаш сметка, но винаги можеш да ги попиташ за съвет как да извършваш банкови преводи в чужбина.
Мисля, че ще ти съдействат по всякакъв начин, за да не се откажеш от услугите им.

Чудесно е, че съветваш да ги попитам. Досега не ми е минавало през ума или може би съм плах като кошута и не смея да си отворя устата. Друго не правя, освен само да се тръшкам и оплаквам в интелектуално кръчмарско обкръжение.
Catpuccino
Цитат(Shade @ 23/09/2021, 23:41) <{POST_SNAPBACK}>
Досега не ми е минавало през ума или може би съм плах като кошута и не смея да си отворя устата.

wavetowel2.gif
най-после си призна, кошуто smile.gif
biggeorge
Иронията е напълно излишна.
Предложих ти да направиш това, което аз бих направил.
Shade
Цитат(biggeorge @ 24/09/2021, 08:40) <{POST_SNAPBACK}>
Иронията е напълно излишна.
Предложих ти да направиш това, което аз бих направил.

След като е ясно подчертано, че това е правено многократно, какво друго остава?
biggeorge
Пиши на БНБ и им обясни проблема си.
Може те да успят да ти помогнат. grin.gif
Shade
Цитат(biggeorge @ 24/09/2021, 13:13) <{POST_SNAPBACK}>
Пиши на БНБ и им обясни проблема си.
Може те да успят да ти помогнат. grin.gif

Става въпрос за UniCredit Bulbank. Не успяха да ми помогнат по никой начин.
Както и да е, не е болка за умиране.
biggeorge
Това дали би ти свършило някаква работа?
Кореспондентски банки - УниКредит Булбанк
или това:
Международен център - УниКредит Булбанк
Shade
Цитат(biggeorge @ 25/09/2021, 08:38) <{POST_SNAPBACK}>
Това дали би ти свършило някаква работа?
Кореспондентски банки - УниКредит Булбанк
или това:
Международен център - УниКредит Булбанк

Не.
В България ти осигуряват пълен онлайн достъп до сметката. И уверение, че така ще работи отвсякъде. Което остава празно уверение. Примерно в началото работи, но само с първия IP адрес, от който си се свързал с банката. Смениш ли си IP адреса - нямаш достъп. Смениш ли си телефона (само телефони към оператори, използващи GSM-протокол, са със SIM карти) - дотам си. Започва един обмен на емейли, едни безкрайни телефонни разговори...
На следващата година в офиса на банката ти дават нови електронни ключове, нови приложения за регистриране на телефона, и нови обещания. И всичко започва отначало. Главоболие си е.
Отдавна не ми се занимава повече. Не ми е важно.
biggeorge
Според мен трябва да си смениш банката.
Всяка банка разработва свой метод за онлайн банкиране.
Имам лични впечатления от 3 различни банки и всяка има различна онлайн система за банкиране.
Нито една банка обаче не е обвързала онлайн банкирането с IP адреса, мобилен/настолен достъп и т.н.
Нямам лични впечатления от УниКредит Булбанк.
Питето
"Човек, който не можеше просто да запомни къде е струпал баснословно голямо имане, направо си заслужаваше да го загуби, ако питаха Олян." *

Цитат(biggeorge @ 23/09/2021, 20:11) <{POST_SNAPBACK}>
...
...

---------------------------------
*от "Пощоряване"
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.