Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Тая работа ми е точно през.........Грипена.
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Mukaveev
Гледам средствата за масова информация, дебатите , посоката , темите които вълнуват хората управляващи тая държава.....

Един преглед на първите страници...

Какво отличава самолетите „Грипен” от Ф-16? - bTV
Корнелия Нинова: Спорът за „Грипен” цели да свали авторитета ..
Ген. Събев: „Грипен” е с малък тактически радиус, няма да сме ...
Аеропрес - Защо Gripen е правилният избор за България...
Изтребителите "Грипен" – експертно решение, не са ... - Dnes
Gripen: Подаръкът на президента за авиацията ни - Мнения...
Ето коя модификация на изтребителите „Грипен“ предлагат на ...
Корнелия Нинова: Спорът за „Грипен“ омаловажава ..........
Изборът на „Грипен“ – предизвестен от лобистки интереси край с ...
Шведите отвърнаха на удара: „Грипен” е най-модерният ... - Vesti
Скандали за 12,6 млн. евро подкупи, за да изберат “Грипен” в ...
"Грипен" или F-16 - кой ще е новия изтребител на България?...
Корнелия Нинова за "Грипен"-ите: Парламентът не може да ...
СААБ обвини Бойко Ноев в заблуждаващи твърдения за "Грипен ...
България | Ако правителството не избере "Грипен", ще погази ...
Ген. Съби Събев: Настояването на президента Румен Радев за ...
Красимира Стоянова: Самолетите „Грипен” отговарят на всички ...
Как протече първото заседание на комисията "Грипен" - Политика...
Румен Радев: Парламентарната комисия "Грипен" е опит за ...
СКАНДАЛ! Лобирането за "Грипен" продължава, Сааб отрича да ...
.....и.т.н.....

В същото време взели решение за пенсийте .....
Минималната пенсия трябва да стане 180 лв от 1 юли тази година.
Социалната пенсия за старост, която от 1 юли 2017 г. ще се увеличи от 118,14 лв. на 120,98 лв.
......и точка.

Защо няма дебат за парите на старите хора, взели решение и......толко.....а за едни самолети , кой разбира , кой не даде 1000 мнения. Освен това имаме една стара поговорка на гол тумбак - чифте пищови. Как не се повдига въпроса как днес един припаднал българин , припаднал от български живот.......оцелява с 60 Е - 100 Е ? Как ? Ясно нямало пари , но няма и дебат какво може да се направи за да се облекчи тази агония. Как за едни железа има 1000 позиции , а за човешкия живот ...... ,,Взе се решение ,,
Това не е нормално, не е нормално едно желязо да е по- важно от човека. . Не е нормално и такива задници да са начело на държавата. Нищо не е нормално.
Бях се уплашил , че няма да дочакам края на тази държава......но тия хора здраво взимат решения и здраво се стараят.
Пожелам им не един Грипен - вземете повече и си го паркирайте в ........( айде на латински ще го кажа ) .... ,, gluteus maximus - а ,,

Гадове мазни.....
Макарена
Прецедентът беше повален от Грипен вирус.
Вижте прикачените файлове
Бай Иван
Най напред да те поздравя за новата двадесетолевка.След 2050г ще влезнат в обръщение.
Приоритетите на тези горе и тез от долу,силно се различават.Едните си мерят партийният имидж,тук и в Европа,а другите,как да оцелеят до утре.В цял свят ,държава която купува оръжия,значи или е във война или плаши другите с икономика.В света-да,но тук е обезбългаряваща се България.Както вървят нещата след някоя и друга година няма да има кой да ги кара тия самолети,още по-малко да воюва с тях.Имам чувството че българомразците са повече сред българите.А, как се воюва с хора които мразят страната си.Има алтернатива,и това е "нова избирателна система".
Бай Ганьо
Не ги жали българските пенсии.
Имат пари.
Само от днес в печата пише:
Жена от Габрово 13 000 лв.
Жена от Плевен 6 500 лв
Жена от Гоце Делчев 15 000 лв.
Знаеш какво ги правят тези пари.
Така, че беднотията на българина е от стистнатоста му.
Къта за после.
Питето
Абе то има решение, ама бонусите няма да дойдат веднага. Вместо да се купуват самолети, да се купи технология за дронове и да се направи завод. Искам да видя военен самолет, който се справя с ято от десетина дрона, всеки с по две ракети въздух въздух... Като напълнят складовете с военни дронове (240 военни дрона на цена за един Грипен), може да пуснат производство на обикновени дронове за цивилни цели. Стават и за износ. Заплати, данъци, осигуровки, от там в бюджета, от там при пенсиите (нали е разходопокривна системата). А и с 6 млн.население къде ще търсиш военни пилоти, че да ги обучаваш, докато всеки тийнейджър може да подкара дрона с минимум обучение при това ще имат по няколко живота за разлика от военните пилоти на самолети...
Както писах има решение, ама прагматичност няма, камо ли някой да помисли за нещо различно, което също да върши работа. Отделно, че е добре собствената икономика да може да произвежда оръжието на собствената армия, при това без да е на загуба.
Cury
И аз не искам армия и самолети, ама за съжаление за да бъдем в НАТО трябва да поддържаме някакъв минимален стандарт на въоръжение. Алтернативата е да излезем от НАТО, да станем независими и тогава ще можем съвсем без никакво оръжи да минем animatedwink.gif Ама май не е толкова хубаво.

А иначе както аз чух нещата, ситуацията е следната:
- Можем да купим тоя Грипен и после 40 години да не мислим за самолети. Пука ни дали са най-добрите и какъв им бил радиусът, нали само малка България ще зашитават.
- Можем за повече пари да купим стари Ф16, но след 10 години те ще са за боклука и пак ще трябва да купуваме. Според един експерт тогава на пазара щяло да има Ф35 и него да вземем. Чудя се само този Ф35 колко още по-скъпо ще струва w00tbrows.gif
The_Purifier
Това на двадесетолевката не е ли Тарабас от форума? Няма за какво да се притесняваме, вървим напред, бавно и сигурно превземаме света, с "Грипен"-и или без.
Mukaveev
Не разбрах кой визираш с определението ,, българомразци ,,....?
Mukaveev
Цитат(Макарена @ 06/07/2017, 13:17) <{POST_SNAPBACK}>
Прецедентът беше повален от Грипен вирус.
Вижте прикачените файлове

Грипен вирус..............верно дойде тоя вирус....... laugh.gif
Mukaveev
Цитат(Бай Ганьо @ 06/07/2017, 13:39) <{POST_SNAPBACK}>
Не ги жали българските пенсии.
Имат пари.
Само от днес в печата пише:
Жена от Габрово 13 000 лв.
Жена от Плевен 6 500 лв
Жена от Гоце Делчев 15 000 лв.
Знаеш какво ги правят тези пари.
Така, че беднотията на българина е от стистнатоста му.
Къта за после.

Това е една друга тема .......стиснат ли е българина ?
Познавам и други народи и те имат своите дзифрари.... laugh.gif
Mukaveev
Цитат(Питето @ 06/07/2017, 13:55) <{POST_SNAPBACK}>
Абе то има решение, ама бонусите няма да дойдат веднага. Вместо да се купуват самолети, да се купи технология за дронове и да се направи завод. Искам да видя военен самолет, който се справя с ято от десетина дрона, всеки с по две ракети въздух въздух... Като напълнят складовете с военни дронове (240 военни дрона на цена за един Грипен), може да пуснат производство на обикновени дронове за цивилни цели. Стават и за износ. Заплати, данъци, осигуровки, от там в бюджета, от там при пенсиите (нали е разходопокривна системата). А и с 6 млн.население къде ще търсиш военни пилоти, че да ги обучаваш, докато всеки тийнейджър може да подкара дрона с минимум обучение при това ще имат по няколко живота за разлика от военните пилоти на самолети...
Както писах има решение, ама прагматичност няма, камо ли някой да помисли за нещо различно, което също да върши работа. Отделно, че е добре собствената икономика да може да произвежда оръжието на собствената армия, при това без да е на загуба.

Хареса ми идеята.......но съм сигурен , че няма да стане така. Как пък веднъж една добра инициатива не получи живот у нас....
Mukaveev
Цитат(Cury @ 06/07/2017, 14:18) <{POST_SNAPBACK}>
И аз не искам армия и самолети, ама за съжаление за да бъдем в НАТО трябва да поддържаме някакъв минимален стандарт на въоръжение. Алтернативата е да излезем от НАТО, да станем независими и тогава ще можем съвсем без никакво оръжи да минем animatedwink.gif Ама май не е толкова хубаво.

А иначе както аз чух нещата, ситуацията е следната:
- Можем да купим тоя Грипен и после 40 години да не мислим за самолети. Пука ни дали са най-добрите и какъв им бил радиусът, нали само малка България ще зашитават.
- Можем за повече пари да купим стари Ф16, но след 10 години те ще са за боклука и пак ще трябва да купуваме. Според един експерт тогава на пазара щяло да има Ф35 и него да вземем. Чудя се само този Ф35 колко още по-скъпо ще струва w00tbrows.gif

Исландия е без армия ( даже в конституцията им е написано , че няма и не може да има армия ) но е в НАТО......щом те могат , защо и ние да не можем ? М ?
Cury
Не знам, не съм им чел договора. Сигурно дават територия за бази или нещо друго, защото те са толкова малко като население, че не могат да имат армия.
biggeorge
Цитат(Mukaveev @ 06/07/2017, 12:35) <{POST_SNAPBACK}>

Някой ми е чел блога и ми е гледал клипа. w00tbrows.gif
Аз направих моята статия, защото ми омръзна ГРОБ да ни правят на прости.
Ако имаш достатъчно пари и право на избор между нова кола и кола втора употреба кое ще избереш?
Логика, Физкултурнико, логика! korabche.gif
Ясно е, че ГРОБ са на хранилка към американското посолство.
Особено Плевньо.
Той е американска подлога, която така яко се надупила на САЩ, че през ануса му се виждат сливиците. laugh.gif
Не се учудвам - и аз да вземам пари на аванта ще дърдоря глупости на килограм по медиите.
Но тези американофили разправят приказки, че стар самолет е по-добър от нов самолет ... е, тъпи сме, но не чак толкова.
За 2 месеца ГРОБ и Отечествения фронт не са свършили нищо, само се правят, че работят.
Непрекъснато генерират скандали, за да отклонят вниманието от факта, че нищо не вършат.
Това ни чака 4 години.
За мен това е загубено време, както и последните 9-10 години. wacko.gif
В една друга тема Алекс каза, че някои хора в България искат да предизвикат предсрочни избори.
Ако ГРОБ и Отечествения фронт се разкарат това ще бъде най-доброто, което може да ни се случи.
Лошото е, че няма кой да ги замени. dry.gif
БСП и ДПС нямат достатъчна обществена подкрепа.
Воля са бизнес структура оформена като партия.
Другите партии не минаха 4 %-та бариера.
На всички им се управлява, но реално няма кой да управлява България, защото всички са маскари и им нямаме доверие.
Трябва да ни отнемат председателството на ЕС.
Не сме достойни за това. angry.gif
И ми омръзна от журналистическите подлоги.
Журналята така яко ближат задниците на управляващите, че скоро без езици ще останат.
Mukaveev
Не съм чел нищо и не съм гледал никакъв клип.......но ако е по темата - слагай го тук.
За Плевнелиев не съм съгласен - най - смелия президент.
А познавам и другите ......
Тарабас
Не съм сигурен дали съм прав, но си мисля че би трябвало на човек да му е през крачола, ако някой взема малка пенсия.
Пенсията е на основа плащани вноски. Не си плащал достатъчно - малка пенсия. Съвсем закономерно.

Другото е върл популизъм!
Тва общество трябва да се самоочисти от болшевики.
Mukaveev
Цитат(Тарабас @ 06/07/2017, 22:16) <{POST_SNAPBACK}>
Не съм сигурен дали съм прав, но си мисля че би трябвало на човек да му е през крачола, ако някой взема малка пенсия.
Пенсията е на основа плащани вноски. Не си плащал достатъчно - малка пенсия. Съвсем закономерно.

Добре ай де да е така........сега кажи за тия където са плащали много , а те колко трябва да взимат и защо и те взимат малко . М ?
Mukaveev
Цитат(Cury @ 06/07/2017, 20:57) <{POST_SNAPBACK}>
Не знам, не съм им чел договора. Сигурно дават територия за бази или нещо друго, защото те са толкова малко като население, че не могат да имат армия.

Исландия се договарят САЩ да поеме отговорността за защитата още през 1950 г. Военно присъствие на американски сили на острова е до 2006 г. След това САЩ го напускат с условие , че ако нещо ги застраши ще се върнат.
Ей тука не може ли така .........агите в Турция като не пускат Меркел до тяхната база , ние да им дадем на германците някъде наше място да си направят тук база. Да се преместят от Турция......и да поемат и нашата защита. Сега няколко стотин километра напред - назад......при днешните технологии, все тая. Всички ще са доволни.
Leon
Цитат(biggeorge @ 06/07/2017, 21:41) <{POST_SNAPBACK}>
.....laugh.gif
Не се учудвам - и аз да вземам пари на аванта ще дърдоря глупости на килограм по медиите.
.....

Жореее, и друг съм ти го казвал, в главата ти е голяма боза. Ти и без "пари на аванта" дърдориш глупости на килограм.
Mukaveev
А...... население .....330 823 тези ако имат войска , цялата може да се събере в една класна стая.
Онуфри
.....

Tрябва, ама не се самоочиства.

п.п. Виж джорето на Христова възраст - ни жена, ни дете, ни коте!

Не работи щото няма подходяща работа за него,( w00tbrows.gif ) издържа се от (яде) пенсията на родителите.

Драска по форумите и мечтае за кумунизъмът!!!

animatedwink.gif
biggeorge
Боза от 5 стотинки. laugh.gif
biggeorge
А аз тъкмо се зарадвах, че съм намерил единствения си читател ... w00tbrows.gif
Статията: "Грипен" или F-16 - кой ще е новия изтребител на България?
Видеото: "Грипен" или F-16 - кой ще е новия изтребител на България?

Buitenlander
Цитат(Mukaveev @ 06/07/2017, 19:52) <{POST_SNAPBACK}>
Исландия е без армия ( даже в конституцията им е написано , че няма и не може да има армия ) но е в НАТО......щом те могат , защо и ние да не можем ? М ?

Може би защото не можем да плащаме по 1000$ на пълнолетен гражданин годишно вноска в НАТО?И да дадем 14 бази....?
Питето
Традиции, кво да правиш. Всички свестни сме ги пращали при Тангра, а днес си хващат самолета, а които някой случайно е останал го дърпаме обратно в казана... То и заради това сме все така frusty2.gif
Тарабас
Не, мен идеята ми беше, че няма връзка между малките пенсии и парите за армия.
Големината на пенсията е интимен въпрос.
Cury
Аз лично нямам нищо против. Но бая народ ще ревне, че си губим суверенитета. Все едно сега, като се пъчим с мечовете от пръчки, сме големи юнаци.
Питето
На една бригада, нормата беше в кофи, а тези дето вземаха набраното плащаха на тон. Накрая, като разделиха парите на броя на отчетените кофи, се оказа че кофа отчетена по 12кг е била пълна с 2кг, та от там и "ударниците" не получиха очакваните "десетки левове"... Подозирам че има и такъв елемент около вноската за пенсия и пенсията, освен другите изкривяващи елементи.
biggeorge
Не искам да има диктатура, само свобода и демокрация.
Как достигна до този гениално-погрешен извод за "кумунизъмът"? rolleyes.gif
wal
Цитат
Защо няма дебат за парите на старите хора, взели решение и......толко.....а за едни самолети , кой разбира , кой не даде 1000 мнения.

И за пенсиите имаше дебати.И в НС и в медиите и по блоговете.
Единият дебат не пречи на другия.Самолети за ВВС трябва да се закупят.Не можем да бъдем само консуматори на сигурност.
Преди две години май беше,когато пък имаше дебати дали съюзнически самолети да охраняват въздушното ни пространство,защото нашите вече не стават.Тогава се надигна вълна от негодувание по форумите, как можело било това,толкова ли не сме способни да си купим самолети.Било срам и позор чужденци да пазят границите ни и т.н. и т. н.
Да ги купуваме ли тези самолети или какво?!?!
wal
Цитат(Mukaveev @ 06/07/2017, 20:52) <{POST_SNAPBACK}>

И друг път съм го писал,за да бъде едно сравнение коректно,трябва сравняваните величини да бъдат поставени при еднакви условия.Общото ни с Исландия е териториалната площ.Толкова.
Дали в държави като Хърватска,Унгария,Румъния,Чехия ,Словакия,Гърция мислят в тази посока?!?!Нито географското ни положение,нито броят на населението позволяват такова решение.
Швейк
Да не ги купуваме - от к'ъф зор ни трябват?
..и докато ние си лаем тук, може и да купят някаквиси си други... без да ни трябват
Швейк
Тате носи, мама меси- да живее анти...комунизъм и нещо си thumbup.gif
Швейк
Ти бъзикаш ли се? ..или се обосноваваш на разни анкети?
Най- интересното е че не видяхме жена му - сигурно го знае що за стока е w00tbrows.gif
Nikalashka
Как да ти е през оная работа, та ти си почти в прединфарктно състояние ?

През оная ми е на мен, ако питаш. Че едва намерих мотивация и този отговор да дам .
wal
Цитат
Да не ги купуваме - от к'ъф зор ни трябват?

Не ги ли купим ,веднага форуми,блогове,медии ще изригнат,как тъй може да губим суверенитета си,как със стари МИГ-ове ще пазим границите си,нали трябва да бъдем равнопоставени членки на алианса.
Да ги купуваме и да си търсим други теми за джафкане.
Радио Ереван
Цитат(Mukaveev @ 06/07/2017, 12:35) <{POST_SNAPBACK}>
Гледам средствата за масова информация, дебатите , посоката , темите които вълнуват хората управляващи тая държава.....

Един преглед на първите страници...

Какво отличава самолетите „Грипен” от Ф-16? - bTV
Корнелия Нинова: Спорът за „Грипен” цели да свали авторитета ..
Ген. Събев: „Грипен” е с малък тактически радиус, няма да сме ...
Аеропрес - Защо Gripen е правилният избор за България...
Изтребителите "Грипен" – експертно решение, не са ... - Dnes
Gripen: Подаръкът на президента за авиацията ни - Мнения...
Ето коя модификация на изтребителите „Грипен“ предлагат на ...
Корнелия Нинова: Спорът за „Грипен“ омаловажава ..........
Изборът на „Грипен“ – предизвестен от лобистки интереси край с ...
Шведите отвърнаха на удара: „Грипен” е най-модерният ... - Vesti
Скандали за 12,6 млн. евро подкупи, за да изберат “Грипен” в ...
Корнелия Нинова за "Грипен"-ите: Парламентът не може да ...
СААБ обвини Бойко Ноев в заблуждаващи твърдения за "Грипен ...
България | Ако правителството не избере "Грипен", ще погази ...
Ген. Съби Събев: Настояването на президента Румен Радев за ...
Красимира Стоянова: Самолетите „Грипен” отговарят на всички ...
Как протече първото заседание на комисията "Грипен" - Политика...
Румен Радев: Парламентарната комисия "Грипен" е опит за ...
СКАНДАЛ! Лобирането за "Грипен" продължава, Сааб отрича да ...
.....и.т.н.....

Социалната пенсия за старост, която от 1 юли 2017 г. ще се увеличи от 118,14 лв. на 120,98 лв.
......и точка.

Защо няма дебат за парите на старите хора, взели решение и......толко.....а за едни самолети , кой разбира , кой не даде 1000 мнения. Освен това имаме една стара поговорка на гол тумбак - чифте пищови. Как не се повдига въпроса как днес един припаднал българин , припаднал от български живот.......оцелява с 60 Е - 100 Е ? Как ? Ясно нямало пари , но няма и дебат какво може да се направи за да се облекчи тази агония. Как за едни железа има 1000 позиции , а за човешкия живот ...... ,,Взе се решение ,,
Това не е нормално, не е нормално едно желязо да е по- важно от човека. . Не е нормално и такива задници да са начело на държавата. Нищо не е нормално.
Бях се уплашил , че няма да дочакам края на тази държава......но тия хора здраво взимат решения и здраво се стараят.
Пожелам им не един Грипен - вземете повече и си го паркирайте в ........( айде на латински ще го кажа ) .... ,, gluteus maximus - а ,,

Гадове мазни.....

Ами тези, които са от София да излязат на улицата и да протестират срещу покупката на самолети. Защо никой не излиза? През 2013 г. излязоха, а сега си траят.
Против съм за увеличаването на пенсиите? Защо трябва държавата да се интересува дали може да се живее с 60 Е на месец? Колкото са заслужили, толкова ще получават.
krem-karamel
Грипена не ме вълнува, но искам да попитам - защо всичко обръщаме в евро? Пенсиите например? На пенсионерите едва ли им пука колко евро им е пенсията, като я получават и харчат в левове. misli.gif
Радио Ереван

Напълно съм съгласен.
Всекиму своето.
Питето
Щото немската марка стана евро... а и по-лесно се смята. С долара е по-тегаво.
Mukaveev
Отдавна всичко е в Евро......отдавна. С тия левове още се лигавим.........но и това ще свърши.
agrippa
Цитат
......и точка.
Докато управлението ни е тип "демокрация/мнозинството налага волята си на малцинството", недоволни от политиката винаги ще има - кога малцинство, кога повечето запитани. Ако пенсиите станат колкото заплатите, вярвайте ми, недоволни ще има доста повече... navikvane.gif
Mukaveev
След това ще се гонят други върхове........нека станат.
Mukaveev
Цитат(Buitenlander @ 07/07/2017, 01:24) <{POST_SNAPBACK}>
Може би защото не можем да плащаме по 1000$ на пълнолетен гражданин годишно вноска в НАТО?И да дадем 14 бази....?

Изискванията на НАТО са България да отделя минимум 1,5% от своя БВП за армията. Което не е малко .....1% от БВП е 600млн.лв.

Литва , Латтвия, Естония, Словения , Албания, Люксембург, Исландия.....също не притежават авиация и разчитат на съюзници.......и ние може да минем към тях.
Buitenlander
Цитат(Mukaveev @ 13/07/2017, 22:32) <{POST_SNAPBACK}>
Литва , Латтвия, Естония, Словения , Албания, Люксембург, Исландия.....също не притежават авиация и разчитат на съюзници.......и ние може да минем към тях.

Тия седемте държави .......... общото им население е 117% от населението на България.Дай да се мерим с някой от нашия калибър.
Mukaveev
Цитат(Buitenlander @ 13/07/2017, 23:40) <{POST_SNAPBACK}>
Тия седемте държави .......... общото им население е 117% от населението на България.Дай да се мерим с някой от нашия калибър.

Изведнъж се почувствах велик............ laugh.gif
Mukaveev
Цитат(Радио Ереван @ 08/07/2017, 19:25) <{POST_SNAPBACK}>
Против съм за увеличаването на пенсиите? Защо трябва държавата да се интересува дали може да се живее с 60 Е на месец? Колкото са заслужили, толкова ще получават.

Когато ти удържа парите.......твърди , че ще я интересува.....
Да не ми дава нищо........но не ме пита , а ми удържа...
Питето
Нормално. Данъците се вземат, а социалните помощи... таквозина, пенсиите се дават според зависи. Ако излезеш от термините, и гледаш само кое как се разпределя и от къде се набира*, ще видиш, че това в момента е вид социална помощ, давана след определена възраст. От това дето е била пенсията когато са я измислили само думичката и възрастовата граница е останала, другото е подменено.

--------------------------
* "Съдържанието пред формата" или "не ги слушай какви ги дрънкат, ами гледай какви ги вършат".
Mukaveev
Всичко е ......... според зависи.
Mukaveev
Цитат(Питето @ 07/07/2017, 10:05) <{POST_SNAPBACK}>
На една бригада, нормата беше в кофи, а тези дето вземаха набраното плащаха на тон. Накрая, като разделиха парите на броя на отчетените кофи, се оказа че кофа отчетена по 12кг е била пълна с 2кг, та от там и "ударниците" не получиха очакваните "десетки левове"... Подозирам че има и такъв елемент около вноската за пенсия и пенсията, освен другите изкривяващи елементи.

Всичко е изгребано, няма кога , няма набрано , няма предадено. Чака се на едното гише да влезне нещо, да се изстиска и каквото остане да се даде на другото гише.....
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.