Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Какво прави хората хейтъри . Езикът на омразата .
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
29mСтараЗагора
Различни могат да бъдат факторите които правят хората хейтъри . Нека да спомена един : продължителна липса на дадена потребност . И още един : нисък праг на воля ( демек сме станали лигльовци ) .
А относно езика на омразата в интернет, въпроса разбира се не е еднозначен . Но нека да фиксирам някои насоки . Нека да я има . Не я цензурирайте . Нека да си видим мизериите . По добре тук на екраните отколкото по другия начин . Нека да се изсипе цялата помия . Да се видят тъмните страни на човешката психика . Та хора това е полезно . Подтиснато желание за нещо е подводен камък в човешката психика . Потенциална енергия която чака да се освободи . Тя винаги избива в даден момент.Върху кого ? Жената , децата , колегата , по слабия , по силния .....? Но ... нека да кажем , че известните хора са по уязвими към този език на омраза . Защо ли ? Ами най - вероятно те са най - често обекта на омраза . Затова и те искат да го цензурират . Аз съм съгласен с тях и ги разбирам .
Но нека да оставим омразата между Иванчо и Драганчо . Защото единия бил с 2 крачки пред другия. Българина мрази успелия . Съчувства на този който е зле . Значи ако нямате проблеми с хората и ви помагат не се радвайте , най - вероятно сте зле .
А вие как мислите ?
Тарабас
Едно време се казваше, бедността не е порок. Бедността е голям порок.
Това което най-много бърка в червата на обиквовенния потур е, че някой може да има два лева повече от него. А за успелите да не говорим. Те са рептили, всичко са крали, цял живот са кожи драли. Като за успял се смята всеки, които не е с напукани ръце.

Когато в една популация преобладават 90% пролети, няма как тази маса от човешка плът да се отлепи от дъното. Отгоре остават 10%. Това е каймакът на утайката. Но като цяло е доста мътно.

Та няма как да искаш от този каймак да пише стихове във Фейсбук.
The_Purifier
Много ме кефеше навремето в мирката като нямаше никакъв контрол как си пращахме онези човечета, правени на нотпад, дето показват среден пръст grin.gif
нищ по дух
Цитат(29mСтараЗагора @ 05/11/2021, 01:54) <{POST_SNAPBACK}>
Различни могат да бъдат факторите които правят хората хейтъри . Нека да спомена един : продължителна липса на дадена потребност . И още един : нисък праг на воля ( демек сме станали лигльовци ) .
А относно езика на омразата в интернет, въпроса разбира се не е еднозначен . Но нека да фиксирам някои насоки . Нека да я има . Не я цензурирайте . Нека да си видим мизериите . По добре тук на екраните отколкото по другия начин . Нека да се изсипе цялата помия . Да се видят тъмните страни на човешката психика . Та хора това е полезно . Подтиснато желание за нещо е подводен камък в човешката психика . Потенциална енергия която чака да се освободи . Тя винаги избива в даден момент.Върху кого ? Жената , децата , колегата , по слабия , по силния .....? Но ... нека да кажем , че известните хора са по уязвими към този език на омраза . Защо ли ? Ами най - вероятно те са най - често обекта на омраза . Затова и те искат да го цензурират . Аз съм съгласен с тях и ги разбирам .
Но нека да оставим омразата между Иванчо и Драганчо . Защото единия бил с 2 крачки пред другия. Българина мрази успелия . Съчувства на този който е зле . Значи ако нямате проблеми с хората и ви помагат не се радвайте , най - вероятно сте зле .
А вие как мислите ?

Не, на този, който е зле, не му съчувства, а пред други, зад гърба на страдащия, казва ако му, получи си заслуженото.
Завистта е основната причина, според мен. Може да си много знаещ и много можеш в дадена сфера и това да кара някои да те мразят, защото те не го могат, а може да правиш нещо, за което не вземаш пари и за това може да те мразят, защо без пари бе.
А за успелите, ако са Бил Гейтс, Илон Мъск, Стив Джобс и други като тях, нека успяват, ама тук за успял се приема и субсидаджията, който е прибрал няколко хиляди или милиони, ама няма резултати от дейността му.
Питето
Защитата на собственото его. Като се знаеш че си калпав и заради това ти е кофти, няма как да си признаеш и съответно гледаш да окаляш другите. Или пък се включваш към някоя група от калпави като тебе, дето официално заявяват че друг им е виновен (САЩ, Бог, рептилите) и там сред подобните се размива и скрива онова за собственото ти его.
Най-трудно е да заставаш редовно пред огледалото, докато хейтенето е лесно и безопасно, най-вече че не се налага да пиеш горчиви чаши и да се напъваш да се променяш. Та хейтенето идва и от мързела, не само от слабата воля и лигавенето.
lati1960
Цитат(29mСтараЗагора @ 05/11/2021, 01:54) <{POST_SNAPBACK}>
А вие как мислите ?

Оф, успокои ме.
В смисъл, че понеже съм един от най-мразените хора, не само тук, значи... ми значи съм супер добре! wavetowel2.gif
Наистина се успокоих, благодаря за което! good.gif
evanka
Хейтъра не мрази, той скучае.
И се крие зад анонимност.
29mСтараЗагора
Да всичко което казахте са още фактори . Благодаря допълвате ме . Няма как да бъда изчерпателен в една публикация . wink.gif
29mСтараЗагора
Аз също се превръщам в хейтър . Спасете меееееее............
agrippa
Цитат(Тарабас @ 05/11/2021, 00:25) <{POST_SNAPBACK}>
Едно време се казваше, бедността не е порок. Бедността е голям порок.
Това което най-много бърка в червата на обиквовенния потур е, че някой може да има два лева повече от него. А за успелите да не говорим. Те са рептили, всичко са крали, цял живот са кожи драли. Като за успял се смята всеки, които не е с напукани ръце.

Когато в една популация преобладават 90% пролети, няма как тази маса от човешка плът да се отлепи от дъното. Отгоре остават 10%. Това е каймакът на утайката. Но като цяло е доста мътно.

Та няма как да искаш от този каймак да пише стихове във Фейсбук.
Стиховете ги пише средната прослойка. Щото каймака няма време и желание, те правят пари и после им се радват, умножаават ги и тнт. Непрокопсаниците също не пишат във фейсбука: те нямат никакво електронно у-во, заети са с оцеляванато си 24 часа. Така че всяка прослойка си има място в обществото, функция ако щете. Богатите трябва да са благодарни на бедните, че им работят, а бедните – че им се помага. Аз обичам да ми помагат: викам мерси и бягам, много не се обяснявам.
А омразата, тя е заложена някъде дълбоко в човешката същност. Питайте създателите, защо я има и защо все от някъде избива...
Питето
...анонимност и скука са отлични условия да си излееш каквото ти е отвътре. good.gif
Е, явно на хейтърите отвътре е кофти, щом не се изливат стихове...
Питето
Спаси се сам — опитай се да разсмееш някого.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.