:,
сега ям бе!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Сега по-сериозно...
"Липсата на тоалетна в домовете в развиващите се страни е причина за задържане на физиологичните нужди от момичета и жени изпитват страх от изнасилвания и тормоз. Чрез Декларация на хилядолетието на ООН от 2000 г. се работи за повишаване на безопасността и достъпа до тоалетни. "
Малко се съмнявам в развиващите се страни /колкото и да са "развиващи"/ да няма поне една изкопана дупка, наречена на техния си език както си искат. Ние в нашата бедна неразвиваща се страна, на село, имахме много такива дупки /ттаи дезинфекцирани с нещо бяло :-)/, че и малка къщичка отгоре си имаха - не от кал, а обикновено сглобена от дървени парчета, та като завали сняг лайното ти да не става бяло...
Та става тук дума за лайно...ако не съм разбрала правилно, поправете ме ...и затова много ме е яд на сегашните тоалетни! Аз обичам да си гледам лайното –не от научна гледна точка, нито дори от хигиенична, а просто от здравна, но в някои тоалетни, особено американските, нямам тази възможност - това лайно така се плъзга надолу и за момент не мога да го видя, а не ми се иска да се прекъсвам по време на такава важна дейност :-)
Българските тоалетни са други - там лайното си отлежава, докато не го измиеш...
Хубаво е, че световната гладна организация се е загрижила за чистота на кво беше, а, каналите, така че сега с новите канали ще може да си пиете и водата от тоалетната, не е чиста като чешмяната, ама ако сте гледали филма БедБад Bed Bath /или май беше в Better call Saul/ там ще видите какво е да нямате вода за пиене и тази вода ще ви се стори като от Еверест...
Та, да обобщя - ние много отдавна, преди германците, сме имали тоалетни /не само за конете си/ - май така беше казал Георги Димитров, съжалявам, цитирам по памет :-)
Като обясняваш как ядеш, след което обичаш да си гледаш лайната, да споделя един стар виц по темата.
Някой си отива при лекаря и се оплаква:
- Докторе много съм зле, каквото ям, това сера.
- Как така?
- Ами така, например ям боб - сера боб, ям кюфтета - сера кюфтета. Лоша работа.
- А ти какво очакваш да сереш?
- Лайна бе, докторе, лайна искам да сера, както си е нормално. Кажи какво да правя?
- Яж лайна тогава. Какво друго!