Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Вече ще има и морков за ваксинираните
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Хасан
https://www.vesti.bg/bulgaria/75-lv.-kym-pe...nsioner-6135628

Ще дават 75 лева добавка от януари. Усетиха се и направиха това, което трябваше да направи още лятото служебното правителство. Сега ще има тълпи от пенсионери чакащи за ваксинация. Кога ли ще се сетят да платят добавка под някаква форма и за останалите граждани? neprichom.gif
Тарабас
Колега, всички ще се ваксинират, дори и без морков. Изчакай още няколко седмици.
vayu
Както казват германците-а бакалъм!
The_Purifier
Добавките трябва да са по 100 000 лева на калпак.
Хасан
Цитат(Тарабас @ 23/12/2021, 13:28) <{POST_SNAPBACK}>
Колега, всички ще се ваксинират, дори и без морков. Изчакай още няколко седмици.

Това го кажи на премиера, за да не дава безмислени бонуси на ваксинираните пенсионери.
Аз си мисля, че не си прав. Тези, които се разболеят няма да се ваксинират скоро, а може и въобще да не се ваксинират.
Баща ми се ваксинира срещу грип 19 дни след третата доза Пфайзер. Дали ли не избърза. misli.gif

Мина повече от месец от появата на Омикрон, но никой не казва категорично по-лек ли е. Третата доза пазела на 75%, а другите 25%? blink.gif Те защитени ли са?
Професор Аргирова каза за странични ефекти след Омикрон. Как ги установиха след като той е на един месец? blink.gif
Хасан
Цитат(The_Purifier @ 23/12/2021, 14:01) <{POST_SNAPBACK}>
Добавките трябва да са по 100 000 лева на калпак.

И 100 лева да са, като видиш че съседът ти е взел и ти ще се наредиш на опашката. smile.gif
The_Purifier
Цитат(Хасан @ 23/12/2021, 14:13) <{POST_SNAPBACK}>
И 100 лева да са, като видиш че съседът ти е взел и ти ще се наредиш на опашката. smile.gif

За по-малко от 100 хилки Кирчо ще трябва да ме гони с бустерите по баира, дето го виждам от прозореца.
Хасан
Цитат(The_Purifier @ 23/12/2021, 14:22) <{POST_SNAPBACK}>
За по-малко от 100 хилки Кирчо ще трябва да ме гони с бустерите по баира, дето го виждам от прозореца.

Добре, че не си станал катаджия. Хубавото е, че такива алчни като теб са малко.
Rat_in_the_house
Този въпрос се обсъждаше и при служебното правителство, доколкото помня. Но тогава имаше голяма вероятност да се сметне като опит за манипулация на изборите и....така пропадна всичко.
Иначе идеята е добра. Отдавна е време за морков. При работещите има варианти с ДОД и семейното облагане. Отдавна обсъждани публично неща. Не са някаква тайна или нещо ново. Това, което липсваше, е някой с топки, който да тръгне по тоя път, без да му пука. Защото е ясно и що за реакция ще срещне, особено от средите на крайните популисти. Макар и в голямата си част социални и политически маргинали, говорим за едни близо 300 хил избиратели.
Хасан
Цитат(Rat_in_the_house @ 23/12/2021, 14:54) <{POST_SNAPBACK}>
Този въпрос се обсъждаше и при служебното правителство, доколкото помня. Но тогава имаше голяма вероятност да се сметне като опит за манипулация на изборите и....така пропадна всичко.
Иначе идеята е добра. Отдавна е време за морков. При работещите има варианти с ДОД и семейното облагане. Отдавна обсъждани публично неща. Не са някаква тайна или нещо ново. Това, което липсваше, е някой с топки, който да тръгне по тоя път, без да му пука. Защото е ясно и що за реакция ще срещне, особено от средите на крайните популисти. Макар и в голямата си част социални и политически маргинали, говорим за едни близо 300 хил избиратели.

Оправдания всякакви, но не го направиха, а трябваше.
The_Purifier
Цитат(Хасан @ 23/12/2021, 14:44) <{POST_SNAPBACK}>
Добре, че не си станал катаджия. Хубавото е, че такива алчни като теб са малко.

А откъде знаеш, че не съм катаджия? wink.gif
И освен това никак не съм алчен. Ето Тарабас например иска без пари да стане работата. Обзалагам се, че после ще делят с Кирчо икономията, а тя ще е доста повече от 100 хиляди svirkam si.gif
bod
Цитат(The_Purifier @ 23/12/2021, 14:22) <{POST_SNAPBACK}>

Върви по улицата готина мадама. Среща я един мъж и възпитано я попитал:
- Извинете, бихте ли преспали с мен за 100 000 лева?
- Разбира се, въодушевено казала мадамата.
- А за 50 лева - попитал мъжът.
- Ей, господине, Вие за каква ме мислите, аз да не съм ку#ва - възмутено рекла мадамата.
- Каква си, вече го уточнихме, сега уточняваме цената.
The_Purifier
Цитат(bod @ 23/12/2021, 21:00) <{POST_SNAPBACK}>
Върви по улицата готина мадама. Среща я един мъж и възпитано я попитал:
- Извинете, бихте ли преспали с мен за 100 000 лева?
- Разбира се, въодушевено казала мадамата.
- А за 50 лева - попитал мъжът.
- Ей, господине, Вие за каква ме мислите, аз да не съм ку#ва - възмутено рекла мадамата.
- Каква си, вече го уточнихме, сега уточняваме цената.

Имено wink.gif С малката подробност, че това не е виц, особено подходящ за българския пенсионер.
bod
Цитат(The_Purifier @ 23/12/2021, 21:30) <{POST_SNAPBACK}>
Имено wink.gif С малката подробност, че това не е виц, особено подходящ за българския пенсионер.

Но е подходящ за противници на ваксинирането, но готови да се ваксинират срещу подходящо възнаграждение.
Питето
Щом почват от 75, значи могат и над 100 да дадат, само трябва да изчакаме от ЕС да натиснат новия премиер...
Нищо не отбират от българска народопсихология и няма да им върже. Този трябваше да намали срока за третата доза на 3 месеца, и да дава по 75лв на бустер. Или поне да обяви, че тези 75лв на нововаксиниран, следващия месец стават 65лв, на по-следващия 55лв... който се мотка се минава.
Хасан
Цитат(Питето @ 23/12/2021, 22:32) <{POST_SNAPBACK}>
Щом почват от 75, значи могат и над 100 да дадат, само трябва да изчакаме от ЕС да натиснат новия премиер...
Нищо не отбират от българска народопсихология и няма да им върже. Този трябваше да намали срока за третата доза на 3 месеца, и да дава по 75лв на бустер. Или поне да обяви, че тези 75лв на нововаксиниран, следващия месец стават 65лв, на по-следващия 55лв... който се мотка се минава.

Ще я намали, но трябва да решат колко. Това аз го думам от един месец. Шест месеца са много. Е, ти пък следващият месец по-малко...Ще се юрнат всички в студа да се ваксинират и ще се настинат.
Catpuccino
Много отдавна трябваше да има листи на чакащите за ваксинация, убедена съм, че всички “борци за свободи” щяха да се наредят да търсят човек, който да ги уреди smile.gif

Всички ще се ваксинират…Тарабас е абсолютно прав wink.gif
Бай Ганьо
Цитат(Catpuccino @ 23/12/2021, 23:48) <{POST_SNAPBACK}>
Всички ще се ваксинират…Тарабас е абсолютно прав wink.gif

Лека корекция:
Всички ще ги принудим да се ваксинират по желание.
Catpuccino
Съвсем не … и предстои да видиш wink.gif
Когато липсва информираност и кората бездейства … се намесват инстинктите wink.gif Всяко живо същество ги притежава wink.gif

Въпрос на не дълго време е smile.gif)))))
Питето
Ако искаш кинти, ще си ги заслужиш. Имаха цяло лято без опашки, на топло и яваш-яваш...
Питето
Объркал си моркова с тоягата. Може да го направят, "вземаш 100 или всеки месец губиш по 100". За година и нещо, ще ти спестят за едно лечение по здравната пътека. animatedwink.gif
biggeorge
Тези 75 лева няма да им стигнат да си излекуват страничните ефекти от ваксината. dry.gif
Тарабас
Кои са тези странични ефекти, които ще лекуват. Само не цитирай твои другари или вестници.
Shade
Цитат(biggeorge @ 23/12/2021, 18:34) <{POST_SNAPBACK}>
Тези 75 лева няма да им стигнат да си излекуват страничните ефекти от ваксината. dry.gif

Прав си и това е наистина ужасно! strah.gif
Поне за излекуване на страничните ефекти от ковид няма ли да стигнат?
The_Purifier
Цитат(bod @ 23/12/2021, 21:48) <{POST_SNAPBACK}>
Но е подходящ за противници на ваксинирането, но готови да се ваксинират срещу подходящо възнаграждение.

О, не. Подходящ е за тези, които разбират от бизнес. Човешките убеждения са друга бира.
The_Purifier
Цитат(Catpuccino @ 24/12/2021, 00:15) <{POST_SNAPBACK}>
Съвсем не … и предстои да видиш wink.gif
Когато липсва информираност и кората бездейства … се намесват инстинктите wink.gif Всяко живо същество ги притежава wink.gif

Въпрос на не дълго време е smile.gif)))))

Това вече се видя още миналата година.
Shade
Цитат(The_Purifier @ 23/12/2021, 22:14) <{POST_SNAPBACK}>
О, не. Подходящ е за тези, които разбират от бизнес. Човешките убеждения са друга бира.

Бай Ганьо : Сол и тояги може, ваксина НЕ! 406.gif
biggeorge
Другари ... w00tbrows.gif
Side Effects of COVID-19 Vaccines
Possible Side Effects After Getting a COVID-19 Vaccine
Ваксините по принцип имат странични ефекти.
Какво да говорим за ваксините против коронавирус, които не са на 100 % тествани.
biggeorge
Ваксиниран ли си и имаше ли странични ефекти след ваксинацията? rolleyes.gif
Тарабас
От теб не са тествани на 100% или от някой твой съратник?
Тарабас
Цялото ми семейство и роднините са ваксинирани с три дози. Децата с две, чака ги и трета. Моята първа беше на 18 януари. Подуване на мястото около ваксинацията, затопляне на кожата, на втория ден за няколко часа болки в мускулите и ставите. “Дълготрайни” странични действия, за които “съобщават” неваксинирани няма как да се очакват, това не е уран.
biggeorge
Искаше информация за страничните ефекти от ваксината срещу коронавирус - получи я. rolleyes.gif
Сега искаш да тествам ваксината срещу коронавирус.
След малко започвам тестването.
Само чакай! a4dff7b7.gif
Според мен ти искаш да се съглася с теб, че ваксините срещу коронавируса са добри и че всички (включително и аз!) трябва да се ваксинираме незабавно.
Освен това подкрепяш недоказаната теория, че масовата ваксинация ще прекрати пандемията.
Е, няма как да стане това! dry.gif
Сляпото следване на чужди нареждания, без да вложиш и грам мисъл или съмнение, си е чист комунизъм.
В случая с "борбата срещу коронавируса" е медицински комунизъм.
А уж бяхте големите антикомунисти в този форум. malii.gif
Сега се оказахте най-големите комунисти.
Срамота! huh.gif
biggeorge
Слагал съм си ваксина срещу грип.
Знам какви са страничните ефекти от ваксинацията, докато си болен от нещо друго.
Можеш ли да ми гарантираш на 100 %, че ако се ваксинирам няма да имам дълготрайни странични ефекти?
Могат ли производителите на ваксината да ми гарантират това?
И какво да правя ако развия тежки странични ефекти след ваксинацията?
Кой ще плати лечението ми?
Кой ще се грижи за мен?
Кой ще понесе отговорност?
Кой ще бъде виновен за моето състояние?
И как ще продължа да живея в дългосрочен план, ако имам някакви (дори и минимални!) увреждания?
Няма да ми отговориш, нали?

По-лесно е да убеждаваш другите да направят нещо рисково за здравето им, но не знаеш какви последици ще има от това. angry.gif
Тарабас
За кои последици пишеш? Спомени да речем три. Конкретно.

biggeorge
Отговаряш на въпросите с въпрос.
Типично.
Тарабас
Щом си казал.
Тарабас
Точно това казвам. Ваксинирай се сега. Ти после така или иначе ще се ваксинираш. Пропиляното време до сигурната ти ваксинация струва човешки животи.
Shade
Цитат(biggeorge @ 24/12/2021, 02:53) <{POST_SNAPBACK}>
Ваксиниран ли си и имаше ли странични ефекти след ваксинацията? rolleyes.gif

Ваксиниран съм и нямам никакви странични ефекти. Почти всички, с които се виждам и чувам, са ваксинирани. Никой от тях няма ни най малки оплаквания.
А що се отнася до страничните ефекти от ковид, мога да опиша в цял трактат събитията, които са ми минали и още ми минават пред очите. Но предпочитам да не кажа нищо. Защото някои от тях са толкова разтърсващи, че ще ти омекнат краката от ужас. А от друга страна съм виждал изпълнения преди години как малки деца пищят и се дърпат от страх "Не искам инжекция! Не искам пък! Не!". Същите тези страхливи деца, като пораснали прикриват уплахата си с лекомислена безотговорност, грубост и агресия, нахвърляйки се като лешояди върху носителя на съобщението. По-незлобивите компенсират с просташки безсъдържателен "хумор".
Shade
Цитат(biggeorge @ 24/12/2021, 04:49) <{POST_SNAPBACK}>
Отговаряш на въпросите с въпрос.
Типично.

Е толкова ли не можеш да изброиш три странични ефекта:
1. Ръгнаха ми игла, заболя ме и плаках.
2. Мястото се поду, ужас!
3. Цели два дни усещах болка при натиск, едва оживях.
biggeorge
Цитат(Тарабас @ 24/12/2021, 16:50) <{POST_SNAPBACK}>
Ти после така или иначе ще се ваксинираш.

Как пък ти хрумна, че ще се ваксинирам?
biggeorge
Много ги разбираш нещата. rolleyes.gif
Стискам палци да не се превърнеш в зомби след ваксинацията. strah.gif
Ако станеш зомби, не преследвай мен. laugh.gif
Shade
Цитат(biggeorge @ 24/12/2021, 10:20) <{POST_SNAPBACK}>
Много ги разбираш нещата. rolleyes.gif
Стискам палци да не се превърнеш в зомби след ваксинацията. strah.gif
Ако станеш зомби, не преследвай мен. laugh.gif

Благодаря за пожеланието!
Искрено стискам палци да не се превърнеш в руина със сериозни хронични здравословни увреждания след прекаран ковид. Вече реалност за хиляди, уверени преди това, че такова животно няма.
Питето
Важното е да си внасяш редовно здравните и пенсионните вноски, пък колкото дълго успееш да ги внасяш... все ми е от полза.
ByBa
Цитат(Хасан @ 23/12/2021, 12:51) <{POST_SNAPBACK}>
https://www.vesti.bg/bulgaria/75-lv.-kym-pe...nsioner-6135628
Сега ще има тълпи от пенсионери чакащи за ваксинация. neprichom.gif

Гледах по телевизията: питаха един пенсионер дали ще се ваксинира и той им отговори: Не, така или иначе все ще умра...

prashchai grigorii.gif
Тоя човек не прави разлика между така или иначе...
ByBa
Цитат(Тарабас @ 24/12/2021, 16:50) <{POST_SNAPBACK}>
. Пропиляното време до сигурната ти ваксинация струва човешки животи.

Изброй ги!
ByBa
Цитат(Shade @ 24/12/2021, 18:04) <{POST_SNAPBACK}>
Е толкова ли не можеш да изброиш три странични ефекта:
1. Ръгнаха ми игла, заболя ме и плаках.
2. Мястото се поду, ужас!
3. Цели два дни усещах болка при натиск, едва оживях.

Боже, как спорите ...мислех, че тук ще има дискусии по същество, а то едни дребни заяждания.
D-rA
Цитат(ByBa @ 26/12/2021, 22:47) <{POST_SNAPBACK}>
Гледах по телевизията: питаха един пенсионер дали ще се ваксинира и той им отговори: Не, така или иначе все ще умра...

prashchai grigorii.gif
Тоя човек не прави разлика между така или иначе...

Би ли определила, влизайки в чехлите на този пенсионер, какво би имала ти предвид, като отговор на този въпрос?
ByBa
Цитат(bod @ 23/12/2021, 21:48) <{POST_SNAPBACK}>

хм, ако ми предложат платена почивка за две седмици на море /имам и претенции къде/ ще се прежаля...в края на краищата живеем на момента sunbathing.gif
ByBa
Цитат(D-rA @ 26/12/2021, 22:58) <{POST_SNAPBACK}>
Би ли определила, влизайки в чехлите на този пенсионер, какво би имала ти предвид, като отговор на този въпрос?

Веднага ти отговарям:
почти влизайки в чехлите му :-)

Няма да се ваксинирам, защото така съм решила и защото така смятам!...ако журналиста ме попита защо така смятам /май по телевизията питаха така една жена и тя пак повтори - защото така съм решила, това е моето мнение/ аз ще дообясня тук

- няма да им пълня гушите на големите фармации и прочие, които ни заливат с лекарства, уж да ни лекуват - да лекуват болното човечество с лекарства!
- не им вярвам в терапията и в речитативите им, защото през целия ми минал досега живот съм се наслушала на всякакви....няма да определям сега - реклами ли, обещания ли, призиви ли, настоявания ли, заповеди ли, манипулации ли...
- чета и се самообразовам - ако ми разрешат, разбира се, да имам ЛИЧНО МНЕНИЕ на профан и с това лично мнение на профан аз разбирам защо се поставят ваксини за вируси, но аз НЯМА да си поставя такава...не защото съм много болна, или много здрава, а защото много мразя да ми казват какво трябва да правя!
- защо ли се дразня от цялата кампания, като "това се прави за доброто на всички ни"...ама се изприщвам като го казват, защото много добре знам, че никой не се засяга изобщо, а ако го засегнеш лично...за тези, които са филантропи и се водят блог,ох благодродници не говоря - определено това са хора с пари...този, който няма - не е Спасител /с изключение на Христо, разбира се/
- и да ми дават само религиозна възможност /или някаква медицинска/, за да се изключа от общото правило, просто няма как да не ги презра и да ги лъжа - с чистата съвест, че аз лъжа, защото съм принудена
- май споменах, че съм профан, но има и учени, които не са и ТЕ СА ТЕЗИ, които ми вдъхват все още вяра...и затова подкрепям независимото научно мнение
- всеки да си бие каквито иска на собствения си гъз или ръка, но няма да ми се бият на моя гъз - достътчно са ми ги били за диоприте, които имах като малка :-)
мога да пиша и още, но все пак да се спра...понякога се засилвам много...по нанадолрнището
Хасан
Цитат(biggeorge @ 24/12/2021, 04:34) <{POST_SNAPBACK}>

Баща ми е с трета доза и няма странични ефекти. На 85 г. е и има сърдечно заболяване. Аз чакам да изтече срока и също ще си поставя трета. Не ме е страх.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.