Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Защо е толкова беден българският език ?
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Quaker between your quarks
Е ! е може ли, три въпроса, да имат един отговор !

- Какво да ям ?
- Къде да седна ?
- Къде да се хвана ?

А Кирил и Методий, ни дадоха дълга азбука !

Къде си седнал, българино ?

laugh.gif
Тарабас
На таковата whistling.gif
ЕксГорски
Цитат(Quaker between your quarks @ 19/02/2022, 20:32) <{POST_SNAPBACK}>

Ти го каза, Санчо: Кирил и Методий са мръсници. Направили азбука, па сложили в нея буквите П и Ц, уж случайно! devil2.gif
Питето
Зелено
Виж, дай ти тегля един сертификат !

Или въпроса, рано сутрин,- да си отворя ли едно кафе !
Горски, много ти се ибе,
от малък ! laugh.gif
Изследвам си подсъзнанието, и питам се, - възможно ли е, да е моето подсъзнание това ! cool.gif
Тарабас
Мои да го таковаш. А на тва оная работа, ако не се такова, пиши я такована.
Питето
Зависи колко парчета сте успели да се сместите под шапката...
Бай Иван
Беден е за низшите.Няма по- богат език от българския.Според мен най беден е английският,въпреки новите думи появили се благодарение на новите технологии.Не може една дума от две букви да има 3 страници обяснение в речника какво може да означава.Много са думите които се подразбират според общия смисъл на изречението.Бедни мой Шекспир...
Shade
Цитат(Бай Иван @ 20/02/2022, 06:32) <{POST_SNAPBACK}>
Беден е за низшите.Няма по- богат език от българския.Според мен най беден е английският,въпреки новите думи появили се благодарение на новите технологии.Не може една дума от две букви да има 3 страници обяснение в речника какво може да означава.Много са думите които се подразбират според общия смисъл на изречението.Бедни мой Шекспир...

Английският се води езика с най-много думи. Английските думи са къси, повечето са от една или две срички. Най-зле в това отношение е немският, където има съставни думи от един ред, като например тази: Bundespräsidentenstichwahlwiederholungsverschiebung. За да ги търсиш в речника, първо трябва да установиш къде е коренът.

iridium
Цитат(Quaker between your quarks @ 19/02/2022, 18:32) <{POST_SNAPBACK}>
Е ! е може ли, три въпроса, да имат един отговор !

- Какво да ям ?
- Къде да седна ?
- Къде да се хвана ?

Къде си седнал, българино ?

laugh.gif

Авее, аз ли съм толкова запушена, че не загрявам какъв е единствения отговор на тези въпроси.
Как така еdин отговор и на 3- те въптоса...?!)

Все пак мисля, че говоря (много) добър български : ниaколко години учех на български докатo живеех в България и то... прилежно учех, дааа,...
имах шестициии.

Та к'ъв е единственiа отrовор на тези трi въпроса... neprichom.gif
ByBa
Добре че беше Тарабас - да го хвана аз за шлифера - че ми отвори очите...аз аз взех вече да се чудя...как така 3 в едно w00tbrows.gif

най-вече за първото - какво да ям ...
Швейк
В определени моменти прилича на краставичка, ама не е зелено..има си и две доматчета отдолу, ама не са червени.
admiral
Цитат(Shade @ 20/02/2022, 17:31) <{POST_SNAPBACK}>
Най-зле в това отношение е немският, където има съставни думи от един ред, като например тази: Bundespräsidentenstichwahlwiederholungsverschiebung. За да ги търсиш в речника, първо трябва да установиш къде е коренът.
Съставните немски думи са много удобни за търсене в Гугъл, веднага намираш каквото ти трябва. wink.gif
Catpuccino
Всеки сам си прецéня кво да хване, седне, хапне…де си го туряш ти тва същото wink.gif
Живяла в България ! Нека !

Че то навън живот няма, само стареете ! sad.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.