Путин няма да отговори в тази тема...и аз се почувствах длъжен да разясня техическите и физическите параметри в темата.
1. Путин има семейство в /смисъл деца има няколко/
2. Също е полковник като автора на темата /доколко разбирам автора на темата е полковник от БА/ и аз съм с такъв произход, не съм военен .
3. След взаимни ядрени удари почва борба за оцеляване никаква "истинска" война не почва. Война се води от организирана военна сила...единно командване и генерален щаб - всичко това ще бъде пометено от няколко или няколкко стотици ядрени удара /зависи от държавата / с 6000 ядрени заряда разполага Русия
4 . Жертвите ще са стотици милиони... /много далеч напред от посочените горе 40 140млн/
Цитат
Западът тоя ющерб, ги е калкулирал, той го иска,.и не го е страх.
кой юшерб залада е калкулирал нещо не е ясно...за военна намеса или за икономичска щета говориш?
5. Путин плаши точно ЕС и ние се уплашихме. шефа на НАТО онзи ден ЯСНО заяви НАТО е отбранителен съюз и няма да се меси във войната Украйна-Русия/
5.1 тази война можеше да бъде спряна САМО от САЩ...има ли някой с една капка акъл в главата да си мисли че ако Байдън беше оставил там една американска бригада Путин щеше да я удари? Никога! НЕВЪР! точно защото не е луд както се кряка от този и онзи
5.2 Ебемтуален близкосрочен сценарии според мен за намеса на Нато /без жива сила на НАТО Украйна е обречена / от някоя НАТО държава е възможна провокация за тест на Путин да излитнат бойни самолети в помощ на Украйна. няй вероятно ние...малки сме и сме идеални за този тест - да се чуди да отговори ли Путин или не...
да видят дали ще удари летището от където излитат - за този тест не виждам кой друг може да го направи освен ние....според мен Путин ще ни удари въпросното наше летище с тактическа ракета /1 тон тротил не е нещо особено/
5.3 Влиза в сила чл 5 и на Русия се нанася НАТО ракетен удар в отговор.
съответен руски удар ще е ядрен по неядрени ЕС държави ... тоест половин Полша ше стане на стъкло и трябва да я изключиш от деленето на плячката като някога се спихне ядрения облак...
да речем 4 ядрени заряда по Полша ще ги унищожи физически на около 70 %...и ответната световна реакция ще е като в Хирошимаи Нагазаки някога - НЕ на войната!
размяна ядрени удари САЩ и Русия е невъзможен...а ако стане нищо особено няма смисъл вече...малки държави обаче може и не виждам особена причина да не бъдат похарчени...та да се сетят другите кое накъде е
така го мисля ...пиша всичко това с образователна цел...забравете емоциите влезте в час бъдете адекватни!!! и не приемайте реалностите за пораженчество ако така пук някой фен ми разбере поста...
възможно е и да бъркам ако е така къде бъркам и в какво...
вероятно е развитието - да тестват Путин удали ще удари натовска база от която излитат самолети в помощ на Украйна ...ДА ще я удари / но това трябва да се тества реално...виждаме не удари Турция заради оня самолет дето го свалиха/
след това НАТО го почва с декларации...и не купуваме нефт!
Но нищо такова реално няма да стане....Украйна е оставена от САЩ в договорка с Русия...това не вижда само слепия ...изгодно е на САЩ ...ясно че тази война ще изолира и изтощи Русия
п.п.
нека пишем на български език. А Путин ако иска да ни чете или да наеме преводач или да учи български.