Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Възможно ли е жертвата при изнасилване да има вина?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
trаnsalp
Малко да разнообразим темата за войната с друга. За насилието. На един участник му е много чудно, че жертвите на изнасилване е възможно да имат вина. Нека го разискваме. Факт ли е или пак смучем от пръстите? По принцип ли жертвата винаги е невинна или изнасилването е някакъв особен род насилие, при което жертвата няма вина?
Още повече, че в последно време се заведоха много дела за изнасилвания. Те са за обезщетения със сигурност, но съм и убеден, че наистина има изнасилени.
И един пример. Позната отива с шефа си в командировка, вземат си една стая, но вечерта той я изнасилва. Тя после напуска работа. Има ли вина според вас?
И втори пример. Девойка в студ. град отива на дискотека. Нормално за нея се оттегля в една кола с избраника си. Обаче той бил психопат и извадил голям нож. Тя изпищяла, при което хора чуват, идва полиция и отиват на дело за изнасилване. Което така и не се е осъществило. Дали девойката е винавна, че тръгва с непознат в колата му посред нощите?
Тарабас
Изнасилването е елементарна човешка потребност. Има неща които са програмирани. Неска поне три пъти да ядеш, да задоволяваш жаждата си, отделетелна дейност, потене, чесане при сърбеж и т.н.
Когато отнемеш елементарните човешки потребности на хората и те стават леко закачливи. Аз лично не разбирам, как може една жена да се дърпа да я изнасилят, при положение, че всички са ходили на училише, мога да четат и пища и са учили и чели за елементарните човешки потребности.

Не знам това проблем на образованието ли е или е дълбок проблем в семейството, където малките момичета не се възпитават нормално???

Според моето скромнио мнение, проблемът е продоволствен. Ако държавата успява навреме да задоволи елементарните човешки потребности на хората, няма да се стига до такива ескалации.
trаnsalp
Цитат(Тарабас @ 04/03/2022, 08:22) <{POST_SNAPBACK}>
Изнасилването е елементарна човешка потребност. Има неща които са програмирани. Неска поне три пъти да ядеш, да задоволяваш жаждата си, отделетелна дейност, потене, чесане при сърбеж и т.н.
Когато отнемеш елементарните човешки потребности на хората и те стават леко закачливи. Аз лично не разбирам, как може една жена да се дърпа да я изнасилят, при положение, че всички са ходили на училише, мога да четат и пища и са учили и чели за елементарните човешки потребности.

Не знам това проблем на образованието ли е или е дълбок проблем в семейството, където малките момичета не се възпитават нормално???

Според моето скромнио мнение, проблемът е продоволствен. Ако държавата успява навреме да задоволи елементарните човешки потребности на хората, няма да се стига до такива ескалации.

Гледаш само плътски! Още помня изказването ти за нещото, което всяка жена трябва да прави в младините си! Брутално беше.
Нооо цялата работа има и духовна страна. Изнасилването е преди всичко потъпкване на духа в човека! И когато жената е вече с поробено съзнание, идва мястото на твоя брутален съвет /сигурно си го знаеш, да не го търся/. Робът си иска господар. Нооо не затова е създаден човекът.
И все пак има ли вина жената за този, според теб, толкова естествен процес?

А мислиш ли, че задоволените милиардери не изнасилват? Как го свързваш с липсата на продоволствия? Истината е напротив! Тогава само насилието /властта/ насища човека!
Тарабас
Предполагам си председател на "Клуб на буквалните пичове" в твоя град?
Стефи
Цитат(trаnsalp @ 04/03/2022, 09:12) <{POST_SNAPBACK}>
И все пак има ли вина жената за този, според теб, толкова естествен процес?

Има разбира се ,как да няма, жената трябва да се затвори вкъщи, никъде да не излиза, да ходи забулена с фередже, да не ходи на срещи, защото на някой идиот може да му хрумне, че след като е отишла да пие кафе с него, значи може да даде воля на чувствата си... Вината винаги може да бъде намерена в жената, мъжете по правило са невинни "толкова много я харесвал, че не могъл да се сдържи", ох, милият той, да вземеш и с медал да го наградиш. ablow.gif
trаnsalp
Цитат(Тарабас @ 04/03/2022, 09:27) <{POST_SNAPBACK}>
Предполагам си председател на "Клуб на буквалните пичове" в твоя град?

Знам ли те. Радвам се, ако не си го мислил наистина.
trаnsalp
Цитат(Стефи @ 04/03/2022, 09:37) <{POST_SNAPBACK}>
Има разбира се ,как да няма, жената трябва да се затвори вкъщи, никъде да не излиза, да ходи забулена с фередже, да не ходи на срещи, защото на някой идиот може да му хрумне, че след като е отишла да пие кафе с него, значи може да даде воля на чувствата си... Вината винаги може да бъде намерена в жената, мъжете по правило са невинни "толкова много я харесвал, че не могъл да се сдържи", ох, милият той, да вземеш и с медал да го наградиш. ablow.gif

Ааайде, отидохме в другата крайност. Казват, истината била на границата.
За да не си измисляме ситуации /как жената, ако не стои до печката вече е виновна/ намираш ли вина в поведението на момичетата от двата ми примера?

Пп Понеже аз съм в другата крайност на изнасилването, така живея и лично съм се убедил, колко е съсипана жената, ако не я желаеш. Властта и свършва! Едва ли ще си толкова саркастична "милият, не се сдържал". Огромна мъка ще ти е. Повярвай ми. А съм страаашно отдаден, когато го правя, защото го правя преди всичко за нея!.Само, че с покровителствено поведение на "милия, не се сдържал" продължава сама.
Thursday Next
Цитат
По принцип ли жертвата винаги е невинна или изнасилването е някакъв особен род насилие, при което жертвата няма вина?

Тоест, да разбирам, че ти не си съгласен, че жертвите на насилие не носят вина за причиненото им насилие? Те, един вид, винаги си я носят тая вина, ама дай да видим дали пък случайно при изнасилването не става дума за някакъв особен случай, при който те по изключение не носят вина? Това ли имаш предвид?

trаnsalp
Цитат(Thursday Next @ 04/03/2022, 10:07) <{POST_SNAPBACK}>
Тоест, да разбирам, че ти не си съгласен, че жертвите на насилие не носят вина за причиненото им насилие? Те, един вид, винаги си я носят тая вина, ама дай да видим дали пък случайно при изнасилването не става дума за някакъв особен случай, при който те по изключение не носят вина? Това ли имаш предвид?

Аа не! Много изчистено положение предлагаш, което дума и лаф да не става, че съм казал! Въпросът е възможно ли е да имат вина, а не възможно ли е да са невинни!
Тарабас
Аз разбрах, че ако една жена влезе в колата на един мъж, трябва да се надупи и да си мине по реда, за да не стават недоразумения. Плаче ми се за таксиметровите шофьори.
Thursday Next
Цитат(trаnsalp @ 04/03/2022, 11:09) <{POST_SNAPBACK}>
Аа не! Много изчистено положение предлагаш, което дума и лаф да не става, че съм казал! Въпросът е възможно ли е да имат вина, а не възможно ли е да са невинни!

Не, не е възможно да имат вина. В момента, в който изразиш несъгласието си да се случи едно или друго с теб, вината е на плещите на този, който продължава въпреки твоето "не". Независимо от това дали си се качила в колата му, или досега сте се целували и пипали, и ти просто не искаш да се отива по-нататък. "Не" значи "не".
Стефи
Цитат(trаnsalp @ 04/03/2022, 09:44) <{POST_SNAPBACK}>
Ааайде, отидохме в другата крайност. Казват, истината била на границата.
За да не си измисляме ситуации /как жената, ако не стои до печката вече е виновна/ намираш ли вина в поведението на момичетата от двата ми примера?

Пп Понеже аз съм в другата крайност на изнасилването, така живея и лично съм се убедил, колко е съсипана жената, ако не я желаеш. Властта и свършва! Едва ли ще си толкова саркастична "милият, не се сдържал". Огромна мъка ще ти е. Повярвай ми. А съм страаашно отдаден, когато го правя, защото го правя преди всичко за нея!.Само, че с покровителствено поведение на "милия, не се сдържал" продължава сама.

За съжаление ситуацията изобщо не е измислена - на мен ми се случи, когато бях на 18 и не, не се чувствам виновна, това което чувствам сега докато чета това, което си писал, е гняв. Мъжът, който го направи, приличаше на Елвис Пресли, аз го харесвах, щях да спя с него по-нататък, ако не беше постъпил така. И не, той не намираше вина в себе си, смяташе, че е постъпил напълно нормално и се учуди, когато отказах да изляза с него отново. Заслужаваше да бъде осъден, но не беше, защото родителите ми също като теб щяха да търсят вина в мен, защото тогава предполагах, че ако ида в полицията пак може да си помислят "тя е виновна" или още по-зле да ми се присмиват, не можех да понеса тази мисъл. Затова това човече остана ненаказано, затова аз мълчах. Не търси вина, там където има гняв, не вина, гняв има.
trаnsalp
Цитат(Thursday Next @ 04/03/2022, 10:15) <{POST_SNAPBACK}>
Не, не е възможно да имат вина. В момента, в който изразиш несъгласието си да се случи едно или друго с теб, вината е на плещите на този, който продължава въпреки твоето "не". Независимо от това дали си се качила в колата му, или досега сте се целували и пипали, и ти просто не искаш да се отива по-нататък. "Не" значи "не".

Хмммм...Ако и десет пъти преди това по различни начини да си казала "да"? Просто на мига на решението ти, трябва да спре? И за това разиграване, пак нямаш вина?
А ако се разделите после, ако я оставиш /понеже лично на мен направи ли ми го този номер, спирам веееднага. Ама завинаги/ пак няма вина?
trаnsalp
Цитат(Стефи @ 04/03/2022, 10:23) <{POST_SNAPBACK}>
За съжаление ситуацията изобщо не е измислена - на мен ми се случи, когато бях на 18 и не, не се чувствам виновна, това което чувствам сега докато чета това, което си писал, е гняв. Мъжът, който го направи, приличаше на Елвис Пресли, аз го харесвах, щях да спя с него по-нататък, ако не беше постъпил така. И не, той не намираше вина в себе си, смяташе, че е постъпил напълно нормално и се учуди, когато отказах да изляза с него отново. Заслужаваше да бъде осъден, но не беше, защото родителите ми също като теб щяха да търсят вина в мен, защото тогава предполагах, че ако ида в полицията пак може да си помислят "тя е виновна" или още по-зле да ми се присмиват, не можех да понеса тази мисъл. Затова това човече остана ненаказано, затова аз мълчах. Не търси вина, там където има гняв, не вина, гняв има.

Просто питам за себе си. Насилвал ли те е /лично е и не ми е работа, може и да не отговаряш/ Защото тази моя позната си ги търсеше такива. Пооостоянно го правеше. Тогава уж я изнасили, но тя ниииищо не направила. Дори веднъж ми каза. "Казват, че момичетата, които лягат за една нощ били к*****, пък ето, на мен ми се случва, но не съм" На свой ред аз я попитах "а ***** знаят ли че са ****"
И цялата работа става много досадна по доказването на "фактът" изнасилване и вината към нея. Нооо има Кой да преценя все пак!

А иначе, всеки да възпитава, както иска жените около себе си, но безнаказаността на женската сексуалност, не е опция за мен. В никакъв случай не е въпросът да се занемари жената. Красотата е много важна за нея. Но нека може да определя границата. Това се възпитава.
Стефи
Цитат(trаnsalp @ 04/03/2022, 10:37) <{POST_SNAPBACK}>
Просто питам за себе си. Насилвал ли те е /лично е и не ми е работа, може и да не отговаряш/ Защото тази моя позната си ги търсеше такива. Пооостоянно го правеше. Тогава уж я изнасили, но тя ниииищо не направила. Дори веднъж ми каза. "Казват, че момичетата, които лягат за една нощ били к*****, пък ето, на мен ми се случва, но не съм" На свой ред аз я попитах "а ***** знаят ли че са ****"
И цялата работа става много досадна по доказването на "фактът" изнасилване и вината към нея. Нооо има Кой да преценя все пак!

А иначе, всеки да възпитава, както иска жените около себе си, но безнаказаността на женската сексуалност, не е опция за мен. В никакъв случай не е въпросът да се занемари жената. Красотата е много важна за нея. Но нека може да определя границата. Това се възпитава.

Не съм си го търсела специално такъв, изглеждаше напълно нормален човек. Щяхме да ходим на кафе, през деня, не през нощта, да, можеше да не се качвам в колата му, но го направих, каза, че ако продължавам да се съпротивлявам ще ми скъса дрехите, не можех да си позволя да се върна у нас със скъсани дрехи, оставих го да прави каквото си иска, мен там ме нямаше, чувствах се извън всичко това. На пръв поглед нищо кой знае какво не се беше случило, но аз след това бях като вцепенена, не изпитвах чувства, не изпитвах нищо. Но всеки път, когато някой каже " тя сама си е виновна" или използва още по-грозни фрази от израза "кучката, ако...., кучетата не...." изпитвам гняв и ми се повръща. Ако хората продължават да заклеймяват жертвите на изнасилване, те ще продължават цял живот да си стоят жертви и няма да направат нищо ,за да осъдят насилника си и да получат поне някакво частично морално удовлетворение, защото ще си мислят, че винаги те ще бъдат сочени с пръст като виновни, това не е правилно. Да, хубаво е да научим децата си да бъдат предпазливи, но ако не са, да им вменяваме вина и да ги караме да мислят, че те са виновни само още повече ще задълбочи проблема, няма да го реши, защото за това трябва най-малкото да се говори, не да го преглътнеш и на никого нищо да не кажеш и отвътре да ти стои като камък.
The_Purifier
В повечето случаи жертвите се познават с насилниците, а това прави нещата сложни. Наскоро четох случай за младо момиче, разбрало че е изнасилено...от полицията, която проверявала сигнал по качено в интернет клипче. Купон, алкохол, наркотици, упойка в питието, а останалото е криминална хроника grin.gif
trаnsalp
Цитат(The_Purifier @ 04/03/2022, 11:56) <{POST_SNAPBACK}>
В повечето случаи жертвите се познават с насилниците, а това прави нещата сложни. Наскоро четох случай за младо момиче, разбрало че е изнасилено...от полицията, която проверявала сигнал по качено в интернет клипче. Купон, алкохол, наркотици, упойка в питието, а останалото е криминална хроника grin.gif

Ноооо, вина не е възможно да има и в момичето. Ние всъщност винаги сме невинни. Само другите имат вина. Кажеш ли, че имаме наша част, на клада ни качваш. Ами, да продължават така тогава. Последствията ще им го покажат, щом словото не може.
trаnsalp
Цитат(Стефи @ 04/03/2022, 11:11) <{POST_SNAPBACK}>
Не съм си го търсела специално такъв, изглеждаше напълно нормален човек. Щяхме да ходим на кафе, през деня, не през нощта, да, можеше да не се качвам в колата му, но го направих, каза, че ако продължавам да се съпротивлявам ще ми скъса дрехите, не можех да си позволя да се върна у нас със скъсани дрехи, оставих го да прави каквото си иска, мен там ме нямаше, чувствах се извън всичко това. На пръв поглед нищо кой знае какво не се беше случило, но аз след това бях като вцепенена, не изпитвах чувства, не изпитвах нищо. Но всеки път, когато някой каже " тя сама си е виновна" или използва още по-грозни фрази от израза "кучката, ако...., кучетата не...." изпитвам гняв и ми се повръща. Ако хората продължават да заклеймяват жертвите на изнасилване, те ще продължават цял живот да си стоят жертви и няма да направат нищо ,за да осъдят насилника си и да получат поне някакво частично морално удовлетворение, защото ще си мислят, че винаги те ще бъдат сочени с пръст като виновни, това не е правилно. Да, хубаво е да научим децата си да бъдат предпазливи, но ако не са, да им вменяваме вина и да ги караме да мислят, че те са виновни само още повече ще задълбочи проблема, няма да го реши, защото за това трябва най-малкото да се говори, не да го преглътнеш и на никого нищо да не кажеш и отвътре да ти стои като камък.

Да, разбирам. Абсолютно насилие е, а твоята реакция е нормална. Аз не виждам твоя вина в случая. Често е срещано. Така се съсипва чистотата в момичето, защото след това, как да се довериш. И повечето, започват да си го връщат на мъжете, а това е зло и за жената. То така става по принцип с насилените. Но имаме наша част винаги. Защото, макар и невинна, после може да трупаш вина. ....но ще стане много дълбока темата и ще ни я прехвърлят в другия раздел.
Дъщеря ми на 16 години се беше влюбила в един известен рапър. Имаха среща. И се приготвила да ляга с него. И нищо, говорим си. Обясних и какви ще са последствията просто. Според мен. /тя е свободна да прави каквото иска, аз само говоря/ Питах я, да не си мисли, че той ще се влюби в нея и ще остане вечно с нея? Да си отговори на въприса. Обръщам и внимание на някои неща само. Готова ли е, наистина да е девойка за една вечер /две-три евентуално/ и то от първия път? И нищо. Разбра някои неща, но и слоооочаино, момъкът се разсърди и въобще не се срещнаха.
Идеята ми е, че трябва да се говори предварително и много. Сааамо че затова трябва доверие между родител и дете. А то се гради с разум. Не с насилие, пренебрежение и мачкане /чудеса съм виждал от родители-идиоти/. Човек има толкова много вина /негова част/ в живота си, че е грехота да я зарови и да вижда само чуждата.

Пп. Трябвало е да го опознаеш повече всъщност, преди да се качваш в колата. Не, че има голяма гаранция. С дъщеря ми и за това говорим. Оня ден им казах /2-3 момичета бяха/ да имат под предвид и скоростта, когато се качват в кола. Да знаявт, че въздействат на момчето и без да го предизвикват малко му трябва да се вживее в Шумахер. /един паметник има до нас. Момиче чака на спирка, двама познати и спират да я закарат. Гааааз и на километър в едно дърво. Двамата на 18 години. И аз съм бил така, но явно имах късмет/
А някои пък са привлечени само от насилници. После ходят насинени и се чудят "ма кък става така". Твоят случай обаче не е такъв. Ти си живяла просто в чиста приказка.
The_Purifier
Цитат(trаnsalp @ 04/03/2022, 12:23) <{POST_SNAPBACK}>
Ноооо, вина не е възможно да има и в момичето. Ние всъщност винаги сме невинни. Само другите имат вина. Кажеш ли, че имаме наша част, на клада ни качваш. Ами, да продължават така тогава. Последствията ще им го покажат, щом словото не може.

Има вина, разбира се, пределно ясно е за всеки с две гънки мозък какво се случва на такива купони. Но понякога нещата следват свой собствен ход и всякакви спорове са губене на време.
Glo
мойта дъщеря на 22 г. , тя ги изнасилва мъжете, идва и ми се хвали, праснала тоя, праснала оня, абе не искам да чувам такива неща би детенце, аз съм баща ти, да не съм ти някоя тъпа приятелка w00t2.gif и освен това съм абсолютен сексис, праскала ги била, една компания са все яки манекенки, хурви и кучки, мноо вървежни, то в днешно време ако не си кучка, заникъде не си 292.gif , то норвежец ли не беше, финландец, германски футболис, датчанин, някой друг българин за разнообразие, вика – искаш ли внуче? викам – аз да не съм някоя лелка да искам внуци би! cool.gif ше го гледаш ли? ми що да не го гледам, тебе как те изгледах, ми един наследник няма да е лошо, да има на кого да завещая имотите ми, че ако земем, че умрем, всичко ше иде в роднините мамицата им недопрешибана, само заради това съм склонен за внуче b_046.gif иначе за кво ми е korabche.gif само да не е някое негърче, че съм и расис на всичкото отгоре!
Бай Ганьо
Цитат(trаnsalp @ 04/03/2022, 12:40) <{POST_SNAPBACK}>
...малко му трябва да се вживее в Шумахер. /един паметник има до нас. Момиче чака на спирка, двама познати и спират да я закарат. Гааааз и на километър в едно дърво.

Това с тези паметници по шосетата трябва да се прекрати.
България ще заприлича на едно голямо гробище.
trаnsalp
Цитат(Бай Ганьо @ 04/03/2022, 13:13) <{POST_SNAPBACK}>
Това с тези паметници по шосетата трябва да се прекрати.
България ще заприлича на едно голямо гробище.

Ами, май е така, но в мъката им, не им отказват.
trаnsalp
Цитат(Glo @ 04/03/2022, 12:53) <{POST_SNAPBACK}>
мойта дъщеря на 22 г. , тя ги изнасилва мъжете, идва и ми се хвали, праснала тоя, праснала оня, абе не искам да чувам такива неща би детенце, аз съм баща ти, да не съм ти някоя тъпа приятелка w00t2.gif и освен това съм абсолютен сексис, праскала ги била, една компания са все яки манекенки, хурви и кучки, мноо вървежни, то в днешно време ако не си кучка, заникъде не си 292.gif , то норвежец ли не беше, финландец, германски футболис, датчанин, някой друг българин за разнообразие, вика – искаш ли внуче? викам – аз да не съм някоя лелка да искам внуци би! cool.gif ше го гледаш ли? ми що да не го гледам, тебе как те изгледах, ми един наследник няма да е лошо, да има на кого да завещая имотите ми, че ако земем, че умрем, всичко ше иде в роднините мамицата им недопрешибана, само заради това съм склонен за внуче b_046.gif иначе за кво ми е korabche.gif само да не е някое негърче, че съм и расис на всичкото отгоре!

Дано не се съсипе от това. Какво да ти кажа. Много яко е.
Веднъж Шейд писа, че жените не искат пари, а любов. Всъщност е много прав. Въпросът е, след десетия, двайстия, възможно ли е да оцени любовта? animatedwink.gif
Тарабас
Баце, на жената и се ебе както и на тебе, много. И има право да ти каже, че си грозен и да одиш да се ебеш сам, ако не те харесва. Сиреч мое да избира. Така както ние с теб се чудим пред витрината на месаря, кило праджоли ли да зема или от пилешките кълки. Или да си напраа кускус.
Glo
ми живота си е неин, пък и на тее години сега е момента да си поживее, че утре путин като тресне бомбата.. аз съм щастлив, че ми е жива и здрава, това ми стига, и че ме боготвори щото съм най-добрия баща на света, нищо не съм и забранявал никога, ни нет, ни сайтове, ни време за лягане, вика като беше ученичка - ше се татуирам, татуирай се би, само да не съжаляваш след някоя и друга година като пораснеш каква татуитовка си си сложила с тоя си акъл сега! аааа, няма да се татуирам тогава laugh.gif ше зимам дрога! зимай би, живота си е твой, нали знаеш какво се случва с наркоманите! аааа.. няма да взимам дрога laugh.gif та така с моите възпитателни методи на всичкоразрешение, че и едно висше изкара да не продава риба на пазара, все се бъзиках с тая риба, та се амбицира laugh.gif че и английския не знам отде го научи перфектно, та работи сега за една американска фирма ,бе света е друг вече бе, не си ли забелязал? holiday.gif
trаnsalp
Цитат(Тарабас @ 04/03/2022, 13:44) <{POST_SNAPBACK}>
Баце, на жената и се ебе както и на тебе, много. И има право да ти каже, че си грозен и да одиш да се ебеш сам, ако не те харесва. Сиреч мое да избира. Така както ние с теб се чудим пред витрината на месаря, кило праджоли ли да зема или от пилешките кълки. Или да си напраа кускус.

Много плътски, но си прав. Само ще добавя, че са мноооого по-зависими от това.
А на мен никога не ми е било водещо. Ако го правя, правя го за нея. Жена ми се чудеше, "ма кък така". И ма изпииитва....любимото ми. Резултатите, определено не и харесаха.
trаnsalp
Цитат(Glo @ 04/03/2022, 13:54) <{POST_SNAPBACK}>
ми живота си е неин, пък и на тее години сега е момента да си поживее, че утре путин като тресне бомбата.. аз съм щастлив, че ми е жива и здрава, това ми стига, и че ме боготвори щото съм най-добрия баща на света, нищо не съм и забранявал никога, ни нет, ни сайтове, ни време за лягане, вика като беше ученичка - ше се татуирам, татуирай се би, само да не съжаляваш след някоя и друга година като пораснеш каква татуитовка си си сложила с тоя си акъл сега! аааа, няма да се татуирам тогава laugh.gif ше зимам дрога! зимай би, живота си е твой, нали знаеш какво се случва с наркоманите! аааа.. няма да взимам дрога laugh.gif та така с моите възпитателни методи на всичкоразрешение, че и едно висше изкара да не продава риба на пазара, все се бъзиках с тая риба, та се амбицира laugh.gif че и английския не знам отде го научи перфектно, та работи сега за една американска фирма ,бе света е друг вече бе, не си ли забелязал? holiday.gif

Направил си най-важното. Имал си време за дъщеря си.
Glo
Цитат(trаnsalp @ 04/03/2022, 14:36) <{POST_SNAPBACK}>
Направил си най-важното. Имал си време за дъщеря си.

много точна забележка, транспи tan.gif последните трийсе години съм властелинът на свободното време, но пък в същото време съм и бога на хубавата музика 245.gif
trаnsalp
Цитат(Glo @ 04/03/2022, 14:43) <{POST_SNAPBACK}>
много точна забележка, транспи tan.gif последните трийсе години съм властелинът на свободното време, но пък в същото време съм и бога на хубавата музика 245.gif

Пак заповядай. И за музиката съм ти казал.
Thursday Next
Цитат(trаnsalp @ 04/03/2022, 10:25) <{POST_SNAPBACK}>
Хмммм...Ако и десет пъти преди това по различни начини да си казала "да"? Просто на мига на решението ти, трябва да спре? И за това разиграване, пак нямаш вина?
А ако се разделите после, ако я оставиш /понеже лично на мен направи ли ми го този номер, спирам веееднага. Ама завинаги/ пак няма вина?

Точно така, радвам се, че ме разбра. Може вчера да съм казала "да", но днес да не искам и да кажа "не". В правото си съм и трябва да спре.

Ами добре, остави я. Свободен си да станеш и на мига да си тръгнеш. Не си длъжен да търпиш такова "разиграване". Но е абсолютно недопустимо да му отвръщаш с насилие.
trаnsalp
Цитат(Thursday Next @ 04/03/2022, 16:30) <{POST_SNAPBACK}>
Точно така, радвам се, че ме разбра. Може вчера да съм казала "да", но днес да не искам и да кажа "не". В правото си съм и трябва да спре.

Ами добре, остави я. Свободен си да станеш и на мига да си тръгнеш. Не си длъжен да търпиш такова "разиграване". Но е абсолютно недопустимо да му отвръщаш с насилие.

Да, съгласен съм, че е недопустимо, но щом знаеш, че може да стане, може ли да разчиташ, че не е правилно? То и кучетата да ме хапят не е допустимо / стопаните не трябва да го допускат/ но, ако ме ухапе, аз нямам ли вина? Все пак като взема мерки, осъзнавайки моята част в случая, избягвам вината, защото не се случва.
Thursday Next
Цитат(trаnsalp @ 04/03/2022, 19:05) <{POST_SNAPBACK}>
Да, съгласен съм, че е недопустимо, но щом знаеш, че може да стане, може ли да разчиташ, че не е правилно? То и кучетата да ме хапят не е допустимо / стопаните не трябва да го допускат/ но, ако ме ухапе, аз нямам ли вина? Все пак като взема мерки, осъзнавайки моята част в случая, избягвам вината, защото не се случва.

Този ти опус е абсолютно несвързан. Какво значи "не е правилно" в първото изречение?
Ако те ухапе куче, което стопанинът не е вързал и обезопасил с намордник, защо да имаш вина? Примерът е меко казано нелеп.
"Избягвам вината, защото не се случва". blink.gif Как се случва вина?
trаnsalp
Цитат(Thursday Next @ 04/03/2022, 19:43) <{POST_SNAPBACK}>
Този ти опус е абсолютно несвързан. Какво значи "не е правилно" в първото изречение?
Ако те ухапе куче, което стопанинът не е вързал и обезопасил с намордник, защо да имаш вина? Примерът е меко казано нелеп.
"Избягвам вината, защото не се случва". blink.gif Как се случва вина?

Така става, защото разумните ми обяснения свършиха.
Значи като излизам с колелото, нямам вина, че съм разчитал на обяснението ти и не съм взел никакви мерки?
Еее, аз пък мисля, че ще имам. Затова имам кучегон, спрей ...и дъска. Полза нямам като ме ухапе да знам, че другият е виновен.
Не ги нося винаги, но когато трябва не разчитам на това, че вината ще е на друг, когато ме ухапе.
С преминаването по пешеходни пътеки е същото. Няма полза да знам, че невинен ще ма потрушат.
Quaker between your quarks
Не само не съм готов да изнасиля някой, ми и чай не искам да пия с него.
Тоест, бройте ме към Горския, европеид, възпитан, културен, и как викаше Бай Тошо,- приземяване, приземяване, приземяване....
Аз, по трудна работа от ебането, не знам да има, а години хамалин в жепето. Бик за рогата фащам, но излезат ли тия с циците, подвивам опашка.
За ква кауза да са борим питам, в тоз неравен бой.
Няма те изнасиля, ще съм избягал много преди това. dry.gif
trаnsalp
Цитат(Quaker between your quarks @ 04/03/2022, 20:45) <{POST_SNAPBACK}>
Не само не съм готов да изнасиля някой, ми и чай не искам да пия с него.
Тоест, бройте ме към Горския, европеид, възпитан, културен, и как викаше Бай Тошо,- приземяване, приземяване, приземяване....
Аз, по трудна работа от ебането, не знам да има, а години хамалин в жепето. Бик за рогата фащам, но излезат ли тия с циците, подвивам опашка.
За ква кауза да са борим питам, в тоз неравен бой.
Няма те изнасиля, ще съм избягал много преди това. dry.gif

Да, разбирам те ...вече. Ама на двайсе толкос умен ли беше?
Като оня виц за тримата на 20,30 и 50 години. На самотен остров, а отсреща остров само с жени.20 годишния скочил, ще се удави, но да отиде, 30 годишният взел да мисли лодка, пък 50 годишния го питал - защо ти е, то и от тука се вижда?
Стефи
Цитат(trаnsalp @ 04/03/2022, 10:37) <{POST_SNAPBACK}>

А за мен наказуемостта на женската сексуалност не е опция, никое дете не заслужава да бъде наказвано от родителите си заради това, че е сексуално ,защото именно родителите най-вече правят това в неумението си да постъпят по емоционално по-интелигентен начин. Има и емоционално интелигентни родители разбира се и в днешно време те са повече, отколкото преди, защото днес разполагаме с повече информация, майките ни и бащите ни не са имали възможност да се информират толкова, колкото нас. Затова родители информирайте се, не наказвайте сексуалността на децата си, това само ще им навреди и ... не търсете вина....
И като заключение ще дам линк към една статия по темата, на която преди малко попаднах във фейсбук и много ми хареса:
https://mamaninja.bg/%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%...glasie%E2%80%9C
Quaker between your quarks
Като се замисля, ебането са го измислили жените, и мутки неслучайно предварително са си сложили.
Ний без никва злаумисъл си пикаем, с тия нещастни мбижки, щото, то от другаде не може. А те, от другаде, но мутки развъдили.

Ебът лошите, се едно вторжение в государство.
Кроткият, кротко си сърба, пацифист, няма да наебе, дори да куца някой, да е ранен. sad.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.