"Путинизм – это война, это «консолидация» нации на почве ненависти к какой-то этнической группе, это – наступление на свободу слова и информационное зомбирование, это изоляция от внешнего мира и дальнейшая экономическая деградация.
Путинизм – это (воспользуемся излюбленной лексикой г-на и.о.президента) контрольный выстрел в голову России."
Превод: „Путинизмът е война, това е „консолидиране“ на нацията на основата на омраза към някакъв етнос, това е атака срещу свободата на словото и информационно зомбиране, това е изолация от външния свят и по-нататъшна икономическа деградация.
Путинизмът е (да използвам любимия речник на г-н и.д. президента) контролен изстрел в главата на Русия."
Още веднъж - забележи, този анализ е направен от Пионтковский през януари 2000 година, т.е. преди повече от 22 години. Кой сега е ясновидецът
Shade
25/03/2022, 00:22
Стратегически анализ на некадърното армейско командване, липсата на координация и потрисащо слабата руска военна тактика, демонстрирани по време на войната на Путин: https://www.youtube.com/watch?v=PA1PsY3drTc
Rat_in_the_house
25/03/2022, 03:36
Руският войник винаги е имал два проблема- с морала и мотивацията. И през ВСВ са имали същите проблеми. Сега върху това се наслагват техническите проблеми и организационните им неуредици.
Стратегически анализ на некадърното армейско командване, липсата на координация и потрисащо слабата руска военна тактика, демонстрирани по време на войната на Путин: https://www.youtube.com/watch?v=PA1PsY3drTc
Преди малко писах в друга тема за убитите руски генерали - цели 6 парчета за непълен месец. Американската армия е загубила 1 генерал в битка за последните 30 години (в Афганистан), докато "най-силната армия в света" изгуби 6 за 26 дена. Както разбираш, това не е просто некадърност, това е неподдаваща се на измерване и обяснение безбрежна тъпота.
Питето
25/03/2022, 18:19
Това е груба грешка на украинците. Аз бих оставил некадърните генерали на врага живи, щото като ги загробя, може да дойдат кадърни...
Питето
25/03/2022, 18:21
Войниците по принцип имат един проблем — менталното ниво на командващия. Просто руските войници отдавна не са случвали на читав командващ. То май и за целия им народ се отнася.
Това е груба грешка на украинците. Аз бих оставил некадърните генерали на врага живи, щото като ги загробя, може да дойдат кадърни...
Късно е - днес са издумкали 7-ми. Седем генерала за 1 месец време. Не, наистина, ако бях конспиратик щях да си помисля, че Путин е най-добрият двоен агент на всички времена. Просто не е възможно да съществува толкова невероятно тъпо същество. Остава другата версия - че му е поверена задачата да унищожи Русия икономически и отделно - да загроби руската армия.
wal
25/03/2022, 21:02
Имали са и свестни.През войната 1877-78 това е Тотлебен, вярно немец е, ама на руска служба.Имало е и кадърни етнически руснаци - ген Власов.Тъпанарят Хитлер му няма доверие, щото бил.........руснак!!
Преди малко писах в друга тема за убитите руски генерали - цели 6 парчета за непълен месец. Американската армия е загубила 1 генерал в битка за последните 30 години (в Афганистан), докато "най-силната армия в света" изгуби 6 за 26 дена. Както разбираш, това не е просто некадърност, това е неподдаваща се на измерване и обяснение безбрежна тъпота.
Ъпдейт: убит е седми. Днес по време на деветия (!!!) десант на Чернобаевка. Феноменът Чернобаевка преди няколко дена ми попадна в полезрението и не знам какво да мисля направо.
Ъпдейт: убит е седми. Днес по време на деветия (!!!) десант на Чернобаевка. Феноменът Чернобаевка преди няколко дена ми попадна в полезрението и не знам какво да мисля направо.
Чернобаевка, както вече е ясно, ще влезе във всички учебници по военна история. А вероятно и в много учебници по клинична психиатрия.
Войниците по принцип имат един проблем — менталното ниво на командващия. Просто руските войници отдавна не са случвали на читав командващ. То май и за целия им народ се отнася.
Толкова са отчаяни, горките, че вече опитват да си решат тоя проблем по начин, който може да има страшни последици за тях.
В Русия има не само путьинисти, за съжаление тях ги убиват, а живите, дръзнали да протестират, ги затварят, а другите живи мълчат, защото не знаят кой "приятел" ще ги предаде, Бог да пази добрите хора в Русия:
Що бе, военнопленник в ЕС, където се спазват разните му женевски конвенции на фона на срината рубла у дома и мизерията в армията. Може дори да кандидатстват за ЕС гражданство, щото имат убедителна уседналост. А и ще са послушни, щото ако правят пакости ще ги освободят и ще ги върнат "за границе"... Отделно, че така ще заплашат всичките руски армии — ха от Кремъл пратят армия зад граница, ха армията се е предала моментално. Пък ако турят и гарантирано американско гражданство с доживотна пенсия за всеки екипаж, дето се чупира заедно с желязото (там самолет, подводница), направо ще им затворя въздушното пространство заедно с морското без да ползват бази и радари...
agrippa
26/03/2022, 15:44
Невзоров много кефи, отдавна го гледам и слушам.
А пророчеството: то вече се случва. Русия не печели нищо от войната. Даже и да задържи някакви окупирани територии, те за какво ѝ са, та тя не може да се справи да управлява сегашните подвласни ѝ територии. Само врагове по целия свят, най-много украинци, готови по всяко време и с кеф да трепят руснаци, поединично и на големи групи. Виж, ако се смени режима по някое време, тотова ще е печалба за РФ, то няма накъде по-зле да е.
Shade
26/03/2022, 17:13
Засечен телефонен разговор на орк от руската федерация: "Сами се ебем!" https://www.youtube.com/watch?v=DMM9k3EgEEU Ако русофилите ги интересува, да си намерят преводач, запознат с академичен руски език
Питето
26/03/2022, 17:25
Проблема е в чипа. При толкова беден уличен речник, как да очакваш останалите речници (и мисленето с/покрай тях) да е на ниво.
Що бе, военнопленник в ЕС, където се спазват разните му женевски конвенции на фона на срината рубла у дома и мизерията в армията. Може дори да кандидатстват за ЕС гражданство, щото имат убедителна уседналост. А и ще са послушни, щото ако правят пакости ще ги освободят и ще ги върнат "за границе"... Отделно, че така ще заплашат всичките руски армии — ха от Кремъл пратят армия зад граница, ха армията се е предала моментално. Пък ако турят и гарантирано американско гражданство с доживотна пенсия за всеки екипаж, дето се чупира заедно с желязото (там самолет, подводница), направо ще им затворя въздушното пространство заедно с морското без да ползват бази и радари...
Е той не може да стане военнопленник в ЕС, щото не е пленен на територията на ЕС, сешшсе.
Инак ти схващам идеята, де. Малко като във вица как Московска филхармония отишла на турне в Щатите и се върнал Московски камерен оркестър.
wal
26/03/2022, 21:56
Цитат
Що бе, военнопленник в ЕС, където се спазват разните му женевски конвенции на фона на срината рубла у дома и мизерията в армията.
Чакай, чакай, военнопленници има само по време на война, нали така!Никой на никого не е обявявал война.По телевизора путлер ни обясни, че била започвала специализирана акция.Жалко за тези момчета, но отношението към тях не бива ли да бъде специализирано!?Нямам представа какво означава това, но все ще се намери някаква алинея.
Питето
27/03/2022, 01:24
Ми пак са военнопленници, нали операцията си е военна, а и те са си войници. Отделно, че местните определят кое какво е на тяхна територия.
Питето
27/03/2022, 01:29
А, въобще няма да има завърнали се, дори за камерен оркестър. А и е достатъчно ЕС да заяви, че може да приеме Украйна, а Украйна да обещае "екстри" на който се е предал без бой... Вместо да избиеш младежите, дето могат да се променят, ти ще ги направиш носители на промяна, която после ще върнат в Русия, през банкоматите и икономиката. Отделно, че на Кремъл ще му отнемеш вариантите за военни операции зад граница.
А, въобще няма да има завърнали се, дори за камерен оркестър. А и е достатъчно ЕС да заяви, че може да приеме Украйна, а Украйна да обещае "екстри" на който се е предал без бой... Вместо да избиеш младежите, дето могат да се променят, ти ще ги направиш носители на промяна, която после ще върнат в Русия, през банкоматите и икономиката. Отделно, че на Кремъл ще му отнемеш вариантите за военни операции зад граница.
Напълно подкрепям идеята ти, но не мога да не си давам сметка, че е силно утопична. За съжаление нищо не ти гарантира, че роденият и израсъл в мизерия човек *винаги* ще реагира положително, ще приеме промяната и ще стане неин носител. Има и обратния случай - назад в черупката, окопаване в "традиционните" ценности и пр. Иначе да, по-добре е младите хора да не падат жертва на тази безумна война.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.