Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Интимен въпрос ?
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Quaker between your quarks
Абе как така, не ви свършват парите ? laugh.gif
Shade
Цитат(Quaker between your quarks @ 09/04/2022, 09:08) <{POST_SNAPBACK}>
Абе как така, не ви свършват парите ? laugh.gif

Пазарувам на кредит.
И аз така, въшлив съм на кредити.

Четох, добър финансист казал,- Добрият финансист живее на кредит.
Тарабас
Тва са проблеми за хора от долната класа. Предполагам за тях това е некакъв проблем. Чух наскоро от една от слугините в кухнята, че си била купила некаква гривна, скъпа която била. Сега пари нямала за наем, кредити, била на диета. Задоволявала метаболизма си с консерви от село. Да не дава господ.

Висшу общество ?
Щти прата снимка, ако ме хареса жината, ще ме вземеш градинар, коняр.... laugh.gif
Тарабас
Коняри наемам само от обединеното кралство, от графство Кент.
Душица мамина, отпадам значи. Жалко, жена ти щеше да ме хареса, бас фащам, че си и омръзнал. laugh.gif

За останалите, да кажа, че това е хумор !
Тарабас
Аз не го намирам за много смешно. Свестни коняри има няма са 100на по цялото земно кълбо. Да си намериш компетентен коняр е къртовска работа. В Кент конярите се раждат коняри. Дали от въздуха, дали от сингъл малца след пурата, не знам. На теб ти е смешно, щото имаш елементарни проблеми.
Не ти е смешно ? Е ! ти си сериозен човек ! sad.gif
Thursday Next
За другите не знам, ама на мен след кат ми преведат заплатата, ми намират толкова много работа, че не сколасвам цифката да си пребърша, камо ли да я изхарча пуста заплата. И така от месец на месец, и то си се събира. Междувременно съм спастрила за неголям йонийски остров, озъртам се вече.
biggeorge
Олиото вече е 7,49 лв. за литър.
Престои масово обедняване и лични фалити.
На всички уплашени и отчаяни хора ще кажа само:
"Не се плашете! И това ще мине! Животът е колело, върти се от пармак на пармак. Днес си горе, утре си долу. Нищо не е вечно и всичко много бързо се променя.".
Позволявам ви да ме цитирате, a4dff7b7.gif
Shade
Цитат(Quaker between your quarks @ 09/04/2022, 09:25) <{POST_SNAPBACK}>
И аз така, въшлив съм на кредити.

Не съм въшлив: всеки месец погасявам на 100% баланса по кредита.
Glo
мани ги, ама като се барат за толкоз големи умници, защо не печелят два пъти повече пари rolleyes.gif
Alexfield
А защо в е-баг има олио по 5лв/л?
https://www.ebag.bg/categories/olio/629
Тарабас
Той пазари от най-скъпото. Държи на качество и произход. Семките са мелени на ръце от девици без долни гащи.
biggeorge
В Кауфланд-а видях олио по 4,29 лв, а в Лидл-а олиото беше по 4,49 лв.
Но това е в големите хипермеркети и бързо се изкупува.
В малките магазини олиото е по 7 лева.
Хората грабят олио все едно, че то ще ни спаси от ядрена война. no.gif
biggeorge
Ха-ха-ха, много смешно! laugh.gif
Thursday Next
Цитат(biggeorge @ 10/04/2022, 11:31) <{POST_SNAPBACK}>
В Кауфланд-а видях олио по 4,29 лв, а в Лидл-а олиото беше по 4,49 лв.
Но това е в големите хипермеркети и бързо се изкупува.
В малките магазини олиото е по 7 лева.
Хората грабят олио все едно, че то ще ни спаси от ядрена война. no.gif

То се изкупува не защото е в големите хипермаркети, а защото е на по-ниска цена. Освен това, в хипермаркетите има много и докарват редовно още. Не виждам защо ще е драма това, че в малките магазини е по 7,50. Ами купувай си го там, където е по 4,50, никой не те спира.
biggeorge
Къде е драмата? w00tbrows.gif
Преди няколко години 1 л. олио беше 1,79 лв. в големите хипермакети.
В малките магазини олиото беше 2-3 лева.
Цената в малките магазини е показателна за тенденцията на нарастване на цените.
Казано просто - след време цената на 1 л. олио в големите хипермакети ще достигне цената, която сега е в малките магазини.
Alexfield
И колко бързо се изкупува? По-бързо ли отколкото Кауфланд и Лидъл сколасват за зареждат?
И какво ще го правят хората всичкото това олио, след като успешно се запасят с по 2-3 каси на семейство?

П.П. Цената на стоките в малките магазини е показателна единствено за това, колко ги мързи хората да си планират пазара.
Питето
С още 50 стотинки отгоре купуваш зехтин, бе Жорка, кви бедни хора, къв свършек на света... Сега, ако говорим за по-неориентираните, дето не си правят сметката и ги лъжат яко, там е неспасяемо колкото и много пари да получат.
biggeorge
Цитат(Alexfield @ 10/04/2022, 14:45) <{POST_SNAPBACK}>
И колко бързо се изкупува? По-бързо ли отколкото Кауфланд и Лидъл сколасват за зареждат?
И какво ще го правят хората всичкото това олио, след като успешно се запасят с по 2-3 каси на семейство?

П.П. Цената на стоките в малките магазини е показателна единствено за това, колко ги мързи хората да си планират пазара.

В "Билла" олиото по 4,49 лв. свършва за минути, но там изкарват много малки количества и после не зарежда с нови.
В Кауфланд и Лидл зареждат по-често с по-големи количества.
Олиото от 4,29 лв. в Кауфланд свършва за 1 ден.
Олиото от 4,99 лв. в Кауфланд свършва за 3-4 дни.
То е в по-големи количества и от повече марки.
Олиото от 4,49 лв. в Лидл свършва за 1-2 дни.
Не съм много сигурен какво ще правят хората с толкова големи количества олио.
Идва лято, олиото може да граняса.
Да не говорим, че олиото също има срок на годност и ако не се употреби навреме ще трябва да се изхвърли, което е хабене на пари и храна, а за мен това е грехота.
Питето
Същото и със заплатите. Навремето най-яките заплати бяха по 4-500лв, а сега МРЗ-то е над 700лв. Та когато цените били се настигнали, тогава и заплатите вече ще са ги изпреварили. Е, за който бачка и си напъва акъла де, за който само мрънка винаги ще е зле.
biggeorge
Съгласен съм. sun.gif
Затова и си купих една бутилка зехтин екстра върджин за 10 лв./л. (беше на промоция!) и една бутилка олио за 4,49 лв./л.
Не ми трябват промишлени количества олио, няма какво да го правя.
biggeorge
Чакам сега да влезем в Еврозоната, за да се вдигнат още цените, а заплатите да изглеждат два пъти по-малки.
Поредното обедняване на населението. sad.gif
Thursday Next
Цитат(biggeorge @ 10/04/2022, 12:20) <{POST_SNAPBACK}>
Къде е драмата? w00tbrows.gif
Преди няколко години 1 л. олио беше 1,79 лв. в големите хипермакети.
В малките магазини олиото беше 2-3 лева.
Цената в малките магазини е показателна за тенденцията на нарастване на цените.
Казано просто - след време цената на 1 л. олио в големите хипермакети ще достигне цената, която сега е в малките магазини.

Да, цените на продуктите периодично се повишават. Какво странно намираш в това? Вдига се цена на суровини, вдига се цена на енергия, вдига се цена на горива, вдигат се заплати ... Всичко това оказва влияние върху цените на продуктите. Явно не можеш да си обясниш как функционира ценообразуването и защо не можеш да тропаш с краче заплатите да ги увеличат два пъти, а пък цените на всички продукти да си седят същите.
Питето
Цитат(biggeorge @ 10/04/2022, 15:31) <{POST_SNAPBACK}>
Чакам сега да влезем в Еврозоната, за да се вдигнат още цените, а заплатите да изглеждат два пъти по-малки.
Поредното обедняване на населението. sad.gif

Куца ти математиката, освен ако не пишеш глупости нарочно. Еврозоната, ще ти свали цените в банката, ма тебе не те бърка, щото искаш да видиш паника и недоимък, и "бягайте да бягаме, че небето пада". Сбъркал си. Хората нито се наредиха за бензин, нито за олио, нито за нищо, та явно не им пука толкова и имат пари да си посрещнат харчовете. Дори дефицит не можаха да организират за мераклиите като тебе. Че и жилища се пазаруват яко, и никой не се стряска за заплатите.
Пробвай на пейката пред вас да ги приказваш тези за олиото, там може и да ти повярват. Ма може и там да те натирят, щото бая народ има роднини в гадната Европа, и знаят какви са там заплатите и цените, ма нищо де, ти опитай, може да попаднеш на някой вЕрващ във всичко.
Питето
И за къв пишеш за някакви измислени цени, след като сам знаеш истината и сам пазаруваш много по-евтино?
Тарабас
Зехтин за 10 лева няма. Зехтин почва от 12-15 евро за 750-1000 мл шишято.
А трябваше обратно да мислиш, " днес си долу, - направи така, че утре горе ! "

Дет се пееше в песньовка,- Вдигни очи !

Ам ти, ако си един състезател, висок скок, се ще мрънкаш че ти висока летвата.

Олиото трябва да е скъпо, така ценим труда на орача , на жетваря, на търговеца рискувал да купи олио, за мрънкащите пиещи олио.

Аз па един златен пръстен нямам, далновидност е това, знаех, че олиото ще поскъпне. laugh.gif
Хасан
Цитат(Тарабас @ 09/04/2022, 20:14) <{POST_SNAPBACK}>
Аз не го намирам за много смешно. Свестни коняри има няма са 100на по цялото земно кълбо. Да си намериш компетентен коняр е къртовска работа. В Кент конярите се раждат коняри. Дали от въздуха, дали от сингъл малца след пурата, не знам. На теб ти е смешно, щото имаш елементарни проблеми.

Коняри може и да няма, но свинари има колкото искаш. Гледа ти прасенца на село и ядеш прясно заклано няколко пъти в годината. То вярно понякога колят и конете, но конското месо е жилаво, а и вдига пикочната киселина. Намери си свинар, купи една къща на село със свинарник и си хапвай смело.
Ти нали каза, че тъщата ти пречи. За начало можеш да гледаш едно прасе у вас, за да я прогониш.
Питето
Подозирам, че си сбъркал горната част на пирамидата с долната...
Питето
Бистроматиката доста помага.
Днес, 16 километра вървях пеша за изложба. 8 на отиване 8 на връщане.

Ъъъ... и в музеите на Салвадор Дали съм одил. Тва преди френската граница, преди Перпинян, дето е Горския.Два са, един на ювелирното изкуство.
И в Перпинян съм прекрачил, под терасата на Горския, не беше окосено, да ! animatedwink.gif
Хасан
Цитат(Питето @ 11/04/2022, 13:29) <{POST_SNAPBACK}>
Подозирам, че си сбъркал горната част на пирамидата с долната...

Долната е по-достъпна, а и по-голяма. Освен това от горната много лошо се пада. Надолу никой не ти завижда...Затова ме остави да се измъча малко по-нагоре. sunbathing.gif
Хасан
Цитат(Thursday Next @ 09/04/2022, 21:12) <{POST_SNAPBACK}>
За другите не знам, ама на мен след кат ми преведат заплатата, ми намират толкова много работа, че не сколасвам цифката да си пребърша, камо ли да я изхарча пуста заплата. И така от месец на месец, и то си се събира. Междувременно съм спастрила за неголям йонийски остров, озъртам се вече.

Не си ли чувала, че 10% от брутния приход трябва да се дарява? Хайде сега се заеми с изчисления. sunbathing.gif
Хасан
Цитат(Тарабас @ 10/04/2022, 21:04) <{POST_SNAPBACK}>
Зехтин за 10 лева няма. Зехтин почва от 12-15 евро за 750-1000 мл шишято.

https://www.emag.bg/zehtin-ekstra-vyrdzhin-...rch-Action=view
https://www.olx.bg/d/ad/gratski-zehtin-ekst...32a94c;promoted
https://olio-zehtin.pazaruvaj.com/maslinovo...-1l-p658223169/
biggeorge
Цените на храните ще се увеличат с повече от 50% до новата реколта
Това не е обикновеното увеличение на цените с годишна инфлация от 5-10 %.
Това е хиперинфлация.
Но понеже България е с валутен борд, тази инфлация няма да доведе до фалит на държавата, а до масово обедняване на населението. huh.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.