Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: С какво си спомняте този ден
Форум АБВ > Общи > Ъ?
ByBa
Аз седях в библиотеката и четях вестник Работническо дело.

На първа страница в горния десен ъгъл пишеше: радиационната обстановка в страната е нормална

И взех да се чудя....хм, каква радиация, какви пет лева, кое е нормално джендърите ли...
Тарабас
Прекалено сюрреалистично. Библиотека в която има вестник Работническо дело.
Shade
Цитат(ByBa @ 26/04/2022, 15:08) <{POST_SNAPBACK}>
И взех да се чудя... хм, кое е нормално, джендърите ли...

В Народната библиотека ли четеше Работническо дело?
Още от тогава ли се интересуваше от джендърите?
Значи отдавна си толкова начетена... hat.gif
wal
Наистина тогава имаше някои издания, които можеха да се намерят само в читалнята на библиотеката.Да не се окаже само, че моите спомени ме лъжат и че достъпът до "Раб. дело" е бил само в библиотеките!?
Големият син беше на година и се бяхме стреснали.Информирахме се от ВВС, защото със Селената се хващаше най-чисто.
нищ по дух
Цитат(Shade @ 27/04/2022, 08:19) <{POST_SNAPBACK}>
В Народната библиотека ли четеше Работническо дело?
Още от тогава ли се интересуваше от джендърите?
Значи отдавна си толкова начетена... hat.gif

Може да е в домашната библиотека, някои хора все още имат стаи пълни само с книги и кресло за четене и лампа.
Glo
бехме на военно обучение, наредени край морето в равда да ни демонстрират гайгеров брояч, оня го топна във водата и вика - има няква грешка и отиде да вземе друг, върна се, топна и него във водата и хукна нанякъде, към обед дойдоха хиляда автобуса и ни извозиха до града, голям кеф sunbathing.gif
нищ по дух
Цитат(ByBa @ 27/04/2022, 01:08) <{POST_SNAPBACK}>

На първа страница в горния десен ъгъл пишеше: радиационната обстановка в страната е нормална

И взех да се чудя....хм, каква радиация, какви пет лева, кое е нормално джендърите ли...

Късно вечерта слушайки радио Свободна Европа, чух една новина, която ми се стори странна, но само след дни се разбра какво е станало, а факта, че следващата смяна провеждащите военно обучение десетокласници не бяха в планински лагери също потвърди, че ситуацията не е добра, а новината беше ето тази:
https://apnews.com/article/4a82e6ae16e066afec0fbaa5336a1928
нищ по дух
Цитат(Glo @ 27/04/2022, 09:56) <{POST_SNAPBACK}>
бехме на военно обучение, наредени край морето в равда да ни демонстират гайгеров брояч, оня го топна във водата и вика - има няква грешка и отиде да вземе друг, върна се, топна и него във водата и хукна нанякъде, към обед дойдоха хиляда автобуса и ни извозиха до града, голям кеф sunbathing.gif

Същото се е случило и с планинските лагери, за час и половина са извозени всички, от един лагер, където по-късно съм бил.
Shade
Цитат(нищ по дух @ 26/04/2022, 23:54) <{POST_SNAPBACK}>
Може да е в домашната библиотека, някои хора все още имат стаи пълни само с книги и кресло за четене и лампа.

Звучи като роман на Чарлз Дикенс. Където прислугата носи на собственика на имението, който е в библиотеката, върху поднос визитната картичка госта, чакащ във фоайето,
Glo
ох , така ми домиля братле, ше пийна за кураж едно шишенце az takovata.gif

канадско цивилно уиски - иди на фуй laugh.gif

evanka
Нищо не помня, защото нищо не беше съобщено на 26-ти.
После чак се разбра, че някой в централата е пушил цигари Нептун, както е модерно да се казва сега.
Leon
Бях втори курс, изкараха ни на Янчова поляна да се окопаваме, щото морска пехота ала бала, ебати тъпаците. След като изкопахме окопите дойде заповед никой да не ляга! Е, как няма да лягаме, бе, та ние се скапахме и от четири часа сме се изнесли на 15 км с всичките му пушкала, мешки, сумки, наметала, картечници, патрони и останалите простотии.
То за туй кат ви чета тук по дъртичките не ни слуша мноо главата!
Като ти четох днешната притча се сетих, че имах един камериер кирибат на име Ebati, страшен тъпчо! wavetowel2.gif
Glo
Цитат
Като ти четох днешната притча се сетих, че имах един камериер кирибат на име Ebati, страшен тъпчо! wavetowel2.gif

laugh.gif laugh.gif

леон 770d4fd976.gif като те видя и все на песни ме избива, като за първо уиски, малко праскови и череши за мезе, после свинско краче пълнено с миди залято със сладко от смокини chef.gif

https://www.youtube.com/watch?v=7oZcXTfbCps
Питето
Може за нЕкоя "външна библиотека" у нЕкое село да става дума. В тези "библиотеки" го имаше редовно.
Да, със Селена-та се хващаха доста чисто "черните станции".
ByBa
Цитат(Питето @ 27/04/2022, 20:02) <{POST_SNAPBACK}>
Да, със Селена-та се хващаха доста чисто "черните станции".

Нещо не разбирам - защо казвате на Вефа Селена? prashchai grigorii.gif
ByBa
Цитат(Shade @ 27/04/2022, 15:23) <{POST_SNAPBACK}>
Звучи като роман на Чарлз Дикенс. Където прислугата носи на собственика на имението, който е в библиотеката, върху поднос визитната картичка госта, чакащ във фоайето,

дааа, отдавна я няма тази картина и тапета отзад с морските камъчета... prashchai grigorii.gif
Rat_in_the_house
Не си го спомням. Бил съм твърде малък и нямам почти никакви спомени от Чернобил.
Но по онова време хората са знаели как се чете пресата-нобратно. Т.е. ако ти казват, че всичко е нормално, значи нищо не е такова. Години след това помня гледах с леля ми някакъв филм за руската ракетна програма. Та те имат няколко неуспешни пуска, като 1-2 са особено брутални-ракетите се взривяват на земята, има десетки убити. Та за един от случаите, като стигна до него филмът, леля ли каза: "Абе тия луди ли са, аз това го помня и още като казаха, че се е взриивила цистерна с бензин, знаехме, че става дума за ракета...".
Сега такива хора няма. Сегашното общество има много по-малко защити механизми срещу манипулации.
ByBa
Аз на времето съм чела само от законни източници :-)

и никъде, по разбираеми причини, не се изнасяха стряскащите факти,

когато обаче нямаше вече накъде /понеже вече всички го бяха разбрали/ почнахме да се стряскаме...някои хора обаче - не...че имало някаква си радиация, дето не можеш да я усетиш, помиришеш, докоснеш...почти като при вируса sunbathing.gif голяма работа,

но...в Софийския университет имаше една изложба /годината не помня/ - с картини, схеми и много информация за Чернобил. От нея разбрах доста неща за радиацията, като най-ме изненадаха "активните частици" - може би вече не си спомням точно термина - които остават и дори могат да се видят /не с гайгеров брояч/,

но...на времето реших да изследвам само чайовете, които пия /имах една колежка, на която мъжът работеше в атомния център/ - аз доста се бях притеснила, и сега разбирам, че чайовете бяха най-малкото за притеснение, но...все пак тя ми ги върна и каза, че радиацията им била нормална.
ByBa
Цитат(Rat_in_the_house @ 27/04/2022, 20:30) <{POST_SNAPBACK}>
Но по онова време хората са знаели как се чете пресата-нобратно. Т.е. ако ти казват, че всичко е нормално, значи нищо не е такова.

еми и там работят хора, дето трябва да си вадят хляба...

Аз пък вярвах - бях на такива години и с такова разположение, предразположение.

само че...възниква въпрос, когато нещо не ми стои някак си на място, а и не разбирам...

Сега вече разбирам...че още по-малко разбирам svirkam si.gif
нищ по дух
Цитат(Shade @ 27/04/2022, 15:23) <{POST_SNAPBACK}>

Най-обикновена стая с книги, домашна библиотека:

Даже и вестника е там, паднал е, ама е прочетен, а и не е "Дело".

Много хора все още имат такива домашни библиотеки, дори и да са част от дневна или хол, ама и много ги изхвърлят, защото им пречат и не искат да четат, а сега в един електронен четец може да събереш в пъти повече книги и да четеш където и да е, ама все още много хора не се отказват от хартиените книги.

А в библиотеките, както и в националната нали има отделни места за четене, наречени читални, та си помислих, че може да пише за домашната си библиотека, а не за читалнята, а тоя вестник тогава не беше много желан за четене, друго си беше "Труд" като ежедневник.
нищ по дух
Цитат(ByBa @ 27/04/2022, 20:20) <{POST_SNAPBACK}>
Нещо не разбирам - защо казвате на Вефа Селена? prashchai grigorii.gif

Имаше и Селена, а ВЕФа беше по масово разпространен.
Питето
Щото са различни щати. "Селена"-та е безобидно радио, докато "ВЕФ"-а може да е много кофти нещо ако ти го подарят на "УВО"-то.
Ако написаното ви звучи на марсиански, значи сте късметлии cheers1.gif
нищ по дух
Цитат(Питето @ 27/04/2022, 22:56) <{POST_SNAPBACK}>
Щото са различни щати. "Селена"-та е безобидно радио, докато "ВЕФ"-а може да е много кофти нещо ако ти го подарят на "УВО"-то.
Ако написаното ви звучи на марсиански, значи сте късметлии cheers1.gif

Е явно по това време това са подарявали, иначе касетофон от някой виетнамец беше хит за УВО-то.
А пък ВЕФа го слушам от първи клас, сутрин имаше едно ранобудно петленце..., VEF 206, после имаше и с УКВ за соц.страните, 222...И свалянето на Живков го чух по тоя ВЕФ, във вечерните новини по Хоризонт в 18.00...
Rat_in_the_house
Това все още си е индикация. Ако едно нещо ти стои някак така...като дъб насред слънчогледово поле, очевидно не се вписва и няма връзка с нищо от останалия информационен поток, значи там има заровено някое куче. Когато някой ти казва нещо, все още стои въпросът защо ти го казва, защо му е важно да я знаеш точно тая конкретна глупост, нямаща нищо общо ни с тоя, ни с оня свят. И разбира се, трябва да изключим проявите на натурална психопатия от типа Сидеров вилнее в НАТФИЗ, Копейкин се срещна със симпатизанти, Р.Овч на Бузлуджа или някой си татуирал муцуната на Б.Бориов на рамото. Просто има доста материал с нула информационна стойност, защото зад него стои нула разум.
Leon
Цитат(Glo @ 27/04/2022, 17:15) <{POST_SNAPBACK}>
....... после свинско краче пълнено с миди залято със сладко от смокини chef.gif

Тва твое парче мисля, че вече го имам. На друг компютър обаче.
Бях на гости снощи, започна твърде добре, дълга маса с бяла покривка, сребърни прибори, кристални чаши и прочие салтанати. За начало миди сен жак, викам си бря туй мяза да е гурме, обаче ... продължихме с кокошка със зеле по салтъшки и и и и wavetowel2.gif кат се почнаха ени ракии, вина - бяло и червено, мартеничка демек де, джинове, страшна работа, пълен бляк оут prashchai grigorii.gif
Glo
ашколсун notworthy.gif
Glo
тоя вокалис Бърни Шоу от всичките вокали на Юрая Хийп ми е най-любим, ходеше по едно време преди години с една от тъпите ми лели, тя му беше ушила страхотно елече, на един концерт пя с него ( не тя пя с него а той пя с нейното елече) 501.gif любимото му питие беше ДИЗЕЛ - квото имаше на масата го миксираше в една чаша и се наливаше доливайки квото донесат laugh.gif

https://www.youtube.com/watch?v=YFNnyz_WKRE
ByBa
хаха

де ум де

animatedwink.gif
Quaker between your quarks
Тъстът беше шеф на Гражданска отбрана. Не излизайте от вкъщи, не купувайте марули, мийте репичките.
Да , ама аз бягах точно тогава за тонус.
Отделно съм бил сондьор в Редки метали, добивах уран, и пиех вода от сондажа.
Редкоземлени, лантиниди, актиниди....
Три годишен сдъвках термометър с живак, пет годишен ме кълва щъркел в главата, верно не дърт щъркел, млад, с счупен крак. После, в първи клас, тя каза, че харесва друг, и бях много нещастен. После обаче помъдрях, абе я си носете чантите ! laugh.gif
..
Glo
аз пък седя и бърша задника на една порцеланова кокошка, погледа ми все в прозореца на Овертон, прозорец ама се мести непрекъснато, първо бях за русия, даже заложих малко пари , че ше нападнат, спечелих някой лев, после ми домъчня за шибаните украинци, между другото оня ден един голям украински джип и две руси бичкии, блядове дето им викат по народному, едната сяда отпред да шофира, другата се качва отзад и едно момченце към пет годишно се реди след нея да го вземе в колата и го блъсна с вратата леко в главата, онуй ревна и таа взе да му крещи: ьоб тваю мать и го дръпна вътре, отвратих се w00t.gif много са ми отвратителни всичките, още само като им видя очите и някак не мога да ги възприема за хора, добитък - дето вика трансалпа, живота никога не върви по план а по схема, живота не е графика а е скица, драс , драс оттук оттам по малко докато свърши боичката, някои хора си натрупали спомените в някви кутии в къщи, албуми , в скринове и си мислят как са ги запазили за поколенията, да ги помнят хиляда години след тях ахахааа, 406.gif умираш идва поколението и всичко на боклука, те едвам са ти изтърпели старческото дълголетие, не могат да те гледат, ни да те дишат пък ти си им приготвил скъпи твои снимки още от детските си години когато си мислеше, че си безсмъртен a4dff7b7.gif предлагам някаква ограда да построим на руската граница, като китайската и мексиканската и автоматични системи за стрелба, пиле да не може да прехвръкне, ако трябва украйна да остане извън стената, да се оправят там с русия, на мене ми писна от тее тъпанари, не ми стигат наще кирчовци, корнелии и копейковци, лореровци, тоа последния носа му като подострен молив, баси урода грозен, айде дигайте се да ги свалите бе, бойко като ви плащаха висяхте цял ден по площадите безпричинно, цените си седяха, заплатите се качваха всяка години, цяло лято народа на гюбеци в гърция и турция, а сега при 40% инфлация си налягате пацалите, оня идиот кирчо тъпото за априлско въстание ми говори а те го освиркваха мощно, bg.gif и априлското въстание е било платено, дебилчовци, няма безплатни въстания и революции, и левски е бил платен, и ботев, макар, че де да го знам, тоя е бил доста луд гений, дразните ме, ай разкарайте се, никой не ви кара насила да ме четете, всеки който ме чете е пълен дебил navikvane.gif
Quaker between your quarks
Е ! е най ме е яд, че не те мързи, а пишеш по дълги постинги от мене, и по съдържателни. sad.gif
Glo
гледам, че няма спецялна тема за дебили, примерно колко точно е дебилен българина, ако изобщо е дебилен, може пък само да се преструва, то някои са толкова напреднали в мимикрията, че чак ги мислят за тъпи, ше пийна малко днеска по изключение, мноо емоционално наситен ден, дъщерята ме кара на шопинг, купихме си много хубави неща, аз си купих едни черни летни маратонки найк ама само щото от няколко години няма маратонки изцяло черни с черна подметка, все някви идиотски шарени мекици с бяла подметка, голяма мода, голяма работа – бяла подметка, пфу, ше повърна, sorry.gif въпроса обаче е другаде - в дебилизма на българина, дъщерята откак взе да шофира взе да забелязва много неща и май почна да ме разбира какво имам предвид под български дебилизъм, тя преди и за пеерасите не ми вярваше като и разправях че са кофти прокълнати душици и да не се води по джендърски пропаганди, вика- хомофоб съм бил, 292.gif хехе, тръгваме, първо на кръстовището не стига че улицата в ремонт ми някви педали спрели диагонално в кола и си гледат телефоните, би-бийп, да ви еба майката шибани дебилни батки, ай разкарай се, дъщерята им показва среден пръс, викам - недей така, ше ни бият някъде! please.gif Поехали, след пет метра, въпреки наличието на широк тротоар, няква дръглива бабка с патерица куцука по средата на улицата, не я пресича , ами просто си се движи напред , би-бип ма дърта хурво, оная сърдита се обръща и размахва патерицата и нещо кълне даяеба, малко шопинг тука, малко там и глейте поредния дебил, да не каже някой , че лъжа, така си е преценил – така е паркирал welcomeani.gif

накрая изразих предположение, че може да не е дебил, да не е дръпнал ръчна и колата сама да е тръгнала назад, което пак си е дебилно де, може да убие някой недебилен човек, което щеше да е още по-дебилно!

Питето
Ама да бе, нарочно се е нацепил срещу три празни места, щото ти ще минаваш от там да те издразни. Това, дебилите, са много изобретателни същества. laughing.gif
Glo
Цитат(Питето @ 27/05/2022, 18:43) <{POST_SNAPBACK}>
Ама да бе, нарочно се е нацепил срещу три празни места, щото ти ще минаваш от там да те издразни. Това, дебилите, са много изобретателни същества. laughing.gif

не минавам аз, минава дъщерята, аз само се возя sunbathing.gif
Питето
Ми като те возят, раздавай го началник — не се впечатлявай от дебилите, ами мисли как да им вземеш по нЕкой лев. АКо го измислиш, при толкоз много дебили, може и до милионер (официално и с платени данъци) да го докараш. Аха, после самолет ще си купиш, да не ти се налага да снимаш такива дебилни неща.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.