Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Какви сме по природа?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2
Дaни
Наистина ли ние българите сме страхливи!? blink.gif
https://www.dnevnik.bg/sviat/voinata_v_ukra...RTe7n6fu1sYtwg8
За какво би й било на Русия да организира преврат!? huh.gif
И да речем, че незнайно защо, го осъществи, но кого ще сложи на мястото на това правителство!? wacko.gif
Хасан
Цитат(Дaни @ 27/04/2022, 14:55) <{POST_SNAPBACK}>
И да речем, че незнайно защо, го осъществи, но кого ще сложи на мястото на това правителство!? wacko.gif

Не мисля, че сме страхливи. Едва ли някой се страхува от държавен преврат. Виж повишението на цените е друг въпрос. Не знам защо почти никой не го дискутира в този форум.
Вчера ми се обади брат ми, който е софиянец. Радвай се, цените на имотите в София хвърчат нагоре. Ами наемите, питам. Наемите почти не. Е, за какво да се радвам тогава? Какво ми дреме, че цените на имотите са се повишили, като няма да продавам? Интересуват ме доходите ми, които стоят на едно място, а цените растат ли растат.
Миналата година някой пишеше, че идва Радева зима. Аз не я усетих много, но започвам да усещам Кировата пролет. Цени на домати 6,50 лв и нагоре....
evanka
Да, страхливи сме, но също така и слаби и глупави.
Това, което в статията наричат смелост в ключови моменти като периода 89та-91-ва не беше смелост, а търпеливо изчакване теглото да свърши.
Смелостта, която народа ни е имал в периода около Освобождението и Съюзническите войни е отдавна отминала.
Сто и четирсет години руско господство и терор върху народа ни, го вкараха в битова летаргия и страх да не му скъпнат тока и доматите.
Това което сме и което не сме, не го дължим на 5 века турско робство, а на 140 години - руско.
Докато не изгоним и последния политик и съдия, които дават отчет на Русия, ние ще сме последната, най-бедна и най-ненужна страна в ЕС.
Alexfield
Очевидно си пропуснал да прочетеш статията.
Ето ти цитат от нея:
"Така се наказва малодушието в политиката и особено по време на война. Страхливите ядат бой. Снишават се в очакване на милост, но получават презрение и ритници. Смелите биват уважавани."
Поздрав за теб. Продължавай да призоваваш да дадем на Мордор всичко, което поискат.
И да те светна: Ако измолим Путлер да ни пусне газа по неговата свирка, цената никак няма да ни хареса.
Но пък ще си заработиш торбата с копейките.
Glo
Цитат
Радвай се, цените на имотите в София хвърчат нагоре. Ами наемите, питам. Наемите почти не

наемите тръгнаха и те ама по-бавно, иска си време, и аз смятам да вдигам наемите в софия, още се ослушвам, ма скоро ше пиша на управителя ми да ги вдигне, иначе самите имоти са с рекорден ръст , защитават ме от инфлацията хем с повишаването на цените им, хем с повишението на наемите, ти нали си крупен наемодател, знаеш там колко процента годишно от себестойноста на имота е наема, от минимум 4,5% докъм шес, седем процента sunbathing.gif миналата година напълних фреон в климатика на моята кола за 50 лв, преди малко минахме с колата на дъщерята, 80 лв пълненето, ама съм ацки доволен , че климатика заработи като фризер, и кирововата пролет няма ни събори, тоа малоумник трябва да бъде обесен пред къщата на бойко борисов и да кръстят някоя спирка на метрото Просто Киро, да помнят поколенията поп кръстю и просто киро, кокорчо и спеца в общ гроб да ги турят, да им направят общ паметник тримцата с развети пачки и да кръстят композицията - героите на харвард и хасково bottom.gif
Hartmann
Цитат(Дaни @ 27/04/2022, 14:55) <{POST_SNAPBACK}>

Смешно е да се твърди, че българите ги е страх от Рашистан. Над 70% от българите са бигДжорджи-like и Хасанчик-like, останалите изпитват към тая страна гнуслива жалост. smile.gif
viara
Цитат(Glo @ 27/04/2022, 16:41) <{POST_SNAPBACK}>
наемите тръгнаха и те ама по-бавно, иска си време, и аз смятам да вдигам наемите в софия, още се ослушвам, ма скоро ше пиша на управителя ми да ги вдигне, иначе самите имоти са с рекорден ръст , защитават ме от инфлацията хем с повишаването на цените им, хем с повишението на наемите, ти нали си крупен наемодател, знаеш там колко процента годишно от себестойноста на имота е наема,

Не знаех, че и тук трябва да ви информирам.
https://www.capital.bg/biznes/imoti/2021/12...ta_prez_2022_g/

Не съм я чела, но погледнах освните неща ги пише. Връзката на банки, жилища и наеми.
И на един запознат човек това, че цените на апартаменти се качват, а на наеми не се качват му говори, че балона ще се спука. Писано е предполагам, аз преди го четах около година.

Като вдигнеш наема и няма търсене и има сто апартамента с по-ниска цена - какво става?
Ами търсенето определя цената. Става, че буташ цената, за да не ти избяга наема.
Пък за жилищата е обяснено. И за банките също.
Ама информирайте си. Мъжа и да го информирам - не разбира и все му излизат грешни сметките дет ги прави. Ама иди му обяснявай, че икономията е майка на мизерията ... приличате си в това отношение. Евтин на брашното и скъп на триците е. Като гледам и ти май приличаш на него - алкохола не го броиш, но иначе правиш икономии от хляб.

ПП Всъщност забелязвам, че всичко съдейства за моето добро. Откъдето и да го погледна. Благодаря на Вселенския Разум.
Хасан
Цитат(Glo @ 27/04/2022, 16:41) <{POST_SNAPBACK}>
наемите тръгнаха и те ама по-бавно, иска си време, и аз смятам да вдигам наемите в софия, още се ослушвам, ма скоро ше пиша на управителя ми да ги вдигне, иначе самите имоти са с рекорден ръст , защитават ме от инфлацията хем с повишаването на цените им, хем с повишението на наемите, ти нали си крупен наемодател, знаеш там колко процента годишно от себестойноста на имота е наема, от минимум 4,5% докъм шес, седем процента sunbathing.gif миналата година напълних фреон в климатика на моята кола за 50 лв, преди малко минахме с колата на дъщерята, 80 лв пълненето, ама съм ацки доволен , че климатика заработи като фризер, и кирововата пролет няма ни събори, тоа малоумник трябва да бъде обесен пред къщата на бойко борисов и да кръстят някоя спирка на метрото Просто Киро, да помнят поколенията поп кръстю и просто киро, кокорчо и спеца в общ гроб да ги турят, да им направят общ паметник тримцата с развети пачки и да кръстят композицията - героите на харвард и хасково bottom.gif

Е, недей кълни така хората. Толкова си могат. Ти по-добре ли щеше да ни управляваш и повече ли щеше да ни веселиш? smile.gif
Хасан
Цитат(Alexfield @ 27/04/2022, 16:17) <{POST_SNAPBACK}>
Очевидно си пропуснал да прочетеш статията.
Ето ти цитат от нея:
"Така се наказва малодушието в политиката и особено по време на война. Страхливите ядат бой. Снишават се в очакване на милост, но получават презрение и ритници. Смелите биват уважавани."
Поздрав за теб. Продължавай да призоваваш да дадем на Мордор всичко, което поискат.
И да те светна: Ако измолим Путлер да ни пусне газа по неговата свирка, цената никак няма да ни хареса.
Но пък ще си заработиш торбата с копейките.

Страхливци, а другата седмица се готвим да подаряваме оръжие на Украйна. Какво ни е страхливото? unsure.gif

Нищо не съм призовавал тук да даваме на Мордор. Писах само, че добре украинците да се съгласят на мир. За тяхно добро е. sunbathing.gif
viara
Цитат(Хасан @ 27/04/2022, 18:54) <{POST_SNAPBACK}>
Страхливци, а другата седмица се готвим да подаряваме оръжие на Украйна. Какво ни е страхливото? unsure.gif

Нищо не съм призовавал тук да даваме на Мордор. Писах само, че добре украинците да се съгласят на мир. За тяхно добро е. sunbathing.gif

Ако ний не им подарим - други ще са. Те не искат мир в затвор. Искат свобода.
И да е златна - клетката си е клетка. Някои хора са като птиците, не обичат клетките.
viara
Цитат(evanka @ 27/04/2022, 15:35) <{POST_SNAPBACK}>
Това, което в статията наричат смелост в ключови моменти като периода 89та-91-ва не беше смелост, а търпеливо изчакване теглото да свърши.
Смелостта, която народа ни е имал в периода около Освобождението и Съюзническите войни е отдавна отминала.
Сто и четирсет години руско господство и терор върху народа ни, го вкараха в битова летаргия и страх да не му скъпнат тока и доматите.
Това което сме и което не сме, не го дължим на 5 века турско робство, а на 140 години - руско.
Докато не изгоним и последния политик и съдия, които дават отчет на Русия, ние ще сме последната, най-бедна и най-ненужна страна в ЕС.

Нямаш си напредстава колко си права. Това същото го разбрах скоро, преди месеци.
Абсолютно съм съгласна, че това което сме - не го дължим на 5 века турско робство, а на 140 години руско.
Дай Боже за всички да се реши този въпрос веднъж завинаги с робството.

Glo
Цитат
Като вдигнеш наема и няма търсене и има сто апартамента с по-ниска цена - какво става?

няма по-ниски цени от моите дори и да ги вдигна пак ше са най-ниски, нямам празно от доста години cool.gif
Glo
Цитат(Хасан @ 27/04/2022, 18:51) <{POST_SNAPBACK}>
Е, недей кълни така хората. Толкова си могат. Ти по-добре ли щеше да ни управляваш и повече ли щеше да ни веселиш? smile.gif

че аз да не би да съм тръгнал да се натискам да ви управлявам 292.gif дреме ми за вас, мрете там по живо по здраво, такива са ми усещанията за дебилния ни народ, още повече като ви чета повечето тука, аз кво съм виновен 292.gif
viara
Цитат(Glo @ 27/04/2022, 19:05) <{POST_SNAPBACK}>
няма по-ниски цени от моите дори и да ги вдигна пак ше са най-ниски, нямам празно от доста години cool.gif

Това не ми е работа де. Вдигай си. Ти си знаеш.
На мен Вселенския разум си ми помага за всичко, виждам.
Просто се огледах от другата страна и реагирах в първия момент.
Но после разбрах, че за мен всичко си е ок и няма нужда да реагирам.

Иначе има купувачи поради кредитите от банките на жилища.
Засега задържат лихвите, макар че цени на строителни материали и заплати се качват.
Не се знае дали тези които са взели кредите ще могат да плащат.
Не се знае и дали ще могат да им завършат строителството на тези, които са ги купили предварително.
Та в момента не е време за сделски с недвижими имоти, освен някои, които не си знаят парите - могат да си го позволят, но те пък си знаят сметките и едва ли.
Thursday Next
Сега ... тази статия има по-скоро пропаганден характер: да ни внуши смелост, да изтъкне, че в недалечното минало ни се е получавало, да покаже какво е по-различно сега. С някои от констатациите съм съгласна, защото дори от разстояние се забелязват разлики, особено в медиите. Няма лошо, де, не си мисли, че критикувам написаното - тук и сега е добре някой да се хване и да пише такива неща. Само това с "малката островна държавица" ме разсмя искрено - все пак, по време на ВСВ Канада все още е била доминион на Британската империя, както и Индия, за по-дребните да не говорим. Това, хич да не е, означава ресурси и жива сила.
Иначе, ако те интересува какви сме и какви са другите, но сериозно изследвано, и не в контекста на войната, а по принцип, мога да ти препоръчам ето тази книга:

https://m.helikon.bg/31347-%D0%97%D0%B0%D1%...%BD%D0%B8-.html
Четох я преди години и ми беше страшно интересно как се провеждат антропологичните изследвания и какви неща вадят на бял свят.
Питето
Твърде късно, и твърде малко. Заради това пък ще плащаш повече в магазина, щото снишаването докара спиране на газа. Ако беше водена обратната политика, надали в Кремъл щяха да рискуват със спиране на газа, при условие че не ги бръснеш много-много и току виж затапиш тръбата към сръбско като неустойка заради неизпълнение по договор. Обаче щом си си навел главата и ти стърчи дупето, що да не го... с обратното на сабята...
Rat_in_the_house
Нека оставим настрана въпросите на народопсихологията. Повечето неща, които могат да бъдат казани обобщено за българите, с пълна сила се отнасят за повечето европейски народи.
По-интересно е с преврата. Въпреки огромната си територия, Русия е доста зле свързана с останалия свят. Там може да имат известни успехи със строежа на ЖП линии, но с пътищата ситуацията е трагична. До Русия откъм Европа водят само два от големите транспортни коридори. Единият е през Варшава и Минск. Другият е през Киев. Този през Киев е вратата на Русия към незмръзвщите морета-Черно,Бяло и Адриатическо. Направленията са съответно Киев-Кишинев- Букурещ-Александруполис с отклонение към Одеса и пресичащ коридор 8 Варна-Дурас. Тези направления са стратегически. Покрай всички тях има големи военни формации, във всяка държава, през която преминават, включително и у нас. Много са важни. Всички държави покрай тях представляват руски стратегически интерес и във всяка има стремеж към руско влияние. Геополитиката изглежда сложна, но всъщност не е толкова, понеже там интересите се променят много бавно- 200-300, някой път и над 1000 години.
Тарабас
Всички държавни структури са пропити от руски пачаври. Превратът трябва да е в другата посока. Пълна лустрация и демурзилкация на държавата.
Хасан
Цитат(viara @ 27/04/2022, 18:57) <{POST_SNAPBACK}>
Ако ний не им подарим - други ще са. Те не искат мир в затвор. Искат свобода.
И да е златна - клетката си е клетка. Някои хора са като птиците, не обичат клетките.

Нямам нищо против други да им подаряват, дори да са българи с лични средства.
Никой не им иска свободата, а само част от територията. Е и неутралитет. Друг е въпросът, че това искане на Русия си е изнудване.
Хасан
Цитат(Питето @ 27/04/2022, 19:44) <{POST_SNAPBACK}>
Твърде късно, и твърде малко. Заради това пък ще плащаш повече в магазина, щото снишаването докара спиране на газа. Ако беше водена обратната политика, надали в Кремъл щяха да рискуват със спиране на газа, при условие че не ги бръснеш много-много и току виж затапиш тръбата към сръбско като неустойка заради неизпълнение по договор. Обаче щом си си навел главата и ти стърчи дупето, що да не го... с обратното на сабята...

Да я затапят, но сърбите ще изреват на умряло.
https://www.vesti.bg/sviat/byrnabich-vziman...ashtabi-6142251

Това че даваш оръжие не е навеждане на глава, а точно обратното. Това че подкрепяш санкциите също. Ако не ги бяхме подкрепили нямаше да го имаме този проблем. Сами се навираме между шамарите. Зависими сме от руската газ и дупето си ни стърчи, няма как.
Hartmann
Цитат(Хасан @ 27/04/2022, 23:16) <{POST_SNAPBACK}>
Да я затапят, но сърбите ще изреват на умряло.
https://www.vesti.bg/sviat/byrnabich-vziman...ashtabi-6142251

Това че даваш оръжие не е навеждане на глава, а точно обратното. Това че подкрепяш санкциите също. Ако не ги бяхме подкрепили нямаше да го имаме този проблем. Сами се навираме между шамарите. Зависими сме от руската газ и дупето си ни стърчи, няма как.

българските проблеми не са наши проблеми", посочи Бърнабич - e, сега вече са smile.gif
Хасан
Цитат(Hartmann @ 27/04/2022, 23:48) <{POST_SNAPBACK}>
българските проблеми не са наши проблеми", посочи Бърнабич - e, сега вече са smile.gif

Тази газ не сме я платили. Ще си е чисто обсебване. Ние не сме престъпници. Или вече всичко ни е позволено. unsure.gif
Хасан
Цитат(viara @ 27/04/2022, 19:12) <{POST_SNAPBACK}>
Това не ми е работа де. Вдигай си. Ти си знаеш.
На мен Вселенския разум си ми помага за всичко, виждам.
Просто се огледах от другата страна и реагирах в първия момент.
Но после разбрах, че за мен всичко си е ок и няма нужда да реагирам.

Иначе има купувачи поради кредитите от банките на жилища.
Засега задържат лихвите, макар че цени на строителни материали и заплати се качват.
Не се знае дали тези които са взели кредите ще могат да плащат.
Не се знае и дали ще могат да им завършат строителството на тези, които са ги купили предварително.
Та в момента не е време за сделски с недвижими имоти, освен някои, които не си знаят парите - могат да си го позволят, но те пък си знаят сметките и едва ли.

Какво ти казва Вселенският разум? Скоро войната в Украйна ще приключи ли? Правителството ще падне ли тази година? Левски ще бие ли ЦСКА за купата.
Моите отговори са за съжаление не, може би да и да и то с много. ЦСКА са трагични.
Hartmann
Цитат(Хасан @ 28/04/2022, 00:33) <{POST_SNAPBACK}>
Тази газ не сме я платили. Ще си е чисто обсебване. Ние не сме престъпници. Или вече всичко ни е позволено. unsure.gif

Военно време е - в него се действа по други правила. smile.gif

Нали видя как руснаците демилитаризираха и денацифизираха 3-годишното бебе от Одеса Кира Глодан? Също тъй миролюбците-освободители демилитаризираха и денацифицираха успешно майката на 3-годишната Кира и баба и. Не виждам защо при такива интересни освобождавания ние да не вземем малко газ от газта, която и без това си тече транзитно. На нас много не ни трябва и това изобщо няма да прилича на указаните демилитаризиращи и денацифициращи действия на миксеро-перално-любците. smile.gif

Кой казва, че няма да я платим? Спокойно можем да я платим. Тая газ отива през Сърбия за няколко европейски страни. Те ще увеличат малко доставките си, а увеличението ще го вземем ние и ще платим на тях. Пито - платено. Освен ако Русия не иска напълно да спре газта по тръбите. Дали ще иска? smile.gif
Хасан
Цитат(Hartmann @ 28/04/2022, 00:44) <{POST_SNAPBACK}>
Военно време е - в него се действа по други правила. smile.gif

Нали видя как руснаците демилитаризираха и денацифизираха 3-годишното бебе от Одеса Кира Глодан? Също тъй миролюбците-освободители демилитаризираха и денацифицираха успешно майката на 3-годишната Кира и баба и. Не виждам защо при такива интересни освобождавания ние да не вземем малко газ от газта, която и без това си тече транзитно. На нас много не ни трябва и това изобщо няма да прилича на указаните демилитаризиращи и денацифициращи действия на миксеро-перално-любците. smile.gif

Кой казва, че няма да я платим? Спокойно можем да я платим. Тая газ отива през Сърбия за няколко европейски страни. Те ще увеличат малко доставките си, а увеличението ще го вземем ние и ще платим на тях. Пито - платено. Освен ако Русия не иска напълно да спре газта по тръбите. Дали ще иска? smile.gif

Дали ще им увеличат доставките? unsure.gif
Що реват, ако няма проблем?
Hartmann
Цитат(Хасан @ 28/04/2022, 01:01) <{POST_SNAPBACK}>
Дали ще им увеличат доставките? unsure.gif
Що реват, ако няма проблем?

Те от вчера, откакто някой хвърлил няколко цигари из различни щекотливи места в Русия - и миролюбците-пералнолюбци реват на умрело. smile.gif Ма на кой му пука.
Питето
Съд за нарушение на договор, неустойки и компенсирането с достъпни активи на издънкаджията. Точно по същия начин ти запорират заплатата като не си платиш борчовете. За зимния сезон ще си имаме "газово изворче"...
Glo
Цитат(Хасан @ 28/04/2022, 00:39) <{POST_SNAPBACK}>
Какво ти казва Вселенският разум?

ми че и на мене вселенския разум ми говори, трябва да имаш развити сетива за връзка със вселенски разуми, духовно развитие се иска, ето на мене например вселенския разум ми каза, че бойко иска донесе златното руно на българия, а кирчовците не им дреме за бг, ше се накрадат набързо както едни добри комунисти, ама народа ни е дебилен, гледаш ги доктори, уж трябва да имат нещо в главата, ама нямат – швейка зоонженер бил, ми то само зоо-то му останало, другото избягало wavetowel2.gif има хора като не стават за нищо, вземат че станат вишисти, като си няма мозък, да ти размахва диплома вместо него, то и аз ходех 11 години на курсове по актйорско майсторство за тоя дето духа, само една реплика мий останала в главата: ар ютокинто то козай маса? щях в един филм да играя, дванайсе бона платих под масата на кастинга да ме вземат, оказа се че за тая роля и други са платили, дублирали я сме не, ами сме я десетолирали, заради разните му там дебили изгорях, а хората от продукцията избягаха, кой да съдиш? То няма никой 292.gif и други трамви са ми останали от детството заради вселенския разум пак, като бях във втори клас баща ми беше отвлечен и заменен с извънземен, ма за това някой друг път, че се успах , тряа хода се къпя и да излизам да дишам ьодни изпарения, те се изпариха вече де, все нещо ше е останало 491.gif
Дaни
Цитат(evanka @ 27/04/2022, 15:35) <{POST_SNAPBACK}>

Не съм съгласна с теб, българинът много може да си трае, много маловажни неща може да пусне покрай ушите си, обаче за съществените неща изобщо не е страхлив. Е, виж как у Кирчо и Кокорчо извенъж се усили устрема да дават оръжие на Украйна, след като ни спряха газа. Те, така се ражда смелостта. smile.gif
Дaни
Цитат(Hartmann @ 27/04/2022, 16:57) <{POST_SNAPBACK}>
Смешно е да се твърди, че българите ги е страх от Рашистан. Над 70% от българите са бигДжорджи-like и Хасанчик-like, останалите изпитват към тая страна гнуслива жалост. smile.gif

Не ни е страх, поради чисто географски причини, много други по-големи от нас народи обаче ги е страх. Поляците например, като разбраха, че Русия е нападнала Украйна, почнаха да мислят на какви точно курсове да се запишат - по стрелба или на руски език. nerves.gif Това е и една от вероятните причини да са такъв надежден съпорт за Украйна.
viara
Цитат(Дaни @ 28/04/2022, 10:26) <{POST_SNAPBACK}>
Не съм съгласна с теб, българинът много може да си трае, много маловажни неща може да пусне покрай ушите си, обаче за съществените неща изобщо не е страхлив. Е, виж как у Кирчо и Кокорчо извенъж се усили устрема да дават оръжие на Украйна, след като ни спряха газа. Те, така се ражда смелостта. smile.gif

Що все го плюете Кирчо. Я какъв симпатяга е. Ще се справи. Не съм следила новините, но мисля, че добре се справя.
viara
Цитат(Хасан @ 28/04/2022, 00:39) <{POST_SNAPBACK}>
Какво ти казва Вселенският разум? Скоро войната в Украйна ще приключи ли? Правителството ще падне ли тази година? Левски ще бие ли ЦСКА за купата.
Моите отговори са за съжаление не, може би да и да и то с много. ЦСКА са трагични.

Това за малко да го пропусна, но видях отговорът на Гло.
Що така иронично? И почитател на футбола ... Това е загубеняшки спорт. Да се изпотрепват за една топка.
Ами много грешно сте ме разбрали от прочетеното и от написаното.
Изобщо не съм имала в предвид, че Вселенския Разум ми е подсказвал цифрите за тото.
Ни най-малко. Съвсем в друг аспект съм се изказала. Но типично съзнание Лати, нищо не е разбрало.
Както и да е.
Придържам се към знанието, не към басните и не към предсказания.
А това, което споделих са ПЛОДОВЕ. За които БЛАГОДАРЯ на Вселената.
Та толкова. Който разбрал, разбрал.
Явно някои хора имат нужда от машина за предсказване на бъдещето. Навярно вече е изобретена. Не може да не е.
Та допитайте се до нея.
Но пророчеството се равняваше на дарба знание плюс дарба езици или вижте си го там в Коринтяни, съзнание Лати.
Та аз отдавна съм се отказала от пророчески неща, придържам се към знанието с разбирането.
И там плодовете са сто процентове. Не се играе на котка и мишка. И не е да не знаеш какво получаваш.
Напълно и съзнателно знаеш какво сееш и какво получаваш и защо.
Та интересите ни са доста различни виждам.
Дaни
Цитат(Thursday Next @ 27/04/2022, 19:24) <{POST_SNAPBACK}>
Сега ... тази статия има по-скоро пропаганден характер: да ни внуши смелост, да изтъкне, че в недалечното минало ни се е получавало, да покаже какво е по-различно сега. С някои от констатациите съм съгласна, защото дори от разстояние се забелязват разлики, особено в медиите. Няма лошо, де, не си мисли, че критикувам написаното - тук и сега е добре някой да се хване и да пише такива неща. Само това с "малката островна държавица" ме разсмя искрено - все пак, по време на ВСВ Канада все още е била доминион на Британската империя, както и Индия, за по-дребните да не говорим. Това, хич да не е, означава ресурси и жива сила.
Иначе, ако те интересува какви сме и какви са другите, но сериозно изследвано, и не в контекста на войната, а по принцип, мога да ти препоръчам ето тази книга:

https://m.helikon.bg/31347-%D0%97%D0%B0%D1%...%BD%D0%B8-.html
Четох я преди години и ми беше страшно интересно как се провеждат антропологичните изследвания и какви неща вадят на бял свят.

И на мен тази статия не ми звучи достоверно - съмнявам се Москва да иска да прави преврати в БГ, защо след като нашите политици правеха всичко възможно, за да им угодят!? За книгата - звучи интересно, ако я намеря, ще я прочета. Благодаря! flowers.gif
Quaker between your quarks
Кат карбуратор на зил сто и трийсе съм. sad.gif
Дaни
Цитат(Хасан @ 27/04/2022, 23:11) <{POST_SNAPBACK}>
Нямам нищо против други да им подаряват, дори да са българи с лични средства.
Никой не им иска свободата, а само част от територията. Е и неутралитет. Друг е въпросът, че това искане на Русия си е изнудване.

Ти може и да искаш само част от територията им, но на Путин му трябва цялата. Това са 8 години обмисляне, планиране, изпращане на войници, обособяване на две републики и т.н. и т.н. И всичко това само за малка част от територията на Украйна, айде бе! smile.gif
Hartmann
Цитат(Дaни @ 28/04/2022, 10:46) <{POST_SNAPBACK}>
И на мен тази статия не ми звучи достоверно - съмнявам се Москва да иска да прави преврати в БГ, защо след като нашите политици правеха всичко възможно, за да им угодят!? За книгата - звучи интересно, ако я намеря, ще я прочета. Благодаря! flowers.gif

Сега по-достоверно ли ще ти прозвучи:

Неуспешен опит за преврат в Черна гора, организиран от група руснаци

https://webcafe.bg/svyat/1226178440-neuspes...a-rusnatsi.html
Хасан
Цитат(Дaни @ 28/04/2022, 10:52) <{POST_SNAPBACK}>
Ти може и да искаш само част от територията им, но на Путин му трябва цялата. Това са 8 години обмисляне, планиране, изпращане на войници, обособяване на две републики и т.н. и т.н. И всичко това само за малка част от територията на Украйна, айде бе! smile.gif

Може да се е надявал на повече, но такава е реалността.
Hartmann
Цитат(Хасан @ 28/04/2022, 12:48) <{POST_SNAPBACK}>
Може да се е надявал на повече, но такава е реалността.

Реалността е такава, че джуджашките орки ги думкат като маче у дирек, ама ти не щеш да я приемеш. Заща така, Хасанчик? smile.gif
Хасан
Цитат(Hartmann @ 28/04/2022, 14:02) <{POST_SNAPBACK}>
Реалността е такава, че джуджашките орки ги думкат като маче у дирек, ама ти не щеш да я приемеш. Заща така, Хасанчик? smile.gif

Чи те са ги думкали още повече във Финландия куме Иване, но са спечелили войната. За Путин жертвите са просто статистика. Приеми го най-после.

Виж какво казва един генерал.
https://bnr.bg/horizont/post/101638836/gen-atanas-samandov
Hartmann
Цитат(Хасан @ 29/04/2022, 00:01) <{POST_SNAPBACK}>
Чи те са ги думкали още повече във Финландия куме Иване, но са спечелили войната. За Путин жертвите са просто статистика. Приеми го най-после.

Искаш да си мерим генералите ли, Хасанчик? smile.gif

Ето тогава какво казват едни малко по-други генерали:

Pentagon says Ukraine can 'absolutely' win the war

https://www.reuters.com/world/pentagon-says...war-2022-04-06/
Shade
Цитат(Хасан @ 28/04/2022, 14:01) <{POST_SNAPBACK}>

Руснаците са спечелили са Зимната война само заради неангажиращата политика на Европейските страни. Финландия остава без муниции, а Швеция и Норвегия отказват трафик на оръжие и войски през тяхна територия.
Сега политиката е различна, особено при недвусмислено изявените традиционни експанзионистични желания от страна на Русия и демонстрираните зверства и диващина на руснаците в завладените територии.
След провала на руската офанзива в Киев руснаците очевидно си дадоха сметка за слабата логистика и демодирана военна тактика. Сега настъпват на запад много бавно, буквално пълзят, за да не се повтори историята. Та да могат продоволствените конвои да пътуват на малки разстояния до фронта. Което, обаче, дава време и възможност на украинците да се превъоръжат и организират.
Не се знае как ще приключи тази война, но най-разумно е да не се връзваш на смотани фуражкаджии от типа на горния. Конкретната ситуация е такава, че когато някой се изказва с категоричността на ясновидец, може да си сигурен, че този не е много умен. Или казано по-точно, та да сме в унисон и със заглавието на темата, и с казармения фолклор, по природа генералът е тъп като войнишка каска.
Хасан
Цитат(Shade @ 29/04/2022, 16:10) <{POST_SNAPBACK}>
Руснаците са спечелили са Зимната война само заради неангажиращата политика на Европейските страни. Финландия остава без муниции, а Швеция и Норвегия отказват трафик на оръжие и войски през тяхна територия.
Сега политиката е различна, особено при недвусмислено изявените традиционни експанзионистични желания от страна на Русия и демонстрираните зверства и диващина на руснаците в завладените територии.
След провала на руската офанзива в Киев руснаците очевидно си дадоха сметка за слабата логистика и демодирана военна тактика. Сега настъпват на запад много бавно, буквално пълзят, за да не се повтори историята. Та да могат продоволствените конвои да пътуват на малки разстояния до фронта. Което, обаче, дава време и възможност на украинците да се превъоръжат и организират.
Не се знае как ще приключи тази война, но най-разумно е да не се връзваш на смотани фуражкаджии от типа на горния. Конкретната ситуация е такава, че когато някой се изказва с категоричността на ясновидец, може да си сигурен, че този не е много умен. Или казано по-точно, та да сме в унисон и със заглавието на темата, и с казармения фолклор, по природа генералът е тъп като войнишка каска.

Ами тогава германците да бяха ни дали през 1944 г. и на нас муниции и да бяхме опердашили братушките, а не да ги посрещаме с хляб и сол. После търпяхме техните протежета 45 години. И аз хванах от този период, който някои хора хвалят.
Финландците са били добре подготвени за война през 1944 г., но въпреки това се съгласяват на мир с руснаците. Едва ли причината за загубата им през 1939-1940 г. е само липсата на муниции.
Според мен войната има голяма вероятност да продължи с години, което не е в интерес на обикновения човек. Ако видят голям зор, няма да се учудя Путин да заповяда армията му да използва и ядрено оръжие за да накара Украйна да капитулира. Ще измисли какво ли не за да оправдае действията си.
Няма вариант руската армия да се изтегли, без да заграби територии.
Hartmann
Цитат(Хасан @ 29/04/2022, 18:23) <{POST_SNAPBACK}>
Ами тогава германците да бяха ни дали през 1944 г. и на нас муниции и да бяхме опердашили братушките, а не да ги посрещаме с хляб и сол. После търпяхме техните протежета 45 години. И аз хванах от този период, който някои хора хвалят.
Финландците са били добре подготвени за война през 1944 г., но въпреки това се съгласяват на мир с руснаците. Едва ли причината за загубата им през 1939-1940 г. е само липсата на муниции.
Според мен войната има голяма вероятност да продължи с години, което не е в интерес на обикновения човек. Ако видят голям зор, няма да се учудя Путин да заповяда армията му да използва и ядрено оръжие за да накара Украйна да капитулира. Ще измисли какво ли не за да оправдае действията си.
Няма вариант руската армия да се изтегли, без да заграби територии.

да бяхме опердашили братушките, а не да ги посрещаме с хляб и сол - ти ни взе за украинци smile.gif

няма да се учудя Путин да заповяда армията му да използва и ядрено оръжие - хахахах, дойде ли на моя, Хасанчик. smile.gif

Няма нужда джуджака да се оправдава, нито пък ще има време, защото ядрените подводници клас "Охайо" вече са на позиция и, дет се вика, са с отворени силози на ядрените ракети. smile.gif

Хасанчик, имаш ли близки хора, ама наистина близки - било роднини, било приятели? smile.gif
ЕксГорски
Цитат(Хасан @ 29/04/2022, 17:23) <{POST_SNAPBACK}>
Ако видят голям зор, няма да се учудя Путин да заповяда армията му да използва и ядрено оръжие

"Москва" потъва на 14 април - "Титаник" също!
Хитлер се самоубива на 30 април - Путин ...?
viara
Цитат(ЕксГорски @ 29/04/2022, 19:25) <{POST_SNAPBACK}>
"Москва" потъва на 14 април - "Титаник" също!
Хитлер се самоубива на 30 април - Путин ...?

И мен така ми се струва, натам вървят нещата.

ПП Гледам почти се скрили пишещите. Явно не им се отразява добре политиката.
Hartmann
Цитат(viara @ 29/04/2022, 19:30) <{POST_SNAPBACK}>
И мен така ми се струва, натам вървят нещата.

ПП Гледам почти се скрили пишещите. Явно не им се отразява добре политиката.

Гледам почти се скрили пишещите. Явно не им се отразява добре политиката smile.gif така си е, доста се сниши активността. smile.gif Има нещастници, които още чакат Русия да победи - а вече е ясно, че по-скоро русофилите ще поумнеят. smile.gif И те в безсилна ярост скърцат със зъби при всяко обявяване на украински успехи и не им е до писане тук. smile.gif Други банално ги е страх, защото усещат с гръбначния си мозък, че скоро ще им се поиска сметка за подкрепата на фашисткия руски режим.
Питето
Това с ядреното оръжие, баце, само да отвори хангарите на ракетите и е обявил война на света, и няма да мине с "само военна акция в Украйна". Щото не се знае коя ракета за кого е, и всички ще се пазят, а пазене в такава ситуация е... да изтрепеш заплашващите преди да стрелят. Все пак, с пропаганда може да спечелиш една загубена "военна кампания" в съседна държава, обаче е съвсем друго да ти скочи целия свят без да му пука за тебе. Сега ще питаш, "ми що ще му скача целия свят, нали само Украйна ще заплашва", ама ще е от тъпите въпроси. В такава крайна ситуация, дори Иран ще се включи срещу Русия.
Хасан
Цитат(Питето @ 29/04/2022, 20:05) <{POST_SNAPBACK}>
Това с ядреното оръжие, баце, само да отвори хангарите на ракетите и е обявил война на света, и няма да мине с "само военна акция в Украйна". Щото не се знае коя ракета за кого е, и всички ще се пазят, а пазене в такава ситуация е... да изтрепеш заплашващите преди да стрелят. Все пак, с пропаганда може да спечелиш една загубена "военна кампания" в съседна държава, обаче е съвсем друго да ти скочи целия свят без да му пука за тебе. Сега ще питаш, "ми що ще му скача целия свят, нали само Украйна ще заплашва", ама ще е от тъпите въпроси. В такава крайна ситуация, дори Иран ще се включи срещу Русия.

И всички ще започнат да стрелят по Русия с ядрени ракети, без да се замислят. То Русия ще се окаже нападната май. smile.gif

https://news.bg/int-politics/kakvo-bi-stana...-v-ukrayna.html

Чичко Путин може да излезе с ултиматум, ако Украйна до седмица не капитулира, ще бъдем принудени да ударим Киев с ядрено оръжие, както САЩ някога са ударили Хирошима. Моля всички мирни жители да се евакуират. Не искаме да умират невинни хора, но се налага, тъй като имаме информация, че на Украйна ще се доставят ядрени ракети. Искаме да спасим Русия и тем подобни глупости...
Hartmann
Цитат(Хасан @ 29/04/2022, 20:30) <{POST_SNAPBACK}>
И всички ще започнат да стрелят по Русия с ядрени ракети, без да се замислят. То Русия ще се окаже нападната май. smile.gif

https://news.bg/int-politics/kakvo-bi-stana...-v-ukrayna.html

Чичко Путин може да излезе с ултиматум, ако Украйна до седмица не капитулира, ще бъдем принудени да ударим Киев с ядрено оръжие, както САЩ някога са ударили Хирошима. Моля всички мирни жители да се евакуират. Не искаме да умират невинни хора, но се налага, тъй като имаме информация, че на Украйна ще се доставят ядрени ракети. Искаме да спасим Русия и тем подобни глупости...

Ядрените подводници "Охайо" също не искат да умират руснаци, особено руснаците в няколко "секретни" града, а да не говорим за Москва и Петербург. Обаче ядрените подводници "Охайо" ще преодолеят това. smile.gif

Та, както питах, Хасанчик - имаш ли близки хора? Ама наистина близки - било роднини, било приятели, било деца, било родители? smile.gif
Хасан
Цитат(viara @ 28/04/2022, 10:43) <{POST_SNAPBACK}>
Това за малко да го пропусна, но видях отговорът на Гло.
Що така иронично? И почитател на футбола ... Това е загубеняшки спорт. Да се изпотрепват за една топка.
Ами много грешно сте ме разбрали от прочетеното и от написаното.
Изобщо не съм имала в предвид, че Вселенския Разум ми е подсказвал цифрите за тото.
Ни най-малко. Съвсем в друг аспект съм се изказала. Но типично съзнание Лати, нищо не е разбрало.
Както и да е.
Придържам се към знанието, не към басните и не към предсказания.
А това, което споделих са ПЛОДОВЕ. За които БЛАГОДАРЯ на Вселената.
Та толкова. Който разбрал, разбрал.
Явно някои хора имат нужда от машина за предсказване на бъдещето. Навярно вече е изобретена. Не може да не е.
Та допитайте се до нея.
Но пророчеството се равняваше на дарба знание плюс дарба езици или вижте си го там в Коринтяни, съзнание Лати.
Та аз отдавна съм се отказала от пророчески неща, придържам се към знанието с разбирането.
И там плодовете са сто процентове. Не се играе на котка и мишка. И не е да не знаеш какво получаваш.
Напълно и съзнателно знаеш какво сееш и какво получаваш и защо.
Та интересите ни са доста различни виждам.

Що пък да е иронично?
Питах те сериозно и то не за тото?
Мачове много хора се опитват да прогнозират, за другите неща които те питах, също има прогнози.
Какви са тези плодове? Аз много обичам круши, а и домати, те също са плод. smile.gif Или става въпрос за нещо друго? animatedwink.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.