аз не мога да разбера каква е ползата от историците, едно че са ги научили на разни исторически измишльотини и те тичат да ги преразкажат, обаче от другата страна има други историци дето пък тях ги учили обратното, ами аз съм източно румелиец, къде са ми на мене правата, паспорта и държавата, аз учех на часно при друг историк и каква ми е ползата? Същата като и при дебилния ни народ, разбирам да си назначиш във фирмата химик, физик, все нещо ше ти допринесат там, ше човъркат, ше сглобяват, ше смесват кетони, син дим, току излязъл някой качествен продукт, ама да назначиш историк?

ебати тъпнята, какво точно ше върши, ше плямпа по цял ден дрън дрън кви царе, кво чудо, с едната конница превземаме рим, с другата Византинопол и хоп настъпил златен век, ма после не било чесно, че сме станали турци с турски тескерата, били ги насилствено ислямизирали, като че не са били насилствено християнизирани преди това, и накрая големия удар – ми тя кирилицата не била наше дело ами на македонците, точно за Охрид говорим, о боже, на всичкото отгоре и си е чиста и проста гръцка азбука с някои дребни промени тук там, лъгаха ни цял живот , че сме дали и ние нещо на света, пълно е с дебили дето вярват на историците , че Русия била освободила няколко пъти България, аз твърдя че бяхме под руско робство 45 години, никой не ми вярва, ми те са били доволни, мене духа ми се задушаваше, абе вие знаете ли , че има хора дето насилствените бригади дето ни караха насила от училище да берем комунистическия им зарзават – ми те доволни, малки робчета, викат колко беше хубаво да берем облечени в разни непрани вмирисани костюмчета, да маршируваме и да пеем под строй и заповеди и команди, вечерни проверки, кенефи с метър урина на пода, хубаво било, веднъж избягах от една бригада, обаче вечерта се върнах с касетофон, викам си таа система не мога да я срина, ше избягам на запад като завърша, то па казарма после, 80% дебилни войници и командири, с преобладаващ казармен Кварков манталитет, заклех се цял живот да спя докогато си искам, да не ставам сутрин рано като робите и да не ходя на работа, затова си останах тука, на запад тряа яко бачкане, и вселената ми го даде – толкова съм свободен десетилетия наред, прая си квото си искам, извън системата съм, държавата все още не е показала, че заслужава да й плащам данъци, предлагам на държавата понеже е длъжник на дебилния си народ да санира всичко панелно наред, без събрания подписи, караници, заради един дебил блокове с по сто входа не могат да почнат санировка, казвам че държавата е длъжник на дебилите си заради това идиотско голо енергийно неефективно съвецко строителство, и какво ше ни учат историците след още педесе години – изобщо не ща и да знам