Под заглавие: "Други явно са дърпали конците. ИТН само изпълни ''мисията''
ето тук е публикуван един цялостен и обстоен анализ на положението в Бг след демарша на Слави тия дни.
Един цитат:
Цитат
Слави Трифонов, който оправда политическата си кариера именно с протестите срещу правителството на Борисов, сега показа на всички истинското си лице на суетен шоумен-популист, който използва медийната си популярност, за да влезе в политиката, като остави след себе си много счупен порцелан.
Автор е германския политолог Йохана Даймел - член на Управителния съвет на Дружеството за Югоизточна Европа и независим политически анализатор по теми, свързани с югоизточноевропейските страни.
ПС: Темата е повлияна от друг форум....
Под заглавие: "Други явно са дърпали конците. ИТН само изпълни ''мисията''
хм,
коя мисия?
и кой дърпа конците?
хм, като гледам...шоуТо ...се питам кой е Кукловода?
да вземем предвид, напредвид интервюто на Слави пред Ризова от 2016 г, което започва с...и отговора на Слави...а, това е вече друго...
стигам до заключението, че режисирането на нещо е важно, но по-важен е текстът, сценарияТ де...макар че още по-важно и Първото е идеята, тоест да ти хрумне...хм, хрумне - каква дума
Тарабас
23/06/2022, 18:25
То това е ясно. Но тоз човек, както и онзи дръгливия от Варна и разните му там патриоти и македонци си имат широка изберателна маса, както у дома така и навън.
Лондон, Берлин Рим...саатлитката, бат Слави, кючеци, лютеница и ракия. Тва му требе на изберателя.
Сега бат Слави ще увехне, обаче ще го замести нов проект. Поне докато има потребители на саатлитка, кючеци, лютеница и ракия.
Rat_in_the_house
23/06/2022, 22:06
За съжаление, нивото на "анализите" по медиите, все по-често се свежда до преразказване на новините. Идеята на анализа е да кажеш какво ще се случи утре, гледайки какво се е случило вчера и днес. Кой е Б.Борисов знаят всички. Каква е ролята на Копейкин, Слави и пр. елементи в политиката също знаем. Деструктивна! Е, и?
Какъв ще е утрешният им ход? Ако знаем, ще знаем и как се неутрализира това зло. Но не знаем, защото отдавна никой не мисли, не говори и не пише така.
Ми с "безплатното" винаги е така — квото каже рекламодателя, това е. Когато българите почнат да си плащат, едва тогава ще имат свестни неща, в нашия случай свестни анализи.
Alexfield
24/06/2022, 11:31
Единственото което упорито се премълчава до сега от всички политически анализатори (български и чуждестранни), е че ГЕРБ просто проект на ДС (КГБ), който уж да ни пази да не дойдат комунистите на власт, а през това време да се грижи да са гарантирани интересите на Кремъл в България.
До сега вече повече от 30 години тактиката за разсейване на протестния вот работи и ни управляват про-кремълски партии.
Hartmann
24/06/2022, 15:33
Единственото което упорито се премълчава до сега от всички политически анализатори (български и чуждестранни), е че ГЕРБ просто проект на ДС (КГБ), който уж да ни пази да не дойдат комунистите на власт, а през това време да се грижи да са гарантирани интересите на Кремъл в България.
До сега вече повече от 30 години тактиката за разсейване на протестния вот работи и ни управляват про-кремълски партии.
А може би нямаше да съществуват толкова много (и с доста гласове) прокремълски (профашистки) партии в България, ако българското простонародно население не беше прокремълски настроено. И може би е време да го кажем направо - по-голяма част и от руското и българското население са чистосърдечни, завършени, напълно съзнателни поклонници на фашистката идеология. И като такива подлежат на съответните... действия.
Има си причини, че е прокремълско настроено.Калин Янакиев търси причините
тук и аз съм напълно съгласен с него.
Rat_in_the_house
24/06/2022, 23:08
Общото между България и Русия е най-вече в това, че и двете не са в Европа. Едните-заради чисто географската си отдалеченост, а другите- заради факта, че се намират на кръстопътя на цивилизациите, което е предопределило в голяма степен една специфична неопределеност, една липса на ясна принадлежност.
Останалото се гради върху това.
Hartmann
25/06/2022, 13:43
Има си причини, че е прокремълско настроено.Калин Янакиев търси причините
тук и аз съм напълно съгласен с него.
Никак не ме вълнуват причините, поради които орките са орки. Украинците го разбраха по най-трудния начин - в началото и те се опитваха да говорят, да използват логика и аргументи... Бошлаф. Сега вече не говорят, а просто се стремят да изтребят колкото се може повече от тях. Когато човек види как пред очите му убиват роднините и приятелите му, застава на една по-друга позиция. Русофилите в България и извън нея все още са огромни късметлии, макар и да не го осъзнават. Но един ден късмета може да свърши.
Никак не ме вълнуват причините, поради които орките са орки. Украинците го разбраха по най-трудния начин - в началото и те се опитваха да говорят, да използват логика и аргументи... Бошлаф. Сега вече не говорят, а просто се стремят да изтребят колкото се може повече от тях. Когато човек види как пред очите му убиват роднините и приятелите му, застава на една по-друга позиция. Русофилите в България и извън нея все още са огромни късметлии, макар и да не го осъзнават. Но един ден късмета може да свърши.
Лавров обясни сбито причините орките да са орки:
Меня глаза Запада не интересуют вообще. Россия не белая и не пушистая. Россия такая, какая она есть. Мы не вторгались в Украину. И мы не стыдимся показывать себя такими, какие мы есть. Вот мы какие: орки.
Слави се забавлява. Всичко опита, оставаше т. нар. политика. Може и да е имал скрити надежди, но дори за политика се иска малко акъл.
Отегчи се, видя, че не е звезда и месия.
Да си гледа телевизиите и бизнеса.
Catpuccino
25/06/2022, 21:41
Има ли някакъв дори и мъничък смисъл да се коментира боклука Слави
Аз подкрепям правителството, бях на площада и ше бъда, винаги!
Изгуби години от животата ни този тъпанар, но не е виновен той, а напълно безмозъчните хора, които пуснаха глас за него!
Rat_in_the_house
25/06/2022, 21:52
Рейгън
Тръмп
Шварценегер
Шърли Темъл (забележителна дама, оказала се посланик на САЩ в Чехословакия през 89-та)
Боно, бившият съпруг на Шер, е бил кмет на курорта Палм Спрингс.
Клинт Истууд
Джеси Вентура (този може да не го знаеш, звезда от кеча)
Кейн (пак от кеча) в момента е кмет на някъв град в Тенеси.
Зеленски....
Този списък е бая дълъг. Не е за първи път звезди от киното, музиката и театъра да влизат в политиката. Или покрай политиката да въртят социални и псевдосоциални каузи.
Слави обаче е малко по-друг случай. Поради което и мисля, че е рано да го отписвме. В чалгарските среди, особено в чужбина, Слави е религия! В БГ в последните 20 години няма митинг на политическа партия, който да е събрал дори половината от това, което нормално събира един концерт на Слави.
Catpuccino
25/06/2022, 22:00
С какво е религия този боклук
Rat_in_the_house
25/06/2022, 22:10
Отписвш го, а не трябва. Колко човека се сещаш, от последните 20 години, които да са финансирали кампания за НС със собствени и забележи-некрадени пари? Последен беше Царят! От тогава няма други. В БГ не можеш да отписваш ей така от политиката (каквито и глупости да прави), човек, който е влязъл там със собствени пари. Тези хора у нас са крайна форма на екзотика.
Rat_in_the_house
25/06/2022, 22:30
С това, че като седнат на маса хора, слушащи този тип музика, в 90% от случаите, дори да са фенове на сръбското, гръцкото или циганското, за вечерта ще си пуснат поне една песен на Слави. И често това ще е единствената им културна връзка с родината, от която бедността, мизерията и глада са ги прогонили на хиляди километри. Това има огромна тежест. Оставяме настрана факта, че е пълно извращение, но в ситуацията на масова корупция, кражби и брутално социално неравенство, каращи десетки хиляди хора да бягат, понякога буквално спасявайки се от гладна смърт, извращенията стават нормалност. И намират своя път.
Няма на света държава, която да не е преживяла масов мор, гражданска война, геноцид или нещо подобно, която да е загубила в емиграция такъв процент от населението си, както нашата. Няма такава. На света няма такъв феномен в близките 100 години. Последният най-близък пример е Ирландия, но той е по-отдавна. Никъде на света няма друг, преживял подобна икономическа катастрофа, с такива последици. И тези хора са живи-там накъде. И Слави е единствената културна връзка с мястото, от което са били принудени да бягат. Как и защо той е в тази роля, е съвсем отделен въпрос. Нормална ситуация няма, за да очакваме да имаме нормални политици. По дефиниция повечето ще са извращения, някак докарали посланията си до хората. Слави, Копейкин...са все хора, експлоатиращи една система, изцяло наследена, в която хората не са никакъв фактор. Те им казват, че могат да бъдат фактор отново. С гласа си. И това работи.
Лошата новина-ще продължи да работи под някаква форма.
Catpuccino
25/06/2022, 22:42
Зная, че си прав и страшно много не искам да си прав!
Не са негови пари, но това е дълга тема
Бих искала този боклук да бъде изхвърлен точно там където е мястото му…и да, зная, че няна да стане, защото твърде много хора на тази територия мислят само с гъза си

без грам извинение!
Да го духа учиндолския простак .. вече е проклет, достатъчно болен е и не изпитавам капка съжаление към него
Rat_in_the_house
26/06/2022, 00:46
Природата не търпи празни пространства. Има ли ги условията-някой заема мястото. А условия ще има още дълги години.
То това е ясно. Но тоз човек, както и онзи дръгливия от Варна и разните му там патриоти и македонци си имат широка изберателна маса, както у дома така и навън.
Лондон, Берлин Рим...саатлитката, бат Слави, кючеци, лютеница и ракия. Тва му требе на изберателя.
Сега бат Слави ще увехне, обаче ще го замести нов проект. Поне докато има потребители на саатлитка, кючеци, лютеница и ракия.
Интересно сега, кой ще е този "нов проект", защото май се вижда, че тези, които гласуваха за Слави и партията му, се преориентират...и тъй като много неориентирани българи от напредналите демократични страни гласуваха за него, привиждайки им се "мила лйой рОдину", се очаква да се види, кое ще бъде това "новото" и прогресивното.
А новото, е забравеното старо - българската нация се топи /не като масло :-)/, но ако се почива на процесите и математиката /,х все почивка ми се привижда/ след година-две или повече ще има само български език, но няма да има кой да го говори...все пак циганите си говорят на цигански, но кой ли ще чете на български...
Ако сериозно е искал да влезе в политиката, защо като гласуваха за него не подскочи от ентусиазъм, ами увърта, усуква толкова време? Първо мълча дълго. Струва ми, че това си беше негова прищявка, да пробва.
А и с холеричния му характер не го виждам сериозен политик.
Симпатичен ми беше преди 20-25 години.
Thursday Next
26/06/2022, 20:47
Напротив, той най-сериозно искаше да влезе в политиката, обаче толкова си беше повярвал, че реши, че ще влезе на бял кон - от първия път ще има мнозинство и ще си състави собствено правителство без ничия подкрепа. И после мълча сума ти време, щото беше много обиден на уважаемия избирател, задето не му е осигурил мнозинството. И предизвика повторни избори, за да го върне на поправителен. И оттам нататък работата вече взе да става смешна.
Не знам дали ти е известно понятието malignant narcissist. Ето така се държат. Когато са наистина умни, сметките им излизат. Когато не са, се получават ей такива циркове.
Ако сериозно е искал да влезе в политиката, защо като гласуваха за него не подскочи от ентусиазъм, ами увърта, усуква толкова време? Първо мълча дълго. Струва ми, че това си беше негова прищявка, да пробва.
А и с холеричния му характер не го виждам сериозен политик.
Симпатичен ми беше преди 20-25 години.
По белите държави си има правила, може би неписани, но строго спазващи се....
Кандидатите за високи държавни постове - министри и т.н. трябва да са, освен с висше образование, и да са подготвени ПРОФЕСИОНАЛИСТИ именно в тая област - политика и държавно управление. Това се постига чрез стажуване - поне десетина години, към парламента - като асистенти на депутати, сътрудници в министерски кабинети и т.н.
Тука тези неща, уви, не се знаят и не се спазват.....
Та и затова един чалгар на аграрно равнище се кандидатирва за най висшите постове в Бг....
Thursday Next
27/06/2022, 09:50
Ето за илюстрация кой от държавните ръководители какво е завършил, малко е старичка, както виждаме от "пожарникарството".

Но за ориентация бива.
Като си представя колко чини дипломата по право на Кремълския шеф....
А отвътре са го казали още миналия век: "Наската" от Чудомир (цък).
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.