Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: А вие кога ще се микрочипвате, а?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
prius06
50 от 80те служители на фирма в технологичния сектор някъде в Уисконсин се съгласили да им се имплантира микрочип между палеца и показалеца на ръката. По този начин щели да си влизат в офиса, да се логват в компютъра и дори да си купуват закуски...

Tech company workers agree to have microchips implanted in their hands
Тарабас
Ние сме микрочипнати от както предпиятието отвори врати 2008. Всеки служител си има собствен Транспондер, с който се отварят вратите до който има позволен достъп. Сиреч в системата се знае кога идва и кога напуска работа, през коя врата, кога и къде е бил.
Ядене се плаща с локална карта, знае се кой кога се е хранил и кво е ял. Повечето уреди с които се работи са онлайн. Логистиката по етажите примерно поща, доставка на храни, консумативи и лекарства се извървша с роботи, които са също онлайн в системата и се координират от централно място. Всякакви начначения се правят онлайн и се обработват автоматично и автоматично резултатите попадат онлайн в системата.

Аз го намирам за доста удобно.

Преди две години един от работниците с повишен статус беше изгонен в рамките на 30 минути заради масивна измама. Не посмя да каже и гъг, защото беше уловен от всякъде, черно на бяло.
Cury
Аз лично нямам кой знае какво против. Никой няма причина да ме следи, че да се безпокоя (нямам и какво да крия) и ако удобствата са много бих се прежалил.
New
Може да е много удобно (за мързеливите), но не ми харесва идеята.
Thursday Next
Ще се боря до последно да не ме чипират. Това може да е добро решение за хора, които често си забравят я картите за достъп, я портмонетата, я паролата на компа. За шест години на настоящата ми работа не ми се е случило ни веднъж да забравя което и да било от трите. Тоест, за мен чипът няма да спести неудобства. За сметка на това пък ще ми причини доста такива - при самата мисъл някой да доближи игла или скалпел до мойто храбро тяло ми призлява. Като ме ваксинират припадам. Така че ще си спестя чипа, благодаря.
prius06
Аз не обичам биг-брадър-щината. Фирми като Гугъл, Фейсбук и Амазон правят всичко, което могат, да съберат колкото се може повече информация за тебе. Къде ходиш, какво харесваш, какво купуваш и пр. Събирането на лична информация понякога е неизбежо, но когато имам избор, предпочитам да ги ограничавам...
Тарабас
Точно това не разбирам. Фейсбук и сие могат да ползват данните на даден потребител, той знае това, ползва ги, но на работното си място е против. Доколкото знам, работодателят няма право да ги прави публични.
Persian
Това не е добра идея.
В един чип могат да ти вкарат всичко, което ти е по джобовете, но от джоба като ти гепят кредитната карта, няма да имат кода, а така като ти отрежат ръката, ще имат за нула време достъп до всичко и нищо няма да ги спре.
Дори да не ти я отрежат, достатъчно е да те упоят.

trаnsalp
Цитат(prius06 @ 25/07/2017, 18:15) <{POST_SNAPBACK}>
50 от 80те служители на фирма в технологичния сектор някъде в Уисконсин се съгласили да им се имплантира микрочип между палеца и показалеца на ръката. По този начин щели да си влизат в офиса, да се логват в компютъра и дори да си купуват закуски...

[url="https://www.yahoo.com/gma/tech-company-workers-agree-microchips-implanted-hands-225802076--abc-news-lifestyle.html"]Tech company workers agree to have microchips implanted in their hands[/url

Нека да позная - на дясната ръка, но става и на челото? Вече има хиляди чипосани. СлОчаИно кода на чипа се състои от три реда по 6 числа. Който иска да го вярва, който иска да не го. Ще дойде време / и е дошло за някои/ когато само с това ще могат да купуват и продават.
...не съм ги измислил тези работи аз разбира се.

То е ясно, че не бих се чипосал, дори и най-малка възможност да е останала.

пп това беше една от първите ми теми преди 3 години. Тогава имаше 2000 човека в САЩ.
shining_stаr
Цитат(trаnsalp @ 25/07/2017, 19:29) <{POST_SNAPBACK}>
Нека да позная - на дясната ръка, но става и на челото? Вече има хиляди чипосани. СлОчаИно кода на чипа се състои от три реда по 6 числа. Който иска да го вярва, който иска да не го. Ще дойде време / и е дошло за някои/ когато само с това ще могат да купуват и продават.
...не съм ги измислил тези работи аз разбира се.

То е ясно, че не бих се чипосал, дори и най-малка възможност да е останала.

пп това беше една от първите ми теми преди 3 години. Тогава имаше 2000 човека в САЩ.

Засега все още може да си купуваме храна без тоя чип. Засега.
trаnsalp
Цитат(shining_stаr @ 25/07/2017, 19:37) <{POST_SNAPBACK}>
Засега все още може да си купуваме храна без тоя чип. Засега.

Те тия с чипа да не мислиш, че виждат пари в брой? На теория могат да купуват и в брой, но няма от къде да ги вземат. /ако не работят нещо на черно - я монтьор, я ВиК ...ма не вярвам. grin.gif Могат и да изтеглят, но и това не го вярвам, така че единствено се разплащат с този чип.

пп тази статия не е на български и не знам, какво пише в нея. Тя може да е само за логване тук и там, но става въпрос, че има хора, които правят всичко с този чип.
hristam
Категорично не. На мен пръстите ми трябват за друго.
shining_stаr
Цитат(trаnsalp @ 25/07/2017, 19:42) <{POST_SNAPBACK}>
Те тия с чипа да не мислиш, че виждат пари в брой? На теория могат да купуват и в брой, но няма от къде да ги вземат. /ако не работят нещо на черно - я монтьор, я ВиК ...ма не вярвам. grin.gif Могат и да изтеглят, но и това не го вярвам, така че единствено се разплащат с този чип.

пп тази статия не е на български и не знам, какво пише в нея. Тя може да е само за логване тук и там, но става въпрос, че има хора, които правят всичко с този чип.

Да, мисълта ми беше за тия с трите шестици на ръката и на челото, че само те ще могат да си купуват храна,
ако го нямаш въпросния чип, няма да можеш да си купиш. Нали имаше писано такова нещо, или се бъркам?
New
Цитат(trаnsalp @ 25/07/2017, 19:29) <{POST_SNAPBACK}>
Нека да позная - на дясната ръка, но става и на челото?

Видеото не гледа ли?! На лявата ръка им го слагаха.
trаnsalp
Цитат(New @ 25/07/2017, 20:02) <{POST_SNAPBACK}>
Видеото не гледа ли?! На лявата ръка им го слагаха.

Обърнали са го огледално да заблудят хората, че правят нещо различно. Няма да ме правят на идиот мене...

https://www.youtube.com/watch?v=7ldcAvZLDHk
trаnsalp
Цитат(shining_stаr @ 25/07/2017, 19:50) <{POST_SNAPBACK}>
Да, мисълта ми беше за тия с трите шестици на ръката и на челото, че само те ще могат да си купуват храна,
ако го нямаш въпросния чип, няма да можеш да си купиш. Нали имаше писано такова нещо, или се бъркам?

Сериозно ли ме питаш? grin.gif А аз си мислех, че и децата знаят оня текст.
New
Цитат(trаnsalp @ 25/07/2017, 20:07) <{POST_SNAPBACK}>
Няма да ме правят на идиот мене...

И да те цакат с топла бира ... упс с чипове имах предвид. smile.gif
wal
В никакъв случай.Предостатъчна ми е чеккартата при влизане и напускане на фирмата.
New
За белега на ръката и челото?! Разбира се, че го знаят, но имайки предвид другия стих, в който също се говори за белег на ръката и челото, то явно става въпрос за нефизически такъв, независимо мнението на феновете на конспиративните теории, както и адвентистите, които бленуват да чуят за поголовно чипиране на населението (къде е Чаки да се изкефи на новината w00tbrows.gif ).
trаnsalp
Цитат(New @ 25/07/2017, 20:20) <{POST_SNAPBACK}>
За белега на ръката и челото?! Разбира се, че го знаят, но имайки предвид другия стих, в който също се говори за белег на ръката и челото, то явно става въпрос за нефизически такъв, независимо мнението на феновете на конспиративните теории, както и адвентистите, които бленуват да чуят за поголовно чипиране на населението (къде е Чаки да се изкефи на новината w00tbrows.gif ).

На времето /преди 8-9 години/ попаднах на една доста сериозна статия, за избирането на цифрите 3х6. Въобще не съм търсил нещо свързано с Библията, а нещо за роботика и чипове гледах /че ми беше любопитно по онова време/. Може и на английски да е била. С гугъл се справям долу горе въпреки всичките му грешки. Тогава за първи път чух за тези чипове - в смисъл не от духовни източници, а от технически.
Сега, колко наистина е сериозно всичко не знам и не ме интересува много ...в смисъл все ми е тая относно вярата и търсенето ми.
shining_stаr
Цитат(New @ 25/07/2017, 20:20) <{POST_SNAPBACK}>

biggrin.gif И аз мисля, че белегът е нефизически.
New
Цитат(trаnsalp @ 25/07/2017, 20:27) <{POST_SNAPBACK}>
На времето /преди 8-9 години/ попаднах на една доста сериозна статия, за избирането на цифрите 3х6.

Кой е избирал тези цифри и къде ги е прилагал?
trаnsalp
Цитат(New @ 25/07/2017, 20:39) <{POST_SNAPBACK}>
Кой е избирал тези цифри и къде ги е прилагал?

Много време мина, но нещата бяха такива, че цифрите е било възможно да са 3х5, 3х6 или 3х7. Първите обаче са щели да са недостатъчни, а с третите да се натовари излишно системата. Затова са избрани тези. Първата шестица показваха много отгоре - неща като държава, град. За другите не се сещам.
Но пак ти казвам, че не градя нещо над тази информация. Просто го имам в предвид. Интересно ми е. Не съм ровил, чел и слушал много по въпроса. Преди 3 години, когато направих темата просто слушах радио в колата и там го казаха, след което потърсих в интернет, та направих тема.

А за разбирането, че белегът не е физически чувам току що. /по-скоро виждам де/
New
Ясно.
Alexfield
Засега ще се въздържа. Имат много време да ме убедят в предимствата.
Тарантула
Аз от кога ви разпраам, че парите в брой ще изчезнат!!!

Гледах преди години репортаж, как след време с лакът ще си плащаме в метрото и в супера. Засега тук го предлагат няколко дискотеки.

Не ме блазни идеята да ме контролират толкова напълно чак.
Тиара
Цитат(Тарантула @ 26/07/2017, 01:40) <{POST_SNAPBACK}>
как след време с лакът ще си плащаме в метрото и в супера.

Дано не се наложи да плащаме и с други части на тялото си! laugh.gif

По темата: Чипиране ли? Когато ме хванат, тогава и ще ме чипират. А Гугъл и ФБ могат да знаят в кои сайтове влизам, но не могат да знаят къде отивам, когато изляза от къщи. Ако съм влязла в сайт за продажба на бельо, това не означава че съм си купила гащи.
Danel
Цитат(Тарантула @ 26/07/2017, 01:40) <{POST_SNAPBACK}>
... след време с лакът ще си плащаме в метрото и в супера. Засега тук го предлагат няколко дискотеки.

Не ме блазни идеята да ме контролират толкова напълно чак.

И мен не ме блазни.
Къде отива тръпката да пътуваш гратис или притеснението, че нямаш билетче, а силно трябва да стигнеш някъде?
Shade
Цитат
кога ще се микрочипвате?

Когато се татуирам.
krem-karamel
Като си знам, че и най-добрата идея може да бъде опорочена и да се злоупотребява с нея, май ще се въздържа. cool.gif
Alexfield
Един дълъг виц баш по темата:

Близкото бъдеще
Телефонът в кварталната пицария звъни:
- Пицария google, добър ден, слушам ви!
- Пицария какво?
- Пицария google. какво искате да поръчате?
- Но... това не е ли в пицария "Синьор домат"?
- Уви беше. Наскоро гугъл я купи и сега предлагаме куп допълнителни иновативни услуги, от които може да се възползвате.
- Добре. Да видим, какво толкова ново ще ми предложите!
- Разбира се! Като начало да предложа обичайната ви поръчка.
- Обичайната? От къде знаете каква е обичайната ми поръчка?
- Имаме инсталиран идентификатор на клиенти, и ние знаем, че последните 53 пъти от този номер е поръчвано пица "Везувий", с допълнително сирене и шунка, плюс бутилка добре хладелна бира "Каменица" светло.
- Ооооо добре! Ами да давайте обичайната поръчка!
- Добре записвам. Мога ли само да си позволя да ви дам един съвет?
- Разбира се!
- Имате ли новото ни меню?
- Не.
- О, господине! Това е най-пълното меню, което някога сте виждали. Бих си позволил да ви препоръчам пица с извара и спанак, както и една бутилка минерална вода с малко съдържание на сол.
- Извара? Спанак? Сол? Ти луд ли си? Мразя това!
- Разбирам ви много добре, но това е най-доброто към момента за здравословното ви състояние. Да отбележа само, че имате много висок холестерол...
- Висок холестерол! Това пък няма как да го знаеш?
- О, господине! Нашата компания разполага с най-голямата база данни на планетата. От този телефонен номер и името ви имаме достъп до лабораторните ви изследвания.
- Не ми пука за вашата база данни и за холестерола ми! Не искам пица с извара и спанак! Пия си лекарства, за да мога да ям, каквото искам, ясно?
- Съжалявам, но нашата база данни показва, че не сте си взимал хапчетата в близкото минало.
- Какво?!? Откъде подяволите знаете това? Шпиониратеме от доста време така ли?
- О, не, не, не, не! Просто имаме в базата данни на всички аптеки в града, и последният път, когато сте посетили аптека е било преди 3 месеца. Купили сте един блистер, в който има 30 хапчета.
- О, човече! Така е! От къде знаеш това?
- От кредитните ви карти...
- Какво?
- Ами да! Последния път когато сте ползвали кредитната си карта в аптека е било преди 3 месеца. В същото време сте пазарували от други търговски обекти, което значи, че не сте загубили кредитната си карта.
- Ааааа, кретени! А, не мога ли да платя в брой? Мога нали? Какво ще кажете сега?
- Това е невъзможно господине. Плащате в брой само на любовницата си по 100 долара на седмица. Всичко друго плащате само с кредитната си карта.
- Идиоти! Откъде и как знаете, че имам и колко плащам на любовницата си?
- Ами всички други и плащат по банка. Пък тя внася допълнително 100 долара седмично повече. Ясни са имената на другите и любовници. От вашия баланс се губят едни 100 долара. Следователно вие сте човека.
- Нещастници! Какво друго знаете за мен?
- Съжалявам, гозподине, но справката ви е доста дълга и това е което виждам на тази страница на монитора. Като цяло ви съветвам да посетите личния си лекар възможно най-скоро, да си направите нови изследвания, да уточните дозата и вида на лекарствата си, за да може да ви бъдем максимално полезни в избора на храна.
- Мамичката ви и google и служители и държава и ти и компютри и бази данни и интернет и facebook и twitter и липсата на личен живот в двадесет и първи век и цялата тази проклета държава...
- Моля ви, моля ви, не се ядосвайте. Не е във ваш интерес. Не забравяйте холестерола, кръвното и другите здравословни проблеми, които имате.
- Млъкни Гад! Още утре събирам багажа и заминавам някъде далеч от всичко това. Да! Заминавам за Фиджи, или някъде, където няма интернет, компютри, телефони, без хора, които ще ме следват през цялото време, ще надничат в личния ми живот, ще имат база данни и ще знаят с кой си лягам и какви гащи си купувам.
- Много добре ви разбирам господине но,....
- За последен път, ще използвам кредитна карта, за да си купя билет за самолета и отлетя на края на света!
- Добре, но.....
- Отменям поръчката за пица и бира. Не ми трябва още един ред във вашата база данни.
- Добре господине поръчката ми е отменана, но ако може само още една подробност.
- Какво, по дяволите! ?
- Искам само да ви напомня, че вашият паспорт, изтекъл.
Тарантула
Ще го разберат, ако си платила с лакът wink.gif

Гугъл знае къде летим на почивка, кои групи слушаме, какво ядем, къде купуваме, кво прайм уикенда, кой филм обичаме...

Онзи ден ме шашна. Чукнах си среща с момиче, да ми продаде билет за концерт. Никъде не сложих нейно име или данни. И ми я прати за "може би позната" във фейс...

Тарантула
Интимно, имах предвид. Контролът е тотален. Данни, личен живот, вкусове, предпочитания, хоби, фамилни...
Дори картата за кварталния супермаркет го прави.
Да не говорим за wi-fi където и да се включиш...

Та това е поредното.
Питето
Чипиране по български: или няма да стигнат чиповете за всички, или чипа е сбъркан, или мрежата се е сринала и нЕма кинти за поправка...
.Белла
Самата идея да за микрочип ми е противна, не бих искала такова нещо.
.Белла
Цитат(Тиара @ 26/07/2017, 02:26) <{POST_SNAPBACK}>
По темата: Чипиране ли? Когато ме хванат, тогава и ще ме чипират.

laugh.gif
New
laugh.gif
Никак не е зле. Все едно си имаш лична секретарка, при това безплатна.
Питето
Абе Фиджи Фиджи, ама колкото повече държавата знае за индивида, толкова по-добре и по-дълго живее самия индивид. Сравни продължителността на живота с нивото на идентифициране на индивидите, и ще видиш че има пряка зависимост. Като има масово чипиране, знаеш ли колко ще намалеят дребните кражби и хулиганщини, а? А парите за катинари, блиндирани врати и сот ще си ги харчиш в пицария Гугъл. То равновесието си действа независимо от мераците и страховете на хората. Някой чудесно беше описал, че няма как да имаш немска пенсия, ако сина ти паркира на тротоара по български — пенсията* отговаря на паркирането**.

---------------------
*Доходите и това което можеш да спечелиш и натрупаш без да те ограбят през разни схеми или директно.
**спазването на закона
Catpuccino
Цитат(prius06 @ 25/07/2017, 18:15) <{POST_SNAPBACK}>

Tech company workers agree to have microchips implanted in their hands

Що говориш в бъдеще време wink.gif ... не сме ли се чипирали вече с фейсо wavetowel2.gif
Nova123
Аз отдавна съм така - просто РИТВАМ вратата и се задейства устойството, което ми чупи яйцата, слага тигана, пръжи филийките и ми прави кафето...само трябва да натисна фосфоресциращия ми часовник на лявата ръка, за да вклйча и чайника. animatedwink.gif
Alexfield
Да де! Ама чипирането в Канада и Северна Корея нямат нищо общо, нали wink.gif
Тиара
Цитат(Catpuccino @ 27/07/2017, 19:23) <{POST_SNAPBACK}>
Що говориш в бъдеще време wink.gif ... не сме ли се чипирали вече с фейсо wavetowel2.gif

Аз мисля че не сме. Там съм набамкала снимки на семейството си и все пак Фейса не знае какво обичам да ям. Знае само че качих номера на дънките. laugh.gif
Бай Иван
Не може да е по-удобно от карта.По-добре да ти откраднат картата ,от колкото да ти режат ръката.
Питето
Това, в смисъл, че по-добрата идентификация ще е по-кофти за индивида ли? Ми то, това си зависи от други неща, а не дали ще имаш снимка в документите за самоличност или ще си с чип. Има много места по света, където не ти трябват документи, ама хората се натискат да се махат от там... и все към онези с полицейщината и чипирането ги тегли. svirkam si.gif
agrippa
Смятам, че ще се дърпам силно, ама зависи какво бих спечелил. То и сега си вкарваме доста изкуствени неща в организма. Освен това в колата и телефона има достатъчно чипове за да ни следят. Чистите диваци останаха малко.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.