бабугер
08/11/2022, 11:25
Здравейте.
Така стана, че съм прочел много приказки. Почти съм сигурен че те не са само за деца. Има приказки на всякакви теми. Покрай сегашната световна ситуация се сещам за един тип приказки шестима успяват навред. Един чувал, друг виждал, друг бил много бърз и така нататък. Излиза че всеки може да е много полезен. Ама не полезен за себе си, а на по високо ниво. А отделно всяка приказна история е някакъв реален или възможен опит. При положение че сега огромен брой хора стоят като замръзнали и дори нищо не мислят и не искат,се чудя какъв ще е резултата. Вие сещате ли се за някоя приказка, която би била полезна за сегашното време?
Thursday Next
08/11/2022, 12:04
Да, приказките определено не са само за деца. А твоите шестима, които успявали навсякъде, ме подсетиха за шестимата слепи братя, които къпали слона. За съжаление продължаваме да сме на техния хал.
бабугер
08/11/2022, 12:10
Страхотен пример. А имаш ли някаква поука от твоя пример. Не е задължително за всички приказки и притчи.
Thursday Next
08/11/2022, 12:27
Ами ... да го кажем така: няма начин да видиш целия слон, ако настояваш, че само твоят поглед е валиден.
Цитат
Излиза че всеки може да е много полезен. Ама не полезен за себе си, а на по високо ниво.
кво значи на по-високо ниво? най-високото ниво на полезнос на тоя свят е да си полезен за себе си на първо място, ако не си полезен за себе си не мое си полезен никому, не бъдете като дебилите, мили хорица, дето все чакат някой да дойде и да им донесе някви уж всеобщи ползи,барем и те закачАт малко
аз и приказките сам си ги пиша
Thursday Next
08/11/2022, 13:41
аз и приказките сам си ги пиша

Пишеш ти ... докато блееш по пазарите за чернокоп, ква приказка ти написаха, шпаднеш.
нека пишат, нека се учат и те, макар и на наш гръб
бабугер
08/11/2022, 16:51
Това за нивата е и въпрос на гледна точка. Нормално и естествено е човек да е полезен първо за себе си. И ако е полезен и за други го виждам като по високо ниво. Има приказка за мишка която освободила лъв от капан.
Това за нивата е и въпрос на гледна точка. Нормално и естествено е човек да е полезен първо за себе си. И ако е полезен и за други го виждам като по високо ниво. Има приказка за мишка която освободила лъв от капан.
приказките са закво ли не - орли и бръмбари, славеи и ястреби, кози и овчари, котки и пилета, лисици и козли, лъове, леопарди, маймуни, гроздета, трънове, крокодили и рибари, орачи и вълци, селяни и змиии, кучета, старци и смърти, магарета и камили, златни яйчени гъски, богове и делфини, хора и врани, и так далее, какво точно очакваш и искаш от животинското царство
За Неволята. Тази приказка винаги е актуална.
Ти па много знаеш кой какво къпе в мътилката и какъв франкенщайн ще сътворите по описание. Като Маша, дето цял живот сглобявала самовари в завода за самовари, а накрая за малко да остане без самовар...
бабугер
08/11/2022, 19:59
Хората директно и чрез приказките понякога са се учили от животните, та се надявам да не почнат те да се учат от нас.
Дядо вади ряпа. С дружна помощ и теглене в една посока могат да се получат нещата. Иначе става обратното като в баснята на Петко Славейков – ,,Орел, рак и щука", образец как не трябва да се прави.
Тарабас
08/11/2022, 20:07
То и аз съм така. Много не разбирам, от нищо, затова чакам някой можещ и разбиращ да се намеси и нещата се наместват от самосебе си. Защо да се преча?
biggeorge
08/11/2022, 22:15
Мислех, че си жена с този ник.
Писал съм приказки, но незнайно защо стават много цинични.
Червената шапчица и бременносттаЧервената шапчица в политическата гораПисал съм и разкази.
Мислех, че си жена с този ник.
Сигурно си го прочел като бабуНгер. Е, няма жена, която да си сложи такъв ник.
бабугер
08/11/2022, 23:30
Здравей.
Още ми е трудно с биковете. Но се уча. Чудесно е че си писал приказки. Мисля че е особено състояние на творчество. И аз си измислих една приказка но трябва да я намеря къде съм си я записал.
Хората директно и чрез приказките понякога са се учили от животните, та се надявам да не почнат те да се учат от нас.
хехе, шом казваш, ти от кои животни си се учил да бъдеш човек
бабугер
09/11/2022, 15:26
Здравей.
Много труден въпрос задаваш. Не мога сега директно да кажа. Има много примери при различни източни бойни спортове. Има и явление на много близко разбиране на стопанин и домашен любимец.
Здравей.
Много труден въпрос задаваш. Има и явление на много близко разбиране на стопанин и домашен любимец.
никак не вярвам като животно за приказен и житейски пример да искаш да имаш стопанин и да си му домашен любимец
Thursday Next
09/11/2022, 20:43
Сигурно си го прочел като бабуНгер. Е, няма жена, която да си сложи такъв ник.

За пръв път чувам бабуНгер, досега винаги бабугер съм го срещала. Едно време имаше някакъв майтап за ВИГ "Червените бабугери".
И що да няма, аз например с мойте 83 бих сложила, ама чичо Пейо ме изпревари.
Може би защото думата ,,бабугер" я отнасям главно към другото ѝ значение – кукер. А и съм чела/чувала само ,,бабуНгер", когато е свързано с обидно обръщение към жена.
бабугер
09/11/2022, 21:28
Да Ви кажа моята идея за този Ник.
Основната дойде от едно описание на стари времена за такъв вид хора с умения да пазят два свята и да следят кой минава от един в друг. И другото е много мощен кукер дето като другите гони зли духове. Иначе съм мъж. Но как ще си интерпретиране това си е чисто и изцяло Ваша работа.
бабунгер, ти си ужасно опосредствен ум, първо приписваш човешки качества на животните, после почваш да твърдиш, че сме се учели от тях , но нека не казвам че си дърт панелен идиот че да не ме банкират модераторите
бабугер
18/11/2022, 18:14
Здравей.
Не знам как успяваш, но си познал всичко за мен. Благодаря. Има ли проблем?
Здравей.
Не знам как успяваш, но си познал всичко за мен. Благодаря. Има ли проблем?
здравей бабугер, аз нямам проблем, за да си хубав човек, не значи че задължително трябва и да не си поне малко от малко глуповат
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.