бабугер
11/11/2022, 00:07
Здравейте.
Надявам се да не сте чак толкова големи фенове на това нещо. Тери Пратчет казва в една от книгите си че " естествената глупост винаги ще победи изкуствения интелект. Отделно ние с естествения сме го докарали до тук, та и изкуствен отгоре на всичко. А такива пари се харчат за изкуствения че може би със същите средства е можело да си подобрим естествения.
Вие на кой ще заложите?
Здравейте.
Надявам се да не сте чак толкова големи фенове на това нещо. Тери Пратчет казва в една от книгите си че " естествената глупост винаги ще победи изкуствения интелект. Отделно ние с естествения сме го докарали до тук, та и изкуствен отгоре на всичко. А такива пари се харчат за изкуствения че може би със същите средства е можело да си подобрим естествения.
Вие на кой ще заложите?
Първо прави впечатление с този ник, че явно е някой ... който не знае какво точно го интересува, но навярно му плащат, да пише за теми.
Да, има много истина в книгите на Тери Пратчет и е забелязал в какви оксиморони вярват хората. Хихи. Някой ден може да ги извадя. Ще се получи нещо страхотно... Но все не ми остава ред от други неща.
В такива времена живеем, че нито човека може вече без машините, нито машините могат без човека.
За съжаление, това е истината. За това е хубаво, да се харчи разумно и за двете.
бабугер
11/11/2022, 09:28
Здравей.
Ми такъв съм, често съм различен, понякога съм луд в добрия смисъл. Пенсионер съм и ми плаща НОИ.
Не се засягам, но често нямам нормално чувство за хумор.
Thursday Next
11/11/2022, 09:56
Тери Пратчет всъщност казва, че изкуственият интелект не може да се мери с естествената тъпота. Това е просто перифраза на стария майтап, че не може да се измисли нищо напълно глупакоустойчиво, защото глупаците стават все по-изобретателни.
Изкуственият интелект се ползва за много неща, например при ранната диагностика на ракови заболявания, или в автономните автомобили, които ще осигурят повече самостоятелност на хората с ограничена мобилност. Затова да, трябва да се инвестира в него. Инвестирането в изкуствен интелект не ограбва ничия възможност да култивира своя естествен такъв, стига да пожелае.
бабугер
11/11/2022, 10:23
Здравей.
Аз не го отричам изкуствения. Пак се стига до една хубава картинка, показваща ин и ян и дето е на корейското знаме. Едвам си спомних и израза о марксизма " единство и борба на противоположностите" . За помощ на обществото да, но не и завладяването му.
Ако искаш истински мнения, въпроса трябва да е: "Вие, в кой ще вложите?" Засега наливам кинти в естествения.
бабугер
11/11/2022, 22:52
Права си, благодаря.
моя интелект е напълно изкуствен - преди трийсе и кусур години ми каза - седем водки а дей, кийпс дъ доктор ауей
Аре стига и ти страхове на килограм. Религиите завладяха ли обществото, войните и империите, земеделието, или химията, или пък електричеството, а електрониката? Не, та така и с ИИ. Докато е ново нещо, ще се развива яко и навсякъде, и после се си намери мястото в цялата схема точно като изброените остарели новости.
моя
интелект е напълно изкуствен - преди трийсе и кусур години ми каза - седем водки а дей, кийпс дъ доктор ауей

Като изкуство звучи...
Тарабас
13/11/2022, 19:37
Според мен много хора могат да се възползват от изкуствения интелект.
Alexfield
15/11/2022, 14:41
..." естествената глупост винаги ще победи изкуствения интелект...
Ето ти доказателството.
Вижте прикачените файлове
По-зле е, защото изкуствения интелект се обучава от огромен брой данни, който огромен брой идва точно от "онези 80%" щото са си огромен брой:
Жена се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.