Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Труден въпрос.
Форум АБВ > Общи > Ъ?
бабугер
Здравейте.
Какво Ви е впечатлението за лъжата и кражбата. Има ли ги около нас, в нас. Откога и как те се развиват или отслабват с времето. Възможно ли е да се намалят до минимум?
Питето
"Докато има телета, ще има и касапи."
ЕксГорски
Цитат(Питето @ 17/11/2022, 19:03) <{POST_SNAPBACK}>
"Докато има телета, ще има и касапи."

Професор Брадистилов (Георги)! clap2.gif
Тарабас
Лъжата и кражбата са един вид поминък. Не вижда нищо лошо в това. Ако се декриминализират и наложат с данъци, държавата ще е само на изгода от това. Така или иначе винаги ше се краде, нека всички профитираме.
бабугер
Идеята е чудесна. Само не знам ще се разберем за процентите за лично о общо благо.
И само една подробност: дали няма да се наложи санкция за некражба.
Thursday Next
Цитат(Тарабас @ 17/11/2022, 20:21) <{POST_SNAPBACK}>
Лъжата и кражбата са един вид поминък. Не вижда нищо лошо в това. Ако се декриминализират и наложат с данъци, държавата ще е само на изгода от това. Така или иначе винаги ше се краде, нека всички профитираме.

Един същи лорд Ветинари си ти. Гилдия на крадците, гилдия на джебчиите, гилдия на просяците, гилдия на ... хм ... шивачките ... Организираш, приемаш строги правила за членство, оставяш правоприлагането спрямо не-членове в ръцете на самата гилдия, събираш данъци и всички доволни.
Питето
Абе уж така, ма накрая Ветринари опря до нощната стража...
Glo
Питето, тоя харесваш ли го? ужасно широк фен съм му, иначе не съм чел литература повече от трийсе години, едно време навремето изчетох всичко издадено в бг, имахме огромна библиотека понеже майка ми купуваше книги като разпрана, не си спомням да съм я видял да ги чете, сигурно да има с какво да запълни секцията, демек заради интериора, беше модерно едно време, па и са били евтини книгите rolleyes.gif

https://chitanka.info/sequence/MIRI-SRS
Thursday Next
Опирането до нощната стража беше по-скоро политически мотивирано, не толкова с цел по-добро правоприлагане "на дребно". Ветинари издига Ваймс, за да бъде трън в задника на издънките на благородните фамилии, които опитват да заговорничат срещу него.
Питето
Към края, когато стражта вече е голяма, дори глобява каруците за неправилно паркиране и превишена скорост, което си е точно това — опрял е до нея на всички нива.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.