Има и много вкусни наденици или луканки с конско месо. Жалко че конете са едни от най изчезващите опитомени животни.
Като стана дума за животни, днес бях на едно голямо събиране по случай празника на благодарността, Thanksgiving, на който се яде пуйка. Домакините имаха две големи кучета, едното от които (
golden retriever, не знам как се казва този модел на български) по неизвестни причини много ме хареса, нахвърли ми се с радостно въртене на опашка и проточи език да ме целуне по лицето. Нежно го отблъснах, но по мен остана цял килограм кучешки косми. Домакинята изпадна в умиление и осведоми аудиторията, че Ричард (интересно дали песът знае, че това му е името) подушвал безпогрешно добрите хора и много ги обичал. И оттам като се отвори една приказка за домашните любимци. Споделяха се детайли за кучета, котки, хамстери, костенурки - имена, възраст, нрав и какви ли не още вълнуващи подробности. Почувствах се ужасно, че не мога да се похваля с домашен любимец и на въпроса дали обичам животните, признах, че обичам животни, които стават за вечеря, но не притежавам пуйка за домашен любимец.