Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Колко завоя има в света?
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Nova123
Два - ЛЯВ и ДЕСЕН.

това ми хареса w00tbrows.gif

А какво е У-завой ?
u-turn

и

друг въпрос - първия е доста лесен :-)

Защо кирилицата е втора азбука? а не първа?
Личинка
Кръгом?
Бай Иван
Тъп,остър,90 градусов,с,или без вираж,Завои в политиката,в икономиката,в семейството ит.н.
Nova123
Тцъ - не позна wavetowel2.gif /и аз питам - за СВЕТА?/
това е един омагьосан кръг

кръг - ОМ

защото се връщаш от там, откъдето си тръгнал, а аз питам за завои
Nova123
Цитат(Бай Иван @ 01/08/2017, 18:45) <{POST_SNAPBACK}>
Тъп,остър,90 градусов,с,или без вираж,Завои в политиката,в икономиката,в семейството ит.н.

Както си тръгнал свят ще ти се завие от толкова много завои - завой в пола, завой в дола, завой в гьола и ще се изпързаляш по надолнището... prashchai grigorii.gif

А 180 градусов завой ли е или е права линия?

Пийни малко още 35 градусов и дано се сетиш animatedwink.gif
hristam
Ляв и десен завой. Толкова. А понякога и това е много...

Относно азбуката - кой казва, че кирилицата е втора? Знам, че е произлязла от гръцката, която пък се счита, че произлиза от финикийската. Която пък вероятно е произлязла от египетските йероглифи...
Catpuccino
ляв...десен...обратен...
Бай Ганьо
Остър, тъп ... laugh.gif
Catpuccino
...ъгъл wink.gif
New
Правилен и грешен.
Астер
Цитат(Nova123 @ 01/08/2017, 18:08) <{POST_SNAPBACK}>
Защо кирилицата е втора азбука?

Защото глаголицата е преди нея.
Persian
Цитат(Nova123 @ 01/08/2017, 18:08) <{POST_SNAPBACK}>

Не виждам да има завои smile.gif
Само прави линии smile.gif
Личинка

Кръгом са два леви завоя, т.е. в обратна посока. Няма връзка с ОМ, с омега, мега, жега... и кво ли не за да ми ом-каш.
Хаос
Какво значение има колко завоя има, и кому е нужно да ги брои?

Най-важното е да направиш завой преди да се блъснеш.
Без значение какъв и на къде...
Защото блъснеш ли се - спираш.
А всеки иска да се движи, и все напред...

Затова няма никакъв смисъл да брои, само трябва да умее да завива навреме...
Norman
Ако влизаш в завоя от едната му страна - той е, например, ляв. За движещите се срещу теб - той е десен. Т.е., всеки завой е... просто завой. Останалото е въпрос на договорки и гледна точка.

-----
Кирилицата (ако става дума за съвременната), е "азбука шесто поколение", като предшествениците й са:
1. египетските йероглифи
2. финикийското писмо
3. Гръцката азбука
4. Глаголицата
5. Раннокирилското писмо

Дори само като "писменост на славяни и българи" тя пак е трета (след глаголицата и раннокирилското писмо), но не и втора.
Nova123
Тя е трета, след латиницата и гръцката.
Вярно съм в грешка, признавам си го wavetowel2.gif
Thursday Next
Това със завоите е виц от пети клас, извинявай, че не е смешно. У-завой на български няма, има обратен завой. За кирилицата да не отговарям, Норм вече е обяснил.

Питето
Има и "изправен завой"... да не дава Господ. Абе вие докога ще слушате горски мъдрости от хора, дето не смеят да влязат в гората...
Питето
Има и завой, подобен на обратния, ама колата/мотора вместо наляво или надясно, отива нагоре... СЕга, ще кажете "ама нали не завиваш, волана не го въртиш, къв завой е", обаче реално колата/мотона не върви направо, ми дори в един момент се движи в обратна посока, че и сменя "горе" с "долу".
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.