Такааа,
живо ме интересува тази тема и си мисля дълго за нея. Тъй като не съм икономист, тоест не съм професионалист, би ми се искало да чуя и други мнения от така уважаваните от мен тук участници във форума на абевеТо: Грийн майл, Питето, Сянката, Потребителя, Адмирала, Нищия по дух, Мартин, е може и Гло, а Четвъртъкова може да пише тук /разбира се/, но нейното мнение ме интересува 3/4, почти толкова колкото и телевизията на Слави
Та, какво си мисля аз за Моне-тарната политика, по принцип и в частност в България
Тази политика често се нарича жълта, тъй като произхожда от Моне-не от художника де, а от други художници, на които им било тежко да носят златните кюлчета и ги насекли на дребни монети /не съм виждала едри такива/.
Не искам да се връщам много назад заради подбудите им, търговията е възникнала от времето на баба ми, когато тя не е можела повече да ловува и трябвало да връчи пълномощията си на дядо ми.
Така че това си е И политика.
Сега, в тоя момент - каква е ситуацията.
Ще напиша за Щатите /тъй като там ми е позната/ това се превърна в проблем...по едно време /за малко щях да напиша - по онова време/.
Имаше момент, в който Федералния им резерв нямаше резерви от моне-ти и искаше да ги вземе /моите дребни спестявания/ от мен посредство веригите си от магазини. В интерес на истината не всички бяха откликнали на зова на Федералния резерв и неговите проблеми. Само че аз пък не исках /ма кой ли те пита/ да ми бъркат в джоба и с моите пари, без моето съгласие да пълнят резерва...добре, че не е воден проблема. Добре, все пак, че беше временно явление, природно или не.
Сега, как е в България:
Лева вече не е Лъв.
Лева още се държи, по-точно се подкрепя от Марката, пардон, от Еурото, но не може и без Долара, за Пандата - незнам.
Колко ще се държи - един Господ знае...
Все ми се върти тая мисъл у главата: който губи - печели и който печели - губи...ама кво...тотална убърквация!
Знаем - миналото си е минало и не може да се върне, на времето са секли монети, които като нумизматична стойност /сега/ няма равни на себе си...и защо ли?
И сега - представете си като няма какво да секат? Ей, стига съм хитряла, пак ще секат, само че в долния десен ъгъл ще пише от коя държава са - от баба Куна ли ще бъде, от баба Мица ли ще бъде или от друга баба, има ли значение?!
Всъщност това, откъде ще бъдат моне-тите няма нищо общо с моне-тарната политика - да, споменах пак политика, защото освен моне има и и хора, които управляват и те определят...кой ме пита мен дали искам да имам лъв или мишка.
Ще ходим натам, накъдето ни бутат - у Бутан
Тоест - ще ходим у долно Конаре и ще пазаруваме с карти или как беше.....дигитална валута /не че имам нещо срещу електричеството де, да не помислите нещо друго/.
Просто съм стара и старомодна.