Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Още една версия за шестимата пещерняци
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Ludmil
В записа от камерата ясно се вижда, че има приповдигнат дух, прегръдка и радостните думи "За мен беше чест"!

Сега да ви кажа още една версия, защото баща ми също беше алпинист и пещерняк.

Защо не се сещат, че повечето пещерняци са всъщност прикрити иманяри????

Аз имах един познат, чийто приятел лежеше в затвора заради иманярство. Той ми разказа следната история:

1) Златото на Вълчан войвода било толкова много, че било скрито в няколко големи български пещери.

2) Основната част от българското златно покритие (тонове злато) е само от едно от съкровищата на Вълчан войвода.

3) Той ми беше споделил и искаше незаконно да участвам в закупуване на специален уред (15 000 RUR), за да търсим и останалото злато в три пещери по снимка на стара музейна карта. Имаше човек в историческия музей. Само че на мен не ми се влизаше в затвора и не се съгласих....

Като всички знаем, златото е прокълнато и това не са нито първите, нито последните трупове заради него. За съжаление високата му стойност води до масови убийства...
Alexfield
Аз съм пещерняк. Познавам доста пещерняци.
Ако баща ти е бил пещерняк/алпинист и иманяр, това не означава, че "повечето" пещерняци/алпинисти са иманяри.
wal
Цитат
Защо не се сещат, че повечето пещерняци са всъщност прикрити иманяри????

Аз също в по-младите си години се занимавах с пещерно дело и алпинизъм.
Нито един от пещерняците не се е занимавал с иманярство, а аз познавам доста от тях. Вярно е, че картираме новооткрити пещери. Но това не означава, че го правим за да търсим на някой си Вълчан златото. Те вече не останаха нови пещери, поне в русенското Поломие.
Питето
Амиииии не. По-скоро иманярите се навират из пещерите (използвайки техники и техника на пещерняците), отколкото пещерняците да са иманяри по душа. Говорил съм с иманяри и подозирам, че ако някой пещерняк разказва за съкровища и Вълчан войвода, то е все едно моряк да разказва морски случки с русалки. Или пък ловджийски лакърдии на барон фон Мюнхаузен в пещерняшко-иманярски прочит. Иманярската порода е различна.
admiral
Цитат(Питето @ 10/02/2026, 20:29) <{POST_SNAPBACK}>
...то е все едно моряк да разказва морски случки с русалки.

Ай ся, локумите да не са привилегия само на политиците? Малко повече демокрация, моля. laughing.gif
vanbg
Родителите на загиналите няма да ги вземат, докато не получат съдебно медицинските експертизи, подписани и подпечатани, както си му е редът.

Също и фотоалбумите от следствието.

След като получат тази документация телата ще бъдат предоставени на други експерти, които да извършат повторна аутопсия.

Едва тогава ще има погребение.

Писмото е подкрепено и от другите засегнати родители.

https://imgur.com/a/og3sJ5m

Венета Кенарова
Действай Момиче, трябва да разбереш истината за детето си. Както и международно разследване.
1 ч
Reni Arie
Тази жена трябва да има охрана!!
1 ч
Румяна Денчева
Браво! Така трябва!
2 ч
Vladimir Totev
Пак греда за боклуците герб нн
2 ч
Val Val Val
Браво Рали! ❤️

Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.