Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Социалният министър: ........
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Mukaveev
Coциaлният миниcтъp: Πeнcиoннaтa cиcтeмa ocтaвa cтaбилнa дo 2040-a

Cтaбилнocттa нa пeнcиoннaтa cиcтeмa в Бългapия e гapaнтиpaнa дo 2040 гoдинa, a cлeд тoзи cpoĸ щe e нyжнa peфopмa. Toвa пoтвъpди coциaлният миниcтъp Биcep Πeтĸoв в интepвю зa "Taзи cyтpин" нa bТV.
"Hямa вapиaнт oбaчe xopaтa дa ocтaнaт бeз пeнcии", ycпoĸoявa тoй.

Πo дyмитe нa Πeтĸoв cтaжът зa пeнcия щe pacтe пocтeпeннo и дo 2037 гoдинa възpacттa зa мъжeтe и жeнитe щe ce изpaвни. "Дocтъпът дo cиcтeмaтa щe e вce пo-тpyдeн", дoпълвa тoй.

При тая смъртност, ниска раждаемост и емиграция, малко ме притесняват думите на този човек. Ами ако не му е вярна сметката , ако се е объркал с 20 г. например......и 2020 г. пeнcиoннaтa cиcтeмa сгъне платната. Ай де да не е 2020 или там някъде.
Какво ще се каже на хората - ,, - И в склада няма ,, ......и какво правим ?
Помня едно време един друг министър разправяше , че $ ( долара ) няма да мине 700 лв.......а той взе , че стана 3000.....как да им вярваш на тия хора ?
Вие какво ще кажете ? Иначе да живее стабилността , разбира се.......
Danel
Цитат(Mukaveev @ 03/09/2017, 23:11) <{POST_SNAPBACK}>
.......
...... Ами ако не му е вярна сметката , ако се е объркал с 20 г. например......и 2020 г. пeнcиoннaтa cиcтeмa сгъне платната. Ай де да не е 2020 или там някъде.
Какво ще се каже на хората ......

К'во му пука? Той няма да е министър вечно. Мо'е си бъбре к'вот' си иска.
wal
Със сигурност ще остане стабилна.Пенсиите се стабилизираха ,като най-ниските в Европа.Това има предвид министърът!!
Cury
Ами гответе се отсега, а не чакайте 2040. Това ще кажа. Преструвайте се, че все едно пенсия нама да има и прежалете осигуровките все едно са данък. Щото те дефакто са си данък и данъчната ни ставка не е 10%, а 18%. Последното за разните леви мераклии за махане на плоския данък, дето бил толкова голям гювеч за гадните богаташи.
Иначе пенсия ще има сигурно, ама ще е мизерна. Най-вероятно реформата ще е нещо от сорта на "пенсиите ще покриват само екзистенц минимума за всички, независимо от вноските".
Тарабас
Еми нормално е. Не всички, но една не малка част от населението "работи" на половин щат, на минимална заплата. От къде да дойдат парите за пенсия?
Пенсия се дава за заделени вноски, а не за напукани от труд ръце.
Cury
Цитат(Тарабас @ 04/09/2017, 12:39) <{POST_SNAPBACK}>

Аферим, машала. И аз все това разправям. Но по принцип де, защото нас и с вноски, и без вноски, все муй ни чака.
Бай Ганьо
"Размерът на социалната пенсия за старост, както и условията за нейното получаване, се определят от Министерския съвет по предложение на Министерството на труда и социалната политика и Националния осигурителен институт. Съгласно ПМС №116/22.06.2017 г., считано от 01.07.2017 г. социалната пенсия за старост се изплаща в размер 120,98 лв."

Аз се надявам, че кат влезем истински в Европа те тия 120,98 лв да са поне в евро.
И тогава пей сърце. laugh.gif
Mukaveev
Цитат(Бай Ганьо @ 04/09/2017, 20:00) <{POST_SNAPBACK}>
Аз се надявам, че кат влезем истински в Европа те тия 120,98 лв да са поне в евро.
И тогава пей сърце. laugh.gif

Има движение.......качиха ги с 2 лева, беше 118 лв.....
Mukaveev
Цитат(wal @ 04/09/2017, 09:27) <{POST_SNAPBACK}>
Със сигурност ще остане стабилна.Пенсиите се стабилизираха ,като най-ниските в Европа.Това има предвид министърът!!

Здраво стабилни.
Mukaveev
Цитат(Cury @ 04/09/2017, 10:26) <{POST_SNAPBACK}>
Ами гответе се отсега, а не чакайте 2040. Това ще кажа. Преструвайте се, че все едно пенсия нама да има и прежалете осигуровките все едно са данък. Щото те дефакто са си данък и данъчната ни ставка не е 10%, а 18%. Последното за разните леви мераклии за махане на плоския данък, дето бил толкова голям гювеч за гадните богаташи.
Иначе пенсия ще има сигурно, ама ще е мизерна. Най-вероятно реформата ще е нещо от сорта на "пенсиите ще покриват само екзистенц минимума за всички, независимо от вноските".

Не се преструваме.......пенсии де факто няма - 100 Е.....21 век - Европа......не е пенсия.
Mukaveev
Цитат(Тарабас @ 04/09/2017, 12:39) <{POST_SNAPBACK}>
Еми нормално е. Не всички, но една не малка част от населението "работи" на половин щат, на минимална заплата. От къде да дойдат парите за пенсия?

Няма далавера в заделените вноски........всеки иска да ги гепи, за това няма и поименни сметки , а общ кюп. По- лесно се бърка.
Cury
Е, баш за социалната пенсия не ме е грижа много. Тя е подарък, а на харизан кон не се гледат зъбите. За колкото има пари, толкоз. Все пак който не се е осигурявал се предполага, че е спестил пари, нали?
Mukaveev
Цитат(Cury @ 04/09/2017, 13:45) <{POST_SNAPBACK}>
Аферим, машала. И аз все това разправям. Но по принцип де, защото нас и с вноски, и без вноски, все муй ни чака.

Стар мъдрец си ти , стар.....

Mukaveev
Цитат(Cury @ 04/09/2017, 20:43) <{POST_SNAPBACK}>
Е, баш за социалната пенсия не ме е грижа много. Тя е подарък, а на харизан кон не се гледат зъбите. За колкото има пари, толкоз. Все пак който не се е осигурявал се предполага, че е спестил пари, нали?

Добрия пастир се грижи за цялото си стадо, куца , стигана, черна, вакла.......всички са негови.
Mukaveev
Цитат(Danel @ 04/09/2017, 07:23) <{POST_SNAPBACK}>
К'во му пука? Той няма да е министър вечно. Мо'е си бъбре к'вот' си иска.

Може........може да иска да си изкара мандата човека.
Cury
Да, бе. Да се вдига социалната пенсия е все едно комунизъм - всекиму според потребностите без оглед на приноса.
Mukaveev
Цитат(Cury @ 04/09/2017, 21:06) <{POST_SNAPBACK}>
Да, бе. Да се вдига социалната пенсия е все едно комунизъм - всекиму според потребностите без оглед на приноса.

Не е баш така......цял живот кафета да е пил......пак са му взимали ДДС, заслужава човека да се погрижат за него.
По - добре да не гледаме чуждия опит....няма да ти хареса.
Cury
Чуждият опит първо е минал през дивия капитализъм за да се натрупат пари за социалност.
Mukaveev
Цитат(Cury @ 04/09/2017, 21:11) <{POST_SNAPBACK}>
Чуждият опит първо е минал през дивия капитализъм за да се натрупат пари за социалност.

Когато беше войната между Англия и Аржентина за тъпите острови на които има само пингвини.......тогава оная кучка Тачърт , като я бяха питали за какво е всичко това , та там има само пингвини, тя отговори , да - но това са английски пингвини.
Та в тоя дух , нашия безработен верно е безработен , но това е НАШИЯ безработен. В този момент си давам сметка как звучи , но само такова мислене може да ни направи нещо , защото сега сме едно......
Тарабас
Обаче има свободна Европа. И човек може да се движи свободно и да избира.
Mukaveev
Цитат(Тарабас @ 04/09/2017, 22:19) <{POST_SNAPBACK}>
Обаче има свободна Европа. И човек може да се движи свободно и да избира.

Разбира се..........вече не стрелят по границата........
Питето
Точно това мислене срива общата картинка. Какво като е "нашия безработен", та нали на същата опашка за "папкане срещу нищо" се нареждат и прииждащите икономически тарикат-емгиранти? Отработване му е разковничето, отработване (дори с безсмислен но достатъчно тежък и адекватен на работещите труд) на "социалните помощи за безработни" ама в пълен размер работни дни и часове ще оправи нещата. Като няма "папо срещу седене", безработните ще размислят и току виж им дошла идеята за интегриране, образование, намиране на работа или емигриране към други държави, дето все още ще раздават "социално папо" и ББД. svirkam si.gif
Хасан
Цитат(Mukaveev @ 03/09/2017, 23:11) <{POST_SNAPBACK}>
Coциaлният миниcтъp: Πeнcиoннaтa cиcтeмa ocтaвa cтaбилнa дo 2040-a

Cтaбилнocттa нa пeнcиoннaтa cиcтeмa в Бългapия e гapaнтиpaнa дo 2040 гoдинa, a cлeд тoзи cpoĸ щe e нyжнa peфopмa. Toвa пoтвъpди coциaлният миниcтъp Биcep Πeтĸoв в интepвю зa "Taзи cyтpин" нa bТV.
"Hямa вapиaнт oбaчe xopaтa дa ocтaнaт бeз пeнcии", ycпoĸoявa тoй.

Πo дyмитe нa Πeтĸoв cтaжът зa пeнcия щe pacтe пocтeпeннo и дo 2037 гoдинa възpacттa зa мъжeтe и жeнитe щe ce изpaвни. "Дocтъпът дo cиcтeмaтa щe e вce пo-тpyдeн", дoпълвa тoй.

При тая смъртност, ниска раждаемост и емиграция, малко ме притесняват думите на този човек. Ами ако не му е вярна сметката , ако се е объркал с 20 г. например......и 2020 г. пeнcиoннaтa cиcтeмa сгъне платната. Ай де да не е 2020 или там някъде.
Какво ще се каже на хората - ,, - И в склада няма ,, ......и какво правим ?
Помня едно време един друг министър разправяше , че $ ( долара ) няма да мине 700 лв.......а той взе , че стана 3000.....как да им вярваш на тия хора ?
Вие какво ще кажете ? Иначе да живее стабилността , разбира се.......

Изцяло подкрепям Кюри.
Живейте все едно няма да имате пенсия. Аз така правя и дори да няма съм си опекъл питката. sunbathing.gif
Mukaveev
Цитат(Хасан @ 10/09/2017, 13:45) <{POST_SNAPBACK}>
Изцяло подкрепям Кюри.
Живейте все едно няма да имате пенсия. Аз така правя и дори да няма съм си опекъл питката. sunbathing.gif

То пък все едно има пенсии...........2 181 356 пенсионери.....877 655 - 40 % взимат под 200 лв. ( под 100 Е )
18,8 % взимат между 200 и 250 , 11,5 % взимат 300 - 350.........и останалата част взима малко повече от тия пари.
Живей все едно няма нищо.......то на практика е точно така.
Онуфри
Цитат(Mukaveev @ 04/09/2017, 20:50) <{POST_SNAPBACK}>
Добрия пастир се грижи за цялото си стадо, куца , стигана, черна, вакла.......всички са негови.

Aми да.

И накрая метилявата уфца на курбан я прави.

п.п. Щото ... Ти би ли обгрижвал ялова уфца? Нито дамазлък, нито мляко, една вълна останала и тя серлива. Пък и китайчетата разказаха играта на така наречената текстилната промишленост.

Хасан
Цитат(Mukaveev @ 10/09/2017, 21:43) <{POST_SNAPBACK}>
То пък все едно има пенсии...........2 181 356 пенсионери.....877 655 - 40 % взимат под 200 лв. ( под 100 Е )
18,8 % взимат между 200 и 250 , 11,5 % взимат 300 - 350.........и останалата част взима малко повече от тия пари.
Живей все едно няма нищо.......то на практика е точно така.

Ако има, още по-добре, но не разчитам на това.
Тиара
Цитат(Питето @ 05/09/2017, 08:30) <{POST_SNAPBACK}>
Точно това мислене срива общата картинка. Какво като е "нашия безработен", та нали на същата опашка за "папкане срещу нищо" се нареждат и прииждащите икономически тарикат-емгиранти? Отработване му е разковничето, отработване (дори с безсмислен но достатъчно тежък и адекватен на работещите труд) на "социалните помощи за безработни" ама в пълен размер работни дни и часове ще оправи нещата. Като няма "папо срещу седене", безработните ще размислят и току виж им дошла идеята за интегриране, образование, намиране на работа или емигриране към други държави, дето все още ще раздават "социално папо" и ББД. svirkam si.gif

Ти си утопист. Да се спре кранчето на безработните мургавилки и да бъдат интегрирани, образовани и пр., означава политическите партии у нас да останат без електорат.
Alexfield
...тогава, тогава, предвиждам такъв живот,
че само си викам "Дано".

Тогава престава да те е страх
и от страха те е срам...

unguriano
Ъ, ако съм жив дотогава ще му мисля. biggrin.gif
wal
Цитат
Да се спре кранчето на безработните мургавилки и да бъдат интегрирани, образовани и пр., означава политическите партии у нас да останат без електорат.

Някои партии!!Не са много,можеше да ги изброиш:ДПС,БСП,ДОСТ.
Mukaveev
Цитат(unguriano @ 11/09/2017, 12:40) <{POST_SNAPBACK}>
Ъ, ако съм жив дотогава ще му мисля. biggrin.gif

На 80........ще измислиш......невещо....
Питето
Абе не знам, ама със сигурност у нас ще почнат да идват такива, дето искат да бачкат и хич не харесват да хрантутят професионални безработни. А като бачкаш, правиш добавена стойност за преразпределяне, което в основата на всички политически мераци — да преразпределяме чуждото, колкото и много да е... В смисъл, че баницата ще става все по-голяма и по-голяма, и нема да се занимаваш с разните му измъчени схеми около еврофондовете, ми направо с големия черпак в голямата каца с меда. Ама като му тръгне на едно племе накриво, ни на свестни завоеватели ще случи, ни на свестни политици... animatedwink.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.