Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: .........изгладихте ли знамената.?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Mukaveev
,, Събитията от 9 септември 1944 г. все още нямат единодушната оценка на историците.

До 1971 г. по пропагандни причини се твърди, че това е „народно въстание“. След това до 10 ноември 1989 г. събитията на тази дата се определят като „социалистическа революция“.
След политическата промяна от 1989 г. събитието се приема като „военен преврат“.

След Деветосептемврийския преврат идва вълна на насилие от комунистически групи срещу политически или лични противници. Тези масови беззакония продължават няколко месеца и са постепенно поставени под контрол от властите със създаването на т.нар. Народен съд в края на 1944 г. Според различни изтоници броят на убитите през този период е между 20 000 и 40 000 души.

Осъдените на смърт от Народния съд са 2 730 души — министри, депутати, журналисти, банкери, кметове, свещеници, земевладелци, учители. ,,

,,Народно въстание ,, или ,,Военен преврат ,, ......това да ви питам и..........изгладихте ли знамената.??

Бай Ганьо
Гледам какво се случва в държавата ни след 1989 г. и си викам:
Какви идиоти сме били да позвoлим на комунисти да градят демокрация. laugh.gif
Mukaveev
Цитат(Бай Ганьо @ 09/09/2017, 00:23) <{POST_SNAPBACK}>
Гледам какво се случва в държавата ни след 1989 г. и си викам:
Какви идиоти сме били да позвoлим на комунисти да градят демокрация. laugh.gif

Ти пък.......някой ти е раздавал анкетен лист........
Питето
И какво се случва? "Бедните българи" накупиха толкова много коли, че буквално няма място по улиците и ги паркираме по тротоари и в градинките. Нека да продължава да ни е лошо в същата посока. НЕкой беше обяснявал за "третото поколение" ма май у нас ще се самопрецакат по схемата "пет за четири".
Cury
Не се глади туй, що го няма wavetowel2.gif

09.09 си е баш преврат, какво друго? Смяната на една власт с оръжие се вика преврат, не е демокрация, нали? Особено когато превратаджиите колят и бесят, докато отзад се мръщи и ръмжи голямата мечка. Виж какво е 10.11. е малко по-трудно да се каже, там има място за дебат.
Alexfield
Според мен пак ще има провокации с развяване на знамето на ДНР.
Thursday Next
Абе веещите знамената нещо затихнаха тук, не знам що така. Да не са свършили парите? Само един искрено убеден се мярка от време на време, инак е мълчина. Чакат да напечатат трилионите, може би?
Бай Ганьо
Ено време се чакаше с години да ти дойде ред за да си купиш нова кола.
Па и телевизор.
Смяташ ли, че ако имаше от пиле мляко, нямаше бедните българи да накупят толкова много коли,
че буквално да няма място по улиците и да ги паркират по тротоари и в градинките?
Тарабас
И аз да бях и аз стях да празнувам и да се радвам. За определени хора този дата е чудесен празник. Бех сего по черноморието. Сичкото почти хотел е в ръцете на знайни и незнайни руски бандити и на техните мекерета от властта тука. Бабушките на плажа разказваха, че черноморската ивица принадлежи на Русия, което си е и така. Тея с флагчетата от снимката ти ги настаниха тука срещу дял от далаверите им. Същото е и с цената на газта, да не говорим за вечните проекти на руските индженери да ни пробутат мега ядрените си проекти.

Ти няма ли да празнуваш на тяхно място?
wal
Цитат
,,Народно въстание ,, или ,,Военен преврат ,, ......това да ви питам

Военен преврат от офицери-русофилистици.
Mukaveev
Цитат(Тарабас @ 09/09/2017, 12:22) <{POST_SNAPBACK}>
Ти няма ли да празнуваш на тяхно място?

Щях да правя мексиканска вълна...........
groupwave.gif groupwave.gif groupwave.gif
wal
Ноември 1944 г.Славчо Трънски към партизаните :Спрете партизанските действия!
Mukaveev
,, - Името партизанин стана синоним на смелост, преданост , храброст ,,.........Класика.
Как да не искаш да си партизанин ?
Онуфри
Цитат(Mukaveev @ 10/09/2017, 21:10) <{POST_SNAPBACK}>
,, - Името партизанин стана синоним на смелост, преданост , храброст ,,.........Класика.
Как да не искаш да си партизанин ?

— Не човек, а желязо —

просъскал агентът фашист.

Тихо мъртвия казал:

— Не, комунист!

prashchai grigorii.gif
Mukaveev
А тая работа където не майка , а червено знаме ги е раждала.....
Thursday Next
Цитат(Mukaveev @ 11/09/2017, 19:17) <{POST_SNAPBACK}>
А тая работа където не майка , а червено знаме ги е раждала.....

Смееш се ти, ама ей ти една от "любимите" истории на майка ми от моето пребиваване в детската градина: прибирам се аз един ден, обаче умислена една, неразговорлива. Питат ме нашите какво ми е, аз въздишам, мълча си, па по едно време изплювам камъчето, "Абе мамо, нали ти си ми майка?" "Да, аз съм ти майка", отговаря майка ми, проигравайки последния си шанс да се отрече от мен. А аз продължавам, "Ами защото днес другарката Величкова ни каза, че на всички нас Партията ни е майка". Майка ми сменя три бои, спира се на аленочервеното, пухти и рие половин минута като бик пред тореадор, след което кресва, "Не знам за другите, обаче тебе АЗ съм те раждала, разбра ли, АЗ!"
Danel
Цитат(Питето @ 09/09/2017, 00:58) <{POST_SNAPBACK}>
И какво се случва? "Бедните българи" накупиха толкова много коли, че буквално няма място по улиците и ги паркираме по тротоари и в градинките. Нека да продължава да ни е лошо ...

Та с МГТ е по-скъпо, за това е колата.
Alexfield
Ако приемем, че времето е пари, мога да се съглася, че с МГТ е по-скъпо animatedwink.gif
Mukaveev
Партията беше местния Господ, въздуха , водата, генезиса на съвременния човек, способна да внуши , че тя е всичко от амебата до Млечния път и дори слънцето да угасне.......тя ще свети.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.