Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Тато...... Ka merav Tuke ( за тебе ще умра ).......
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Mukaveev
ПРОФ. ТОДОР БАЛКАНСКИ: ТОДОР ЖИВКОВ ПРОИЗХОЖДА ОТ ВЛАШКИ ЦИГАНИ!

Професор Тодор Балкански е старши научен сътрудник в Института по български език към БАН. Живее в огромно имение в пазарджишкото село Сарая. Негово дело са над 300 статии, студии и монографии. Автор е на книгата “Един езиковед за просопографията на Диктатора”, където разкрива истинския произход на Тодор Живков.

- В една от монографиите си изследвате родословието на Тодор Живков. Твърдите, че е циганин. Как доказахте компрометиращия го произход? - Знаете, че всички биографии на диктатора Тодор Живков бяха нагласени. Даже да се каже, че са нагласени, е малко. Мистифицирани бяха и документите, по които би могло да се направи някакво изследване на произхода му. Книгата ми за него по същество е научен труд. В книгата си посочих всички измислици, съчинени от приближените на Тодор Живков и най-вече от съветника и биографа му Димитър Методиев. Две от частите са озаглавени “Белите полета в биографията на Диктатора” и “Фалшификатите и фалшифицираните параграфи в биографията на Диктатора”. Когато липсват документи, може да се възстанови историята по други данни. Това е езикова археология. Благодарение на тази технология и на това, че моят шеф Тодор Бояджиев ме изпрати в командировка уж по специалността да проучвам помаците в Тетевенско и Правешко, аз успях да направя пълно проучване на биографията на диктатора Живков. Преди това Руси Стойков, още в началото на 70-те години, ми каза, че в Ботевградско живеят така наречените кръстеняци, тоест, цигани, които са били побългарени насилствено от един руски офицер, и че Тодор Живков произлиза от такава фамилия. След като вече имах този сигнал, за мен не представляваше никаква трудност да открия кръстеняците.

Конкретния повод и описанието на покръстването открих в записките на един известен български държавник - Тома Василев, и така попаднах на рода Яшарови. Яшар на турски значи Живко и при побългаряването са си променили името на Живкови. Открих защо повечето правчани са с име Тошко и Тодор и защо им казват Тоше. Защото при покръстването е използван свещеник от близкия манастир “Св. Тодор” и попът при всеки е казвал името на светеца Тодор и така са се намножили Тошетата в Правешко. Така открих част от биографията на Тодор Живков и рода по баща на Диктатора. Намери се едно свидетелство, че циганинът, който е носил главата на Бенковски, е бил прадядото на Живков. - А как открихте влашкия произход на Тато? - Един журналист от “София прес” ми сподели, че когато ходил с делегация в Правец, случайно заговорил на румънски и се намесила майката на Тодор Живков. Така открих влашкия му произход от страна на майка му, която е от Сомовит. Майка му Маруца дошла с баща си на гурбет в Правец. После баща й умира, а майка й се оженва в една махала - Дръвница, над Правец. Оженва се в българско семейство, но родната му майка е влахкиня. Така беше разкрит неговият произход. - Тодор Живков знаел ли е за циганския си произход? - Разбира се, че е знаел. Как да не е знаел? Може ли да не говориш майчиния си език? Даже другото име на рода им е Чукачите. Били са бургуджии, ковачи. ...... цък

Само като си помисля, че професора може да е прав в изследването си.....Обръщам очи на горе и се питам ....,,Господи защо ни причиняваш всичко това ,, ?
So te kerav Devla, Devla.......?
Питето
Абе нЕма значение какъв е корена (върху каква подложка е ашладисан калема) важното е какви са плодовете, а на това дърво (и на другите от Партийната градина), плодовете нагарчат.
Thursday Next
Цитат
Как доказахте компрометиращия го произход?

malii.gif malii.gif

Ега ти журналистическия професионализъм, ега ти чудото! То мисъл, то принципи ...

От друга страна пък, представи си сега на колко народ им присяда онова автоматично "Ааа, добре си беше при Тато!" laughing.gif

Cury
Няма как да преценя, но и прав да е, какво от това?
Persian
Цитат(Mukaveev @ 08/09/2017, 23:33) <{POST_SNAPBACK}>

От смъртта на цар Борис III на 28 август 1943 г. до 15 септември 1946 г. е цар на България (официално: Симеон II, Цар на българите), но поради ненавършено пълнолетие от негово име управлява Регентски съвет.

В смисъл, няма значение кой се води на трона, важното е кой управлява smile.gif
Дали е Тодор или кой и да е, то е само име. Човек за парлама, защото трябва да има някой на показ.

Е, има значение кой от какво потекло е и ситуациите са различни, но просто сравнение, че не винаги управлява този, който се води, че би трябвало да управлява.
Сега да не мислиш, че Бойко или предните управляват. Кой знае на кои са пионка, но като загледам някой руски филм, просто не виждам разлика между там и тук по отношение на управленчески методи smile.gif
Mukaveev
Цитат(Cury @ 09/09/2017, 10:38) <{POST_SNAPBACK}>

На много никаква история сме случили.....
Mukaveev
Цитат(Thursday Next @ 09/09/2017, 10:29) <{POST_SNAPBACK}>
"Ааа, добре си беше при Тато!" laughing.gif

Винаги им отговарям......- Върнете го.......
wal
Цитат
Само като си помисля, че професора може да е прав в изследването си

Прав е.Погледни го,типични мангалски черти.За нрава да не говорим.
Хасан
Цитат(Cury @ 09/09/2017, 10:38) <{POST_SNAPBACK}>

И аз искам да задам същият въпрос, но ти ме изпревари.
Какво значение има произходът му? Важни са делата му.
New
Всъщност прилича на арменец.
Mukaveev
Цитат(New @ 10/09/2017, 16:24) <{POST_SNAPBACK}>
Всъщност прилича на арменец.

....

Колко пък да прилича на арменец........?
New
Доволно много.
Във всеки случай изобщо не прилича на циганин.
Mukaveev
Цитат(New @ 12/09/2017, 00:14) <{POST_SNAPBACK}>
Доволно много.
Във всеки случай изобщо не прилича на циганин.

То и Путин не прилича, но само цигански номера върти......
New
Ако гледаме номерата, май доста политици са цигани. smile.gif
Mukaveev
Цитат(New @ 13/09/2017, 23:04) <{POST_SNAPBACK}>
Ако гледаме номерата, май доста политици са цигани. smile.gif

Ердоган......и той баш циганин. Даже и онази е жива калайджийка - Тереза Мей....
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.