Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Да изчистим България заедно - 2017
Форум АБВ > Общи > Ъ?
biggeorge
Как участвах в "Да изчистим България заедно - 2017"? george.gif
Днес станах в 08:00 ч.
Облякох се и излязох на двора да почистя листата.
Събрах ги в един чувал, за да ги изхвърля по-лесно.
После излязох на пътя и изметох тротоара и улицата.
Събраните листа от двора и пътя изхвърлих в контейнера за боклук.
Накрая напръсках двора срещу бълхи.
Сега всичко е чисто и дезинсекцирано. sun.gif
Това е моя принос в "Да изчистим България заедно" на 16.09.2017 г.
Много съм работлив! w00tbrows.gif
Останалото чистене ще е от кмета Георги Славов, който за пореден път не участва в кампанията на bTV.
Да живее кмета на Община Ямбол, да пребъде във вековете! bg.gif

П.п.: И после разни хора ми казват, че само плюя.
Това не е вярно!
Току що казах една добра дума ... за себе си! a4dff7b7.gif

А вие как се включихте в кампанията?
Или не се включихте изобщо?
rolleyes.gif
Бай Ганьо
Да чисти който цапа.
За другата мръсотия си има платени чистачи.
The_Purifier
Не се включих пряко, макар че беше направен опит това да стане против волята ми. Аргументите ми едва ли биха се различавали от тези на всички останали, които са на същото мнение. Първо - кампанията е частна и не виждам защо трябва да уйдисвам на идеите на такава инициатива. Второ - абсолютно доброволна е. Третото го каза Бай Ганьо - за таква инициатива не е нужен конкретен ден, а конкретен манталитет. Всъщност в момента чистя, но като теб - у дома, а не на място с предварително зададена уговорка от кметове, зам.кметове и тем подобни.
Alexfield
Лекарите отговарят за физическата мърсотия, а адвокатите - за душевната.
Онуфри
Цитат(biggeorge @ 16/09/2017, 13:07) <{POST_SNAPBACK}>
.....
Това е моя принос в "Да изчистим България заедно" на 16.09.2017 г.
Много съм работлив! w00tbrows.gif
.....

Подозирам, че това ти е всичката работа за последната половин година!

animatedwink.gif
Питето
Цитат(biggeorge @ 16/09/2017, 13:07) <{POST_SNAPBACK}>
...
Събраните листа от двора и пътя изхвърлих в контейнера за боклук.
...

Ей заради това си беден, щото разхищаваш, при това плащаш с време и пари за да разхищаваш. Хайде сега, като се хвалиш че си завършил една година преди връстниците си, да се сетиш къде са ти грешките. Да, на пръв поглед е дребнавост от моя страна, ама тези дребнавости имат свойството да се умножават Х 365 Х няколко пъти на ден... та го приеми като упражнение от рода: "а можеше да е по-добре".
Питето
Аз съм към: "Не цапам България 365 дни". Някак си се получава, че имам файда когато не цапам. neprichom.gif
biggeorge
Не те разбирам?!? neprichom.gif
На листата не им е мястото в контейнера за боклук?
Или е можело да оползотворя листата по-добре?
misli.gif
The_Purifier
Цитат(biggeorge @ 17/09/2017, 09:43) <{POST_SNAPBACK}>
Не те разбирам?!? neprichom.gif
На листата не им е мястото в контейнера за боклук?
Или е можело да оползотворя листата по-добре?
misli.gif

Много лесно може да се компостира с листата, тревите, клоните и всички останали такива елементи от градината, особено в този сезон. Повече от половината от хората някакси не го разбират и си мислят, че мястото им е на улицата при пластмасата, хартията и стъклото, хвърляйки излишен труд.
Тарабас
Чистенето с което се фалиш батка е твое задължение, а не подарък за обществото.

Ако успееш от въздуха безвредно гориво да измислиш или метод как да задиволиш ена жена, ела се похвалиш.

Ама чистенето на твоя имот ми е директно през оная работа.
Питето
Да, листата нямат място в кофите за смет щото боклука се извозва по-скъпо от барел нефт. Ако не вярваш, чукни в сайта на общината ти и чети/питай. Второ, листата са си основен материал за компост или дори за най-балъшкото оставяне да си изгният и после да разнесеш купа из твоята градина. Дори съседите с кеф ще ти трупат листата щото българина се реди на опашка, когато раздават сливи за смет... или когато очаква "да гледа сеира на някой балама". animatedwink.gif
krem-karamel
И все пак е по-добре от нищо. Аз и толкова не направих. Имах други ангажименти.

Тарабас
Цитат(krem-karamel @ 17/09/2017, 18:42) <{POST_SNAPBACK}>
И все пак е по-добре от нищо. Аз и толкова не направих. Имах други ангажименти.

Така е, но едва ли некой се интересува от имота му. То и аз се подмивам секи ден, ама не пускам заради това обява във вестник.
krem-karamel
Цитат(Тарабас @ 17/09/2017, 19:47) <{POST_SNAPBACK}>
Така е, но едва ли некой се интересува от имота му. То и аз се подмивам секи ден, ама не пускам заради това обява във вестник.

Да, принципно си прав. Идеята е да почистим общото, а не личното. Но ако човек се грижи за дома си и развива (ако вродено не го притежава) желанието да му е чисто и уютно, той не само ще пази, а и ще вдигне захвърлената опаковка от тротоара.
Danel
Цитат(Питето @ 16/09/2017, 18:57) <{POST_SNAPBACK}>
Аз съм към: "Не цапам България 365 дни". ...

Не си сам, много сме.
Alexfield
Всъщност сме малцинство animatedwink.gif
unguriano
Цитат(Онуфри @ 16/09/2017, 18:28) <{POST_SNAPBACK}>
Подозирам, че това ти е всичката работа за последната половин година!

animatedwink.gif

Но пък е описана красиво и с детайли - бъркане с лева ръка в десен джоб, вадене на ключ и завиване на бурма..... laugh.gif
unguriano
Че аз тва го правя през седмица, понякога и всяка. biggrin.gif От март, та до ноември. през останалото време ако има сняг, почиствам вътре, та и периметър от улицата понякога. animatedwink.gif
unguriano
Цитат(Alexfield @ 18/09/2017, 09:17) <{POST_SNAPBACK}>
Всъщност сме малцинство animatedwink.gif

Определено. Но да се запиша и аз на клона, па кой знае.......след некоя година, ако не мнозинство, мое станем фифти-фифти. cool.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.