Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: ,, Кой ни плаши ? ,,
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2
Mukaveev
Покрай предната тема се замислих , какво може да те уплаши ТУК ?
Заплатите , пенсиите, здравеопазването, крадливото управление или дълбините на простотията ( да това наистина е страшно ).
Разпускаш косата насрещния бриз да я вее в неизвестна посока, леко присвиваш очи, вслушваш се в сърцето станало кораво като чугун, бавно изваждаш меча с дясната си ръка и почваш да чакаш.........поредната галопираща към теб простотия.
Колко пък да е страшно ? laugh.gif

Имах един приятел с куче - френски булдог. Ние си говорим , а то спи. От време на време той повишава глас и казва ,, - Кой ни плаши , кой ? ,, Кучето веднага скачаше и се изтрелваше към столчето под прозореца , качваше се на него и започваше трескаво да гледа навън и аха да започне да лае по ,, лошите,,.
Гледа , гледа - няма никой......след това слиза и пак отива да спи до следващото - ,, Кой ни плаши ? ,,

Та ......кой ни плаши ? Или кое ни плаши ?
Cury
Май това, което имаме да губим. Ако останем без нищо май и нищо няма да ни плаши.
Май ме плаши и да не се мина - статистиката казва, че ми се полагат 74 години живот и ако взема да се гътна утре ще умра от яд, че съм се минал с 24 години w00tbrows.gif Ама ако изкарам до 74 вече нищо нема да ме пуаши wavetowel2.gif
Тиара
Да не ми спре нета, тока и водата. laugh.gif

С годините се опростачих и не съм толкова взискателна към простаците. Относно пенсии и пр. убавини за старини - не вярвам че ще доживея старините, та да видя убавините.
Danel
Цитат(Тиара @ 27/09/2017, 00:14) <{POST_SNAPBACK}>
... не вярвам че ще доживея старините, та да видя убавините.

Не така песимистично, де!
Я излез да потичаш малко, к'во си се залежала!
Danel
Плаши ме липсата на спомени...
Persian
Не знам от къде да почна. smile.gif
Знам, че не виждам ни едно нещо, което да не плаши хората.

1 - Несигурността и недоверието във всичко.
- Управляващи
- Полиция
Да не губим време - Цялата държавна институция

2 - Мафията, или така наречените мутри
3 - Медицина
4 - Работодатели
5 - Банки
6 - Наркозависимостта
7 - Проституцията
8 - Дискриминацията
9 - Пенсионирането, което не знаеш дали ще го доживееш и дали ще има къде да работиш до тия години.
10 - Престъпността от всякакъв характер
11 - Безпаричието / Мизерията
12 - Разпадането на семействата

За образованието е ясно. Който иска - Учи
За корупция се говори

Другите плашещи неща са народа.
Изперкал или изкукал, но хич ги няма у главите.
Асоциални. Хора без никаква мисъл и разумно действие.
Всеки може да ги забележи и сам да се забележи най-вече по спирките.
Още не са се отворили вратите, те се наредили в кръг и тичат да се качат, а, че има други да слизат, няма кой да види.

13 - Умишленото унищожаване на населението.
Запустелите вече села и побеналите от чудо хора по различните краища на света.

14 - Смъртността на средна и по-ранна възраст
В смисъл, между 35 и 50-55

За раждаемостта се говори, но нея си я има.
Друг е въпроса, че им викат българи от цигански произход. smile.gif

Бай Иван
Ама ако изкарам до 74 вече нищо нема да ме пуаши
Самата истина/от опит/
Бай Иван
Да ме плаши,е силно казано/на тази възраст/,но много се ядосвам от спадането интелектуалното ниво на българите.
"Ума не види добро ли зло ли насреща иде"
Преди малко гледах безплодните напъни на политиците,да борят корупцията./В "референдум".Тотална липса на интелект.
New
Това пък как се получава?
Тиара
Цитат(Danel @ 27/09/2017, 07:44) <{POST_SNAPBACK}>
Не така песимистично, де!
Я излез да потичаш малко, к'во си се залежала!

Аха, да тичам, та да получа сърцебиене. laugh.gif У леглото си е по-добре.
Бай Иван
С много сън,или с Алцхаймер.
wal
Т.нар. политическа класа.Разни мегабоклуци с техните мераци да ни оправят.
New
Кофти.
Бай Ганьо
Ако бях в България сигурно щяха да ме тормозят изброените от теб проблеми.
Тук ги има също, но не ги срещам толкова често и ги приемам с усмивка.
Сигурно защото не е моя Родина.
Ако можеш да изградиш някак такава защитна стена ще бъдеш поне малко по-щастлив. smile.gif
Cury
Иска да каже, че го е страх, че в живота му няма да има ярки и запомнящи се моменти - няма да се е наживял, напил, наебал, нагледал, напразнувал и т.н. и затова няма да има какво да си спомня на старини.
Mukaveev
Цитат(wal @ 27/09/2017, 17:27) <{POST_SNAPBACK}>
Т.нар. политическа класа.Разни мегабоклуци с техните мераци да ни оправят.

Никой не иска да ни оправя........никой.
Mukaveev
Цитат(Бай Иван @ 27/09/2017, 14:59) <{POST_SNAPBACK}>
Да ме плаши,е силно казано/на тази възраст/,но много се ядосвам от спадането интелектуалното ниво на българите.
"Ума не види добро ли зло ли насреща иде"
Преди малко гледах безплодните напъни на политиците,да борят корупцията./В "референдум".Тотална липса на интелект.

Антон Кутев каза много важни работи.......... 406.gif
Mukaveev
Цитат(Danel @ 27/09/2017, 07:46) <{POST_SNAPBACK}>

Трябва да си смениш антивирусната...........
Persian
Цитат(Бай Ганьо @ 27/09/2017, 17:36) <{POST_SNAPBACK}>

Всеки е изградил някаква стена иначе няма как да оцелее.
Най-добре са тия, където не виждат, не чуват и нищо не знаят.

Когато съм се родил, името ми е било N°72
След няколко дни съм напуснал родното място. smile.gif
krem-karamel
Цитат(Danel @ 27/09/2017, 07:46) <{POST_SNAPBACK}>

Това не зависи ли само от теб?
Danel
Не! Не съм единствен на този свят.
А лошотията не е годна за спомен.
krem-karamel
Не е годна за хубави спомени.

Но понякога се чудя на хора като теб. Има толкова хубави неща около нас. Как виждате само нехубавите?
Alexfield
Аз па баш у леглото получавам сърцебиене smileysex.gif
Riki
"Разпускаш косата насрещния бриз да я вее в неизвестна посока, леко присвиваш очи, вслушваш се в сърцето станало кораво като чугун, бавно изваждаш меча с дясната си ръка и почваш да чакаш.........поредната галопираща към теб простотия.
Колко пък да е страшно ?
"

Колкото и да е страшно, връщане на зад няма!Изпуснеш ли меча, изплашиш ли се, погледнеш ли в страни, ще бъдеш пометен от ...."поредната галопираща към теб простотия".

..............,трябва да се вслушаш истински в туй сърце "станало кораво,като чугун" , за да можеш не само да устоиш,но и да разцепиш ...галопиращите към теб........или......................да се скриеш......зад пасивно изградена,бездушна стена....и прах от отминаващите галопиращи сега до следващите......./ако ме разбираш,ако не - здраве.Проблема е в моя телевизор/.
Alexfield
Е как така никой? Постоянно ни оправят. Един даже заяви, че 800 дни щял да ни оправя, ама после продължи и след това.
Alexfield
Мен ме плаши само едно: За 27-28 години посттоталитаризъм перспективата пред държавата ни става все по-мрачна. 1990-та наивно си мислех, че умният българин с прословутата си работливост е реалност, че за едно 5-10 години, вече като сме скъсали комунистическите окови, ще дръпнем силно напред и ще започнем да догонваме развитите държави (защото те, видиш ли, не са толкова умни и работливи като нас). Сега вече виждам една друга реалност. Българинът нито е умен, нито е работлив. Държавата фалира два пъти: 1990-та и 1996-та. В момента не сме фалирали, само защото се наливат зверски пари от ЕС, които обаче се открадват от управляващата каста на 70-80%.
И така, не виждам перспектива и това ме плаши.
The_Purifier
Всеки се страхува от нещо. Аз например, се страхувам от този булдог. Доста ги разбира нещата и звучи като да е хаплив.
Бай Ганьо
... 24 часа са задници.
Исках да копирам част от статия за минималната пенсия и ... дърво.
Да го духат.
С ена дума има статия за пенсионните вноски.
Внасял не внасял всеки ще получава долу горе еднаква пенсия.
Бай Ганьо
Аз предлагам да направим оферта на Швейцария да ни купи за 1 €.
Смятам, че от такава сделка ще спечелят и двете страни.
Alexfield
Съгласен съм! Дори ще науча "швейцарски"! w00tbrows.gif
Alexfield
Е ми щот са пеераси smile.gif

Знам два начина и мога да те науча. Давам частни уроци - пеесе кинта wink.gif
unguriano
Цитат(Alexfield @ 28/09/2017, 13:24) <{POST_SNAPBACK}>
Знам два начина и мога да те науча. Давам частни уроци - пеесе кинта wink.gif

За кво? Как да свали статията или как да добие дебела пенция. laugh.gif
50 кинта твърда цена ли? az takovata.gif
Cury
Ама що ги слагаш кавичките, то наистина е отделен език Швейцарския, говоримия де. Човек, който знае нормален немски нищо не вдява от швейцарски w00tbrows.gif
Тиара
Цитат(Alexfield @ 28/09/2017, 10:59) <{POST_SNAPBACK}>
Аз па баш у леглото получавам сърцебиене smileysex.gif

laugh.gif От физическо напрежение или от кошмарни сънища?
Mukaveev
Цитат(unguriano @ 28/09/2017, 14:21) <{POST_SNAPBACK}>
За кво? Как да свали статията или как да добие дебела пенция. laugh.gif
50 кинта твърда цена ли? az takovata.gif

Еееееее от далече почвате да се пазарите........ laugh.gif
Не свикнахте ли вече на твърди тарифи........ laugh.gif laugh.gif
Mukaveev
Цитат(Cury @ 28/09/2017, 15:51) <{POST_SNAPBACK}>
Ама що ги слагаш кавичките, то наистина е отделен език Швейцарския, говоримия де. Човек, който знае нормален немски нищо не вдява от швейцарски w00tbrows.gif

Швейцария има 4 официални езика – немски (64 %) в северните и централни части, френски (19 %) на запад, италиански (8 %) на юг и реторомански. Ретороманският език се говори от малцинство (<1 %) в югоизточния кантон Граубюнден.

Немският език, който се говори в Швейцария, е преобладаващо швейцарски диалект, известен като швейцарски немски ( швицердойч ), но вестниците и радиопредаванията използват стандартен немски език.
Mukaveev
Цитат(Alexfield @ 28/09/2017, 11:14) <{POST_SNAPBACK}>
Е как така никой? Постоянно ни оправят. Един даже заяви, че 800 дни щял да ни оправя, ама после продължи и след това.

Е да , но бил се подвел от българската работливост........съсипахме му плана , на височайшия задник.....
Mukaveev
Цитат(Riki @ 28/09/2017, 11:03) <{POST_SNAPBACK}>
"Разпускаш косата насрещния бриз да я вее в неизвестна посока, леко присвиваш очи, вслушваш се в сърцето станало кораво като чугун, бавно изваждаш меча с дясната си ръка и почваш да чакаш.........поредната галопираща към теб простотия.
Колко пък да е страшно ?
"

Колкото и да е страшно, връщане на зад няма!Изпуснеш ли меча, изплашиш ли се, погледнеш ли в страни, ще бъдеш пометен от ...."поредната галопираща към теб простотия".

..............,трябва да се вслушаш истински в туй сърце "станало кораво,като чугун" , за да можеш не само да устоиш,но и да разцепиш ...галопиращите към теб........или......................да се скриеш......зад пасивно изградена,бездушна стена....и прах от отминаващите галопиращи сега до следващите......./ако ме разбираш,ако не - здраве.Проблема е в моя телевизор/.

Дишаш ли .......ти се бориш. Чел съм книгата на Мусаши - ,, Ръкописът на 5-те пръста. книга за стратегията, тактиката и философията.......Там пише ,,- Застани с гръб към слънцето - то да свети в очите на противника и когато той повдигне меча - сечи ръцете отдолу .,,
Този древен воин известен с името Миямото Мусаши ( 1584 - 13 юни 1645) известен още като Шинмен Такедо, Миямото Беносуке, както и под будисткото си име Нитен Дораку e японски самурай и майстор на меча, превърнал се в легенда. Мусаши се прочува със забелeжителното си майсторство на фехтовач и множеството спечелени дуели още от ранна юношеска възраст.

,, Изпуснеш ли меча, изплашиш ли се, погледнеш ли в страни, ще бъдеш пометен от ...."поредната галопираща към теб простотия".

Не е страшното , че ще бъдеш пометен или ще загинеш........страшното е , че ще загубиш себе си, .....Страхът ще те убие и ще умреш като......лайно. Кой иска да умира като .....лайно ?
Освен това можеш ли да умреш 10 пъти ? Умира се веднъж. Е ми бъди корав до края и след края - и другите да те запомнят като ........чугун, а не като.......
Питето
Ан тъй, и мен така са ме учили — умиргането да е като чугун. В смисъл, че ако опонента иска да умира като герой, да му го осигуря, че и легенди да разказвам колко велик е бил, щото иначе ще вземе наистина да се напъва да умирга като за геройска легенда, а това ми усложнява живота... svirkam si.gif
Mukaveev
Цитат(Питето @ 29/09/2017, 21:27) <{POST_SNAPBACK}>
Ан тъй, и мен така са ме учили — умиргането да е като чугун. В смисъл, че ако опонента иска да умира като герой, да му го осигуря, че и легенди да разказвам колко велик е бил, щото иначе ще вземе наистина да се напъва да умирга като за геройска легенда, а това ми усложнява живота... svirkam si.gif

Е как да е ? Имаше там един Бай Хуй .......ама взе , че умре.....
Mukaveev
Цитат(Alexfield @ 28/09/2017, 13:24) <{POST_SNAPBACK}>
Е ми щот са пеераси smile.gif

100 %......24 часа това......изтрих ги от компа.... evil2.gif
unguriano
Цитат(Mukaveev @ 29/09/2017, 20:46) <{POST_SNAPBACK}>
Еееееее от далече почвате да се пазарите........ laugh.gif
Не свикнахте ли вече на твърди тарифи........ laugh.gif laugh.gif

Тц, питам, че ми се види тънко. Мое са възползвам. laugh.gif
Alexfield
За статията бре! Дебела пенция срещу 50 кинта - само през крив макарон wink.gif
Mukaveev
Цитат(Alexfield @ 30/09/2017, 12:14) <{POST_SNAPBACK}>
За статията бре! Дебела пенция срещу 50 кинта - само през крив макарон wink.gif

Криза е......
Persian
Цитат(Alexfield @ 30/09/2017, 12:14) <{POST_SNAPBACK}>
само през крив макарон wink.gif

Така викаше братовчеда на Иван Костов, че ще видим заплати само през крив макарон, ама накрая Сергей Станишев еба майката на целият комбинат, както и на всички работещи в него със все семействата им.

Голяма мафия е тук, а накрая се събраха накуп в Европарламента.
Persian
Цитат(Mukaveev @ 30/09/2017, 21:09) <{POST_SNAPBACK}>
Криза е......

Създадена умишлено от управляващи отрепки, предатели на българската държава и унищожители на народа.
Alexfield
Дет' викаш, направо да закриваме фрума, а?
Persian
Цитат(Alexfield @ 30/09/2017, 23:56) <{POST_SNAPBACK}>

Що ние да го закриваме
Тук добре си работим. smile.gif
Нямаме нищо общо с ония.
Питето
Такива си ги избира същия този народ. Иначе съм сигурен, че политиците освен тези принципи си имат и други, просто за всеки случай, ако народа вземе че от стадо стане глутница. animatedwink.gif
Alexfield
Имам лоша новина. Тия дни четох някакво проучване. Ако изборите бяха днес - какви щяха да са резултатите. Ами общо взето същите.
Моят извод е, че българинът си харесва статуквото и си го иска.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.