Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: ..........на тази държава какви хора точно трябват ?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Mukaveev
Преглеждам мрежата да видя кой от какво има нужда , какво се предлага, какво се купува ( нищо не ми трябва ).......просто следя пулса на ежедневието . Попадам на интересен казус.
Обяви за работни места.........

Търси се ,, Строителен работник обща работа ,,

- Мотивация и сериозно отношение към работата....

Ние предлагаме -
Коректно отношение
Месечна заплата
1100 лв. - 1450 лв.

Друга обява

Фирмата търси: КОНСУЛТАНТ/ДИЗАЙНЕР

Търсим динамични, с желание за работа и развитие хора. Задълженията се изразяват в изработване на проекти, работни чертежи, оферти, консултация и добра комуникация с клиенти.

1. Изисквания:

- Владеене на следните софтуерни програми: Archi CAD; Auto CAD; ScetchUp,

Photoshop,3D Studio MAX, или друга програма за визуализиране;

Microsoft Word; Microsoft Excel; Microsoft Power Point;

- Владеене на английски език - предимство
- Отлични организационни умения;
- Умения за работа в екип;
- Инициативност и креативност;
- Шофьорска книжка - категория В е предимство;

2. ТРУДОВИ АНГАЖИМЕНТИ:

- Пряко участие в изготвянето и съгласуването на проекти и презентации към тях;
- Участие в авторски надзор;
- Участие в работни срещи с клиенти на компанията.

Месечна заплата
600 лв. - 1000 лв.

Охохооооооооо.......тука имаме човек владеещ следните софтуерни програми: Archi CAD; Auto CAD; ScetchUp,

Photoshop,3D Studio MAX, или друга програма за визуализиране;

Microsoft Word; Microsoft Excel; Microsoft Power Point; + Владеене на английски език
- Отлични организационни умения;
- Умения за работа в екип;
- Инициативност и креативност;
- Шофьорска книжка - категория В е предимство; + - Пряко участие в изготвянето и съгласуването на проекти и презентации към тях;
- Участие в авторски надзор;
- Участие в работни срещи с клиенти на компанията........за цели 300 Е
Гледам и си мисля човека с ....Archi CAD.....трябва да е много прост или е бил умен , но е затъпял от учене.
И друго си мисля , на тази държава какви хора точно трябват ?

New
Явно има недостиг на общи работници. Значи такива хора и трябват на тази държава.
Тарабас
Хората търсят общи работници. Явно дизайнерите не се кльопат много. Няма драма.
Предполагам по същата причина и конструкьорите на джантафрани са с малки заплати.
Бай Ганьо
И по тошово време циганите дет миеха улиците земаха повече от професорите.
Не сме мръднали. smile.gif
Persian
Цитат(Mukaveev @ 06/10/2017, 22:35) <{POST_SNAPBACK}>

Дааа smile.gif
И аз обичам да преглеждам разни работи smile.gif
Който владее информацията, владее ситуацията smile.gif

Хубаво е да се смешва лъжата с истината.
Като в случая - Търси се общ разбойник.
Че се търси - Търси се, но няма общак с надница по-голяма от 20 - 25 кинта.

За специалистите съм чел кви ли не изисквания и максимална заплата 600- 700 кинта smile.gif

Значи, никой не може да си намери работа, а има много свободни места, а има, защото няма добро заплащане както и осигуровки.
Другото, което ми прави впечатление: Идва някой от Афганистан и прави фирма.
Почва да продава дюнери и наеме някоя тъпа българка да му работи.
По същият начин и китайците. Отворят молове и наберат малко български персонал.

По-лошото е, че всеки идва с обичаите си и се опитва да прилага неговите си правила.
Persian
Цитат(Бай Ганьо @ 07/10/2017, 00:12) <{POST_SNAPBACK}>

По онова време беше така.
Работника взимаше не повече, а много повече от останалите, които са учили нещо по-така и работят по-така.
Сега има малка промяна. Мръднали сме, и то яко. Дори от далеч се забелязва smile.gif
Като бачках в кабелната се водех Техник.
Заплата 650 кинта. Момчетата, които събират боклука с камионите взимаха 750 кинта.
Един лекар и една мед. сестра сигурно и те са на 600 кинта.
Ченгетата, новите и те са на 600 кинта.
Общо погледнато, няма значение къв си и за кво си учил, толко заплата smile.gif

Питето
Ми логично. Общака-строител обикновено се вижда още в първите дни какво може, а и работата му е временна, та и заплатата ще е по-голяма, докато другия го наемаш за дълго време, а и не се знае колко владее програмата та си е добре да има изпитателен срок на ниска заплата. Отделно смяташ кой чорбаджия колко е на зор със сроковете и няма време да търси евтини работници. То и други неща определят цената на труда, ама в събота ще го карам отгоре-отгоре. Иначе аз лично вярвам в ниските заплати за умните и знаещите — кво ще дремят на заплата, този акъл трЕбе да се ползва максимално. biggrin.gif
Cury
Имах впечатления, че това си е отишло, ама явно не е. От друга страна - пазарна икономика. Явно хората с CAD или са наводнили пазара, или не могат да изкарат по-големи заплати в нашата реалност. Е, предполагам също, че си взел избрани примери за да покажеш някаква теза animatedwink.gif
Leon
Цитат(Cury @ 07/10/2017, 07:54) <{POST_SNAPBACK}>
...........Е, предполагам също, че си взел избрани примери за да покажеш някаква теза animatedwink.gif

Точно така.
Вземат се частни примери за да се докаже някаква желана теза.
В България няма общ работник с такава заплата. Ако Муката желае да докаже тезата си, предлагам да кандидатства по тази обява и после да докладва. wavetowel2.gif
Thursday Next
Ми те не останаха общаци, бе Муки, дефицитни кадри са вече. Куцо и сакато завърши ПАТКА, мушна диплома за "вишу" в джоба и си иска работа по специалността.
Persian
Цитат(Thursday Next @ 07/10/2017, 11:49) <{POST_SNAPBACK}>
не останаха общаци

Няма и да останат.
Има тук едно момче. Половин приятел ми е smile.gif
Обиколи почти всички охранителни фирми.
Викам му - Фани се на работа.
Той ми вика - Хванах се в един склад за алкохол.
Бачкаш всеки ден на 10 часа без неделя за 600лв. и онзи ми вика - Няма ли да строшиш някоя бутилка уйски, да си я платиш smile.gif
Бачках три дни и им теглих една майна smile.gif
Ми то за толкова часове бачкане и като прост охранител взимаш същите пари и то без да работиш.

Преди време гледам една обява.
Търсим общ работник, който да разбира от строителство.
И започва да изрежда какво трябва да се прави.
Заплата 400 кинта.
Гледам и се чудя. Този малоумен ли е или търси някой без глава.
Изискванията му бяха за цяла бригада майстори от всички строителни специалности.
Работа, която да не паднеш под 10 000лв. месечно.
agrippa
Държавата ... това кой е? Кой стои зад нея и иска да я има? Сложни въпроси.

Аз затова все мисля в посока "каква държава ми трябва на мене", някак си е по-практично.
Mukaveev
Цитат(Cury @ 07/10/2017, 07:54) <{POST_SNAPBACK}>
Имах впечатления, че това си е отишло, ама явно не е. От друга страна - пазарна икономика. Явно хората с CAD или са наводнили пазара, или не могат да изкарат по-големи заплати в нашата реалност. Е, предполагам също, че си взел избрани примери за да покажеш някаква теза animatedwink.gif

Изобщо не са избрани примери.....просто пазара е такъв.
А и друго изобщо не е лесно да намериш общак.....
Mukaveev
Цитат(Leon @ 07/10/2017, 10:39) <{POST_SNAPBACK}>
Точно така.
Вземат се частни примери за да се докаже някаква желана теза.
В България няма общ работник с такава заплата. Ако Муката желае да докаже тезата си, предлагам да кандидатства по тази обява и после да докладва. wavetowel2.gif

И каква е на общака заплатата.........?
Mukaveev
Цитат(Питето @ 07/10/2017, 00:43) <{POST_SNAPBACK}>
Ми логично. Общака-строител обикновено се вижда още в първите дни какво може, а и работата му е временна, та и заплатата ще е по-голяма, докато другия го наемаш за дълго време, а и не се знае колко владее програмата та си е добре да има изпитателен срок на ниска заплата. Отделно смяташ кой чорбаджия колко е на зор със сроковете и няма време да търси евтини работници. То и други неща определят цената на труда, ама в събота ще го карам отгоре-отгоре. Иначе аз лично вярвам в ниските заплати за умните и знаещите — кво ще дремят на заплата, този акъл трЕбе да се ползва максимално. biggrin.gif

То се строи като за последно, така здраво се налива , че не е истина........ти.....работата му била временна .
Mukaveev
Цитат(agrippa @ 07/10/2017, 17:16) <{POST_SNAPBACK}>
Държавата ... това кой е?

Пеевски......
Mukaveev
Ми те не останаха общаци, бе Муки, дефицитни кадри са вече. Куцо и сакато завърши ПАТКА, мушна диплома за "вишу" в джоба и си иска работа по специалността.

Не подозираш колко си права.
Mukaveev
Цитат(Persian @ 07/10/2017, 15:00) <{POST_SNAPBACK}>
Преди време гледам една обява.
Търсим общ работник, който да разбира от строителство.
И започва да изрежда какво трябва да се прави.
Заплата 400 кинта.

Тая работа беше отдавна, времената са други.
Leon
10-15-20, максимум 25 на ден. И не всеки ден.
Опитай по обявата и после си кажи, ако искаш де.
Mukaveev
Надница 20 кинта вече няма.......
Leon
Няма да споря. Опитай по обявата и после си кажи, ако искаш де.
Mukaveev
Цитат(Бай Ганьо @ 07/10/2017, 00:12) <{POST_SNAPBACK}>
И по тошово време циганите дет миеха улиците земаха повече от професорите.
Не сме мръднали. smile.gif

И сега търсят водач на водоноска , заетос цял ден. 1600 - 1800 лв. заплата......седи обявата , явно още търсят.
Mukaveev
Цитат(Тарабас @ 06/10/2017, 23:40) <{POST_SNAPBACK}>
Хората търсят общи работници. Явно дизайнерите не се кльопат много. Няма драма.
Предполагам по същата причина и конструкьорите на джантафрани са с малки заплати.

,, джантафрани,,..........това не го знам какво е.
Mukaveev
Цитат(Leon @ 07/10/2017, 21:03) <{POST_SNAPBACK}>
10-15-20, максимум 25 на ден. И не всеки ден.
Опитай по обявата и после си кажи, ако искаш де.

Може и да си прав , но не знам за къде говориш. Тези където ги знам ......няма такава надница.
Mukaveev
Цитат(Leon @ 07/10/2017, 21:05) <{POST_SNAPBACK}>
Няма да споря. Опитай по обявата и после си кажи, ако искаш де.

Знаеш ли защо няма за такава сума........защото не може да оцелее с нея.
Mukaveev
Цитат(New @ 06/10/2017, 22:56) <{POST_SNAPBACK}>
Явно има недостиг на общи работници. Значи такива хора и трябват на тази държава.

Явно.....колко много мъдрост ..... laugh.gif
Thursday Next
Подозирам, там е работата. Даже не просто подозирам. А ако знаеш как ми се иска да не съм права ... представа си нямаш.
Питето
Ми временна работа е. Като свърши обекта и не се знае дали ще го викнат за следващия обект, а и тежкия физически труд често задейства акъла и току виж си потърси обект нейде в чужбинско, за повече пари при същото натоварване... Та "общак в строителството" си е временен труд.
Persian
Цитат(Mukaveev @ 07/10/2017, 21:02) <{POST_SNAPBACK}>
Тая работа беше отдавна, времената са други.

Да, отдавна.
Преди, около три месеца или половин година smile.gif
Нали непрекъснато си сверявам часновника smile.gif
Все пак сме една зодия smile.gif
Цитат(Mukaveev @ 07/10/2017, 21:03) <{POST_SNAPBACK}>
Надница 20 кинта вече няма.......

От кога я няма smile.gif
Точно за толкова бачкаше едно момче до преди година.
През 1992г. на общаците даваха 25 кинта.
Когато започнах бачкане на 08.08.1983г. Взимах чисто между 380 и 450 кинта.

Времената са други smile.gif
Mukaveev
Цитат(Питето @ 07/10/2017, 22:44) <{POST_SNAPBACK}>
Ми временна работа е. Като свърши обекта и не се знае дали ще го викнат за следващия обект, а и тежкия физически труд често задейства акъла и току виж си потърси обект нейде в чужбинско, за повече пари при същото натоварване... Та "общак в строителството" си е временен труд.

Защо мислиш общаците са дефицит ?Какъв обект е обекта без общак ? Ако случайно не го викнат........на 100 други места ще го приветстват веднаха. Работата си е ........тежка и наплива за нея не е голям, а такива хора си трябват.
Danel
Цитат(Mukaveev @ 09/10/2017, 20:25) <{POST_SNAPBACK}>
Защо мислиш общаците са дефицит ?.....

Той пише:""Та "общак в строителството" си е временен труд. ""
А и практиката в строителството е такава. Наемат се хора за определена задача и толкоз. Много задачи - много специалности, и след изпълнението - вън(кой от където е). Много рядко е да съвпаднат графиците+изпълнението така, че съответният "специалист" или бригада да отидат на следващ обект, без да има "дупка във времето". Често хората са недоволни от такова отношение и не се връщат отново при работодателя, който ги е зорил по 12-14 часа за същите пари, а не по уговорката. На последния му се налага после да наема работници с недобро отношение към работата, гони ги бързо, а работата чака, графика изостава.....
Ето защо предлагат висока заплата на общак. Нужен е бързо за назначение от вчера, НО - до края на седмицата - да изнесе боклука от обекта.
Mukaveev
И това го има ....... но много се стегна пазара от към всякакви кадри.
Leon
Ти кажи, провери ли по обявата? И, ако да, каква е врътката?
И не се извъртай, че си нямал време. biggrin.gif
Mukaveev
Цитат(Leon @ 11/10/2017, 20:59) <{POST_SNAPBACK}>
Ти кажи, провери ли по обявата? И, ако да, каква е врътката?
И не се извъртай, че си нямал време. biggrin.gif

Не съм проверил , не ми трябва да проверявам.
Проверил съм други работи.........
Ако искаш да приемем , че тия лъжат...... laugh.gif , но има толкова други които не са като ония които лъжат. ( Не , че тия хора лъжат )
Mukaveev
Ако искаш да се хвана за месец и после да докладвам...... sun.gif
Leon
Много, бе! Аз мога да те подбазиквам, но те уважавам wavetowel2.gif , и една седмица стига
Mukaveev
Цитат(Leon @ 11/10/2017, 21:21) <{POST_SNAPBACK}>
Много, бе! Аз мога да те подбазиквам, но те уважавам wavetowel2.gif , и една седмица стига

Уважение лесно не се печели, но ти благодаря.
Дъвкан съм , плют , валцован...... ще се плашим с обща работа. Несериозно... cheers1.gif
Не съм спирал и за миг.......общата , от най - общи работи.
Змей
В тази държава от акъл боли глава animatedwink.gif
Бай Иван
Това е заплата,която вероятно важи за София.Аз лично бих кандидатствал,ако бях здрав и по-млад,но наблюденията ми са ,че днес малко хора със средно биха се хванали за тежка работа.
След 9ти излезе една теория за необходимите калории на различни групи работници.За тежка физическа работа бяха нужни /ако си спомням добре/ 5000 ккал,а за работа без движение - 2500.Затова и заплащането беше диференцирано в полза на физическия труд.
Тиара
За повечето строителни фирми е нещо като традиция да не изплащат редовно трудовите възнаграждения, а когато го правят, те са доста далеч от посочените цифри.

А на държавата ѝ трябва прост народ, та по-лесно да кълве, дори и без стръв.
wal
Цитат
.Затова и заплащането беше диференцирано в полза на физическия труд.

По съвсем друг начин беше диференцирано тогава заплащането,ама да не се връщаме толкова назад.
Mukaveev
Търсят и водач на водоноска ......пълен работен ден.....около 1600 - 1800......
Mukaveev
Цитат(Тиара @ 12/10/2017, 16:14) <{POST_SNAPBACK}>
За повечето строителни фирми е нещо като традиция да не изплащат редовно трудовите възнаграждения, а когато го правят, те са доста далеч от посочените цифри.

А на държавата ѝ трябва прост народ, та по-лесно да кълве, дори и без стръв.

Не е точно така ........идея си нямаш с колко много персонал съм разговарял.
Mukaveev
Цитат(Змей @ 12/10/2017, 05:53) <{POST_SNAPBACK}>
В тази държава от акъл боли глава animatedwink.gif

Вие ги избирахте............
unguriano

Нема лошо. Ма ако може да свърши нещо по "специалността", па дори и само на теория. Иначе.....общак с бумага. biggrin.gif
Thursday Next
Е именно, де, именно. Те такива не придобиват специалност, а придобиват бумага. animatedwink.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.