Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Вграден Кирилизатор
Форум АБВ > Служебни > Служебен форум
Shade
Цитат
В редактора за писане на постинги вече има вграден Кирилизатор - червеното бутонче с 3 състояния
- OFF
- BDS
- PHO
Както искате и ви е удобно - пишете

Заглавието на темата написах на кирилица в режим 'PHO' на вградения киризатор, който работи само там.
В момента съм с фонетичната клавиатура на лаптопа. Ако премина на латинска клавиатура и превключа вградения кирилизатор на 'PHO' ili 'BDS', towa e, koeto izliza.
Освен това при мен бутончето не е червено, а черно. С Windows 10 съм.
Пропускам ли нещо?
D-rA
Нямам идея защо е черно.
Ако имаш кирилица на уин постави този бутон в OFF
Той като функция е приложим за потребители на които потребителските ОС нямат кирилица
Shade
Цитат(D-rA @ 03/06/2017, 08:02) <{POST_SNAPBACK}>
Нямам идея защо е черно.
Ако имаш кирилица на уин постави този бутон в OFF
Той като функция е приложим за потребители на които потребителските ОС нямат кирилица

Бутонът работи само за заглавния ред. В текстовия редактор режимът на този бутон е без значение и ползвам клавиатурата на кирилица.
Другата седмица ще пробвам кирилизатора през служебния компютър, където нямам кирилица, и ще споделя (там съм с Windows 7)
biggeorge
На мен вграденият кирилизатор е винаги на OFF.
Този вграден кирилизатор действа, само когато кирилицата на компютъра е изключена.
Т.е. долу в дясно на лентата ми пише BG или EN.
Ако компютъра ми е включен на BG кирилизатора на форума не работи.
Щом превключа на EN, тогава мога сменям от OFF на BDS или PHO.
Съответно на BDS пиша с червените букви на клавиатурата, а на PHO пиша с белите букви на клавиатурата. cool.gif
Тарабас
При режим BDS и PHO не мога изобщо да пиша. Не излиза нищо от клавиатурата. Като привключа на OFF и си работи на латински.

Пиша в момента с кирилизатора от стария форум.
Макарена
ддddаа - EN
аааааа - BG
biggeorge
При мен е:
PHO/OFF/BDS
дд/dd/аа - EN
дд/дд/дд - BG
Защо се получава тази разлика?!? rolleyes.gif
Сигурно, защото аз ползвам кирилизацията на Windows от "Инжинера" Г. Атанасов. cool.gif
D-rA
Цитат(Тарабас @ 04/06/2017, 13:30) <{POST_SNAPBACK}>
При режим BDS и PHO не мога изобщо да пиша. Не излиза нищо от клавиатурата. Като привключа на OFF и си работи на латински.

Пиша в момента с кирилизатора от стария форум.

Опитай сега
Shade
Slujeben komputer, Windows 7, butona e cherven, rejim 'PHO', no kirilicata ne raboti.
D-rA
Опитай с няколко браузъра за да открия проблема
Тарабас
Това по горното под Уиндоус.

Под IOS не се вижда никакъв бутон и не работи функцията "Виж новите съобщения".
Shade
Towa e rejim 'PHO' s Internet Explorer 11.
Predishnoto beshe s Firefox 53.0.3.

D-rA
Моля тествай новия кирилизатор.
Тествах с виртуален уин10 който е само с латинска клавиатура - и видях проблема.
Сега пиша през новия кирилизатор и мисля че е ОК
Пиши за резултата
Shade
Ne raboti: Rejim 'BP', Windows 7, Firefox
Shade
Rejim 'BP', Windows 7, Internet Explorer
D-rA
Опитай и ти сега с новия
D-rA
Допускам че имаш кирилица в компютъра. Или още някаква знакова таблица.
При моят тест с чист уин10 - само с английска по дефолт клавиатура работи без проблем.
Shade
Цитат(D-rA @ 05/06/2017, 12:41) <{POST_SNAPBACK}>
При моят тест с чист уин10 - само с английска по дефолт клавиатура работи без проблем.

Това ми е служебният компютър, където никога не е имало кирилица (ползвам кирилизатора на стария форум).

Довечера ще проверя моя компютър, който е с Windows 10 и с инсталиран Windows клавиатурен драйвер на кирилица.
Shade

Towa e 'BP" s Windows 10 i ne raboti.

Едва ли е от компютъра. Пробвах три различни компютри и със, и без Windows клавиатурни драйвери, и това е ситуацията.
След като при теб работи, изглежда като редакторът на съобщения на форума да не се погажда със щатски Windows. Защото проблемът се проявява само с редактора на съобщения (така беше и вчера). Кирилизаторът е напълно функционален при въвеждане на текст в боксoвете "Заглавие на темата" и "Описание на темата", когато се отваря нова тема.
Shade

Кирилизаторът се оправи.
Проблемът беше, че в "Контролен панел" - "Настройки: Форум" - "Вид на едитора, който желаете да ползвате при публикуване?", по подразбиране е избран "Rich Text редактор". При смяната му със "Стандартен редактор" кирилизаторът работи нормално.
D-rA
Цитат(Shade @ 06/06/2017, 09:39) <{POST_SNAPBACK}>
Кирилизаторът се оправи.
Проблемът беше, че в "Контролен панел" - "Настройки: Форум" - "Вид на едитора, който желаете да ползвате при публикуване?", по подразбиране е избран "Rich Text редактор". При смяната му със "Стандартен редактор" кирилизаторът работи нормално.

Супер yes.gif
Тарабас
Сега функционира. Мерси!
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.