Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Цензура
Форум АБВ > Служебни > Служебен форум
Nova123
Как мислите?
Има ли цензура в този форум?

Това мога ли да го напиша или да очаквам одобрение от модератор?
Cury
Цитат(Nova123 @ 22/11/2017, 21:18) <{POST_SNAPBACK}>
Как мислите?

Въпросът няма еднозначен отговор. Форумът е частен и в него има правила, определени от собствениците. Как ще квалифицираш надзора за спазване на правилата си е твоя работа, може и цензура да му казваш. Мен лично обаче не са ме цензурирали и нямам оплаквания.
Тарабас
Има. И е нормално така. Ще се напълни иначе с мънкащи досадници.
Бай Ганьо
Има.
И не само тук.
Навсякъде.
Манипулиране, цензуриране, автотензуриране.
А ние си мислихме, че само при комунизма го има. laugh.gif
Личинка
Има писани правила, с които си се съгласила. Има и неписани за добър тон, на тях трябва да си възпитана.
Теб за кое са те пернали по ръчичката?
Persian

Няма цезура, защото всеки може да си изрази свободно мислите, но е важен начина на изразяване, както и мисълта ти да има смисъл.

Спорове и спречквания винаги е имало, и всеки приема думите на отсрещният по различен начин, но целта е да няма груби селски прояви. smile.gif

Човек не винаги е в състояние да обработи информацията в момента.

Ако има цензура, секунда няма да съм тук.
Alexfield
Трием ѝ силно неграмотни постинги, съставени от несвързани думи, някои от които написани с главни букви.
Подозренията са, че се злоупотребява с алкохол преди писане. Уви няма как да монтираме дрегер на входа на форума.
Alexfield
Има контрол върху качеството на мненията.
Цензура е нещо друго.
unguriano
Има, разбира се.
Упълномощил съм модератори и администратори да шибат всеки, който стъпи накриво и не дава рушвет. sunbathing.gif
Cury
Ама как да го шибат - садистично или сексуално?
unguriano
Цитат(Cury @ 23/11/2017, 17:32) <{POST_SNAPBACK}>
Ама как да го шибат - садистично или сексуално?

Дал съм карт-бланш да решават според случая. wavetowel2.gif
Thursday Next
Така ... хайде пак да си преговорим какво е свобода на словото.

Макарена
1 фаза - Поради невъзможност за какъвто и да е било контакт на разумно ниво постовете ти се свеждат предимно до безсмислени изказвания и персонални нападки към другите участници.

2 фаза - Рано или късно поведението ти ще предизвика някой модератор да почне да те трие. Тогава ще опищиш орталъка как този модератор не те разбирал или имал лично отношение към теб.

3 фаза - Постепенно чувството ти за лично отношение към теб ще прерасне в убеждение, че някой ти потъпква правата, че тук е диктатура, че се толерират само определени участници или мнения.

4 фаза - Ще почнеш да се разхождаш по всички форуми, обяснявайки как модераторите, администраторите, форумистите, Путин, Буш и Бен Ладен те мразят и как в тази държава се потъпква правото на свободна реч. Тази фаза е последна, щото рано или късно на някой от модераторите ще му писне и ще те банне.

Има и посмъртна фаза - да почнеш да си регистрираш други никове и да продължиш с овикването по модераторите, а те, всеки път като те видят, да те наритват. Тази фаза продължава докато пораснеш.

P.S Страшно нЕма. Не си първия, няма и да си последния.

Автор - Stresstest
Бай Ганьо
До някъде съм съгласен с тебе, но smile.gif
Съгласи се, че и вие пораснахте.
Спомням си в началото, когато форумът вреше от колеги с дар слово и чувство за хумор,
но имаше модератори цербери.
Стриктно изпълняваха всички правила без да се
съобразяват с конкретни ситуации, при които, ако имаха
по-либерално отношение щяха нещата да не стигат до крайности.
Тогава много форумци бяха баннати, изгонени и наказвани без
кой знае колко големи провинения.
Аз например бях наказван за подхвърлени реплики към колеги,
които даден модератор смяташе за обидни.
Да, зависеше от гледната точка.
Имах случай, при който на лични съм питал колега дали се е обидил
и отговорът е бил НЕ.
Но аз съм го отнасял.
Имаше шеги и закачки и естествено беше някой да прекали.
Взехме си поука, но вече не е същото.
Форумът стана стерилен и сега дори да ни се позволява повече чат и
закачки ние не ги използваме поради предишният ни горчив опит.
Та мисълта ми е, че и вие и ние разбрахме грешките си, но уви платихме цената.
Молих много бивши колеги да се върнат, но те категорично отказаха.

Питето
Аз разбрах: "Цивилизовахме се и вече не ни банват." и малко четкане на админите... animatedwink.gif
Cury
Всъщност по-скоро е въпрос на изразяване. Мен никога не са ме банвали, даже не съм имал и предупреждения, а си пиша каквото ми харесва, не се ограничавам. И това при рекорден брой постове (май дълго време бях с най-много). Пък даже не съм и чел правилата на форума svirkam si.gif Но спазвам свои правила, коите се свеждат най-вече до това да не обиждам никого пряко. Забележи, че според нормите на правото да кажеш на някого "Ти си глупак" е обида и повод за бан, докато да кажеш "Написаното от теб е глупаво" не е обида, защото е харакеристика на написаното, не на човека. Иначе той човекът пак може да се обиди, но това вече е негова работа, а не повод за предупреждение.
Питето
Е то няма как всички да сме еднакви. svirkam si.gif
Бай Ганьо
За четката си прав/а.
Обичам да се четкам.
За другото е малко мътничко за тебе. smile.gif
Питето
Малко е мътното и заради това прозира: "Взехме си поука, но вече не е същото." (ти, едно съобщение по-горе)... И като писа "мътничко" ме подсети за една забравена мътна благинка... gepi.gif
Хасан
Как мислите?

Има разбира се.
Ако ти дойдат гости, които започнат да храчат и плюят по пода, да се обиждат един друг, че даже и да се сбият, няма ли да ги изгониш? unsure.gif
ba4o_a4o
Цитат(Хасан @ 12/12/2017, 11:15) <{POST_SNAPBACK}>
Има разбира се.
Ако ти дойдат гости, които започнат да храчат и плюят по пода, да се обиждат един друг, че даже и да се сбият, няма ли да ги изгониш? unsure.gif

Цензура няма, защото е приет за еталон на поведение християнството!
А това, което пишеш по-горе е поведение на мюсюлманин.
Подобно поведение е очевидно е недопустимо!
Shade
Цитат(ba4o_a4o @ 25/01/2018, 05:52) <{POST_SNAPBACK}>

Абе ти друг мирогледен филтър освен попския нямаш ли? Та нали именно при християнството в продължение на векове несъобразяването с цензурата е водело до печене на клада?
Човечеството успява да се измъкне от прангите на религията, но зомбираните си припяват, че религията, а не нещо друго, е монополен носител на морала. Също както други зомбирани още въздишат по икономическия гений на правешкото свинарче.
Flama
Цитат(ba4o_a4o @ 25/01/2018, 15:52) <{POST_SNAPBACK}>

Глупости!
Излиза, че християнин не може да е невъзпитан, а мюсюлманите са всички невъзпитани. Да, ама не.
Аман от твойте проповеди, уместно-неуместно, ръсиш ги навсякъде.
Thursday Next
========== Офффф, пак ли? navikvane.gif

Живяла съм една година в мюсюлмански Истанбул и мога да ти кажа, че е в пъти по-чист от християнска София.

И още нещо: ако бяхме приели християнството като еталон, сега щяхме да те изгорим жив, задето не се съобразяваш с това, което ти се казва. А ние само ще те пратим малко на почивка да си помислиш защо не трябва да се проповядва словото Божие в Служебния форум.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.