Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Туск,патриотизма и още нещо!
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
wal
Преголяма радост заля медиите след речта на Д.Туск на български.Погъделичка балканското ни самочувствие точно там,където трябва.Поздрави за съветниците му!!Оказа се обаче,че това било традиция.Че и в Естония бил говорил на местния език!!Да видим и друго мнение за речта му.Тук
Възрадвахте ли се и вие като чухте дядо Вазов на български от поляк?!?!
klik_kibik
Честно казано - драго ми беше. Някак прави чест и уважение на страната ни. Сега... че е "рекламен" трик - то е ясно ама много на място и добре изпълнено.
Thursday Next
Да, по традиция речта на председателя на Европейския съвет е реверанс към държавата, която поема временното председателство. Куртоазия, какво да правиш. Съветниците му са си свършили добре работата, като са включили неща, които ще ни погладят по косъма и ще ни зарадват. Друг, и далеч по-тъжен, е въпросът защо точно тия неща ни радват и защо точно тях искаме да чуем. Има обаче опасност в опита си да отговорим на тоя въпрос да забием към култивираната (къде нарочно, къде неволно) от медиите, образованието и политическата ни класа в последните десетилетия безкритичност и патриотична сантименталност, и да иде коня у ряката. Просто ще кажа, че ми се ще на следващото ни председателство наследникът на Туск и на нас да говори така, както на естонците.
Flama
И на мен ми стана приятно, въпреки че е ясно, че е "нагласено", куртоазия и т.н.
wonda_
За мен беше изненадващо, че е на български. Но като съдържание ми хареса. Чак да се възрадвам - не, но беше оригинално. Разочаровани или възмутени са тези, които са очаквали суха встъпителна реч на "политически" език, на който сме се наслушали.
Бай Ганьо
Аз се чудя може ли най-корумпираната държава да председателства ЕС.
Е може.
Щом като може, да ти еба и съюза. w00t2.gif
Тарабас
В сряда гледахме у нас както всяка вечер преди централните новини, новините за деца в предаването за деца LOGO по ZDF. С децата.

Една от новините беше за България. За настъпващото председателство. В това предаване всяка вечер са разказват новините от деня по начин достъпен за децата. С картинки, със схеми, с нормални видео новини.

Казаха на децата, че България е в Европа, граничи и с Турция и Гърция. България е най-бедната и копумпирана страна в Европа. Казаха, че всяка година ЕС праща милиарди в България и бългаските политици на всички нива крадат от парите. Казаха още, че медиите в България работят за политиците на всички нива и истината достига рядко до хората.

Тва бяха новини за деца в началото на 2018.

Иначе речта на поляка беше голяма! Ако тя топли на някой сърцято, нека да е жив и здрав.

Тея цигански номера с тоя шизофреничен патриотизъм важат само до границата със Сърбия.

wal
Цитат
Аз се чудя може ли най-корумпираната държава да председателства ЕС.

Няма такива критерии,дали е бедна,дали е корумпирана.Има си ред и се оказа ,че и нашият ред е дошъл.Ако чакат да преборим корупцията и мизерията в близките 50 години няма да председателстваме.
Питето
От речта му разбрах, че "сиренето е с пари" и ако занапред ще продължаваме да искаме да постигнем нещо, ще продължаваме да си плащаме... което според мен е съвсем разумно и нормално.
wonda_
Цитат
Казаха на децата, че България е в Европа, граничи и с Турция и Гърция. България е най-бедната и копумпирана страна в Европа. Казаха, че всяка година ЕС праща милиарди в България и бългаските политици на всички нива крадат от парите. Казаха още, че медиите в България работят за политиците на всички нива и истината достига рядко до хората.

Това ни се повтаря ежедневно по всички канали с новини. Затова ми хареса речта, някой да каже добра дума. Е, не съвсем по същество, малко покровителствено, но добра дума. Щото ако задълбаем в хулите на опозицията (огладняла за власт и пари), на противниците на страната и на емигрантите, ще пропуснем И положителните промени. animatedwink.gif
Тарабас
Добрата дума няма да помогне, защото това не са хули.
wal
Добрите думи бяха казани за ......миналото ни.По друг начин говори пред естонците.
Alexfield
Сигурно още не си разбрала, че в българския парламент опозиция няма.
wonda_
Цитат(wal @ 14/01/2018, 11:03) <{POST_SNAPBACK}>
Добрите думи бяха казани за ......миналото ни.По друг начин говори пред естонците.

Ех, това типично нашенско "искам и аз като на...". Не можем да променим историята си - не сме имали митинги срещу социализма и пеещи революции - това е.
Такава реч му написали, такава прочел. Едни я харесват, други - не. Иво Инджев добра дума за Бойко Борисов няма да каже. Аз четох гледната точка на Кеворк Кеворкян. Той даже е написал речта, която Туск трябвало да произнесе. w00tbrows.gif
wal
Тук имате възможност детайлно и подробно да разберете как е била разработена речта на Доналд Туск.По-сериозен източник никой не може да ви намери.Приятно четене!!
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.