Преголяма радост заля медиите след речта на Д.Туск на български.Погъделичка балканското ни самочувствие точно там,където трябва.Поздрави за съветниците му!!Оказа се обаче,че това било традиция.Че и в Естония бил говорил на местния език!!Да видим и друго мнение за речта му.
ТукВъзрадвахте ли се и вие като чухте дядо Вазов на български от поляк?!?!
klik_kibik
13/01/2018, 10:46
Честно казано - драго ми беше. Някак прави чест и уважение на страната ни. Сега... че е "рекламен" трик - то е ясно ама много на място и добре изпълнено.
Thursday Next
13/01/2018, 11:02
Да, по традиция речта на председателя на Европейския съвет е реверанс към държавата, която поема временното председателство. Куртоазия, какво да правиш. Съветниците му са си свършили добре работата, като са включили неща, които ще ни погладят по косъма и ще ни зарадват. Друг, и далеч по-тъжен, е въпросът защо точно тия неща ни радват и защо точно тях искаме да чуем. Има обаче опасност в опита си да отговорим на тоя въпрос да забием към култивираната (къде нарочно, къде неволно) от медиите, образованието и политическата ни класа в последните десетилетия безкритичност и патриотична сантименталност, и да иде коня у ряката. Просто ще кажа, че ми се ще на следващото ни председателство наследникът на Туск и на нас да говори така, както на естонците.
И на мен ми стана приятно, въпреки че е ясно, че е "нагласено", куртоазия и т.н.
За мен беше изненадващо, че е на български. Но като съдържание ми хареса. Чак да се възрадвам - не, но беше оригинално. Разочаровани или възмутени са тези, които са очаквали суха встъпителна реч на "политически" език, на който сме се наслушали.
Бай Ганьо
13/01/2018, 14:39
Аз се чудя може ли най-корумпираната държава да председателства ЕС.
Е може.
Щом като може, да ти еба и съюза.
Тарабас
13/01/2018, 15:00
В сряда гледахме у нас както всяка вечер преди централните новини, новините за деца в предаването за деца LOGO по ZDF. С децата.
Една от новините беше за България. За настъпващото председателство. В това предаване всяка вечер са разказват новините от деня по начин достъпен за децата. С картинки, със схеми, с нормални видео новини.
Казаха на децата, че България е в Европа, граничи и с Турция и Гърция. България е най-бедната и копумпирана страна в Европа. Казаха, че всяка година ЕС праща милиарди в България и бългаските политици на всички нива крадат от парите. Казаха още, че медиите в България работят за политиците на всички нива и истината достига рядко до хората.
Тва бяха новини за деца в началото на 2018.
Иначе речта на поляка беше голяма! Ако тя топли на някой сърцято, нека да е жив и здрав.
Тея цигански номера с тоя шизофреничен патриотизъм важат само до границата със Сърбия.
Цитат
Аз се чудя може ли най-корумпираната държава да председателства ЕС.
Няма такива критерии,дали е бедна,дали е корумпирана.Има си ред и се оказа ,че и нашият ред е дошъл.Ако чакат да преборим корупцията и мизерията в близките 50 години няма да председателстваме.
От речта му разбрах, че "сиренето е с пари" и ако занапред ще продължаваме да искаме да постигнем нещо, ще продължаваме да си плащаме... което според мен е съвсем разумно и нормално.
Цитат
Казаха на децата, че България е в Европа, граничи и с Турция и Гърция. България е най-бедната и копумпирана страна в Европа. Казаха, че всяка година ЕС праща милиарди в България и бългаските политици на всички нива крадат от парите. Казаха още, че медиите в България работят за политиците на всички нива и истината достига рядко до хората.
Това ни се повтаря ежедневно по всички канали с новини. Затова ми хареса речта, някой да каже добра дума. Е, не съвсем по същество, малко покровителствено, но добра дума. Щото ако задълбаем в хулите на опозицията (огладняла за власт и пари), на противниците на страната и на емигрантите, ще пропуснем И положителните промени.
Тарабас
14/01/2018, 10:46
Добрата дума няма да помогне, защото това не са хули.
Добрите думи бяха казани за ......миналото ни.По друг начин говори пред естонците.
Alexfield
14/01/2018, 12:01
Сигурно още не си разбрала, че в българския парламент опозиция няма.
Добрите думи бяха казани за ......миналото ни.По друг начин говори пред естонците.
Ех, това типично нашенско "искам и аз като на...". Не можем да променим историята си - не сме имали митинги срещу социализма и пеещи революции - това е.
Такава реч му написали, такава прочел. Едни я харесват, други - не. Иво Инджев добра дума за Бойко Борисов няма да каже. Аз четох гледната точка на Кеворк Кеворкян. Той даже е написал речта, която Туск трябвало да произнесе.
Тук имате възможност детайлно и подробно да разберете как е била разработена речта на Доналд Туск.По-сериозен източник никой не може да ви намери.Приятно четене!!
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.