Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: За или против смъртното наказание, ЕС, НАТО ...
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
biggeorge
Темите във ФорумАБВ, както настроенията в българското реално и онлайн общество, все повече и повече се въртят около няколко въпроса:
За или против връщането на смъртното наказание в България?
За или против членството на България в Европейския съюз и НАТО?
За или против членството на България в Евразийския съюз?
За или против забраната на соросоидните, еврогейски НПО-та?

Аз предлагам да направим онлайн референдум по въпроса и дай Боже да се превърне и в реален референдум. sun.gif
Щом БСП могат да предлагат абсурдни референдуми ... и аз мога!
Хайде да видим кой по-откачен референдум ще предложи!
Ползата от възстановяването на смъртното наказание в България е, че държавата ще убие престъпниците и ще опразни затворите.
Примерно първите осъдени на смърт може да са двете момчета, които убиха клошар във Варна и Анита Мейзер.
Ползата от напускането на Европейския съюз за България е, че ще се спре насаждането на еврогейски ценности в скъпата ни родина Майка България.
Никакви Истанбулски конвенции, никакви трети полове, никакви гейове и лесбийки, никакви еврогейски извращения, които да развращават чистите ни и непокварени българските деца.
Ползата от напускането на НАТО за България е, че най-накрая страната ни ще бъде суверенна и независима.
Слава Богу, няма да има бази на НАТО на българска територия.
Виж руски бази може! thumbup.gif
Ползата от влизането в Евразийския съюз за България е, че най-накрая България ще бъде под закрилата на Майка Русия.
Ще има евтина водка на корем и лесни рускини на муй.
Е, тогава може и да успея да се оженя! az takovata.gif
Ползата от забраната на соросоидните, еврогейски НПО-та е, че никой повече няма да може да се меси във вътрешните работи на България.
Никой ... с изключение на Русия, но това не е проблем, защото тя е братската страна, която винаги ние спасявала от гейовете - първо от османските гейове, после от нацистките гейове, а сега и от европейските гейове. wavetowel2.gif
След като гласувате в анкетата напишете в коментар защо сте "За" или "Против".

П.п.: Аз съм против смъртното наказание, за членството на България в ЕС и НАТО, против членството в Евразийския съюз, против забраната на НПО-тата.
С такива като мен Бог да пази Майка България! a4dff7b7.gif

П.п.2.: Тази тема не е тест за интелигентност! korabche.gif
klik_kibik
Против съм защото смятам, че това няма по-голям възпиращ ефект от доживотна присъда без право на обжалване.

За съм, тъй като смятам, че там ни е мястото. Алтернативата - Евразийский съюз не ми се струва добра. Там има тирания а аз не я понасям органически.

Против - горе изложих мотивите си.

Против. Според демократичните ни закони НПО-та имат право на регистрация и дейност.

p.gif
Thursday Next
Цитат
Е, тогава може и да успея да се оженя!

Ако мечтата ти е да се ожениш за рускиня, тя ще бъде много по-осъществима, ако България остане член на ЕС, да те открехна. animatedwink.gif Вече наблюдавам случаи на припламнала любов между товаришчутки и момци (или чичковци) с правилни паспорти. Точно както едно време наши юнаци ходеха на работа в Коми и се връщаха с жигула и рускиня.
Lestr
Цитат(Thursday Next @ 26/01/2018, 10:24) <{POST_SNAPBACK}>
Ако мечтата ти е да се ожениш за рускиня, тя ще бъде много по-осъществима, ако България остане член на ЕС, да те открехна. animatedwink.gif Вече наблюдавам случаи на припламнала любов между товаришчутки и момци (или чичковци) с правилни паспорти. Точно както едно време наши юнаци ходеха на работа в Коми и се връщаха с жигула и рускиня.

За него ще е най-добре да си вземе рускиня с дете.
Buitenlander
Цитат(Thursday Next @ 26/01/2018, 09:24) <{POST_SNAPBACK}>
Ако мечтата ти е да се ожениш за рускиня, тя ще бъде много по-осъществима, ако България остане член на ЕС, да те открехна. animatedwink.gif Вече наблюдавам случаи на припламнала любов между товаришчутки и момци (или чичковци) с правилни паспорти.

Даже, ако е хитър, може и някой лев да изкара покрай любовта......
Buitenlander
Искам да видя мотивите на тримата, които са гласували "за" членство на България в Евразийския съюз!
klik_kibik
И аз искам. Такова беше условието в "референдума"? p.gif
Flama
За при много тежки престъпления, например убийство на дете или бременна жена и серийни убийци.
За. Мястото ни е в ЕС.
Против.
Против.

Цитат(biggeorge @ 26/01/2018, 08:52) <{POST_SNAPBACK}>
Е, тогава може и да успея да се оженя! az takovata.gif

То и сега ако се разходиш из Варна и Бургас, еле пък в Поморие, дори извън сезона, ще намериш рускини за муй. Действай, нЕкоя може и да ти се върже.
klik_kibik
Както се вижда от този псевдореферендум или истински форумен референдум по-голямата част са ЗА ЕС. То се вижда на всички избори. В парламента влизат само и единствено проевропейски партии - защо ли?! Защото просто мнозинството е за ЕС и НАТО. Ако ще 10 държавни референдума да се проведат резултатите едва ли ще бъдат кой знае колко различни. p.gif
Процесът започна по времето на СДС - тогава именно се запътихме към Европско и хората го искаха масово. Монката Паси искаше да ни вкара в НАТО - кой го избра за депутат?! С какво мнозинство?! p.gif
New
Против. Смятам, че доживотен затвор без замяна е по-тежко наказание, в сравнение с простото отърваване на някого от житейски мъки.

За. Европейските ценности са ми по-привлекателни в сравнение с Евразийските.

Против. По-горе писах защо.

Против. Смятам, че фондациите и сдруженията на хората са полезни, както за обществото, така и за държавата, като я поддържат в дейността и там, където тя не успява да се справи.
Norman
За. Възпиращият ефект може и да е приблизително един и същ с този на "доживотна без замяна", но да хрантутим извергите по 20-30-50 години, че и да ни съдят за това, че с им нарушени нам-кви-си права... angry.gif

По принцип - против. По необходимост - за. За съжаление, на Балканите е невъзможно да се получи нещо, дори приближаващо се до Вишеградската четворка, иначе би било прилична алтернатива.

Ако изборът ще е само между ЕС и Евразийския съюз, в момента - За. "Европейските ценности" вече съвсем не са онова, което бяха през 2001-ва. Най-малкото - България не е сред тях. В никакъв смисъл - нито политически, нито икономически. Като членове на Евразийски съюз, поне за известно време ще има наливане на средства, доколкото ще сме "мост към Европа".

По принцип - против. Конкретно за някой, обаче, които са именно носители на "новите европейски ценности" и които ценят всичко друго, но не и българското - твърдо За. БХК води с голяма преднина.
Thursday Next
Цитат
Като членове на Евразийски съюз, поне за известно време ще има наливане на средства, доколкото ще сме "мост към Европа".

Това малко не мога да си го представя, ще обясниш ли? Кой ще налива средства у нас - Русия, Беларус или Казахстан? И защо? Какъв мост към Европа можем да сме за когото и било, ако напуснем ЕС, за да влезем в Евразийския?

New

Може би има предвид, че ще сме географски мост. Ще се настанят у нас и ще започнат да потриват ръце към съседните, европейски държави.
Cayen
Най-вероятно и във въпроса и в отговорите има грешка -объркали са Евразийския съюз с БРИКС.
Няма да си я признаят.
Питето
"— Абе де сте тръгнАли да излизате от казана с катрана, бе, я ..." a4dff7b7.gif
Alexfield
Ако излезем от ЕС и влезем Евразийския съюз, направо ще се ухапем по гъза:
БВП ЕС: 17.1 трлиона $, 25% дял
БВП Евразийския: 2.1 трилиона $, 3% дял

Източник

Изобщо какво значи: "ще има наливане на средства"???
Русия ли ще налива средства България? Дето 45 години ни ограбва, че и сега в следващите 27 години ни ограбва и няма намерение да спре? Ти от тях ли очакваш да ни наливат средства???
Тарабас
Баце, намери си ена булка и не излизай от между краката и. Тогава ше намериш отговор на всичките си въпроси или просто ще ги забравиш.
Тиара
Джорджи, не гласувах поради липса на опция "Сите на опако, я на терсене".
За смъртното наказание при рецидивисти, извършили престъпления по особено жесток начин, независимо от възрастта им съм. Против всякакво членство на страната ни в каквито и да е съюзи, сговори и съглашения, поради простичкия факт че съм антиглобалист и върл националист. Не отричам, че ЕС позитивите на ЕС, но се дразня от "Европа на две скорости" и двойния стандарт на храните. Евразията няма и да я коментирам. Не искам в Родината си ни соросоидни организации, ни такива на техни противници. Имаме си български ценности, които забравихме. Станахме по-големи католици от папата.
Shade
Цитат(Thursday Next @ 26/01/2018, 00:24) <{POST_SNAPBACK}>

Случка от времето на развития социализъм (не е стар виц, ако се повтарям).
Мой колега си докарваше към заплатата с ремонт на цветни телевизори.
Отива той на посочен адрес и собственикът още от вратата започва да държи прочувствени речи как телевизорът му имал страхотна картина, ама нещо му станало и изгаснал. Бил си го купил от Съветския съюз, когато работел там, и т.н., и т.н...
На колегата му писнало да му висят на главата и рекъл:
- Виж какво, българите на работа в СССР обикновено правят една от две възможни грешки: връщат се или с цветен телевизор, или със съпруга-рускиня.
В този момент жената на домакина се изправя рязко и излиза, като тръшка силно вратата на хола.
- Уф..., извинявам се, ама нямаше как да зная, че си направил и двете грешки... sad.gif

Питето
Е, има развитие по темата. Сума ти руснаци си накупиха имоти в България щото сме в ЕС и тук семействата им са по-далече от евентуалните кремълски изпълнения. Виж с телевизорите не допускат грешки и си ги купуват от тук. a4dff7b7.gif
Питето
Чисто българско си е да сме по-големи католици от папата. Дори цар Калоян пет години точно с папата се е надлъгвал докато постигне своето. Та изконна българска черта си е, и не сме я забравили, а и имаме файда.
Thursday Next
Цитат
двойния стандарт на храните

Стандартът не е просто двоен, той е троен, четворен ... Един и същи продукт има леки разлики в съставките в различните държави, и това се дължи на една много проста причина - фирмата производител променя леко рецептурата, за да отговори на вкусовете и очакванията на потребителите на съответния пазар. Например салатните сосове на "Кюне" имат много повече захар в Германия, отколкото във Франция. И това никога не е било тайна. И никого не впечатлява.

А на вас ви подават такива "важни теми" обикновено когато трябва да гледате в друга посока, за да не забележите поредната далавера. Ми ... кълвете, кво да ти кажа друго. Получава им се играта.
Личинка

Нагаждането на продукта според национален специфичен вкус не е проблем, нито нарушение. Промяната и заместването на са съставките е. Да сложиш вместо захар - аспартам или глюкозо-фруктозен сироп, вместо масло - маргарини и палмови масла, вместо плодове - боя и овкусители, и пр., и пр., си е престъпление. Пък да не говорим за дрехи, обувала, техника...
Питето
Само дето това "заместване" се случва предимно при родните продукти и продължава да се случва в момента, за разлика от вносните продукти. Ма то, кой да ти помни "гаражната марка" алкохол, козметика, кафета. Всъщност "Метро" именно заради това толкова бързо пребориха българските производители и им взеха пазара, щото в "Метро" каквото пишеше на етикета, това имаше и в опаковката.
Thursday Next
Цитат(Личинка @ 27/01/2018, 11:40) <{POST_SNAPBACK}>
Нагаждането на продукта според национален специфичен вкус не е проблем, нито нарушение. Промяната и заместването на са съставките е. Да сложиш вместо захар - аспартам или глюкозо-фруктозен сироп, вместо масло - маргарини и палмови масла, вместо плодове - боя и овкусители, и пр., и пр., си е престъпление. Пък да не говорим за дрехи, обувала, техника...

Доколкото си спомням, по темата се изплакаха много сълзи, че в еди-кой си продукт имало например 2 % по-малко масло, отколкото в аналогичния продукт да речем в Холандия. Ако имаш подръка материали за пълна замяна, дай, метни да огледам, забравила съм подробности за случая.

Какво за дрехи? Подменени съставки ли има?
Личинка

Е, не е 2% баш. Например бутилките кока-кола тук са само с фруктозо-глюкозен сироп, пише си го на етикета. Изключение са някои кенчета. При дрехи и обувки сама можеш да видиш, има разлики в материя и шев. При битовата химия, козметика и лекарствата също има разлика. Всъщност и нашите производители правят различни продукти според износ или вътрешен пазар.
Persian
Цитат(biggeorge @ 26/01/2018, 08:52) <{POST_SNAPBACK}>
Темите във ФорумАБВ, както настроенията в българското реално и онлайн общество, все повече и повече се въртят около няколко въпроса:

По принцип съм За, но това ще даде свобода на българското правосъдие да си разчиства сметките с неудобните за тях.
За останалите въпроси ми е без значение, защото няма значение България къде ще е. Тя си е подземният свят на Европа и винаги ще си остане такава.
Thursday Next
Цитат(Личинка @ 27/01/2018, 12:56) <{POST_SNAPBACK}>
Е, не е 2% баш. Например бутилките кока-кола тук са само с фруктозо-глюкозен сироп, пише си го на етикета. Изключение са някои кенчета. При дрехи и обувки сама можеш да видиш, има разлики в материя и шев. При битовата химия, козметика и лекарствата също има разлика. Всъщност и нашите производители правят различни продукти според износ или вътрешен пазар.

Мда. Кока-Кола е американска компания. Напитките за българския пазар, доколкото схващам, се произвеждат в завода край Костинброд. Дет се вика, лесно можете да идете да ги питате що правят така.

Като ходя да си пазарувам в H&M тука, на всеки етикет виждам цената И в левове. Това някак ме навежда на мисълта, че квото има тука, такова има и в България. А че се произвежда в Бангладеш е ясно, мисля, то си го и пише. Разлика в материя и шев намирам и когато отида от H&M в Масимо Дути, например. Но там има и разлика в цената. Така че си избирам колко искам да платя.

Горския
Цитат(Thursday Next @ 27/01/2018, 13:29) <{POST_SNAPBACK}>
Мда. Кока-Кола е американска компания. Напитките за българския пазар, доколкото схващам, се произвеждат в завода край Костинброд. Дет се вика, лесно можете да идете да ги питате що правят така.

Като ходя да си пазарувам в H&M тука, на всеки етикет виждам цената И в левове. Това някак ме навежда на мисълта, че квото има тука, такова има и в България. А че се произвежда в Бангладеш е ясно, мисля, то си го и пише. Разлика в материя и шев намирам и когато отида от H&M в Масимо Дути, например. Но там има и разлика в цената. Така че си избирам колко искам да платя.

Бе ти добре им казваш, ама си мисля, че това малко ги интерсува : за тях важното е да си мислят, че Европа прецаква България, понеже е ... България. А ти с тези пояснения им отнемаш смисълa на живота им
agrippa
Цитат(Питето @ 26/01/2018, 23:21) <{POST_SNAPBACK}>
Е, има развитие по темата. Сума ти руснаци си накупиха имоти в България щото сме в ЕС и тук семействата им са по-далече от евентуалните кремълски изпълнения. Виж с телевизорите не допускат грешки и си ги купуват от тук. a4dff7b7.gif
Според статистиката, най-голямата национална група, отговаряща за миграцията към България, са руснаците в последно време. А може би скоро ще има малцинство, което ... ъ, ще има нужда от защита от примерно обратите в политиката на 180 градуса. Помислете си върху това.

Винаги ще има недоволни от това, накъде вървят нещата на дадена територия. Добре, че не разчитам на онова правителство да ми решава проблемите и мераците.
Тиара
Стандартът е "Аз съм, ти си, те са....б..ци".

Извинявам се че съм написала неграмотно поста си, на който отговаряш, но изглежда съм спала и изобщо не съм се усетила че съм оплескала и правопис и конструиране на изреченията!
Относно двойния стандарт, Личинка се е изказала и няма да я повтарям. Напълно споделям мнението ѝ. Точно това имах предвид и аз. Искам само да допълня че не сме чак такива мухльовци, та да кълвем и на празна кукичка и да не се усещаме, когато се опитват да ни пързалят или ни пускат димни завеси.

@Горски, надявам се и ти да прочетеш този ми пост. Не съм от хората, които вдигат шум, защото искат да се изкарат прецакани от Европа, ако и да съм антиглобалист. Не забравяй че монетата винаги има две страни и идва време, когато лъсва и тъмната!
klik_kibik
Ще напишеш ли обобщение на "референдума" svirkam si.gif
Thursday Next
Просто цъкни на "Виж резултатите".
klik_kibik
Бъзикам се с човека. Резултатите ги виждам. Горе-долу са такива и на избори - все проевропейски партии влизат. svirkam si.gif
Бай Ганьо
Толкова са проевропейски че все в ориента си кютим. smile.gif
Alexfield
Това е понеже тук сме "представителна" извадка animatedwink.gif
Buitenlander
Цитат(Тиара @ 26/01/2018, 21:57) <{POST_SNAPBACK}>
Имаме си български ценности, които забравихме.

Разкажи ни за тях....?
Buitenlander
Цитат(Alexfield @ 30/01/2018, 09:53) <{POST_SNAPBACK}>
Това е понеже тук сме "представителна" извадка animatedwink.gif

Което ме навежда на мисълта, че щом в нашата "представителна извадка" желаещите да влезем в Евразийския съюз събраха 25%, този дето беше казал за 80-те %..... , май не се е объркал много.
Alexfield
"Такъв е материалът." пък каза един друг. И двамата са прави...
Persian
Цитат(Buitenlander @ 31/01/2018, 00:23) <{POST_SNAPBACK}>
Разкажи ни за тях....?

Бой, ебанье и сръбска музика. smile.gif
Тиара
Цитат(Buitenlander @ 31/01/2018, 00:23) <{POST_SNAPBACK}>
Разкажи ни за тях....?

Когато ме ядосаш, вместо да си подложа бузата, ще ти обърша един, та ще видиш звезди посред бял ден.

Още искаш ли или сам ще си ги припомниш? Нима се считаш за произлязъл от дивашко племе, което няма ценностна система? Горното изречение не спада към българските ценности, то е просто поздрав.
Buitenlander
Цитат(Тиара @ 31/01/2018, 23:12) <{POST_SNAPBACK}>
Когато ме ядосаш, вместо да си подложа бузата, ще ти обърша един, та ще видиш звезди посред бял ден.

Още искаш ли или сам ще си ги припомниш? Нима се считаш за произлязъл от дивашко племе, което няма ценностна система? Горното изречение не спада към българските ценности, то е просто поздрав.

Разбрах biggrin.gif
Знаех си, че освен ходенето по огън, игрането на хоро в ледена вода и тричането , ще има още някаква ценност, бабаитлъка било.....
А, в другата тема, Четвъртъкова е дала хубав пример за "изконни ценности", повод за гордост си е....
https://chitanka.info/text/5272-nevesta-nena
Alexfield
Но трябва да признаеш, че Тиара се опитва да си надскочи джендъра animatedwink.gif
Thursday Next
Цитат(Alexfield @ 01/02/2018, 08:56) <{POST_SNAPBACK}>
Но трябва да признаеш, че Тиара се опитва да си надскочи джендъра animatedwink.gif

Така е, когато локейшъна повлияе джендъра. animatedwink.gif
wal
[/color]Против
За
Против.
За или против за[color="#FF0000"]
браната на соросоидните, еврогейски НПО-та?
Против.
New
Ти какво искаш да кажеш, че си прикрива третия пол?!

laughing.gif
Buitenlander
Ей, разкрихте човека заради един шамар biggrin.gif Чакай сега да питам, аз като не отвърна на шамара, третополов ли ставам или обикновен педал? wavetowel2.gif
Thursday Next
Цитат(Buitenlander @ 01/02/2018, 17:58) <{POST_SNAPBACK}>
третополов ли ставам или обикновен педал? wavetowel2.gif

За редовия патрЕот това са синоними. harhar.gif
wal
Тук някаква дама иска от ББ да се разберат като мъже.От какъв пол да я броим тази:
Бай Иван
А, на мен ми се струва ,че някои не са разбрали четвъртия въпрос,погрешка са гласували против забраната на НПО.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.