Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Дреме ми на джендъра!
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2
Nova123
Я напишете по една нова дума, или словосъчетание, в българския език:

или такава, която мислите, че ще навлезе в българския език, или е навлязла вече, но без да е станала норма

като

феминизъм /как е на български ?/

или

фейк нюз / фалшиви новини не е точно, защото те могат да са истински, но изопачени.../
Flama
логвам, поствам, пействам, спамя, хейтя
Тарантула
Дресинг за това се сещам сега.
New
Снакс, кукита.
Бай Ганьо
"Маpия и 21-годишният аpенби laugh.gif изпълнител имаxа бypна вpъзка, която пpиключи c поpедица от медийни cкандали и взаимни обвинения."

Копирано от http://www.bgdnes.bg/Article/6704088 © www.bgdnes.bg
Nova123
Цитат(Бай Ганьо @ 10/02/2018, 15:01) <{POST_SNAPBACK}>
"Маpия и 21-годишният аpенби laugh.gif изпълнител имаxа бypна вpъзка, която пpиключи c поpедица от медийни cкандали и взаимни обвинения."

Копирано от http://www.bgdnes.bg/Article/6704088 © www.bgdnes.bg

не можах да те разбера точно какво искаш да кажеш с тази дума в червено...но нека да я рачзелним....на звукове и да се опитаме да съставим няколко думи с тези звукове /или букви/, катот за начло да запчнем с

БИНАР

като не е задължително да използвате ВСИЧКИТЕ букви, Гано
Макарена
АрЕнБи - RNB

Стил в музиката.

.................................................

Модераторско: Пиши грамотно, използвай главни букви и се опитай за сведеш фразите си до размера на мисъл. Все пак това е форум АБВ, а не стената на градската тоалетна.
Швейк
Ъпдейтвах си софтуера, за да се логвам и поствам фейкове.... wacko.gif

Баш не се разбрах какво казвам ...ама тренда е такъв - да звучи някак си като висок бранд....абе важното е да има лайкове wavetowel2.gif
wal
Налага ли ти се често да ......делитваш?!?!
Швейк
Цитат(wal @ 11/02/2018, 10:05) <{POST_SNAPBACK}>
Налага ли ти се често да ......делитваш?!?!

Когато принтирам и не ми харесва фонта или бекграунда го рипеървам чрез делитване...въпреки че се форквам между ъпдейтване и ъпгрейдване

...баси, половин час го ...пействах wacko.gif
Lucky
Цитат(Швейк @ 11/02/2018, 11:08) <{POST_SNAPBACK}>
Когато принтирам и не ми харесва фонта или бекграунда го рипеървам чрез делитване...въпреки че се форквам между ъпдейтване и ъпгрейдване

...баси, половин час го ...пействах wacko.gif

unsure.gif Ем съм в България , ем не съм wacko.gif

Ще ви пиша 6 по темата !
Швейк
Цитат(Lucky @ 11/02/2018, 12:58) <{POST_SNAPBACK}>
unsure.gif Ем съм в България , ем не съм wacko.gif

Ще ви пиша 6 по темата !

Благодаря! az takovata.gif
Факт е, че е невъзможно ем да сте в България, ем да не сте harhar.gif
Lucky
Цитат(Швейк @ 11/02/2018, 13:22) <{POST_SNAPBACK}>
Благодаря! az takovata.gif
Факт е, че е невъзможно ем да сте в България, ем да не сте harhar.gif

Мхм , единство и борба на противоречията 292.gif
Питето
Може може — с магия, а ние сме царе на такива магии. Дори така се рекламираме пред туристите: "България — магията живее тук!" Сега, дали магията е избрала да живее тук (на някой парцел близо до вилата на Господ щото нали и той бил българин), или се създава такова впечатление щото много българи твърдят че "живеят на магия" не е ясно. Факт е, че в територията често се случва кротко да съжителстват взаимно невъзможни неща. Примерно си избрахме комунист за президент, и едновременно с това му назначихме истински цар за министър-председател... Всъщност е по-дълбоко, щото вместо "не" казваме "Да, да!", а "да"-то го потвърждаваме с "А не, бе!". То и "близо"/"далече" ги описваме точно с противоположните по дължина органи, ама... българска магия, кво да правиш... bg.gif
Швейк
Станах веган и в лайфстайла ми да ходя на гурме-ресторанти, където да си хапвам мъфини, дресинг( с мнооого чесън) и да си пийвам грозданка в шотове. grin.gif
New
laughing.gif Ти си направо във вихъра си.
agrippa
Цитат(Швейк @ 11/02/2018, 12:28) <{POST_SNAPBACK}>
Станах веган и в лайфстайла ми да ходя на гурме-ресторанти, където да си хапвам мъфини, дресинг( с мнооого чесън) и да си пийвам грозданка в шотове. grin.gif
Готино, ама си изпуснал няколко българизъма без да искаш... biggrin2.gif
bod
CD диск
LCD дисплей
RAM памет
Швейк
Когато конфигурих профила си, сърфирах в нета за да търся подходящ аватар за моя акаунт. Кейпборда загря и софтуера се бъгна от кликване върху разни икони в търсене на емотикони.Чатих с френдове за хелп срещу досадни банери и спам - съветваха ме как да се пазя от вируси и тролове.

....явно антивирусната ми програма не действа - в момента съм с 38*C(и се чудя дали не пиша глупости) и съм на инжекции - кожата ми вече е водопропусклива от толкова дупчене crying.gif
Shade
Цитат(Nova123 @ 08/02/2018, 08:59) <{POST_SNAPBACK}>
Я напишете по една нова дума, или словосъчетание, в българския език:

или такава, която мислите, че ще навлезе в българския език, или е навлязла вече, но без да е станала норма

като

феминизъм /как е на български ?/

или

фейк нюз / фалшиви новини не е точно, защото те могат да са истински, но изопачени.../

Флашка.
Асоциирам я с нарязване на външна резба.
Nova123
Цитат(Shade @ 13/02/2018, 07:34) <{POST_SNAPBACK}>
Флашка.
Асоциирам я с нарязване на външна резба.

Ако беше написал ФЛЕШКА, щях да я асоциирам с ФЛЕШ, един гаден, тлъст, изприщен Задник ! нищо лично
Nova123
Цитат(Швейк @ 13/02/2018, 05:06) <{POST_SNAPBACK}>
Когато конфигурих профила си, сърфирах в нета за да търся подходящ аватар за моя акаунт. Кейпборда загря и софтуера се бъгна от кликване върху разни икони в търсене на емотикони.Чатих с френдове за хелп срещу досадни банери и спам - съветваха ме как да се пазя от вируси и тролове.
....явно антивирусната ми програма не действа - в момента съм с 38*C(и се чудя дали не пиша глупости) и съм на инжекции - кожата ми вече е водопропусклива от толкова дупчене crying.gif

конфигурирам
сърфирам ?
нета
профил
аватар
акаунт
кейпборд - пише се кийборд, това не ти е Кейптаун
софтуера - вече е навлязъл дълбоко...
бъгвам се
вирус - също навлязъл дълбоко
трол
емотикон
чат- ?
френд - абе имаме си такава хубава българска дума, приятел
банер
спам
...са все чужди думи, но предимно в технологичния речник, където са допустими - благодаря, че ги изреди.
Аз си мислех за такива в обикновенния разговор, като писАх темата.
между другото, кое ти е Аватара тук - снимката на маймуната с бирата ли?
Nova123
Ау, кой ме е поставил в групата на Неграмотните??????????????????????????????????????

Не се обиждам, но искам да знам има ли и други...от групата?

Тоя, който ме е поставил там, да ми прати лично съобщение - тука да не пълним темата с глупости.
Shade
Цитат(Nova123 @ 13/02/2018, 06:04) <{POST_SNAPBACK}>
Ако беше написал ФЛЕШКА, щях да я асоциирам с ФЛЕШ, един гаден, тлъст, изприщен Задник ! нищо лично

Написал съм, каквото съм чул. Приложено за флаш (USB флаш или флаш драйв) звучи като "на свинче - звънче".
Ето това е флашка:

А защо асоциираш флеш с гаден, тлъст, изприщен задник, а не примерно с гаден, тлъст, изприщен бюст?
Въщност най-гадна би била комбинация и от двете едновременно. wink.gif
Nova123
Цитат(Shade @ 13/02/2018, 16:24) <{POST_SNAPBACK}>
Написал съм, каквото съм чул. Приложено за флаш (USB флаш или флаш драйв) звучи като "на свинче - звънче".
Ето това е флашка:

А защо асоциираш флеш с гаден, тлъст, изприщен задник, а не примерно с гаден, тлъст, изприщен бюст?
Въщност най-гадна би била комбинация и от двете едновременно. wink.gif

За какъв бюст ми говориш, не можах да схвана...
асоцииациите ми хрумват....на момента.....и на момента ще ти напиша, че комбинация от двете е невъзможна, освен....ако не виждаш един Задник като две изприщени Цици...
Danel
Драга Нова,
Мисълта ти е по-бърза от пръстите ти, а нетърпението да се изкажеш, не ти дава време да погледнеш какво си изписала.(закачката от някои е за това)
А иначе - кефиш ме с начин на мислене, реакции... Дерзай! Чета те с удоволствие.
New
Цитат(Nova123 @ 13/02/2018, 17:13) <{POST_SNAPBACK}>
... писАх ...

С ударение на "а" ли имаш предвид?
Така произнесена тази дума е диалектна, което не я прави по-добра от чуждиците в българския език.
rocco_george
Диалектите в даден език са неговото богатство и не може да бъдат определяни като по-добри или по-лоши от заемките от чужди езици,влезли в езика.
New
Как точно поставянето на неправилно ударение на една дума обогатява езика, Роко?
Така погледнато и граматически неправилното писане, и говрене, както и правописните грешки би трябвало да обогатяват езика, нали?!
rocco_george
Не се ли усещаш,че се хващаш за буквата?
Ако ти например си свикнала да чуваш пИсах и знаеш,че това е литературната норма за думата,това не означава,че писАх е грешна и лоша вариация на думата,тя е просто местен изговор за дадено населено място.
Да те питам рОдина или родИна е правилното?БОрис или БорИс?Има много такива примери,дето да ти покажат,че не можеш да кажеш,че диалектът не е богатство на езика.Аз бих те попитала дали знаеш що е то комболица(комболка) или пък мъндзърко.Що е то ржане или пък ватага,ама ти ще речеш,че това са диалектни форми и те не са литературна норма и нямат място.
Cayen
филъри отпред и отзад wavetowel2.gif
w00tbrows.gif
Горския
Цитат(rocco_george @ 15/02/2018, 19:27) <{POST_SNAPBACK}>
Да те питам рОдина или родИна е правилното?

рОдина е на руски - не е български диалект
Онуфри
Цитат(Горския @ 15/02/2018, 20:08) <{POST_SNAPBACK}>
рОдина е на руски - не е български диалект

Закваската е важна!

animatedwink.gif
Швейк
Може и богатство да е, но тук ли му е мястото?
...На тебека че ти е приятно ли е да ме четеш как ти пишем туканка сегинка за да ти пОкажем колко ми е богат езикот.

п.п.
Ако некога некъде се случи да ти отговорим у некоя тема, че ти пишем се ''по богатски'' grin.gif
Швейк
Служат за запълване на вдлъбнатини и кухини...на посочените от теб места не се сещам за вдлъбнатини laughing.gif
agrippa
Цитат(Nova123 @ 13/02/2018, 08:13) <{POST_SNAPBACK}>
вирус - също навлязъл дълбоко
трол
И кои са българските думи за тия две понятия?
rocco_george
Тогава иди чуй хората от североизточна България къде слагат ударението и ще разбереш защо задавам този въпрос!
rocco_george
Язека секак моа а те чета и а те разберА!
Швейк
В Банско ли беше или в Разлог? - готвят и се греят на пе(и)чки. a4dff7b7.gif
Швейк
good.gif
New

Неправилното поставяне на ударение, Роко, си е точно това и нищо повече. Ти, обаче, решаваш, че е някакво богатство. А за мен е правоговорна неграмотност. Затова и се хващам за буквата (ако въобще го правя), защото ми е важно, понеже звученето му ми е грозно и ме дразни, като го чуя. Идва ми отвътре да поправя човека, въпреки, че никога не го правя.
Виж, диалектни думи, като тези, които ти изброи горе са наистина богатство, защото са нещо различно и ново, и допълват езика ни.
wal
Ето ти и чудовището трол:
Cayen
Мхммм Я питай гугле какво ще ти разкаже за бръчките по фейса (също дума по темата) и тънките устни по него отпред а също и за по-интимни нежелани вдлъбнатини отдолу, отстрани и отзад. az takovata.gif
Cayen
Също и орк

Питето
Тц. Грешката може да идва от химна "Мила родино" защото като се пее, О-то изпъква заради мелодията и от там си мислят, че то е гласната с ударението и по навик...
Тиара
На кеф ли съм, съм софт, но побеснея ли, ставам хард.
Oгнената Грейс
"Аерирайте добре сместа"
Danel
Модерна циганка гледачка към минаваща девойка:
"Алооуу, чаровницееей, спри са да ти казвам, имйел шъ пулучиш! Голем късмет та чака, добър пръвайдър ша намериш! Един юзър много хубави неща ти мисли. Все та причаква в кюто, ама ти много са крийш, ма! Пусни му на чиляка... оторизейшън, стига си го мъчила с тоз рикуест! Той много та аресва, иска да та джазка виртуално.
Я дай левътъ ръкъ да вида по-добре. Ауу, малка ръчичка имаш, ама голем джойстик си фанала! Въх, много си играйш със скролера на мишката, палавницееей. Немаш ли с кво друго да си играйш, ма? Тука виждам голем трафик от един сайт с много хиксчета. Ама си ъпдейтвай aнтивирусната и файъруола да н'си наджипкаш компа с виртуални въшки.
Дай ся пет лева и Господ да та пази барабар със софтуера и хардуера!
Къде тръгна, ма? Шъ та кълна, да знайш! Да ти са напълни компа с вируси дано! Виндовса да ти висне кът г**а на прабаба ми! Ре-инстол секи ден да прайш и от бъгове да н'съ отървеш! Да ти го нахакат здраво в айпито! Имйела със спам да ти затрупат! Само грозни аватари да намираш! Кюто ти да са скапе и хистърито да ти са затрий! Сичките си пароли да забраиш и да ти спрат акаунтите!"
Швейк
453.gif
Швейк
Не знам защо, когато там.... съм софт, благоверната става хард 292.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.