Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Колко пари ни трябват за нормален живот в България....
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Mukaveev
Колко пари ни трябват за нормален живот в България................. цък

За нормален живот на човек от четиричленно домакинство – двама възрастни и две деца, са необходими 581, 31 лв. месечно, според данните на Института за синдикални и социални изследвания (ИССС) на КНСБ за четвъртото тримесечие на миналата година.
Това съобщиха на пресконференция днес президентът на КНСБ Пламен Димитров, директорът на ИССС на КНСБ Любен Томев и експертът Виолета Иванова.

Парите са необходими, за да се удовлетворяват основните нужди от храна, поддържане на жилището, здравеопазване, образование, транспорт и почивка спрямо средните български стандарти.
Издръжката на живот на четиричленното домакинство е 2325 лв. Ако работната заплата е единственият източник на доходи, то нейният нетен размер не трябва да бъде по-нисък от 1 163 лв. за всеки от двамата родители (бруто 1489 лв.).

Необходимите средства за издръжка на живота на четиричленно домакинство в София са 3023, 64 лв,
средно на човек от този тип домакинство са необходими 755,91 лв., което надхвърля средните за страната стойности с 30%.

За всеки от двамата родители в семейство, живеещо в София, средната работна заплата не трябва да бъде по-ниска от 1512 лв., за да се осигурят необходимите средства за нормален живот в столицата.

Един приятел си идва скоро ( живее зад Калотина )...... поразгледа насам - натам и сподели , че за нормален живот тук му се струва , че човек трябва да изкарва около 1500 Е......Аз си мисля за едни 10 000 Е....... е ще се ограничи с някой неща. Няма да си купува апартамент в Монако , ще си гледа Формула 1 от яхтата ( нищо няма да му стане ), верно малко се клатушка но ще спести от монакските данъци, няма да купува бижута от

Има и други магазини с каманаци, ще се кара без любовница , а и ,,Е,, и ,, Ц,, класата също са коли. ( баба ти все ,,S ,, класа е карала )
Не е тоя зор за Патая , Малдиви , Дубай........какво му е на Кечкемет, Милано и Ница.....
Тоя живот много поскъпна .Война е .......трябва да се оцелява....за да се плащат данъци.
Та колко ........трябва ?
Питето
А тема "какво образование и какви умения трябва да имаме, за да заработим по 1500лв, и що мнозинството ги нямат, щом не заработват" кога? animatedwink.gif
Mukaveev
Цитат(Питето @ 19/02/2018, 21:51) <{POST_SNAPBACK}>
А тема "какво образование и какви умения трябва да имаме, за да заработим по 1500лв, и що мнозинството ги нямат, щом не заработват" кога? animatedwink.gif

А стига пък ти...........то Пеевски е старши научен сътрудник, кандидат на техническите науки , 1 -ва степен.... laugh.gif
Persian
Цитат(Питето @ 19/02/2018, 21:51) <{POST_SNAPBACK}>

Образование не е нужно за заработка на каквито и да е суми.
Образованието е за определена работа, която може да е доходна, а може и да не е доходна.
Питето
Значи повечето ора нЕмат проблем да изкара пари колкото него, което обезсмисля сълзите по 1 500 лв на калпак за нормален живот (просто си мрънкаме по българси)... или май не е точно така и пак опираме до онова с подходящото образование, уменията и най-паче недостатъчната им наличност у мнозинството. cheers1.gif
Питето
Е като не трябвало образование що ги правят на проблем тези 1 500лв. А, сетих се: можели да си ги изработят, ама искали да им падат без труд, да им ги дават... wavetowel2.gif
Flama
Зависи какво разбираш под нормален живот.
Persian
Цитат(Питето @ 19/02/2018, 22:33) <{POST_SNAPBACK}>

Проблем ги правят тези, които не ги взимат или не им ги дават, защото така са се разбрали робовладелците. Да им се работи за малко и да осигуряват на малко.
И понеже парите не стигат, затова става проблем.

Наскоро четох обява: Търсят общи работници в строителството.
Заплата 1000 - 1200лв.
Чета надолу: Надница 35-40лв.
Ми то един тъп охранител да станеш, за 30 дни ще ти дадат почти толкова без да работиш.

На един шофьор не му трябва кой знае какво образование, но ги стига.

Persian
Цитат(Flama @ 19/02/2018, 22:46) <{POST_SNAPBACK}>

Да кажем, днес трябва да ям три пъти.
Значи трябва да ям 6 пици по 1,50=9,00 кинта
Една кола да изпия от 1,70 и 1 кутия цигари за 5 кинта.

Обаче не става.
Ям три пици и съм си купил едно кило тютюн за 30 кинта за да искарам месеца, ако не целият, то поне почти целият. smile.gif
Хасан
Цитат(Mukaveev @ 19/02/2018, 21:04) <{POST_SNAPBACK}>
Колко пари ни трябват за нормален живот в България................. цък

За нормален живот на човек от четиричленно домакинство – двама възрастни и две деца, са необходими 581, 31 лв. месечно, според данните на Института за синдикални и социални изследвания (ИССС) на КНСБ за четвъртото тримесечие на миналата година.
Това съобщиха на пресконференция днес президентът на КНСБ Пламен Димитров, директорът на ИССС на КНСБ Любен Томев и експертът Виолета Иванова.

Парите са необходими, за да се удовлетворяват основните нужди от храна, поддържане на жилището, здравеопазване, образование, транспорт и почивка спрямо средните български стандарти.
Издръжката на живот на четиричленното домакинство е 2325 лв. Ако работната заплата е единственият източник на доходи, то нейният нетен размер не трябва да бъде по-нисък от 1 163 лв. за всеки от двамата родители (бруто 1489 лв.).

Необходимите средства за издръжка на живота на четиричленно домакинство в София са 3023, 64 лв,
средно на човек от този тип домакинство са необходими 755,91 лв., което надхвърля средните за страната стойности с 30%.

За всеки от двамата родители в семейство, живеещо в София, средната работна заплата не трябва да бъде по-ниска от 1512 лв., за да се осигурят необходимите средства за нормален живот в столицата.

Един приятел си идва скоро ( живее зад Калотина )...... поразгледа насам - натам и сподели , че за нормален живот тук му се струва , че човек трябва да изкарва около 1500 Е......Аз си мисля за едни 10 000 Е....... е ще се ограничи с някой неща. Няма да си купува апартамент в Монако , ще си гледа Формула 1 от яхтата ( нищо няма да му стане ), верно малко се клатушка но ще спести от монакските данъци, няма да купува бижута от

Има и други магазини с каманаци, ще се кара без любовница , а и ,,Е,, и ,, Ц,, класата също са коли. ( баба ти все ,,S ,, класа е карала )
Не е тоя зор за Патая , Малдиви , Дубай........какво му е на Кечкемет, Милано и Ница.....
Тоя живот много поскъпна .Война е .......трябва да се оцелява....за да се плащат данъци.
Та колко ........трябва ?

Трудно мога да дам отговор защото дъщеря ми отдавна се издържа сама, а аз от 17 години живея с втората си жена и нямам други деца.
Все пак баба знае две и двеста. Ако не са на квартира, могат да изкарат и с 1000 лева, обаче никакво пиене и пушене, без кола, ходене на ресторанти един-два пъти в годината, на театър и кино също, месо един път в седмицата...Няма невъзможни неща.
New
Ако ходиш пеша, не ядеш ресторантстки боклуци и ядеш месо един път седмично, не само, че ще преживяваш с по-малко средства месечно, ами и дълголетник може да станеш, при тоз начин на живот. Та, може би за доброто на хората се поддържат ниски заплати в страната. smile.gif
Горския
Цитат(New @ 20/02/2018, 01:03) <{POST_SNAPBACK}>
ами и дълголетник може да станеш, при тоз начин на живот. Т

Журналист отива в Кавказ да интервюира столетници - имало много там

Пита един на 101 години :
- Как достигнахте до тази възраст?
- Ми, водя здравословен живот : на пия, не пуша, не правя секс, понеже това изтощава ...
В този момент, се чува шум, викове, крясаци

- А, не обръщайте внимание : по-старият ми брат всяка вечер се връща от кръчмата пиян и се кара на жена си, че още не е легнала гола, за да го чака!
klik_kibik
Зависи от човека и потребностите. p.gif
Danel
Абе, не е много баш така.
Ако след години, прим. 55 и си на 66 и не помниш какво си учил до 5-6-ти клас, пишейки във форума, ще те налазят филолози, администратори, добронаерени участници и др.под., така, че ще се чудиш образованието, което имаш, за работа ли е нужно или за удоволствие.
Danel
Цитат(New @ 20/02/2018, 00:03) <{POST_SNAPBACK}>
... ами и дълголетник може да станеш, при тоз начин на живот. ...

Моля, дай инфо за дълголетник, който е изкарал само на репички и марули.
Thursday Next
Цитат(Danel @ 20/02/2018, 08:12) <{POST_SNAPBACK}>
Моля, дай инфо за дълголетник, който е изкарал само на репички и марули.

Далай Лама. animatedwink.gif
Хасан
Цитат(New @ 20/02/2018, 00:03) <{POST_SNAPBACK}>
Ако ходиш пеша, не ядеш ресторантстки боклуци и ядеш месо един път седмично, не само, че ще преживяваш с по-малко средства месечно, ами и дълголетник може да станеш, при тоз начин на живот. Та, може би за доброто на хората се поддържат ниски заплати в страната. smile.gif

Това е страничен ефект на ниския доход, който за съжаление рядко се проявява. Хората са неразумни и не се простират според чергата си. Пушат, пият, карат стари таратайки, тъпчат се с нискокачествени колбаси и т.н..
Аз от малък знам, че трябва да се харчи по-малко отколкото се изкарва. Като искам да харча повече, печеля повече.
New
Дедите ти, например, според някои са били дълголетници заради киселото мляко, но те уверявам, че в същото време те не са ядяли месо ката ден, а дори си имат дни-празници, когато са колели животни и са ядяли месо. Празниците не са всеки ден, както знаеш. Мазагини и фризери не е имало. Храната е била предимно постна, физическите занимания на къра доста активни, въздухът чист. Стресът е най-вече от домашно естество, когато жената загори боба и в яда си те погне с точилката. Така, че при този начин на живот и с мляко, и без мляко вероятността да живееш дълго е голяма.
New
Прав си, за съжаление.
Alexfield
На мен това изобщо не ми се връзва с дефиницията на "нормален живот". Всеки ден пица и то по 6 парчета! Ами черен хайвер с ракия кога?
Persian
Цитат(Alexfield @ 20/02/2018, 17:15) <{POST_SNAPBACK}>

Не е нормален но горе-долу за приказка.
Иначе положението е по-лошо.
В Билла продаваха един кръгъл, нарязан салам. От тоя широкият. Към 300 грама.
Струваше 2,40 и не се разваля. smile.gif
С един хляб и с него гледах да изкарам два дни. smile.gif

Alexfield
Е що се мъчиш с тоя салам? В Кауфланд горе-долу на тази цена продават 100% телешка пастърма. Идеално мезе ми е за виното - аз не вечерям, особено две парчета пица.
Вижте прикачените файлове
Flama
Пък ако махне и цигарите, ще се освободят пари и за други вкусотии.
Persian
Цитат(Flama @ 20/02/2018, 21:30) <{POST_SNAPBACK}>

Това е покана за самоубийство.

Най-добрият ми приятел ме изкарва извън равновесие като ми каже за цигарите, та ми иде да го застрелям.
Но не ме дразни, че го казва, а начина по който го казва придружен с физиономията му.

Аз съм намерил решение по въпроса.
Няма да пълня гушата на не знам кой за скапани цигари от пет кинта.
Сега ми излизат между 0.60 и 1.20 Зависи колко пуша. Дали ще карам месец или два.

В края на краищата това е единственото, което правя, и го правя от юни 1972
Е, трескам и Кока Кола, ама дай пък да мра. smile.gif
И без това много не остана. smile.gif
Flama
Цитат(Persian @ 20/02/2018, 22:04) <{POST_SNAPBACK}>
Това е покана за самоубийство.

Е, що бре, тези дето не пушим да не сме се самоубили.
Persian
Цитат(Flama @ 20/02/2018, 22:43) <{POST_SNAPBACK}>

Не, но ако човек се откаже и от единственото нещо, което си позволява, то какво му остава.

Да кажем, че сме женени.
Живеем на 20 км. извън населено място.
Всеки месец имаш по един ден в който се събирате приятелки, обаче аз взема та ти кажа - А бе, къде ще ходиш да биеш толкова път. Само да хвърляш пари за бензин. smile.gif
New
Цитат(Persian @ 21/02/2018, 00:44) <{POST_SNAPBACK}>
Не, но ако човек се откаже и от единственото нещо, което си позволява, то какво му остава.

Може да го замени с друго, като му се оправи ерекцията след спирането на цигарите. smile.gif
Цък
Danel
Цитат(New @ 21/02/2018, 05:15) <{POST_SNAPBACK}>
..... като му се оправи ерекцията след спирането на цигарите. smile.gif
Цък

При мен ерекция се получава от присъствието на точната жена; до сега ерекция от/без цигара не съм получавал.
Flama
Цитат(Persian @ 20/02/2018, 23:44) <{POST_SNAPBACK}>

Ти само това ли си позваляваш, егати нещото си избрал за единствена радост.
Persian
Цитат(Flama @ 21/02/2018, 12:32) <{POST_SNAPBACK}>

Неее. smile.gif
Това май се води единственият порок, вероятно най-малкият.
Курвалъка не го броя. Затова сме родени, а и казват, че е до време.
Господ да прости на кариеристите и девствените. smile.gif
Алкохолизма: Те не деянат много и бързо хвърлят топа, но поне са се нацокали и са се прибрали доволни.
Хазарта: Е тук положението е страшно.
Наркозависимите, те не са добре с главите.
Колко изкарат - Толкова.

Радостите са друго нещо.
Е сега да си пусна музика и да има пет жени да въртят дупета без гащи, само по едни прозрачни дрешки.
Еее, кой кат мен. smile.gif
Може и три да са. Няма значение. smile.gif

Радост ми носят и други работи.
Обичам да скитам и да харча пари за щяло и нещяло. smile.gif

Persian
Цитат(New @ 21/02/2018, 05:15) <{POST_SNAPBACK}>

Тва ми е противопоказно. Маани го. smile.gif
Преди две години и половина се пробах да правя секс като, когато бях на 40.
Добре, че не пробах да правя като, когато бях на 20. smile.gif
Flama
Цитат(Persian @ 21/02/2018, 16:16) <{POST_SNAPBACK}>
да харча пари за щяло и нещяло. smile.gif

Стига да има, кой не обича. wavetowel2.gif
wal
Дядо Добре изкара до 104 г.
New
Най-добре е да се придържаш към възрастта си.
Питето
...всеки път така, сякаш е "като за последно"... a4dff7b7.gif
New
Именно!
laughing.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.