Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: В Русия: По-бедни сме от българите, а искаме С-400....
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3
Mukaveev
В Русия: По-бедни сме от българите, а искаме С-400................... цък

Особеностите на руската национална политика отдавна са станали ежедневие в Русия и не учудват никого. Това пише в анализ шефът на руския Институт за национална стратегия Михаил Ремизов. Той посочва „крайно обидни за Кремъл“ факти. „Евростат“ публикува данни за стандарта на живот в страните членки на Европейския съюз.

Най-бедната страна е България, като минималната заплата в тази страна е 261 евро месечно. Ако прехвърлим тази сума в рубли, то България, която в Русия наричат „бедна страна“, има минимална заплата от 18 000 рубли. Докато в Русия минималната заплата е 11 000 рубли. Със 100 евро по-ниска от бедната България, пише „Епицентър“.

И с 520 евро по-ниска от раздираната от финансови проблеми Гърция. Литовците имат 400 евро минимална заплата, латвийците - 430 евро. В рубли - 27 500 и 30 000. Как така? Ние строим Искандери и С-400, имаме изтребител пето поколение Су-57, продаваме петрол и природен газ и снабдяваме с енергия почти цяла Европа.

А живеем по-лошо от братята българи и гърците, които няколко години са спасявани от ЕС. В Русия има 20 милиона бедни. Това е почти колкото населението на Швеция, Дания и Австрия, взети заедно. Можете ли да си представите тези народи да живеят с 10 000 рубли на месец?

,, - Руският президент Владимир Путин обяви днес, че Русия е изпробвала нови ядрени оръжия, сред които задвижвани с атомна енергия крилати ракети и подводен дрон. Тези оръжия не можело да бъдат прехванати от противника.
Новите руски оръжия правят безполезна противоракетната отбрана на НАТО и на практика слагат край на усилията на Запада да вкара в безизходица развитието на Русия, увери Путин.
Представяйки новите оръжия, Путин предупреди Запада, че сега ще трябва да слуша Русия,,.

Има нещо сбъркано в тия хора. Пари за бишкота може и да няма , обаче имаме някакъв чекрък който като го гръмнем , в Ню Джърси , от там чак до нас в Павликени - ще ни се вее бритона.
Едно време като бях малък слушах майка ми, после не се имам за ,, запад,,.....но искам с риска утре да ме гръмнеш , да ти кажа , че не искам да те слушам . Владимир Владимирович , от позицията на малък човек искам да ти кажа , че историята показва как всяка една голяма империя се разрушава от вътре, запада не е този който ще те свали , но ти си знаеш.
А.... и още нещо, американците не са ми симпатични,обаче ти си един скапаняк....... но и това си знаеш.
Моля дайте коментар.......
Бай Ганьо
Ено време руснаците се хвалеха кат ся пред американците,
че имат бомби да унищожат Земята два пъти.
Американците им отвърнали, че и те имат, но само за веднъж, което пък е достатъчно. smile.gif
Питето
Нормално, като разбъркаш приоритетите си така става. Дори емиграцията им е под лозунга "Ще изкупим България". Така около половин милион руснаци вече имат имоти в "най-бедната държава в ЕС"... които имоти (и обитаващите ги семейства) обаче са извън обхвата на Кремъл... svirkam si.gif
Thursday Next
Цитат
Новите руски оръжия правят безполезна противоракетната отбрана на НАТО и на практика слагат край на усилията на Запада да вкара в безизходица развитието на Русия, увери Путин.
Представяйки новите оръжия, Путин предупреди Запада, че сега ще трябва да слуша Русия,,.

Това не ти ли звучи като казано от един дундьо с дръпнати очи?

Жалко инак. Ако не беше тоя стероиден гном, може би Русия можеше да има далеч по-достойно място в семейството на европейските нации.

Аз продължавам да тъна в недоумение пред мантрата "Да, ама ние спечелихме войната" (повтаряно в упоение и от по-възрастните британци, между другото). Да бе, пичове, вярно, вие спечелихте войната. Ама загубихте мира.
Shade
Цитат(Mukaveev @ 01/03/2018, 11:34) <{POST_SNAPBACK}>
Моля дайте коментар...

Какъв коментар може да се даде на толкова инфантилна заплаха за война?
Има една известна реч на Роналд Рейгън. Няма да ровя за оригинала, звучеше в този смисъл: "СССР е велика страна. Произвеждат ракети. Много ракети. Само ракети и нищо друго. Затова ще бъдат принудени да ядат ракети". Така и стана, СССР колабира от глад.
Явно някои още живеят в Средновековието и си представят войната като Бородинска битка: две армии, строени една срещу друга, се нападат при подаден сигнал.
Нима Путин не е в състояние да осъзнае, че войната е в ход отдавна? Цените на нефта са ниски и икономиката на Русия пропада. И като не може да извлече печалба от суровини (единственото, което Русия може да предложи), се надява да извлече печалба от ракетна заплаха.
Дори на най-изоглавения комунист би трябвало да е ясно, че инициирането на ядрена война е безусловно самоубийствен акт. "Никто не слушал нас. Послушайте теперь!"

Бай Иван
Явно живеят със средновековни представи за живота.Тогава никой не се е грижил за народа.Всичко за армията.Силната армия може да надделее и над най -добрата икономика.Културните Шумери са изчезнали сред примитивните племена.Изнеженият Рим също пада под примитивните готи.Но времената се менят,и голямата армия вече не е фактор пред развитието на техниката.В съвременната война можеш да загинеш и без да си видял врага.Руснаците разбират това и хвърлят всички сили и средства за следване на новите тенденции.Недоумявам защо им куца икономиката.Имат всичко.Руди,нефт ,газ,земи.Развитието на военната и космическа техника доказва ,че не им липсва и сиво вещество.Мисля ,че манталитетът на управляващите не им позволява да се грижат и за народа си.Той е никой.Надъхването за величието му е достатъчно,за да ги следват.
Buitenlander

Какво очакваш от държава , в която предизборните дебати протичат по този начин :

Гледай от 1:12 нататък.Това е кандидатът на второ място след божествения гном по социологическите проучвания, 9% ке гласуват за него.Абе, там всичките са изтрещяли.
Alexfield
Отркита заплаха за започване на война. И странно хрумване, че сега западът трябва да слуша Русия. А според мен западът ще продължи да не слуша Русия, а Русия ще си яде ракетите, защото не произвежда нищо друго.
Онуфри
Цитат(Бай Иван @ 02/03/2018, 11:41) <{POST_SNAPBACK}>
... .Недоумявам защо им куца икономиката....

На тези велики рушняци!

prashchai grigorii.gif
Flama
Имаше един стар виц, че нациите решили да си избират символ. Американците си избрали мушмулата - колкото по-гнил става капитализмът, по-сладък става. Руснаците си избрали амурчето - голи сме, но сме въоръжени. Българите - хипопотама, може да сме до уши в калта, ама какви усти сме отворили. Та за руснаците беше думата.
wal
Цитат

Това е единственият начин да бъде вдигнато самочувствието на руснаците.Това гали руските уши.Това искат да чуят руснаците и той им го казва.
Mukaveev
Гледах го........ циркаджии.....
Mukaveev
Цитат(wal @ 02/03/2018, 20:28) <{POST_SNAPBACK}>
Това е единственият начин да бъде вдигнато самочувствието на руснаците.Това гали руските уши.Това искат да чуят руснаците и той им го казва.

Не знам дали се замислят .......дали има живот след Путин.. ?
Buitenlander
Цитат(Mukaveev @ 02/03/2018, 22:05) <{POST_SNAPBACK}>
Гледах го........ циркаджии.....

Това е и отговорът на всичките ти въпроси - “циркаджии”.Днес целият цивилизован свят се смее на “задвижваните с ядрено гориво крилати ракети” дето ги анонсира Путин.И това , в държава която не може да произведе сокоизтисквачка.
Alexfield
Все им е едно. То и преди това няма. Но той е единственият...
agrippa
Тях няма кой друг да ги пази, значи трябва сами да инвестират в отбрана.

България я пази НАТО, или поне така се смята. Колко ще ни пазят турците или американците, по-добре е да не се замисляме.
New
Именно. Изобщо не е прост Путин, като ги плещи такива, а си вдига рейтинга сред народа си.
Thursday Next
Цитат
Недоумявам защо им куца икономиката.Имат всичко.Руди,нефт ,газ,земи.

Щото от едно петдесетина години насам успешните икономики са базирани на технологии, не на суровини.
Mukaveev
Цитат(Buitenlander @ 02/03/2018, 23:14) <{POST_SNAPBACK}>
Това е и отговорът на всичките ти въпроси - “циркаджии”.Днес целият цивилизован свят се смее на “задвижваните с ядрено гориво крилати ракети” дето ги анонсира Путин.И това , в държава която не може да произведе сокоизтисквачка.

Тегаво е на такива държави да произведат нормални.......управляващи.
Обичам да давам пример с Белгия......541 дни без правителство......е какво стана ?
Какво ще стане в Русия ...... 300 дни без правителство, може ли изобщо да стане подобно нещо ?
Mukaveev
Потребност от признание

,, -Не е ясно докъде ще доведе руската властова политика. Анализирайки речта на Путин, политоложката Сузане Шпан твърди, че тя най-вероятно е израз на желанието на Русия да получи международно признание. „Мисля, че вече може да се говори за надпревара във въоръжаването. Но Путин накрая каза, че целта му е да се стигне до преговори, както и че Русия иска да бъде призната за равноправен партньор и световна сила. Мисля, че това е опит да се оказва натиск над Запада, САЩ и Европа, за да бъде призната Руската федерация като равноправен партньор“, заключава политоложката.,,....

И Путин иска да кара влака , нуждае се за внимание, иска и той да е на масата......
Знаеш ли колко е лошо да си никой ?
А бе ....... ти кой беше ?
А на него му е тегаво да го преглътне....... не може да е никой , трябва да е титан и сега чудооооо.........
Трагик.
Thursday Next
Цитат
иска и той да е на масата

Еми той беше на масата преди историята с Крим. Русия имаше място в Г-8, той го проигра и сега се бори за признание. Къде е логиката?
Mukaveev
Цитат(Thursday Next @ 04/03/2018, 20:57) <{POST_SNAPBACK}>
Еми той беше на масата преди историята с Крим. Русия имаше място в Г-8, той го проигра и сега се бори за признание. Къде е логиката?

Логиката е , че иска неговото магаре да е най - мъжко.
Иска каквото и да направи другите да казват ,,- Така е какво да се прави ,, .....и да се съгласяват. А той да се опиянява от цялата власт която има .....
Нищо......за всяко прасе идва и Коледа. И тоя няма да се забави много.
admiral
Цитат(Питето @ 01/03/2018, 21:48) <{POST_SNAPBACK}>
Така около половин милион руснаци вече имат имоти в "най-бедната държава в ЕС"...

Това число откъде го имаш? blink.gif
Питето
От интернет, а там е посочено от имотния пазар и излиза от няколко места, та е приемливо истинска. А и като гледам колко руснаци пазаруваха стоки за жилища през строителния сезон, със сигурност цифрата е близо до истината.
Питето
Гледам снимката и се сетих че "Когато сочиш някого с пръст, останалите три сочат към теб." Обаче когато размахваш пръст назидателно, онези, трите пръста дали не ти посочват пръстта под краката ти...
admiral
Гледам аз в тубата разни клипове, където нашенски брокери и брокерки разправят на руски как можело да се закупи имот в България, ама че са станали вече половин милион преселници — множко ми се вижда.
Buitenlander
Цитат(admiral @ 05/03/2018, 21:28) <{POST_SNAPBACK}>
Гледам аз в тубата разни клипове, където нашенски брокери и брокерки разправят на руски как можело да се закупи имот в България, ама че са станали вече половин милион преселници — множко ми се вижда.

“Според данни на генералното консулство на Руската федерация руски граждани притежават около 500 000 имота в Източна България. Временно или постоянно пребиваващи руснаци има в областите Варна, Добрич, Шумен, Бургас, Ямбол и Сливен.”

Източник:
https://bultimes.com/ruski-grazhdani-pritez...chna-balgariya/
admiral
Е, щом генералното консулство на Руската федерация го казва...
admiral
Цитат(Buitenlander @ 05/03/2018, 22:12) <{POST_SNAPBACK}>
“Според данни на генералното консулство на Руската федерация руски граждани притежават около 500 000 имота в Източна България. Временно или постоянно пребиваващи руснаци има в областите Варна, Добрич, Шумен, Бургас, Ямбол и Сливен.”

Източник:
https://bultimes.com/ruski-grazhdani-pritez...chna-balgariya/

Хм. Прави впечатление че заселниците отбягват нещо Шоплука и Резервата... smile.gif
Alexfield
Ами таргет на пришълците е черноморието. По някое време спретват едно кримско референдумче...
admiral
Цитат(Alexfield @ 06/03/2018, 17:43) <{POST_SNAPBACK}>
Ами таргет на пришълците е черноморието. По някое време спретват едно кримско референдумче...

Само дето пришълците са се изнесли от Русия и надали желаят Русия да ги последва до новото им местожителство. wink.gif
New
Абе, те и в Крим се изнесоха, но нямаха нищо против Русия да ги последва.
Danel
Да, изборът е труден.
Питето
То и заради това им се получи "как всегда", а не "как лучше"... animatedwink.gif
admiral
Цитат(New @ 06/03/2018, 23:32) <{POST_SNAPBACK}>
Абе, те и в Крим се изнесоха, но нямаха нищо против Русия да ги последва.

Не е точно така.
В Крим винаги са си живели мнозинство руснаци. И предполагам са нямали нищо напротив там да е Русия вместо Украйна.
За разлика от тези които са дошли тук и съвсем съзнателно са обърнали гръб на Русия.
Но при всички случаи това е на практика без значение. Ако руският генерален щаб по една или друга причина реши да дебаркира на нашето крайбрежие с цел окупация, той ще го направи със или без руско присъствие и няма да пита нито нас, нито живеещите в България руснаци, нито светия синод.
Buitenlander
Цитат(admiral @ 07/03/2018, 09:25) <{POST_SNAPBACK}>
Не е точно така.
В Крим винаги са си живели мнозинство руснаци.

Винаги, винаги, колко да е винаги?До изселването на татарите през 1944 руснаците винаги са били едно от малцинствата в Крим.И в исторически план, моето винаги е много по-винаги от твоето.... 70 години са много малко време....
admiral
Цитат(Buitenlander @ 07/03/2018, 10:20) <{POST_SNAPBACK}>
Винаги, винаги, колко да е винаги?До изселването на татарите през 1944 руснаците винаги са били едно от малцинствата в Крим.И в исторически план, моето винаги е много по-винаги от твоето.... 70 години са много малко време....

Въобще не мисля да споря чие винаги е по-винаги. Ставаше дума за руснаците в България и какви шансове би имал един хипотетичен референдум.
Що се отнася до Крим - да си се оправят там кримчани, били те руснаци, татари или китайци. Слабо ме интересува. smile.gif
Buitenlander
Цитат(admiral @ 07/03/2018, 10:37) <{POST_SNAPBACK}>
Въобще не мисля да споря чие винаги е по-винаги. Ставаше дума за руснаците в България и какви шансове би имал един хипотетичен референдум.
Що се отнася до Крим - да си се оправят там кримчани, били те руснаци, татари или китайци. Слабо ме интересува. smile.gif

Точно за това става въпрос, шансовете на един такъв референдум в България след 20-30 години биха били същите като в Крим - много големи.
Що се отнася до Крим - винаги е по-добре да се каже “да бе, не знаех”, отколкото да се пишат откровени глупости, а после да се измъкваш с “не ме интересува”.Като не те интересува, откъде си измисили, че руснаците винаги са били мнозинство в Крим.ЕЖК?
Горския
Цитат(admiral @ 07/03/2018, 11:37) <{POST_SNAPBACK}>

За историческото образование на адмирала, въпреки че не го интересува:

1944 Сталин изселва масово местните жители (кримските татари) от Крим, организира преселването там на руснаци, които се настаняват в ... къщите на изселените !!!
admiral
Цитат(Buitenlander @ 07/03/2018, 10:43) <{POST_SNAPBACK}>
Точно за това става въпрос, шансовете на един такъв референдум в България след 20-30 години биха били същите като в Крим - много големи.

Така ли?
И кое те кара да мислиш че следващото поколение живеещо в България руснаци ще е по-руснаци от изселилите се родители?
Че то тогава и Германия има да му мисли. Там изселилите се от Русия хич не са малко току виж след 20-30 години и един референдум Берлин отново ще бъде завладян от червената армия. w00tbrows.gif

Цитат(Buitenlander @ 07/03/2018, 10:43) <{POST_SNAPBACK}>
Що се отнася до Крим - винаги е по-добре да се каже “да бе, не знаех”, отколкото да се пишат откровени глупости, а после да се измъкваш с “не ме интересува”.Като не те интересува, откъде си измисили, че руснаците винаги са били мнозинство в Крим.ЕЖК?

Тук си прав, трябваше да се едуцирам преди да пиша. Сега прочетох във Уикипедията че в Крим са живели таври, скити, гърци, римляни, готи, сармати, византийци, хуни, хазари, монголци, татари, венецианци, генуезци, осмалии, българи и немци. Руснаците са дошли едва преди 200 години. Така че моето "винаги" си е било както казваш "откровена глупост". Моля за снизхождение.
Buitenlander
Цитат(admiral @ 07/03/2018, 11:38) <{POST_SNAPBACK}>
Така ли?
И кое те кара да мислиш че следващото поколение живеещо в България руснаци ще е по-руснаци от изселилите се родители?
Че то тогава и Германия има да му мисли. Там изселилите се от Русия хич не са малко току виж след 20-30 години и един референдум Берлин отново ще бъде завладян от червената армия. w00tbrows.gif

Кара ме да мисля така, скоростта с която се зомбират руснаците, следя им медиите.И следващото поколение, освен че ще са по-зомбирани, ще са и повече, и със самочувствието на коренни жители, каквито се чувстват сега тези в Крим.Германия не я мисля, там за разлика от България, няма едни 80% ..... дето ако са подлъгани подходящо, могат да извадят страната от НАТО.А както знаем, вежливите зелени човечета, които определят резултатите от референдумите, много ги е страх от големите шамари на Северноатлантическиа пакт.
Бай Ганьо
Не разбирам защо спорите.
Независимо кой ни е господар, ние сме си все същите лайна.
Да не би да се промени нещо след 2007!
А, да.
Мошениците станаха по-богати.
Държа на тезата си, че ако не бяхме влизали в ЕС,
до сега всички мутри щяха да се избият помежду си,
защото оглозгаха държавата и започнаха де се крадът ени други.
Ся си крадът мирно и тихо европейски пари.
ЕС се оказа ено голямо разочарование.
admiral
Цитат(Buitenlander @ 07/03/2018, 11:51) <{POST_SNAPBACK}>
Кара ме да мисля така, скоростта с която се зомбират руснаците, следя им медиите.И следващото поколение, освен че ще са по-зомбирани, ще са и повече, и със самочувствието на коренни жители, каквито се чувстват сега тези в Крим.

Това важи и за Германия и за всички държави където има руски изселници. Нямам лични впечатления от Германия но следя немски медии. Покрай изборите там имаше и интервюта с руски изселници. Лоялността им към Германия беше доста недвусмислено изразена. А политическата им ориентация беше в полза на АфД ако това ти говори нещо.

Цитат(Buitenlander @ 07/03/2018, 11:51) <{POST_SNAPBACK}>
...там за разлика от България, няма едни 80% ..... дето ако са подлъгани подходящо, могат да извадят страната от НАТО.

Аха ето къде те стискал чепика. smile.gif Не знам къде ги виждаш тези 80%. Не знам и защо си мислиш че могат да извадят България от НАТО. Някой да те е питал, дали искаш да влезеш в НАТО? Значи никой няма да те пита и дали искаш да излезеш, даже ако си 80%.
Според мен тези, които откровено желаят отново да се прегърнем със Самая Могучая, са доста под 80% и стават все по-малко. За това се грижат самите руснаци, последно патриархът им при вчерашното си посещение. smile.gif
admiral
Цитат(Бай Ганьо @ 07/03/2018, 12:16) <{POST_SNAPBACK}>
Не разбирам защо спорите.

Спорът е академичен. laugh.gif
Thursday Next
Мисля, че с тия 80 % той визираше ето това:

изказване на Иво Христов

Не че 80 % тръпнат от желание да излезем отнякъде или да влезем някъде.
Горския
Цитат(admiral @ 07/03/2018, 12:38) <{POST_SNAPBACK}>
Тук си прав, трябваше да се едуцирам преди да пиша. Сега прочетох във Уикипедията че в Крим са живели таври, скити, гърци, римляни, готи, сармати, византийци, хуни, хазари, монголци, татари, венецианци, генуезци, осмалии, българи и немци. Руснаците са дошли едва преди 200 години. Така че моето "винаги" си е било както казваш "откровена глупост". Моля за снизхождение.

Адмирале, да ти напомня, че нашата реакция беше на следното ти твърдене :

"В Крим винаги са си живели мнозинство руснаци."

И показахме, че до 1944 (а не до преди 200 години) руснаците са незначително малцинство!

А че има от най-различни националности - има! То и в България има, но мнозинството са (все още) българи

Та, наистина, като сбъркаш - човешко е - най-добре е да си го признаеш, както правя например аз, а не да сe чудиш как да го извъртиш
admiral
Цитат(Thursday Next @ 07/03/2018, 13:12) <{POST_SNAPBACK}>
Мисля, че с тия 80 % той визираше ето това:

изказване на Иво Христов

А-а, 80-те % на г-н професора laugh.gif
Сори, не съобразих. Аз него вече не го слушам, не ми е интересен. Не че не е прав за много неща, но от 2-3 години насам повтаря все едно и също, кат латерна е. uhoh.gif
Питето
Шансовете на един такъв референдум, и най-вече реакцията на руснаците с имоти ще те учудят. Щото в Крим си беше държавна политика за една военна база (да не И плащат наема, а и да нахранят пропагандата), а и живеещите там руснаци нямаше да загубят пари, а тук ще става дума коренно различни неща. За едни собствени пари, трудно изнесени от Русия и инвестирани дългосрочно в ЕС и под защитата на ЕС (заедно с нЕкои сериозни облаги пак заради ЕС), та със сигурност руските собственици на имоти ще имат съвсем противоположно отношение към "кримски референдум" спрямо имотите им. hat.gif
Mukaveev
Цитат(Горския @ 07/03/2018, 12:08) <{POST_SNAPBACK}>
За историческото образование на адмирала, въпреки че не го интересува:

1944 Сталин изселва масово местните жители (кримските татари) от Крим, организира преселването там на руснаци, които се настаняват в ... къщите на изселените !!!

E Тоя кажи не е ли гад ?
Бай Ганьо
Гад, но велик!
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.