Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Христос воскресе!
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Горския

Во истина воскресе!
wal
Lucky
Воистина воскресе !
Тиара
Не съм го видяла.
Krapp
Цитат(Тиара @ 09/04/2018, 02:54) <{POST_SNAPBACK}>
Не съм го видяла.

И аз също...
Ама така казват... animatedwink.gif
Shade
Цитат(Krapp @ 09/04/2018, 02:42) <{POST_SNAPBACK}>
И аз също...

Нека е така, щом казват. Нямам възражения.
The_Purifier
Во истина Воскресе!
Тиара
Цитат(Shade @ 09/04/2018, 16:45) <{POST_SNAPBACK}>
Нека е така, щом казват. Нямам възражения.

Аз имам. Око да види, ръка да пипне. На казано не вярвам. p.gif
Тиара
Цитат(Krapp @ 09/04/2018, 13:42) <{POST_SNAPBACK}>
И аз също...

Хора без работа. / Шегувам се. Да не се обидят вярващите!
Хасан
Цитат(Горския @ 08/04/2018, 00:24) <{POST_SNAPBACK}>
Во истина воскресе!

Воистина Воскресе!
krem-karamel
Цитат(Хасан @ 11/04/2018, 12:34) <{POST_SNAPBACK}>
Воистина Воскресе!

Воистина Воскресе и се възнесе!
Shade
Цитат(Тиара @ 10/04/2018, 13:32) <{POST_SNAPBACK}>
Аз имам. Око да види, ръка да пипне. На казано не вярвам. p.gif

Защо? Възражения са необходими само при засегнати интереси. Всеки има право на малки радости в този живот. Мъчително е да им се посяга с ненужни възражения.
Бай Ганьо
Не съм запознат, но ако държавата субсидира църквата,
тогава всички данъкоплатци са засегнати по един или друг начин.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 11/04/2018, 06:07) <{POST_SNAPBACK}>
Не съм запознат, но ако държавата субсидира църквата,
тогава всички данъкоплатци са засегнати по един или друг начин.

Доколкото ми е известно църквата се издържа от десятъка (10% от дохода на вярващия са цената за вечен живот). А дали това, в което вярват, са лъжи и заблуди, е друга тема. Някои, които не се имат за религиозни, вярват в неща, които също могат да бъдат категоризирани като заблуди или лъжи, за които рано или късно става ясно дали са опашати лъжи или не чак толкова.
Thursday Next
В Германия например се събира църковен данък. По желание. Ако заявиш, че искаш да излезеш от църквата, била тя католическа или протестантска, спират да ти го удържат. Има субсидии под друга форма, разбира се, и много хора се гневят заради тях - организирането на вероучение х 2 във всички училища, поддържането на духовната академия, заплати/пенсии, ремонт на сгради, принадлежащи на църквата ... И там се изсипват пари, не като да не се, не са останали само на десятъка.

В България църковен данък няма. Там има държавна субсидия за вероизповеданията. Отделно дарения от миряните, приходи от църковни имоти и търговия я със свещи, я с иконки ...

Пита се в задачката защо Германия си няма Ники Ролекса?
wal
Отделно при търговията ДДС няма.Освободени са и от други данъци.Никак не е малко.
Бай Ганьо
Начи затва фърчат със самолет за оня огън.
D-rA
Цитат(Бай Ганьо @ 11/04/2018, 20:19) <{POST_SNAPBACK}>

Това прави огъня фалшив - този огън идва от небето, те го връщат излитайки отново там и после го приземяват без грам божествена сила... sunbathing.gif
Shade
Цитат(Thursday Next @ 11/04/2018, 08:20) <{POST_SNAPBACK}>
...В България има държавна субсидия за вероизповеданията. Отделно дарения от миряните, приходи от църковни имоти и търговия я със свещи, я с иконки ...

Пита се в задачката защо Германия си няма Ники Ролекса?

Това е интересна информация. Не знаех, че държавата субсидира религията, освен приходите от църковни имоти, членския внос и волните пожертвования на вярващите, платените ритуали и търговията с вощеници и дрънкулки.
Може би това дава на Ники Ролекса самочувствие за смирени политически проповеди...
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 11/04/2018, 09:19) <{POST_SNAPBACK}>

За какъв самолет става дума? Да не е този?
Thursday Next
Цитат(Shade @ 12/04/2018, 16:09) <{POST_SNAPBACK}>
самочувствие за смирени политически проповеди...

Сигурен ли си, че думата, която търсеше, е "смирени"? a4dff7b7.gif

Иначе ето, те си казват хората. За 2015 г. е, но все пак може да добие човек представа.

https://dveri.bg/9ddu4

Бай Ганьо
Мисля, че е на държавни разноски защото е правителственият самолет.
А пък и наш Бойко е много набожен, така че не мисля, а съм сигурен .
Бай Ганьо
Ето още нещо за огъня.
За има няма 160 години сме се зомбирали тотално. smile.gif
Thursday Next
Цитат
Оле, неразсудност болгарская и голямая глупавина
Бай Ганьо
Ето какво казва уикито по въпроса:

According to Shihab al-Din al-Qarafi, the 13th century Ayyubid ruler Al-Muazzam Turanshah is mentioned as having discovered the fraudulence of the Holy Fire; however, he allowed the monks to continue their fraud in exchange for money. This is written in al-Qarafi's work al-Ajwiba, one of many polemic works exchanged between Christians and Muslims of that period.

In 1238, Pope Gregory IX denounced the Holy Fire as a fraud and forbade Franciscans from participating in the ceremony. Similarly, many Christians have remained unconvinced by the occurrence.

С две думи още от 13 век са знаели, че е измама, но са позволили това да се прави, след като носи пари.
До тук с вярванията. smile.gif
Питето
Цитат(Бай Ганьо @ 13/04/2018, 17:23) <{POST_SNAPBACK}>
... са знаели, че е измама, но са позволили това да се прави, след като носи пари.
До тук с вярванията. smile.gif

Грешка, твоя и основна грешка. Вярата е вяра, щото приобщава към групата и дава външно оправдание на собствените грешки и слабости, и нито логиката, нито природните закони, нито очеизвадните измами и нелепости могат да я разклатят у вяраващите. Просто вярата дава повече файда на вярващите отколкото може да им даде истината и... ми избират файдата.
Бай Ганьо
Прав си че е пълно с идиоти и глупаци.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.