Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Теч в ППР водопровод
Форум АБВ > Безплатни съвети > Специалист по всичко
Бай Иван
От едно коляно ми прокапа вода.Изрязах дефектната част,но срещнах трудност при ремонта.С първата спойка нямах проблем,но как да направя втората?Лепачката не влиза м/у другите две части.Какво се прави в такива случаи?Има ли фитинг - холендър за ППР?
Питето
Има, колкото щеш холендри (цък), обаче и те се лепят, та дано тръбата позволи да я поогънеш за да направиш залепването. thumbup.gif
Бай Иван
Благодаря.Купих си,но достатъчно надеждни ли са ,за да го покрия с фаянс,за вечни времена?
Питето
Знам ли. По-скоро не, щото е разглобяема сглобка, а те си изискват периодично по едно контролно натягане. Аз съм отсвирил ремонти в стил "за вечни времена" щото противоречат на закона на Мърфи (който е по-скоро природен закон или най-малкото е математически по-приемлив от вечността), та и заради това не ме вълнуват "вечни" неща.
Може да огледаш за някакъв вариант за залепване с компенсатор. Той ще е гъвкавата част, която може би ще позволи да пъхнеш лепачката или пък огледай за някакъв вариант на по-тясна (или там каквато е подходяща) лепачка. Е, в краен случай винаги може да поразкъртиш още малко за да освободиш достатъчно тръба... Абе лесно няма.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.